QUOTE(alfija @ 2012 09 02, 20:30)
O ožiuotis su saiku visada leisdavau ir leidžiu- kitaip jis niekada neišgirs savęs, ir nesupras nei sąvokų, nei savų emocijų, nei noro pasekmių.
Viskas priklauso nuo to, kokias pretenzijas aplinkai kelia mamos. Jei tos mamos iš vienos pusės kalba pie natūralumą ir gamtą, o iš kitos pusės dirbtinose aplinkose reikalauja išskirtinių sąlygų, tai pirmiausia jos turi susitarti pačios su savim ir neprieštarauti pačios sau. Sužinoti pačios- ko jos nori ir ko jos siekia.
Suprantat, jei žmogus nori gyventi natūraliai, harmonijoj su gamta, tai jam nereikėtų turėti pretenzijų civilizacijos produktams- poliklinikoms, stomatologams, medikams, kavinės, prekybos tinklams. Tada jie turėtų apsieti natūriniu ūkiu ir tiek. Visko turėti neišeina, jei pasirenki vienas galimybes realizuoti, natūraliai tas pasirinkimas uždaro kitų galimybių.
Viskas priklauso nuo to, kokias pretenzijas aplinkai kelia mamos. Jei tos mamos iš vienos pusės kalba pie natūralumą ir gamtą, o iš kitos pusės dirbtinose aplinkose reikalauja išskirtinių sąlygų, tai pirmiausia jos turi susitarti pačios su savim ir neprieštarauti pačios sau. Sužinoti pačios- ko jos nori ir ko jos siekia.
Suprantat, jei žmogus nori gyventi natūraliai, harmonijoj su gamta, tai jam nereikėtų turėti pretenzijų civilizacijos produktams- poliklinikoms, stomatologams, medikams, kavinės, prekybos tinklams. Tada jie turėtų apsieti natūriniu ūkiu ir tiek. Visko turėti neišeina, jei pasirenki vienas galimybes realizuoti, natūraliai tas pasirinkimas uždaro kitų galimybių.
Pakomentuokit tą pajuodintą tekstą plačiau. Nes aš ir neturėjau omeny, kad draudžiu vaikui rodyti emocijas, jokiais būdais. Jei jam liūdna dėl kažko, kad kažko negavo ar pan., tai ir liūdi. Ir aš jo nepuolu moralizuoti, kad liūdėti negerai, nustok. Stengiuosi suprasti tai, kaip jis dabar jaučiasi, ir elgtis adekvačiai pagal situaciją. O šitam kontekste turėjau omeny, kad viešoj vietoj garsiai verkiantis vaikas gali trukdyti aplinkiniams, todėl, jei matau, kad jis nori kažko, ko negalima, tyliai į ausį pašnabždu, pasiūlau kažką kito arba jam suprantamais žodžiais pasakau, kodėl dabar negalima. Tiesiog nesudarau sąlygų tuo netinkamu metu vaikui pykti.
O šiaip tai suprantu - nepatinka man ta civilizacija iš esmės Noriu gyventi gamtoj ir užsiimti natūriniu ūkiu Bet... tikrai nesijaučiu pasaulio bamba ir nereikalauju iš aplinkos maksimaliai prisitaikyti prie manęs. Juk tai būtų tiesiog kvaila. Man rodos, aš nekalbėjau apie nieką, kas būtų nenormalu normaliam civilizuotame pasaulyje, bet, deja, vis dar yra nenormalu pas mus. Bet tegu, jei man kas nepatinka, aš ten ir neinu, renkuosi tokią aplinką, kuri man priimtina ir tiek. Čia tas pats būtų, jei nueičiau į klubą, kur groja garsus bumčikas, ir imčiau bambėti, kaip aš nemėgstu tokios muzikos