QUOTE(Aimeja @ 2012 09 03, 09:52)
Tai va būtent, pati pastebėjai,kad buvo JAUNIMO mišios, jos buvo tam tikrai auditorijai, kai žinai kur eini, kas ten bus, ko gali tikėtis. O ne eilinės mišios, kai pagaliau yra meldžiamasi už mirusiuosius, kai jų artimieji nori susikaupti, pasimelsti, kiti dar neseniai ir netekę to artimojo, o ne ateina pasižiūrėti vaikų krečiamo cirko. Ar tu bent sugebi atskirti tam tikrus dalykus?
Aš manau Ada, kad tu iš vis neturi supratimo apie vaikų auklėjimą. Tu jo neturi jokio. Ai paskaičiau vienoj knygoj, va šitaip rašo, gerai, taip darysiu, va dar perskaičiau apie indėnus, tai va šitaip darysiu, paskui kažkokį straipsnį rašau, oje tikriausiai man tinka. O iš esmės tai tu tarnaitė savo vaikams, ne auklėji, o tarnauji. Kad ir su tuo atvėju, kai rašei, jog 6 mėn. tavo ėmė valgyt su šaukštu, pusmetį valei po keletą kartų per dieną virtuvę, tai argi normalu. Tai tarnaitė tu buvai. Jei jau padavei vaikui tokiam mažiukui šaukštą, tai reiškia sėdi, ir PADEDI jam valgyti, MOKAI, nes supranti, kad tokio amžiaus jis nemoka, palaikai rankelę, padedi pataikyti į burną šaukštą, tiesiog sėdi šalia, o ne džiaugsmingai stebi kai taškomas maistas, vaiko nesugebančio tai daryti.
Kadangi detaliu nezinau,jusu aprasomoje situacijoje tai nieko ir nesakau paie ja,kalbu bendrai
Tikriausiai ,kad ir ka pasakyciau jusu nuomone vis tiek nepasikeis
Sita straipsni apie indenus paskaiciau dabar, vaikus panasiai auginau nuo gimimo :mirksiukas:Todel kaip paskaiciau man patiko, sakau bus gera iliustracija mano mintim, ten labai ismintingai ir vaizdziai viskas parasyta.O siaip knygu apie aukllejima,kaip sakiau neskaitau. Cia kas kaip supranta tarnavima. O jus neskalbete savo vaiku rubu, grindu neplovet , valgyti nedaret? Koks skirtumas kaip tarnauti (svarbu su meile)ar isplauti grindis ar sedeti salia ir laikyti rankute
Tik pirmu atveju vaikas MOKINASI PATS ir jis igauna daug patirties, antru mama uz ji viska padaro trukdydama vaiko mokymuisi. Zinokit, ne tik su saukstu, vaikam leidau ir su rankom valgyti
KAda dar gyvenime gali suleisti rankas i kose ar arbuza ir valgyti taip kaip noris, be tabu, be ribojimo, tam ,kad pajusti maisto skoni, tekstura, kaip graziai kose krinta
Uztat virs metu jei abu graziai su saukstu, sakute ir peiliuku valge
ir savarankiskuma ugdesi, iskilus problemai patys ja megina spresti, o ne bega pas mamyte tu mums dabar viska padaryk. Dukte nors ir 7,8 men kazkur tebuvo ,jau kai daugiau papildomai valge, ji NELEIDO man kazkaip vadovauti jos valgymo procesui, taigi gerbiau jos nora valgyti paciai.Sunku suprasti? Nors ir rasiau, kad tai naudinga vaiko ugdymuis, pagal mokslininkus, bet jums jie irgi juk neautoritetas, ar ne?