Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 14 tema

QUOTE(Vilienė @ 2012 08 30, 17:02)
Jūs mane gelbėjate... nesenai kažkas manęs klausė ar čia aš pats išsigalvojau tarp gegnių dėti EPS, ar kur mačiau...Ačiū 4u.gif

Ar truputi atlėgo temoj pesimizmas dėl medžio pūvimo?

Lipk gi ant to stogo del sventos ramybes biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki, SM nariai. Turiu klausimėlį apie šiltinimą. Manau čia tinkamiausia tema (bent jau viena iš populiariausių)... Norėjau paklausinėti privačiai, bet parašysiu čia, gal kam bus tai naudinga.

Šiuo metu rekonstruoju seną rastinį namą. Šiai dienai pirmo aukšto sienų sumuštinis iš vidaus toks: 18 cm tašytas rąstas, difuzinė plėvelė, 10 cm akmens vata, priešvėjinė plėvelė, oro tarpas, medinės dailylentės; antro (naujai statyto) aukšto ir sienų paaukštinimo: 25,5 cm paprasta akmens vata, 3 cm priešvėjinė akmens vata, difuzinė plėvelė (paaukštinime priešvėjinė), oro tarpas, stogo danga (paaukštinime medinės dailylentės). Stogas dvišlaitis.
Antrame aukšte toliau palanuoju dėti garo plėvelė ir dar 5 cm akmens vatos.
Kadangi pastebėjau, kad namukas dar nepakankamai šiltas, taip pat įpatingai jaučiasi temperatūros staigesnis kritimas vėjuotomis dienomis, norėčiau dar papildomai apšiltinti pirmą aukštą, o antrajame aukšte vietoj planuojamų dėti 5 cm vatos, panaudoti galbūt kitą, geresnę šiltinimo medžiagą.
Čia ir priėjau liepto galą g.gif , nežinau, kokias šiltinimo medžiagas pasirinkti pirmam ir antram aukštui, įvertinant medžiagos kainos/šilumos santykį, medienos puvimą, rasos taškus, ir t.t.

Tiesa, visur planuojama medinių dailylenčių arba panaši vidaus apdaila.
Taigi, būsiu dėkingas visiems, kas patars ir išreikš savo nuomonę.
Atsakyti
QUOTE(audrius333 @ 2012 08 30, 21:47)
cia tikrai bus akmuo i "VATININKU" darza.
galiu trumpai pacituoti: imam lauk apipelijusias vatas ir visur be isimties dedam pir su folija.
o kam teko pagyventi situose krastuose zino,klimatas toks dregnas cia,kad kas antras vaikas astma serga.
tad teks pritart VILIENEI,kad Lietuvoje perdaug sureiksminama ta dregme stogo konstrukcijoje...

Stogo drėgmė - nesureikšminta ir reali, kodėl tavo "meitai" apipelijusias vatas ima? Todėl, kad chrenovai sudėjo arba visai nesudėjo plėvelių, vata prisigėrė vandens.
Mes čia kitą problemą gvildenam - ar pasišalins natūrali medienos drėgmė iš medžio per EPS, va šita problema man atrodo sureikšminta. O kai korešai šefilde gegnes PIRu aptaiso ir fotkėm nete giriasi man atrodo, kad viskas yra gerai su tais keletu lašų iš gegnių.
Atsakyti
[quote=Vilienė,2012 08 30, 23:03]
kodėl tavo "meitai" apipelijusias vatas ima?

Viliau,uzduodi klausima ir pats atsakai...
ima lauk vatas,nes to klientas nori.tiksliau daro ta,ka pasako.savo pageidavimu cia tik sau gali susidet ka nori.is lauko puses,difuzine plevele visur.bet is vidaus,garo pleveles dazniausiai pasigendama,todel ir prisigeria dregmes.sudeta gal ir gerai,bet neapsaugota...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo audrius333: 30 rugpjūčio 2012 - 22:15
QUOTE(kailiukas @ 2012 08 30, 21:47)
taip pat įpatingai jaučiasi temperatūros staigesnis kritimas vėjuotomis dienomis, norėčiau dar papildomai apšiltinti pirmą aukštą,

Sveikas. Spėju, kad vėjas prapučia vatas išnešdamas didžiają šilumos dalį.

Papildyta:
QUOTE(audrius333 @ 2012 08 30, 22:14)
...difuzine plevele visur.bet is vidaus,garo pleveles dazniausiai pasigendama,todel ir prisigeria dregmes.sudeta gal ir gerai,bet neapsaugota...

sudėta negerai jei apsaugos nuo vidinės drėgmės nėra. Mažiausiai plėvelės turi būti, na o PIR su aliuminiu, tai aukščiausia klasė vatoms.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 08 30, 23:30)

Būtent ir aš taip manau. Dėl to galvoju, kad reikėtų visą namuką iš vidaus apeiti kažkokia itin efektyvia šiltinimo medžiaga, kad naudoti jos kuo mažesnį storį, nes tiesiog vietos gaila... Beto, kazkur skaičiau, kad apskritai šiltinti iš vidaus nėra labai gerai dėl rasos taško persikėlimo į sienos vidų...
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 08 30, 23:34)
Papildyta:
sudėta negerai jei apsaugos nuo vidinės drėgmės nėra. Mažiausiai plėvelės turi būti, na o PIR su aliuminiu, tai aukščiausia klasė vatoms.

drinks_cheers.gif kaip ten sako ruseliai: i koniu poniatno:))
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 08 30, 22:44)
Lipk gi ant to stogo del sventos ramybes biggrin.gif

Vilius nori rmiaia gyventi,uztai ir nelipa lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(audrius333 @ 2012 08 30, 22:58)
QUOTE(mintas @ 2012 08 30, 22:34)

drinks_cheers.gif kaip ten sako ruseliai: i koniu poniatno:))

Tai pradžiai ir reikia imtis atitinkamų, vatos apsaugos nuo vėjo, priemonių, o ne mąstyti apie storesnį vatos sluoksnį. Jei uždės storesnį vatos sluoksnį, o nepasirūpins apsauga nuo vėjo, tai absoliučiai nepajus skirtumo, o vien plėveles atsakingiau perdėjus, greičiausiai pasijaus.

Tuo vatos ir prastesnės už putplastį. Putplastį gerai sudėjai ir jau namas šiltas, su vatomis, vien vatas gerai sudėti neužtenka, nesudėsi vatos apsaugų ir nebus jokios naudos iš vatos, o vatos apsaugas sudėti gerai, dar net sudėtingiau nei sudėti pačią vatą. Norint iš vis eliminuoti, ne tik tikėtiną, bet vos ne garantuotą, darbo broką, nėra nieko geriau už purškiamas apšiltinimo medžiagas.

Konkrečiu atveju, kai kalba eina apie rastinuką, PUR purkšti rekomenduoti gal pabijočiau, bet kokią eko vatą šlapiuoju būdu, išgaunant 45kg/m3 tankumą, tai drąsiai. Gal net ant dabar sudėtos vatos viršaus užpurkšti galima, bet čia jau su purškėjais reikėtų pasikonsultuoti.

Beje, ekovata, tarp gegnių taip pat labai gerai tiktų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 31 rugpjūčio 2012 - 07:46
QUOTE(mintas @ 2012 08 31, 07:17)
Tai pradžiai ir reikia imtis atitinkamų, vatos apsaugos nuo vėjo, priemonių, o ne mąstyti apie storesnį vatos sluoksnį.

Jai galima placiau kaip tu visa tai isivaizuoji? Gi difuzine ir yra apsauga nuo kondensato bei vejo is esmes ar cia kazka papildomai dar turi omeni?

As auksciau jau rasiau kad mano stogo mediena papelejo jau vien lopineli uzdengus pleve (saugojau nuo lietaus). Gal ir gerai butu sudejus pvz neps tarp tikrai gerai isdziovintu gegniu, deje tokiu rast nepavyko mano regione.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 31 rugpjūčio 2012 - 07:49
QUOTE(*** @ 2012 08 31, 07:44)
Jai galima placiau kaip tu visa tai isivaizuoji? Gi difuzine ir yra apsauga nuo kondensato bei vejo is esmes ar cia kazka papildomai dar turi omeni?

Esu garantuotas, kad pats puikiausiai viską žinai, kaip kas po ko turi būti sudėta, skiriasi tiktai įsivaizdavimas apie galimybę sudėti apsaugines plėveles nepriekaištingai. Mano manymu, dėk tu jas nors ir kaip stengdamasis, bet reikiamo sandarumo neužtikrinsi, ar jei ir užtikrinsi, kitais metais iš naujo reikės perdėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 31 rugpjūčio 2012 - 08:19
QUOTE(mintas @ 2012 08 31, 07:50)
Mano manymu, dėk tu jas nors ir kaip stengsiesi, bet reikiamo sandarumo neužtikrinsi, ar jei ir užtikrinsi, kitais metais iš naujo reikės perdėti.

Jei vieną kartą sudėjai gerai, tai ir tarnaus. Kodėl po metų reikia perdėti? Kas joms atsitiks.
Atsakyti