Įkraunama...
Įkraunama...

Auklėjimas be bausmių

QUOTE(Sunute @ 2012 08 27, 17:06)
Iš kiekvienos kultūros - tiek laiko, tiek erdvės prasme- galime kažko pasimokyti, bent jau pažintis tampa galimybe, bent truputį pasvarstyti ir apie save, savo kultrą, kurioje gyvename. Su kultūros modeliais, manyčiau, (kad ir vaikų auklėjimu) neverta elgtis ctrlc-ctrlv.
Ryt, patikslinus, numesiu nuorodą į liet. k. knygelę apie Amazonijos indėnus. Bus ką pamąstyti apie pozityvų auklėjimą smile.gif Berods iš "horizontų" serijos.

Sunute, yra neįmanoma pasimokyti to, ko pasimokyti neįmanoma. Patys indėnai jau seniai įrodė, kas svetima tai tas ir svetima. Tai yra daug sudėtingesni procesai vykstantys biocheminėj plotmėj, nei kad pasakymas- paskaičiau, pasimokiau, auklėju.
O kiek čia visko daug sueina į tą procesą.
Iš etninės pusės gal tu ir žinai, bet iš visų kitų, daug svarbesnių- manau jog ne.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 08 27, 16:32)
o jūs taip supratau pabandžius, ir indėnų genty gyvenot bigsmile.gif atradimas. Aš labai gerai žinau pasekmes visokių auklėjimų pagal indėnus, pagl indus, pagal tubu  ir t.t. Po pauglėstės ir paauglystės metu visi tie "auklėti" su įvairiausias asmenybės sutrikimais ima minti psichologų, psichiatrų kabinetų slenksčius. Kuo navatnesnis auklėjimas, tuo didesni asmenybių sutrikimai lydi tuos "auklėtuosius". Aš ištiesų skaitau ir baisiuosi, kaip žmonės nejaučia atsakomybės prieš tą, kurį augina. Su tėvais vaikai gyvena labai trumpą gyvenimo tarpsnį.

pasakykit mieloji,kodel blogai yra maitinti kturimi, gimdyti naturaliai, nesioti vaika jo pirmais gyvenimo metais ir miegoti su juo kartu????
man atrodo kaip tik neesnt siems isvardinties dalykams, neesant artumo su tevais vediau ir buna kaip jus sakote tos problemos.
ir tas punktas, kad vaikas neturi buti pasaulio centru, tai pats geriausias. mes turim padeti vaikui augti salia, o ne padaryti ji gyvenimo prasme. o tai yra sudetinga. dauguma mamyciu gyvena del vaiku, juos labai kontroliuoja, veliau buna problemu ir vaikam ir tevam del to
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agatka: 27 rugpjūčio 2012 - 16:25
QUOTE(Agatka @ 2012 08 27, 17:23)
pasakykit mieloji,kodel blogai yra maitinti kturimi, gimdyti naturaliai, nesioti vaika jo pirmais gyvenimo metais ir miegoti su juo kartu????
man atrodo kaip tik neesnt siems isvardinties dalykams, neesant artumo su tevais vediau ir buna kaip jus sakote tos problemos.
ir tas punktas, kad vaikas neturi buti pasaulio centru, tai pats geriausias. mes turim padeti vaikui augti salia, o ne padaryti ji gyvenimo prasme. o tai yra sudetinga. dauguma mamyciu gyvena del vaiku, juos labai kontroliuoja, veliau buna problemu ir vaikam ir tevam del to

tai nėra blogai, tik jūs apie tai svarstot iš baltojo žmogaus pozicijų. Ir visiškai kitokius sau uždavinius kelia baltas žmogus, gyvena visai kitoj kultūroj ir visai dėl kitokių priežasčių tai daro indėnai.
Indėnų gentyse egzistavo ir egzistuoja tik natūraliosios atrankos principas. Ir niekas daugiau. Nuo to natūralaus gimdymo viskas ir prasideda- pagimdė- gerai, nepagimdė irgi gerai. Kiek mirė, kie išgyveno- koks skirtumas. Nešioti iki metų- nevaikšto tai nešioja, nes jai reikia rasti maisto išgyvenimui, ir aprūpinti tuos kurie jau vaikšto. Miegoti kartu. O va su kuo kartu? Juk su motina gentyse miega ne vien tėvas, tiesa? Ten yra seksas kaip būdas daugintis, kaip bausmė, ir kaip paskatinimas- tai priklausys nuo to kas miegos. Miega kartu todėl kad žinda. Kažkaip tas faktas tikriausia irgi pasimiršta, kad indėnės žindydamos savo vaikus lygia dalim žindo dar avinėlius, ožiukus ir kokius kitus gyvūnus kokius randa. Čia nerašo apie tai, kad ir tie gyvūnai irgi miega kartu, ir reikalui esant žinda. Jeigu tokiu principu auginamas vaikas jums atrodo gerai adaptuosis baltųjų visuomenėje- prašau, kas gali uždrausti. Bet mano giliu supratimu, visa kas svetima ne čia reikia vilkti, o jei taip traukia tada išvažiuoti ten, į tą ekologinę nišą ir gyventi tą gyvenimo būdą. O Lietuvoj reik gyventi lietuvišką gyvenimo būdą.
Atsakyti
tai dar karta prasau, paaiskintike tada, kuom nera lietuviska zindyti, gimdyti naturaliai, miegoti kartu ir pan... nu nedaieina nam, kodel musu tikslas ar uzdavinys negali buti kaip indenu, pvz naturaliai maitinamas kudikis turi stipresni imuniteta (isgyvenimas), nesiojamas kudikis kartu su mama pazista pasauli, dedami pradmenys socialinio gyvenimo,kuom blogai?
jus bandot paneigti naturalu artuma su vaiku. jeigu yra prigaminta vezimu, vaikstuku, misinuku ir kitu panasiu dalyku musu visuomeneje, tai nereiskia kad mes turim prie ju pereiti. mes visi zmones ir indenai ir europieciai ir kinai, kiekvienam mazam kudikiui reikia mamos artumo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agatka: 27 rugpjūčio 2012 - 17:17
QUOTE(Agatka @ 2012 08 27, 18:13)
tai dar karta prasau, paaiskintike tada, kuom nera lietuviska zindyti, gimdyti naturaliai, miegoti kartu ir pan... nu nedaieina nam, kodel musu tikslas ar uzdavinys negali buti kaip indenu, pvz naturaliai maitinamas kudikis turi stipresni imuniteta (isgyvenimas), nesiojamas kudikis kartu su mama pazista pasauli, dedami pradmenys socialinio gyvenimo,kuom blogai?
jus bandot paneigti naturalu artuma su vaiku. jeigu yra prigaminta vezimu, vaikstuku, misinuku ir kitu panasiu dalyku musu visuomeneje, tai nereiskia kad mes turim prie ju pereiti

tai ir ieškokit informacijos kaip lietuvės moterys vaikus augino. Ne apie indėnus. Jūs vis tiek nepajėgi suprasti.
Atsakyti
pagalvojau, kad tos,kurios taip neaugino raso neigiamus komentarus, o tos, kurios panasiai augino visiskai supranta indenu mamas. visais laikais visose kulturose mama yra mama smile.gif
as kai buvau nescia sakiau kad migdysiu lovytej,nepratinsiu prie ranku, na buvau prisiklausius vyresniuju sovietniu patarimu... bet buvau skaicius ir apie tuos indenus ir kitu panasiu nuomoniu apie naturalu auginima. ir ka, kai gime mano mazoji, supratau kad tas noras nesioti, buti kartu, zindyti, miegoti kartu yra normalu. ir gerai kad skaiciau visokias nuomones, antraip buviau klausiusi savo mamos ir kitu patarimu ir perzengineciau per save elgdamasi ne taip, kaip jauciau yra geriausia mano vaikui. dziaugiuosi uz tuos straipsnius
Papildyta:
alfija, esate ikiri, kandi moteris, labai isdidi. galbut ant jusu tevai ir bande daug skirtingu auklejimo metodu, kurie privede jus prie tokiu asmenybes problemu.

Papildyta:
jus esate nepajegi buti laiminga, budama tokia negatyvi
Atsakyti
QUOTE(Agatka @ 2012 08 27, 18:28)

Kas čia ko neaugino? Tam, kad suprasti indėnus reik būti arba indėnu, arba studijuoti mokslus leidžiančius tą kultūrą pažinti, arba nemažą gyvenimo dalį praleisti tarp jų. Jūs nesuprantat ir suprasti negalit- jūsų mentalitetas kitoks. Pas indėnus motinos kultas yra labai žemas, moters statusas labai žemas, ką jūs ten suprantat apie tas visiškai beteises moteris? džiungles ne per teliką matėt? Amazonijoj buvot. Iš karto pasakau- aš buvau. Ir Amazonijos, ir Afrikos džiungles mačiau. Kaip jūs suprantat tą motiną kuri savo vaikui duoda kito vaiko kūną valgyti? Ir jūs taip? Pasitaiko sako...kanibalų ir Lietuvoj.
Atsakyti
na vistiek neitikinot. koki sveika zmogu galima itikinti, kad naturalus dalykai yra netinkami musu vaikams... jus taip sakot, kad persai mintis kad jei nesiojamas, zindomas ir .t.t vaikas tai taps kanibalu, medzios kitus ir pan...
jau gal uztenka apie indenus??? ka galit pasakyti apie pozityvu auklejima?
Atsakyti
QUOTE(Agatka @ 2012 08 27, 17:23)

O kas sako,kad maitinti naturaliu budu yra blogai? Tik va su nesiojimu metuku vaiko,nesuprantu,kam ji nesioti,jei jis gali jau sliauzeti,pazinti pasauli pats. Ir su migdymu. O ka taip sunku prieti prie vaiko,pasiimti ji ,pamaitinti ir po kazkokio laiko uzmigdyti savo loveleje???
Prisiskaite va nesamoniu,ir manote,kad tai gryniausia tiesa...su maniskiais nei kiek rysys nenutruko,nei tapo blogas ar kazkokiu problemu turime,nors miegojo nuo mazu dienu savo lovelese(paskaicius pasaka,apsikabindavo meskuti ir uzmigdavo ),nebuvo nesiojami iki metu(absurdas). Ne del vaiku reikia gyventi,o kartu su jais,laikant juos pilnavertem asmenybem,tai ir nebus jokiu problemu. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neta&: 27 rugpjūčio 2012 - 18:07
QUOTE(Agatka @ 2012 08 27, 18:59)
na vistiek neitikinot. koki sveika zmogu galima itikinti, kad naturalus dalykai yra netinkami musu vaikams... jus taip sakot, kad persai mintis kad jei nesiojamas, zindomas ir .t.t vaikas tai taps kanibalu, medzios kitus ir pan...
jau gal uztenka apie indenus??? ka galit pasakyti apie pozityvu auklejima?

pozityvus auklėjimas prasideda nuo autoritetinio auklėjimo.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 08 27, 19:06)
pozityvus auklėjimas prasideda nuo autoritetinio auklėjimo.

taip, tai yra labai svarbu. aplamai tai bet kokio auklejimo pagrindas. tik veliau buna problemu paauglysteje su tuo, nes vaiku mastymas keiciasi ir prasideda autoriteto problema...
Papildyta:
QUOTE(Neta& @ 2012 08 27, 19:05)
O kas sako,kad maitinti naturaliu budu yra blogai? Tik va su nesiojimu metuku vaiko,nesuprantu,kam ji nesioti,jei jis gali jau sliauzeti,pazinti pasauli pats. Ir su migdymu. O ka taip sunku prieti prie vaiko,pasiimti ji ,pamaitinti ir po kazkokio laiko uzmigdyti savo loveleje???
Prisiskaite va nesamoniu,ir manote,kad tai gryniausia tiesa...su maniskiais nei kiek rysys nenutruko,nei tapo blogas ar kazkokiu problemu turime,nors miegojo nuo mazu dienu savo lovelese(paskaicius pasaka,apsikabindavo meskuti ir uzmigdavo ),nebuvo nesiojami iki metu(absurdas).  Ne del vaiku reikia gyventi,o kartu su jais,laikant juos pilnavertem asmenybem,tai ir nebus jokiu problemu. mirksiukas.gif

na vaziuoajant i gamta, ar ilgais pasivaiksciojimais tai nzn kaip paleisti vaika pati eiti, sliauzti ar pan... as nesiojau dazniausiai i miesta, pasivaikscioti, i parduotuve, namusoe metuku vaikas namuose pats, kaip sakote ropoja, eina ir pan. o nuo gimimo tai yra nustabu prisirisus nesioti!
o del miegojimo, tai kai zindai tai tikrai patogiau. man buvo tikrai sunku 3-4kartus nakti atsikelti. salia vaikas zinde ir neissibudindavau, net neprisimindavau kiek kartu zindziau.
na odel gyvenimo ne del vaiku, tai ta pati sakiau, ir manau tai yra problema dazna ypac vyresniu mamu, gyvena del vaiku...
Atsakyti
QUOTE(Agatka @ 2012 08 27, 19:23)
taip, tai yra labai svarbu. aplamai tai bet kokio auklejimo pagrindas. tik veliau buna problemu paauglysteje su tuo, nes vaiku mastymas keiciasi ir prasideda autoriteto problema...

problemų atsiranda tada, kai vieni kitus nustoja girdėti.
Jei paauglystėj neatsiranda jokių problemų- yra labai rimtas reikalas susirūpinri auklėjimo kokybe.
Atsakyti