QUOTE(Agatka @ 2012 08 28, 12:23)
jei vaikas užsisma netinkama, nesaugia veikla- nukreipiu jį į kitą veiklą.
QUOTE(alfija @ 2012 08 27, 18:43)
. Pas indėnus motinos kultas yra labai žemas, moters statusas labai žemas, ką jūs ten suprantat apie tas visiškai beteises moteris? džiungles ne per teliką matėt? Amazonijoj buvot. Iš karto pasakau- aš buvau. Ir Amazonijos, ir Afrikos džiungles mačiau. Kaip jūs suprantat tą motiną kuri savo vaikui duoda kito vaiko kūną valgyti? Ir jūs taip? Pasitaiko sako...kanibalų ir Lietuvoj.
QUOTE(alfija @ 2012 08 28, 09:03)
http://vddb.library....DS.005.0.02.ETD
paskaitykit. Mažiau nusikalbėsit kalbėdama pie nacizmą ir vaiko auklėjimą. Pozityvų.
O toliau pakanka ir to, kad neprileidžiat sau net minties jog ožkos ir avys mirtingos ir gali tiesiog stipti. O kai neturi ko valgyti tai pjauna visus gyvulius, kokius turi- visiškai nežiūrint į tai žindo jis dabar ką ar nieko.
Apsispręskit apie ką kalbėt norit- apie Amazoniją, ar apie Afriką.
paskaitykit. Mažiau nusikalbėsit kalbėdama pie nacizmą ir vaiko auklėjimą. Pozityvų.
O toliau pakanka ir to, kad neprileidžiat sau net minties jog ožkos ir avys mirtingos ir gali tiesiog stipti. O kai neturi ko valgyti tai pjauna visus gyvulius, kokius turi- visiškai nežiūrint į tai žindo jis dabar ką ar nieko.
Apsispręskit apie ką kalbėt norit- apie Amazoniją, ar apie Afriką.
Miela ponia, tai kad Jus cia apie savo odisejas po Afrikos ir Amazones dziungles pirma paminejot.. Manau, kad pletotis neverta, nes tema apie "Pozityvu vaiku auklejima", o ne apie Jusu nuotykius dziunglese Del gyvuliu pjovimo Jusu teiginys velgi kiek klaidingas, nes pirma pjauna silpniausiusius ozkiukus ar avinelius ir tik galiausiai zindyves... prileidziu minti, kad ozkos ir avys yra mirtingos, todel savo poste paminejau ekstremalius atvejus...
nuoroda i darba, nepateikiant nei recenzijos nei darbo ivertinimo yra niekine. Malonu, kad protingas mintis priskiriate man, taciau citata pateikiau is kunigo Edmundo Naujokaicio straipsnio "tautos ugdymas prasideda seimoje"..citatos niekaip nekomentavau ir paminejau, kad tai yra citeta, todel niekaip nesuprantu, kurioje vietoje galejote izvelgti MANO nusikalbejima
QUOTE(alfija @ 2012 08 28, 11:05)
aš ne išvedžiojimų, aš konkrečių citatų prašiau.
Savo (ne)suvokimo man pripeckiot nereikia
Ar jūs suprantat skirtumą, ar niekaip- kad indėnė turi visai kitas priežastis?
Nešiojimas vardan nešiojimo, nes indėnai nešioja yra daugiau nei kvaila motyvacija. Aš apie tai. Skirkit šeimą nuo genties. Gal bus paprasčiau suvokti.
Nepatinka man, kai žmogus nori tik nusišnekėt, o galvot visai nenori.
Savo (ne)suvokimo man pripeckiot nereikia
Ar jūs suprantat skirtumą, ar niekaip- kad indėnė turi visai kitas priežastis?
Nešiojimas vardan nešiojimo, nes indėnai nešioja yra daugiau nei kvaila motyvacija. Aš apie tai. Skirkit šeimą nuo genties. Gal bus paprasčiau suvokti.
Nepatinka man, kai žmogus nori tik nusišnekėt, o galvot visai nenori.
velgi tema vadinasi "auklejimas be bausmiu"..Straipsnis apie indenus buvo pateiktas tik kaip pvz, kuriuo nereiktu tiesiogiai vadovautis..Jums toks auklejimas (be bausmiu)nepriimtinas, ishreishkete savo nuomone, aciu. Turite daug ziniu, info apie tai? pateikite, bet pagrystai, neizeidinejant ir nemenkinant kitu..nes pezejimas vardan pezejimo ir noras sumenkinti kita yra daugiau nei kvaila...Man irgi nepatinka, kai zmogus nori tiesiog papezet be jokios rimtos argumentacijos ir ne i tema...jeigu jums nepatinka, nepriimtinas temos pavadinime nurodytas auklejimo budas, neterskit temos savo niekiniais pasisakymais...
QUOTE(Saulale @ 2012 08 28, 13:15)
taip ir nesupratau apie ką kalbėtis norit- džiungles, ožius ir avis ar man nurodinėti
nemenkinu, kiekvienas pats nusprendžia kaip jam jaustis. Tai kiekvieno asmeninis reiklalas. Jei jaučiatės menkesnė- ieškokit priežasčių savy
Pasirodysiu is menulio iskritus, na bet kuo gimdymas naturaliai, zindymas, miegojimas su mama susijes su auklejimu be bausmiu?
Tuo, kad taip augintas vaikas natūraliai elgiasi taip, kad jo bausti nereikia.
Aš asmeniškai šios teorijos ant savo vaiko netikrinau, bet šioje temoje kalbama apie tai.
Aš asmeniškai šios teorijos ant savo vaiko netikrinau, bet šioje temoje kalbama apie tai.
QUOTE(applejuice @ 2012 08 28, 13:59)
Pasirodysiu is menulio iskritus, na bet kuo gimdymas naturaliai, zindymas, miegojimas su mama susijes su auklejimu be bausmiu?
niekuo. Išskyrus greitomis sutuoktinių skyrybomis, vyro neištikimybe ir motinos neurozėm. Pasakykit sutuoktiniui, kad metus miegosit vienoj lovoj su vaiku, vaikas be bausmių nuo to užaugs. Pažiūrėkit ką atsakys.
Žinduklį mėnesinį neškitės į operos spektaklius, šiaip kino teatrus na gripo sezono metu į visuomeninius renginius- sveika vaikui visa tai. Net labai. Bus natūralioji atranka- išgyvens arba ne.
QUOTE(applejuice @ 2012 08 28, 13:59)
sekmingas auklejimas prasideda nuo poreikiu patenkinimo kudikysteje. daugumai vaiku yra naturalus poreikis buti kartu su mama prigludus prie jos sirdies, zisti ir pan.
QUOTE(dailele @ 2012 08 28, 14:22)
Tuo, kad taip augintas vaikas natūraliai elgiasi taip, kad jo bausti nereikia.
aha, kaimynai nubaus, ir kaimynų vaikai bei pedagogai. O šia atsidarys tema- visuomenė nepriima mano vaiko.
QUOTE(alfija @ 2012 08 28, 13:58)
taip ir nesupratau apie ka kalbėtis norit- džiungles, ožius ir avis ar man nurodinėti
nemenkinu, kiekvienas pats nusprendžia kaip jam jaustis. Tai kiekvieno asmeninis reiklalas. Jei jaučiatės menkesnė- ieškokit priežasčių savy
tai kad Jus cia link kelioniu ir gyvulininkystes ipatumu dziunglese tema vis kreipiat, as tiesiog bandau priiminti, kad ne vieta cia sioms diskusijoms, tam yra skyreliai "keliones", "mano augintinis" ir pan...del nurodinejimu..butu smagu, bet argi Jus klausysite?
menkesne nesijauciau, pranasesne galbut.. manau toliau galime apseiti be asmeniskumu ir viena kitos psicholginiu analiziu Velgi jei norite apie tai platesnes diskusijos manau, galima sukurti kita tema.. Si vadinasi "auklejimas be bausmiu" (pozytivus auklejimas?).
Is Jusu postu darau isvada, kad vadovaudamasi savo asmenine patirtimi, perskiatyta literatura ir asmenines akistatos su Afrikos bei Amazones dziungliu gentimis metu padarete isvada, kad tokiam reikalui nepritariat, manote, kad auklejimas be bausmiu ydingas ir duoda daugiau zalos nei naudos, taip pat ilgam aprupina pacientais Lietuvos psichologus ir psichiatrus Kas nesutinka su Jusu nuomone arba fantazuoja, arba apskritai neigalus nieko suprasti arba mentalitetas nadaugintas iki reikiamos fazes, nes katalikiskos dorovines auklejimo normos reikalauja butent autoritetinio auklejimo, tam kad isugdyti moraliai atsakinga, padoru ir pavyzdinga pilieti? (p.s. cia klausimas, ne teiginys)
QUOTE(Saulale @ 2012 08 28, 14:39)
tai jei jūs taip suprantat tai taip. Tai yra jūsų sovokimas. Tai ką aš galiu?
Aš jums, pozityvistei ir rodau- kad jūs be bausmių pati negalit. Bandot įkišt mano bendravimo stilių į tam tikrus rėmus arba išvyti. Tai apie kokį pakantumą ir pozityvizmą auklėjime jūs kalbat. Jūs to nesugebat. Jūs tik manot kad gal tai egzistuoja. Ir tiek.