Truputi paskaiciau ir galiu manau pasireiksti
Visada norejau suns, VA (Vokieciu Aviganio), nezinau kodel, bet nuo vaikystes trauke sita veisle.. Budama vaikas, i namus tempiau mazus suniukus, is gatves, is turgaus (uz sunkiai sutaupytus 10lt isigytus), bet kiekvienas toks partempimas baigdavosi suniuko atidavimu kitiems zmones, i kaimus, i sodybas ir pan. Kodel? Todel, jog tevai mane, jog suo yra didele atsakomybe (ir jie neklydo), jog suo turi buti su dokumentais (ir jie buvo teisus), o didziausia priezastis buvo ta, jog tetis yra medziotojas, ir sunis jis pripazysta tik medzioklinius
Taip ir likau be savo issvajotojo suniuko
Suaugau, baigiau mokslus, sukuriau seima, issiskyriau, atsirado kitas zmogus gyvenime ir nusprendem (tikslaiu as iszyziau), jog mum butinai reikia suns. Ne bet kokio, Vokieciu Aviganio, tik beda buvo ir cia, nes draugas norejo PRT (Parsono raselo terjero)....
Ir vel medzioklinis
Kas tiem vyram yra?
Sutarem, kad ieskom suns, kuri pirma rasim, ta ir pirksim.
Keisciausia tai, kad visada galvojau, kam tie dokumentai, koks skirtumas, juk i parodas neisiu, bet ieskant to vienintelio, skaitant informacija, domintis veisle, atsivere akys kam gi is tikruju tas popieriukas reikalingas
Ir paieskos buvo pradetos veislynuose
Mano nenaudai pirmaji radom PRT, (tuo metu VA vadu nebuvo, o tos kurios buvo, jau rezervuotos), nuvaziavom paziureti, vadoje 3 suniukai, 2 berniukai, 1 mergyte, zinom jog du jau rezervuoti, likes vienas, o kuris nepaklausem. Nusprendem, jei atvaziave issirinksim laisvaji, jis bus musu suo. Tik ieje pas veiseja, pamatem 3 kukulius
Neveltui sakoma, kad vaziuojant ziureti suns, nereikia imti pinigu
Visi trys (as, dukra ir draugas) parodem pirstu i storiausia, kurio pilvas beveik sieke zeme
ir akurat!! Sitas laisvas! Mus ispejo, jog berniukas dominuojantis..
Sitas monstriukas pas mus nuo 2013m.gruodzio 15d., turim medzioklini suni, dominuojanti, su dokumentais.. Bet tfu tfu tfu visa sveika ir nerealiai gudru
Vienas zmogus, pries perkant mum sake "Sitie sunys, ziauriai aktyvus, jei jis bus neissikroves prasigraus pas kaimynus, o kas keisciausia, tie kaimynai bus is virsaus" Ir zinot, jis nemelavo
Po tokio suns, man jokia kita veisle nebaisi..
Bet kad musu namuose bus VA, as sita zinau, tik laukiu tinkamo, SAVO suns, kad pamacius ne sekundei nesuabejociau, kad tai TAS suo
Lankomes veislynuose, bendraujam su veisejais, zaidziam su maziukais suniukais, bet kolkas to vienintelio dar nesulaukiau
Visos istorijos moralas? Jei nori suns - imk is prieglaudos, jei nori tam tikros veisles suns - pirk su dokumentais. Suo - didele atsakomybe, ne vieniem metam, tad ir ji isigyti turi atsakingas zmogus, kuris supranta kam tas popieriukas ir kas cia per suo. Aciu tevam, jog sita savybe man iskiepijo