QUOTE(narvid @ 2012 08 28, 22:00)
bet ji dedama ant gegniu perimetru apie 50cm aukščiu net ne pilnai visa palėpia užsandarinant. visiškai atvirkšei nei akcentavai
Tiesa pasakius nelabai matau, kurioje vietoje ta skirtingų rūšių vata sudėta tame paveikslėlyje. Na jei jau gamintojas rekomenduoja kitaip, tai ir daryti reikia taip, kaip gamintojas rekomendavo.
Nors aš vatomis nepasitikiu ir ant perdangos sudėtos vatos dar užmesčiau kokią priemonę nuo vėjo, blogiau tikrai nebūtų, nes nors vatų gamintojai to ir neakcentuoja, bet pigesnios vatos visai nelaiko pro vatas einančių oro srovių, o iš teorijos žinoma, kad vienas iš geriausių būdų pernešti šilumą yra konvekcija. Dėl to ir tarpelių tarp stiklo pakete esančių stiklų nedaro didesnių nei 2 cm, kad neprasidėtų konvekcija, o pastogėje tai erdvė konvekcijai atsirasti tikrai nemaža.
Situacija iš praktikos. Maždaug prieš metus pažystamas teigė, kad ant perdangos buvo sumetęs vatos, ir taip viską palikęs. Aš jau prisiskaitęs apie įvairius šiltinimo būdus, jam pasiūliau iš viršaus pridengti vėjo nepraleidžiančia plėvele. Ant plėvelės pinigų nepagailėjo ir pagal jo žodžius, nieko daugiau nedarė, bet žiemą iš 2011m į 2012m patalpos išbūdavo šiltos ilgiau nei ankstesnėmis žiemomis tarp kūrenimų, temperatūros šuoliai tarp kūrenimo buvo mažesni, bei lyg ir anglių mažiau sudegino per sezoną.
Beje, dar vienas dalykas. Kodėl aš jam tai patariau. Kaip tik tada Bitės forume kažkas buvo įmetęs palėpės termonuotrauką. Apšiltinimas buvo vatos ir kas man labiausiai užkliuvo, kad gegnės buvo šalčiausios, vata buvo šiltesnė, o sujungimai tiesiog spinduliavo šiluma. Bet pats faktas, kad teoriškai geresnės šiluminės varžos vata praktiškai buvo prastesnės varžos net už medieną.
paieškojau tos nuotraukos ir bitės forume jos jau neradau, bet pasirodo pas save buvau išsisaugojęs. Štai ji: [attachmentid=224382]
išvadas pasidarykite patys.