QUOTE(Justesea @ 2012 09 02, 20:11)
Tai tada pasidalinkit patirtim, kaip savo metinukus, kurie jaučiasi gana sveiki, nulaikydavot ramiai ilgoje eilėje? Man rodos, be žaislų ar kažkokios veiklos tai neįmanoma

Tiesą pasakius, nei karto nesilankiau su vaiku valstybinėj poliklinikoj ir ligoninėj, nežinau, kokia ten iš tiesų situacija. Ten, kur lankomės mes, kaip ir sakiau, žaislų yra, ir vystymo stalas yra, ir pampersų galima gauti. Tokia, mano manymu, ir turėtų būti šeimos klinika.
Na aš nors, tarkim, žalia mama, bet mano vaiku irgi visi džiaugiasi ir net stebisi, kad toks ramus ir geras vaikas. Bet neprisiimu visų nuopelnų sau, nes tai kažkiek ir jo prigimtinis charakteris. O kai būna kažkokios kritinė situacijos, tiesiog moku su juo susikalbėti ir niekas net nepastebi, kad čia buvo potenciali grėsmė garsiems "ožiukams" (nemėgstu ir šito žodžio

).
niekada nebuvau su metinukais jokioje eilėje. Ateidavau į polikliniką savo laiku, savo laiku ir patekdavau. O iki metų vaiku ir šiaip eini be eilės. Ir valstybinėj poliklinikoj visko gali gauti, visko ten yra. Bet mintis duoti ar leisti vaikui, metinukui žaisti su poliklinikos žaislais- nekyla. Metinukas viską tikrina dantimis, kiša į burną. Tiek jau tos. Kiekviena kabine gydytojas tų žaislų turi, jei jau labai toks poreikis yra. Ir ligoninėse- dažniausia yra žaidimų kambariai, vieta kur skirta vaikams pažaisti.
Su metinuku niekada nevažiavau į parduotuvę piko valandom, ar per išpardavimus. Niekada nesibroviau piko valandom ir į viešąjį transportą, kai visi važiuoja iš darbo ir į jį. Labai gerai žinojau, kad mano daug platesnės galimybės disponuoti laiku, nei kitų.
O ožiuotis su saiku visada leisdavau ir leidžiu- kitaip jis niekada neišgirs savęs, ir nesupras nei sąvokų, nei savų emocijų, nei noro pasekmių.
Viskas priklauso nuo to, kokias pretenzijas aplinkai kelia mamos. Jei tos mamos iš vienos pusės kalba pie natūralumą ir gamtą, o iš kitos pusės dirbtinose aplinkose reikalauja išskirtinių sąlygų, tai pirmiausia jos turi susitarti pačios su savim ir neprieštarauti pačios sau. Sužinoti pačios- ko jos nori ir ko jos siekia.
Suprantat, jei žmogus nori gyventi natūraliai, harmonijoj su gamta, tai jam nereikėtų turėti pretenzijų civilizacijos produktams- poliklinikoms, stomatologams, medikams, kavinės, prekybos tinklams. Tada jie turėtų apsieti natūriniu ūkiu ir tiek. Visko turėti neišeina, jei pasirenki vienas galimybes realizuoti, natūraliai tas pasirinkimas uždaro kitų galimybių.