Įkraunama...
Įkraunama...

Augintinis su dokumentais ar be jų?

4u.gif Visas forumietes su Naujiais 2015 metais! 000054.gif Nu ,ponios veisejios ka norejiot ,ta prisipraset ,bet kam bus is to geriau ? wub.gif Cia is sito daugiause pasipelnys veterinarai!Cipas yra nepigus dalykas,tik ,jei vada cipuoji ,tai 50 lt,jei pati ,tai 100 lt schmoll.gif A ir prieglaudam nedidelis bizniukas----jau bukit tikri lietuvis ras iseiti,kaip apeeitttttttttttttttti kitakart isleistus skubotus ir nelaaaabai progalvotus istatimus.......Ka uzdare nelegalus darbus,ar isnaikino algas vokeliuose? lotuliukas.gif lotuliukas.gif A kur zmogaus pasirinkimas? doh.gif Jus begiojat po turgu su kamerom filmuojat nu ir ka zmones kaip pardavinejio,taip ir pardavineja,jau su patentais lotuliukas.gif Tik dabar reikes papildomai cipuoti verysad.gif Lengviause VMT sutvarkyti bus dokumentinius,kurie ir taip nemazai moka ir klubui,ir LKD ,ir Vetam.......... g.gif
Atsakyti


Содержимое не открывается http://vmvt.lt/lt/as...mas.su.gyvunais

Пока вывод такой- голова не знает, что делает задница
Официальные заводчики поставлены поставлены в позу ЗЮ, все в евро Я же предупреждала- поздравляю doh.gif
Юридически как-то сыро, надо чтоб юристы оценили
Не понятно, что будет с привозными собаками....
Не вижу припонов для нелегалов, я на вскидку есть варианта как нелегалы будут решать проблему - цена вопроса около 100лит, надо будет уточнить и они опять в шоколаде lotuliukas.gif

С НОВЫМ ГОДОМ 4u.gif
Atsakyti
Tai jeigu kokia pensininkė atveš savo kelių metų beveislį šunį į veterinarinę gydymui,tai negaus jokios pagalbos g.gif ?Pirma turės čipuoti unsure.gif ? Ir dar įrodinėti,kad tai jos šuo,kažkur kreiptis?Ar čia tik mažiem šuniukam galios?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 01 sausio 2015 - 18:04
Ну, что злыдни, расскажу как перевозила щенка (без бешенства с со щенячьей вакциной) в Россию без регистрации пунктов перехода biggrin.gif


В ветеренарке все как обычно, на границе (литовской) все как обычно- без изменений

НО, чтоб знали российская сторона пробивает машину 2 часа, тоесть вы въехали на территорию таможни с Кибартай перед вами 2 машины- вот и считаете 2*2+2 вы покинете таможню через 6 часов (такая же ситуация на обратном въезде) doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sever: 04 sausio 2015 - 03:39
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2014 12 30, 16:47)
"Norint turėti vadą, kuri būtų legali ir galėtų atlikti visas veterinarines procedūras, šeimininkas turės nuveikti nemažai, kol atvyks pas veterinarijos gydytoją. Kokie žingsniai turi būti atlikti:

    veslynas turi būti registruotas VMVT pagal visus jų reikalavimus;
    pildyti veislyno apskaitos žurnalą, kurį reikia pristatyti veterinarijos gydytojui, kai atliekama kokia nors procedūra jūsų gyvūnui;
    indentifikuojant (čipuojant) ir vakcinuojant gyvūnus būtina pateikti veislyno žurnalą;
    parduodant, dovanojant savo augintinio palikuonį, būtina sudaryti pirkimo/pardavimo arba dovanojimo sutartį, kuri turi būti pateikta veterinarijos gydytojui norint naujajam šeimininkui pirmą kartą pačiam vakcinuoti gyvūną.
    neturint tokios sutarties, gyvūnas negali būti vakcinuojamas arba jam negali būti atliekamos kitos veterinarinės procedūros;
    šeimininkas su nelegaliai įsigytu gyvūnu, norėdamas lankytis pas veterinarijos gydytoją,  pirmiausia turi kreiptis į savo miesto ar rajono VMVT.
    nuo 2015 metų sausio 1 dienos, norint gyvūną vakcinuoti, pirmiausia reikia jį indentifuokuoti (čipuoti) nepriklausomai nuo gyvūno amžiaus;"

Daugiau yra čia:
https://www.facebook...771791636191406


Yra graudu, kai Facebooke paskelbiama "antis" visiškai nepagrįsta įstatymais. Ir visi bėgioja, skambina, aiškinasi, o nesąmonę parašiusios veterinarijos gydytojos net nesivargina paneigti savo "žemiško paaiškinimo" ir neneša už tai jokios atsakomybės sad.gif

Nuoroda į VMVT tinklapį (ji truputį pasikeitė, dėl to senosios ir neatidaro): Keliavimas su gyvūnu

Ir VMVT tinklapyje aiškiai pasakyta (atsakymuose į klausimus): "Gyvūno augintinio pasus išduodantys veterinarijos gydytojai turi vadovautis Gyvūno augintinio pasų įforminimo tvarkos aprašo nuostatomis ir reikalauti dėl gyvūno augintinio paso išdavimo besikreipiančio gyvūno laikytojo tik apraše numatytų dokumentų, ar konkrečių tiesiogiai susijusių dokumentų apie gyvūno sveikatą, ženklinimą, atliktus laboratorinius tyrimus ir pan., kurių pagrindu daromi įrašai gyvūno augintinio pase. Subjekto veiklos vykdymo teisėtumo dokumentai paprastai nėra tiesiogiai susiję su reikalinga informacija išduodant gyvūno augintinio pasą ar darant jame įrašus"

Niekas veterinarams neuždraudė suteikti gyvūnui pagalbą ar vakcinuoti net ir neturint sutarties, lygiai taip pat kaip ir nereikia bėgti į VMVT registruoti kiekvieno rasto kačiuko ar šuniuko.
Atsakyti
user posted image

Melagis melavo.

Foto ir skelbimas iš skelbiu.lt, o diskusija - facebook
Ar jūs vis dar tikite, kad pirkdami šunis be dokumentų gaunate tai, ką skaitote? Ar tiesiog norite išgyventi lietuvių liaudies patarlę apie kvailį ir bažnyčią asmeniškai?

Nežinantiems kas čia tvirtina apie "nieko bendro su pasienio šunimis": Daina yra VSAT (Valstybės sienos apsaugos tarnybos, arba trumpiau - pasienio) kinologė.

Beje, apie pasienio ir kitų tarnybų šunis. Besižavintiems galutiniu paruošto šuns vaizdu: nemanykite naiviai, kad šunys tokie gimsta ir kad nusipirkę šuniuką "iš tarnybų" (ech, tas melagingas marketingas, skirtas naivuoliams - vienintelė tarnyba, oficialiai vykdanti veisimo programą ir šunis veisianti sau, savo vidinėms tarnybos reikmėms - ne pardavimui! - yra VSAT), tik spragtelėję pirštais turėsite tą patį. Iki galutinio vaizdo kelias ilgas, nuo šuniuko testavimo ir pasirinkimo, iki daug nuolatinio, nuoseklaus darbo, aktyvaus laisvalaikio, paskirto šunims, išlaidų dresūrai, seminarams ir darbinėms stovykloms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo megeja: 02 gegužės 2015 - 20:51
QUOTE(megeja @ 2015 05 02, 21:48)
Melagis melavo.
Foto ir skelbimas

Savininkas gudrus durnius..privogta foto, suvelta info, o kaina tai juokinga doh.gif
Atsakyti
Sveiki, gyvunu myletojai,
temos neseku ir neskaiciau, bet pamaniau, kad tai geriausia tema uzklausti. Kai zmogus is daugintoju/perpardavinetoju nusiperka suniuka ir jis suserga, pirkejas paraso i forumus, greiciausiai tikedamas paguodos ar palaikymo. Ir tada pasipila zinutes, kad pries perkant reikejo pasidometi, kad reikia pirkti tik is geru veislynu suniuka, tik su kilmes dokumentais ir ne is "pogrindiniu" organizaciju ( nezinau kaip issireiksti. Omeny turiu, kad visi sako, kad reikia pirkti suniuka su FCI kilmes dokumentais ).
Mano klausymas butu, kokios yra gero veislyno garantijos suniuko seimininkams? Uz ka atsako veisejas? Ar jo vienintele atsakomybe, kad tetis yra "Reksas", o mama "Mirta"? Suprantu, kad daug ka nusako pirkimo/pardavimo sutartis. Bet tarkim sutarties nera arba jei ji yra standartine: "pardavimo metu suniukas yra patikrintas veterinaro ir yra sveikas" (ar kazkas panasaus).
Atsakyti
QUOTE(Tifa @ 2015 05 08, 22:11)
Sveiki, gyvunu myletojai,
temos neseku ir neskaiciau, bet pamaniau, kad tai geriausia tema uzklausti. Kai zmogus is daugintoju/perpardavinetoju nusiperka suniuka ir jis suserga, pirkejas paraso i forumus, greiciausiai tikedamas paguodos ar palaikymo. Ir tada pasipila zinutes, kad pries perkant reikejo pasidometi, kad reikia pirkti tik is geru veislynu suniuka, tik su kilmes dokumentais ir ne is "pogrindiniu" organizaciju ( nezinau kaip issireiksti. Omeny turiu, kad visi sako, kad reikia pirkti suniuka su FCI kilmes dokumentais ).
Mano klausymas butu, kokios yra gero veislyno garantijos suniuko seimininkams? Uz ka atsako veisejas? Ar jo vienintele atsakomybe, kad tetis yra "Reksas", o mama "Mirta"? Suprantu, kad daug ka nusako pirkimo/pardavimo sutartis. Bet tarkim sutarties nera arba  jei ji yra standartine: "pardavimo metu suniukas yra patikrintas veterinaro ir yra sveikas" (ar kazkas panasaus).

Labas.
Kaip suprasti sutarties nera? g.gif
Nezinau kokia buna standartine, musu sutary buvo tokie punktai surasyti(veisejos iniciatyva) jei kalyte sakandis bus neteisingas, tai atgausiu dali pinigu. Jei kalyte numirs del kokios ligos(ne traumos) iki metu man bus grazinti pinigai. Sazininga veiseja zino, kad taip nebus, ji atsako uz savo sunis ir nebijo atsakomybes. Ji rupinasi savo augintiniais, nors jie issibarste po visa pasauli. Mes gyvenam pav. NO, mano sunytes sesuo Danijo.Mes su veiseja kokius metus laiko intensyviai bendravom. Is jos gavau visas pamokas, patarimus. Dabar mano sunei du metai. Ji yra sveika ir guvi mergaite. Su veiseja jau reciau susirasm, apsikeiciam nuotraukom. Bet visad zinau, kad jei man reikes pagalbos, as ja gausiu. Nes tai mano vaiko pirma mama, kaip as juokais ja vadinu. biggrin.gif
Atsakyti
Aciu uz issamu atsakyma. O kas nurodyta sutarti, jeigu jusu suniukas susirgtu tarkime kokia paveldima liga, bet jis butu virs metu?
Atsakyti
QUOTE(Tifa @ 2015 05 09, 09:35)
Aciu uz issamu atsakyma. O kas nurodyta sutarti, jeigu jusu suniukas susirgtu tarkime kokia paveldima liga, bet jis butu virs metu?

Nieko daugiau nenurodyta. Dazniausiai pavedimos ligos ir mirtys iki metu pasitaiko.
Atsakingi veisejai gerina genofona ieskodami poros savo suniui kitose Valstybese. Lietuva maza salis, ir tikimybe kraujomaisai didesne. Beje atsakingi veisejai nesuveda savo kaliu per kiekviena ruja. Nenualina savo sunu. Todel ir tikimybe didesne, kad pas toki veiseja nupirktas suniukas bus sveikesnis, nei pirktas turguj.
Kilmingas suniukas kainuoja zymiai brangiau, nei nekilmingas. Bet, tai atsiperka, kai nereikia buti pastoviais veterinarijos kliniku klientais.
Mano sunyte man kainavo tiek, kad as lenkisku(atsiprasau jei ka izedziau) sunu buciau galejus nusirkti desimt. Bet man reikejo vienos. Todel teko ilgai ieskoti. Ilgai laukti.
Sekmes ir Jums! 4u.gif
Atsakyti
Aciu, Virga, uz atasakyma.
Mano suniui nei sekme, nei laime ar likimas, net ir burtininkai nebepagelbes.... Labai mylimas, taciau gyvas lavonas namuose sliauzioja...
Papildyta:
Minciu pirkti be dokumentu net nebuvo. Veiseja patikima, veislynas gerai zinomas. Suo kainavo 1200 euru. Gydymas perzenge 2200 euru. Liga - paveldima. Todel man iskilo klausymas, kokio velnio moketi uz suni 1200 euru, jei su FCI dokumentais, is gero veislyno suo, suserga. Kai tuo tarpu gali uz 600 euru su tais paciais FCI dokumentais nusipirkt. Vis tiek, iskilus ligai, gydisi, stengsies isgydyti suni ar bent palengvint kancias. Jau nekalbu apie suni be dokumentu...
Todel man idomu, o kokia SAZININGO veisejo atsakomybe? Negi uztenka uzkelti patina ant kales, nukirmint, suvakcinuot, sucipuoti suniukus, juos parduot... O toliau seimininko reikalas? (nekalbu apie traumas, erkes, infekcijas)...
Atsakyti