QUOTE(alfija @ 2012 09 02, 21:41)
palikdavau su močiute ir nesivesdavau visai, tol kol nepriaugo tą amžių, kai jau galima buvo susikalbėti ir susitarti. O jei tos močiutės po ranka nebūdavo, tai dar būdavo panašaus amžiaus ir likimo
kaimynių su savais bambliais, kurios mielai priimdavo į savo kompaniją ir ją. O aš tuo tarpu atlikdavau tai ką man reikdavo. analogiškai ir aš saugodavau kaimynių ir draugių vaikus.
Na taip, tai išeitis. Ir dabar greitai nesugalvoju tokios vietos, kur reiktų neišvengiamai eiti su vaiku, bet triukšmaut negalima
Bet gerai pagalvojus, gal ir sugalvočiau...
Iš kitos pusės, vėl galima svarstyti apie aplinką, kurioje būna vaikai. Pas mus tiek parduotuvėj, tiek autobuse, tiek bet kokioj kitoj viešoj vietoj, galima susilaukt daug neigiamų žvilgsnių ir komentarų, jei vaikas ima verkti. Man taip nebuvo, bet ne kartą girdėjau iš mamų, kad situacija elementari, na nenupirko kažko, nedavė, apsiverkė, atrodo, kas čia tokio, o aplinkiniai komentuoja taip, lyg to vaiko mama pati baisiausia pasaulyje būtų, o tas vaikas neišsiauklėjimo viršūnė
Apie va tokia vaikams ir šeimoms nedraugišką aplinką mes ir kalbamės. Ir aš tikrai nemanau, kad tai yra normalu. Bet tikiu, kad kada nors tai pasikeis.
Papildyta:
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2012 09 02, 20:38)
Butent,dometis toliau savo nosies,bet...na mano supratimu,zmogus turi tobuleti,imti pavyzdzius is issivysciusiu saliu,o ne is tokiu, kur civilizacija net nepazengusi ,o gal daugiau primena i pirmykste bendruomene,kur viskas verda (netiesiogiai) viename puode.
Ir tuo labiau aukstinti ju auklejima ar gyvenimo buda...
Šitą dar norėjau pakomentuoti. Iš kur semtis išminties ir patirties yra grynai pasirinkimo ir požiūrio reikalas. Nekritikuotinas. Aš asmeniškai praeityje randu gerokai daugiau išminties nei šiuolaikiniame pasaulyje.