Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 14 tema

QUOTE(*** @ 2012 08 30, 08:23)
Del pelejimo. Apipelijo mano kieme sukrauta stogo mediena uzdrengta pleve. Priekis ir galas buvo nedengti, atrodytu praputimui kaip ir pakankama, taip prastovejo kazkur savaite..

Kazkaip as labiau zmonem pasitikiu, va paciupinojo auksciau pasnekovas ir sakosi per skysta smile.gif man to pakanka.

Bet pries priekaistaudamas turetum suprasti kad cia dauguma dar tik planuoja statybas,o ne jau baige.. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2012 08 30, 07:08)
Viliau,o is kur gauti 80 cm pulistirola? Lankija? Tada as su ja nedraugauju. Plius man mintis deti 20 cm gegnes ,o ant virsaus dar skersai desimties mediena. Jei pulistirola dedu tai apatine gegne pasikavoja visiskai po pulistirolu.

Lenkija jau kaip keiksmažodis smile.gif
Lietuvoje (batpol, KŠ) EPS "iškepamas" kūbeliais 1x1x4m ir po to pjaustomas, frezuojamas. Iš 4m kūbo tau gali supjauti 80x100xtavo norimas storis be atliekų, už kurias tu mokėtum 4u.gif
Nežinau, ką ta skersai mediena duos? Jei tarp jos dėsi EPS - ji tikrai nereikalinga, tik tankesnį EPS imk, gal 80 o gal visą 100 ir klok tiesiai ant gegnių, ant jo jau difucinė ir makaronai.
Kas dėl pūvimo - po audriaus333 angliškų vaizdelių, kur medis skęsta PIR, man atrodo čia drėgmės pasišalinimą mes per daug sureikšminom, nėr tokios didelės problemos.

Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 08 30, 07:49)
Kas dėl pūvimo - po audriaus333 angliškų vaizdelių, kur medis skęsta PIR, man atrodo čia drėgmės pasišalinimą mes per daug sureikšminom, nėr tokios didelės problemos.

Manau gerbiamasis jai prakrapstytumet savo sunkiai pasiekiamas gegnes visi patenkintu savo smalsuma biggrin.gif ir padetu taska sioje istorijoje + papildomas irasas bloge
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 30 rugpjūčio 2012 - 08:05
QUOTE(Vilienė @ 2012 08 29, 23:30)
Reiktų paprašyti Cibulio, jis labai moka išpešt, kad pasikreiptų ir pabandytų sužinoti iš gamintojų. Cibuli, ar galite?

Nelabai supratau klausimo: paklausti Lietuvos EPS gamintojų, kiek proc. žmonių Lietuvoje šlaitiniuose stoguose naudoja EPS šiltinimą tarp gegnių? Ar tą turėjot mintyje?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 08 30, 09:15)
Nelabai supratau klausimo: paklausti Lietuvos EPS gamintojų, kiek proc. žmonių Lietuvoje šlaitiniuose stoguose naudoja EPS šiltinimą tarp gegnių? Ar tą turėjot mintyje?

Ne kiek naudoja, bet KAIP naudoja, ar turi tipinių stogo šiltinimo, ypač tarp gegnių, mazgo brėžinių.

Papildyta:
QUOTE(*** @ 2012 08 30, 09:05)
Manau gerbiamasis jai prakrapstytumet savo sunkiai pasiekiamas gegnes visi patenkintu savo smalsuma biggrin.gif ir padetu taska sioje istorijoje + papildomas irasas bloge

O jūs geras įkalbinėtojas biggrin.gif tiksliai pastebėta - "sunkiai pasiekiamas" kas labiausiai ir stabdo...aišku užlipus ir prapjovus gabalą NEPS namas negrius, tą vietą po apžiūros galima putom užpurkšt, bet įlyst į palėpę tikrai nevilioja, ypač dar ir dėl to, kad ten nėra grindų, neatsargus žingsnis ir koja kyšo per IIa lubas/perdangą.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 08 30, 08:23)
Ne kiek naudoja, bet KAIP naudoja, ar turi tipinių stogo šiltinimo, ypač tarp gegnių, mazgo brėžinių.

O kam skambinti: štai.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 08 30, 09:03)

Tada, būtina paminėti, kad tame pačiame šaltinyje, putplastį ant stogo rekomenduojama montuoti ne tik tarp gegnių, bet ir virš jų. Tarp genių, tradiciškai mąstantiems, kad vis tiek pirktų EPS, o virš gegnių greičiausiai teisingiau būtų, nes taip gaunamas nenutrūkstamas apšiltinimo sluoksnis per visą stogo plotą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 30 rugpjūčio 2012 - 09:17
QUOTE(mintas @ 2012 08 30, 09:11)
o virš gegnių greičiausiai teisingiau būtų, nes taip gaunamas nenutrūkstamas apšiltinimo sluoksnis per visą stogo plotą.

Cia dar priklauso koks stogas..
Atsakyti
[quote=Vilienė,2012 08 30, 00:30]

P.S. Gerai tu čia visus išdūrei su Kingspan: Celotex Limited, Lady Lane Industrial Estate, Hadleigh, Ipswich, Suffolk, IP7 6BA:D Paskaityk, kas parašyta ant plokščių tavo nuorodoj lotuliukas.gif Pasirodo ne "iso.." bet celotex. Turi atstovą PL, per ten galima būtų užsakinėti.
Viliau,as gi ne aklas,maciau kad ten Celotex sudetas.galiu ir su Kingspan nuotrauku prideti.omenyje buvo tureta pir su folija.Celotex,Kingspan,nera svarbu.deja teko matyt kad folija is abieju pusiu ir deda i stogus.pelyja,zinoma.buvau kaiptik uzlipes i savo nesildoma palepe.apsiltinta tik medine perdanga.taigi,gegnes aisku nekvepia svieziu medziu,papuvusios siektiek.bet nzn kiek jau tam namui metui.niekas to stogo nekeis dar kokia 20 metu-garantuoju.skardiniu stogu cia nesimato.vien cerpes.cia ne kaip LT,norint pradet rekonstrukcijas,reikia gaut is seniunijjos(counsil),leidima.o kad ji gaut---uj,metus laiko varstyt duris ten reikia,draugaut su visa gatve,gaut ju parasus.jei gatveje visi stogai raudonu cerpiu,rudas cerpes uzsideti-nera sancu.
taip kad stovi cia stogai-supuve ar ne,nelabai kam idomu.ir dar stoves..
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 08 30, 10:03)

Jūs mane gelbėjate... nesenai kažkas manęs klausė ar čia aš pats išsigalvojau tarp gegnių dėti EPS, ar kur mačiau...Ačiū 4u.gif

Ar truputi atlėgo temoj pesimizmas dėl medžio pūvimo?
Papildyta:
QUOTE(audrius333 @ 2012 08 30, 11:58)
pelyja,zinoma.buvau kaiptik uzlipes i savo nesildoma palepe.apsiltinta tik medine perdanga.taigi,gegnes aisku nekvepia svieziu medziu,papuvusios siektiek.

Kad audriau tos gegnės niekam neįdomu, tos kur "palaidos" ore, kad ir tvanas biggrin.gif o kaip gegnės, kurios apšiltintos PIR'u, kaip jos laikosi? biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2012 08 30, 10:11)

Čia sprendinys medžio mėgėjams interjere, senovinio "stubos" stiliaus stogas su atvirom sijom. Mūsų nagrinėjamam gegnių pūvimo atvejui visai netinka verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 08 30, 17:02)
Čia sprendinys medžio mėgėjams interjere, senovinio "stubos" stiliaus stogas su atvirom sijom. Mūsų nagrinėjamam gegnių pūvimo atvejui visai netinka verysad.gif

Jo, tai ne pats geriausias variantas, vis tik putplastis po gegnėmis man žiūrėtūsi geriau.
Atsakyti
Kad audriau tos gegnės niekam neįdomu, tos kur "palaidos" ore, kad ir tvanas biggrin.gif o kaip gegnės, kurios apšiltintos PIR'u, kaip jos laikosi? biggrin.gif
Papildyta:
neatsakysiu i sita klausima,kol neteks renovuoti tokio stogo.ir as isivaizduoju,kad neteks dar greitai.
Specialiai pasidomejau pas kolegas stalius siuo klausimu.jie irengineja palepes(loftus),renovuoja stogus.cia tikrai bus akmuo i "VATININKU" darza.
galiu trumpai pacituoti: imam lauk apipelijusias vatas ir visur be isimties dedam pir su folija.
o kam teko pagyventi situose krastuose zino,klimatas toks dregnas cia,kad kas antras vaikas astma serga.
tad teks pritart VILIENEI,kad Lietuvoje perdaug sureiksminama ta dregme stogo konstrukcijoje...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo audrius333: 30 rugpjūčio 2012 - 20:48