Įkraunama...
Įkraunama...

Auklėjimas be bausmių

QUOTE(alfija @ 2012 08 31, 11:41)
antropologai teigia biggrin.gif , o ką apie tai mano garvežių mašinistų asociacija bigsmile.gif

na ju asociacija tikrai neteigs to,ka teigiate jus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 08 31, 08:08)
Antropologai teigia ,kad zmogaus kudyki normalu zindyti iki 6,7 metu

Taipogi vyrams poligamija yra naturalu, skriaudziate jus savo vyra versdama nenaturaliai elgtis cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Agatka @ 2012 08 31, 12:09)
na ju asociacija tikrai neteigs to,ka teigiate jus biggrin.gif

agatka, jūs čia krykštaujat, rašot, džiaugiatės visai kaip mano paaugliukai. Visada šypsausi. Tokiu aštriausiu periodu- 13- 14 metų, paskui pradėdavo bręsti, augti į protą, o vat jūs išsaugojot brandos nesužalotą mąstymą.
Atsakyti
Sveiki,
Paskaiciau,ir pakraupau nuo kai kuriu komentaru doh.gif
Siulau dar karta paskaityti, ka raso temos autore sukurdama sita tema -
" Sitas straipsnis, tai labai artima mano supratimui kaip reiktu auginti vaikus. Idomu ar kas bandote auginti panasiai ir kaip sekasi siuolaikineje visuomeneje?
Autore domina bendraminciu nuomone, kas bando taip auginti ir kaip sekasi... nu kam tersti banaliais komentarais ir dar izeidineti (ale visiskas bredas/brandos nesuzalotas mastymas doh.gif )
Cia panasiai,kaip as (ilgo zindymo salininke) pvz nueiciau i tema kur mamos trumpai zindziusios, dalijasi patirtimi del misinuku rusiu ir kokybes ...ir pradeciau destyti apie zindymo nauda ir kokia zala jos daro mazyliui duodamos misinuka doh.gif
is tikruju niekaip nesuprantu, kodel tiek nepakantumo kitokiai nuomonei g.gif kodel nera tolerancijos...
Aga, Agatka man tikrai artimas sitas budas ir Jusu nuomone 4u.gif
Galbut prisijungsiu prie Jusu diskusiju, kai cia bus imanoma diskutuoti biggrin.gif
[/quote]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Duniu: 31 rugpjūčio 2012 - 12:49
QUOTE(Agatka @ 2012 08 31, 00:26)
maniau (tiksliau is aplinkiniu susidariau nuomone) kad privalau ismokyti maza vaika suprasti zodi ne ir negalima, ir visada jam paklusti ir pan, na siekiau to tikrai. bet dirzas nepadejo o buvo tik blogiau.
atsisakiau dirzo (mano mama atnese sakele medzio  doh.gif  sudziuvo ) nustojau reikalauti klausyti zodzio ne, pradejau nukreipineti kita veikla; jau kaip rasiau pavyzdi is parduotuves su zaislu,dabar neturiu su tuom problemu.

Bet tavo vaikas išeis į platųjį pasaulį, kas jį , nemokantį suprasti -ne, negalima-puls nukreipinėti kita veikla.Niekas. Juk taip nebus, ateis darželis, mokykla, ten jau savos taisyklės, ten pilna -ne , negalima. Tai žinok tokių, kur nesupranta žodžio -ne, jau gana nemažo amžiaus, teko prisižiūrėti mokyklose. Niekass ten su juo nežais, ypač klasiokai, paskui prasidės, temos-su mano vaiku nedraugauja, neturi draugų, mano vaikas tik prie kompo sėdi, nes tokie vaikai nemoka pritapti visuomenėje, paskui visi draugai blogi, visi būreliai neįdomūs, nes klausyt reikia ten.
Žodis-ne, negalima-normalaus protinio išsivystymo vaikui yra pilnai suprantami ir visai nesunkiai įgyvendinami, taip, kad nereikia savo vaikų daryti neįgaliais protiškai.

QUOTE(Agatka @ 2012 08 31, 01:32)
   ai dar idomu, kaip jusu isvardinti dalykai, na kad nemaitino krutim o misinukais ir t.t. tai kokia itaka tai turi nesveplavimui, vaiksciojimui ir pan...? biggrin.gif:D

Buvo norėta pasakyti, kad kaip tik žindymas, miegas kartu, neturi įtakos tokios apie kurią tu kalbi.

Be to manau, kad vaiko miegojimas atskirai yra pirmas žingsnis vaiko auklėjime į jo supratimą, kad ir tėtis su mama turi savo poreikius, savo asmeninę erdvę, kas ta erdvė, kada ją galima pažeisti, kada ne, kad ir mama gal būt po sunkios dienos nori tiesiog ramybės,trupučiukos laiko sau, supratimą, kad kitasžmogus turi teisę truputį pabūti ir vienas ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 31 rugpjūčio 2012 - 13:38
QUOTE(Duniu @ 2012 08 31, 12:48)
Sveiki,
Paskaiciau,ir pakraupau nuo kai kuriu komentaru doh.gif
Siulau dar karta paskaityti, ka raso temos autore sukurdama sita tema  -
" Sitas straipsnis, tai labai artima mano supratimui kaip reiktu auginti vaikus. Idomu ar kas bandote auginti panasiai ir kaip sekasi siuolaikineje visuomeneje?
Autore domina bendraminciu nuomone, kas bando taip auginti ir kaip sekasi... nu kam tersti banaliais komentarais ir dar izeidineti (ale visiskas bredas/brandos nesuzalotas mastymas doh.gif  )
Cia panasiai,kaip as (ilgo zindymo salininke)  pvz nueiciau i tema kur mamos trumpai zindziusios, dalijasi patirtimi del misinuku rusiu ir kokybes ...ir pradeciau destyti apie zindymo nauda ir kokia zala jos daro mazyliui duodamos misinuka doh.gif
is tikruju niekaip nesuprantu, kodel tiek nepakantumo kitokiai nuomonei g.gif kodel nera tolerancijos...
Aga, Agatka man tikrai artimas sitas budas ir Jusu nuomone 4u.gif
Galbut prisijungsiu prie Jusu diskusiju, kai cia bus imanoma diskutuoti biggrin.gif

Prisidedu ir aš prie palaikymo, jei kada bus įmanoma diskutuosim drinks_cheers.gif Auginu du mažylius ir tikrai norisi auginti vaikus ne grasinimais ir bausmėmis, o kaip asmenybes, kalbantis, tariantis ir t.t. Aš prieš autoritarizmą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mintė: 31 rugpjūčio 2012 - 13:37
Šiaip ne taip permečiau akimis temą, kuri kaip ir turėtų būti įdomi, bet kaip visada sm išvirsta į asmeninius pasikandžiojimus, tarp kurių labai sunku išskaityti naudingas ir protingas mintis. Ir dar labai gaila, kad tikrai išmintingiems žmonėms pritrūksta elementaraus suvokimo, kad forumas turėtų būti informacinio pobūdžio šaltinis ir čia ne vieta pasidaryti asmeninę žaidimų aikštelę ir žaisti kitų emocijomis, net jei ir puikiai jas išmanai. Visgi reiktų paklausti savęs, kodėl norisi taip daryti...

Vis dėlto sugebėjau vieną didelį perliuką išskaityti visoj šitoj makalynėj - nebus jokios naudos iš sausos pozityvios ar kokios kitos teorijos, jei viską darysi tik todėl, kad kažkas parašė, jog tai gerai. Visų pirma, turi suvokti ką ir kodėl darai ir daryti nuoširdžiai, o ne todėl, kad taip kažkas kažkur parašė. Ir jei nuoširdžiai nesidaro, kartais geriau ir nedaryti. Manau svarbiau už viską vaikui yra išmokti tikrų emocijų ir dar svarbiau, išmokti atsiskirti nuo tėvų, o tėvų pagrindinė užduotis išmokti paleisti. Kas iš to, jei mama, įsikandus, kad žindyti be galo naudinga, kiš paaugusiam vaikui krūtį, o vaikui jau seniai jos nebereikia... Man tai atrodo tokia pati prievarta kaip žiaurios ir beprasmės fizinės bausmės. Aš manau, kad visur viską reikia daryti sąmoningai, su protu, o ne puolat į kraštutinumus ir nebematant realios situacijos.

Dar pastebėjau, kad vis iškeliamas klausimas, ką žindymas, miegojimas kartu, nešiojimas ir t.t. turi bendro su auklėjimu. Aš manau, kad daug turi, nes patenkindamas vaiko poreikius, tu jam leidi apsiprasti šitam pasaulyje, suprasti, kad jis saugus ir galima drąsiai leistis jį tyrinėti. Bet vėlgi - nebūtinai dirbtinis maitinimas ar negalėjimas nešioti dėl rimtų priežasčių tam sutrukdys. Vaikui už viską svarbiau jaustis saugiam ir nelabai svarbu, kokiais būdais. Žinoma, niekas niekada neįrodys, kad sintetinis mišinys yra tas pats, kas mamos pienas, to tiesiog niekada nebus. Bet šiuo atveju kalba eina ne apie maisto kokybę, o apie mamos ir vaiko santykį. Aišku klaiku, jei mama nežindo, nes apskritai tingi, nenori terliotis su kūdikiu, numeta jį su visais mišinukais auklei ir eina tūsintis. Tada nelabai aišku, kam tokiai moteriai reikėjo vaikų. Bet juk visko būna, ir tie du procentai negalinčių maitinti moterų egzistuoja ir jos tikrai vien dėl to automatiškai netampa prastesnėm mamom už visas likusias.

Ir niekada nepamirškim, kokie esam mes (nesvarbu, ar gyvenime, ar virtualioj erdvėj), tokie bus ir mūsų vaikai. Todėl būkim kritiški ir išmokim į save pasižiūrėti iš šalies. Nes kaip toje dabar visur sklandančioj socialinėje reklamoje sakoma - children see, children do.
Atsakyti
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2012 08 30, 22:48)
Na ne jusu prasiau pasakyti kaip susijes zindymas su auklejimu ir ugdymu. Juokinga skaityti,kai auklejimas priskiriamas net prie kramtymo refleksu,virskinimo ir t.t. Rasote visiska brieda... wink.gif Tik tokiomis apgailetinomis ziniomis ir nesuvokimu ka reiskia vaiko auklejimas ir jo ugdymas,tik patvirtinate Alfijos issakyta nuomone,apie jusu issilavinima lotuliukas.gif  blink.gif

Tai gal vietoj kritikos pasidalinkit savo auklejimo patirtimi pirmais vaiko gyvenimo menesiais ,jeigu aisku dar atsimenate g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2012 08 31, 13:34)
Bet tavo vaikas išeis į platųjį pasaulį, kas jį , nemokantį  suprasti -ne, negalima-puls nukreipinėti kita veikla.Niekas.  Juk taip nebus, ateis darželis, mokykla, ten jau savos taisyklės, ten pilna -ne , negalima. Tai žinok tokių, kur nesupranta žodžio -ne, jau gana nemažo amžiaus, teko prisižiūrėti mokyklose. Niekass ten su juo nežais, ypač klasiokai, paskui prasidės, temos-su mano vaiku nedraugauja, neturi draugų, mano vaikas tik prie kompo sėdi, nes tokie vaikai nemoka pritapti visuomenėje, paskui visi draugai blogi, visi būreliai neįdomūs, nes klausyt reikia ten.
Žodis-ne, negalima-normalaus protinio išsivystymo vaikui yra pilnai suprantami ir visai nesunkiai įgyvendinami, taip, kad nereikia savo vaikų daryti neįgaliais protiškai.

O aš manau, kuo dažniau vaikui kartoji negalima, tuo mažiau jis girdi ir į tą negalima reaguoja. Gal Jūsų paminėti vaikai - atstumtieji yra kaip tik tie kuriems tėvai kalė ir kalė negalima ir viską draudė, vaikai užaugo nepasitikintys savimi, kitais ? Gal jiems mažiems trūko elementaraus supratimo ar paaiškinimo, paprasčiausios šilumos? Gal tėvai vietoj dėmesio ir meilės užvertė vaiką materialiais dalykais, kurie turėjo tai atpirkti (tikiu, kad šiuo atveju vaikai gali būti ir negirdėję "ne", bet ne dėl to, kad tėvai auklėjo be bausmių, o dėl to, kad iš vis neauklėjo, paliko "tą" reikalą patiems vaikams).
O dėmesio nukreipimas tinka tik iki tam tikro amžiaus ir tai ne visiems vaikams. Kai vaikas supranta, kad specialiai nukreipi dėmesį, tas jau neveikia, vaikai tikrai ne kokie proto invalidai, jei daug gudresni ir protingesni nei tėvai mano. Todėl sakyti, kad suaugęs "puls nukreipinėti kita veikla", tai tikrai taip nebus.
Jei mažyčio vaiko neužversime daugybe negalima, tai vėliau kai vaikas jau sugeba klausyti ir pats logiškai išmąstyti, tada paprasčiausiai aiškini, kad namuose, darželyje, visuomenėje yra taisyklės, yra dalykai kurie galima ir kurie negalima. Aiškini, kas būtų jei visi elgtųsi kaip negalima, ir tikrai nemanau, kad vaikas auklėjamas pozityviai, be bausmių bus "proto invalidas" ir nesupras kas galima kas ne.
Papildyta:
QUOTE(Justesea @ 2012 08 31, 13:39)
Visų pirma, turi suvokti ką ir kodėl darai ir daryti nuoširdžiai, o ne todėl, kad taip kažkas kažkur parašė. Ir jei nuoširdžiai nesidaro, kartais geriau ir nedaryti. Manau svarbiau už viską vaikui yra išmokti tikrų emocijų ir dar svarbiau, išmokti atsiskirti nuo tėvų, o tėvų pagrindinė užduotis išmokti paleisti. <....> Aš manau, kad visur viską reikia daryti sąmoningai, su protu, o ne puolat į kraštutinumus ir nebematant realios situacijos.

100 proc. pritariu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 08 31, 11:41)
antropologai teigia biggrin.gif , o ką apie tai mano garvežių mašinistų asociacija bigsmile.gif

Pasauline sveikatos organizacija, antropologai, pediatrai, ginekologai visi uz, ponia alfija pries, kartu su garveziu masinistu asociacija bigsmile.gif
Labai rimtas argumentaas pries zindymo nauda virs metu laiko doh.gif
Ar taip ir savo pacientam grindziat savo nuomone? ar jusu paciantai jos is vis neturi teises sakyti? kiek susiduriu, tai daug mediku tokiu sovietiniu laiku relikvijos, kaip viena gydytoja snekejo:as jam receptus rasau, o jis dar klausineja, tai kas yra, tai kokie cia vaistai ,koks poveikis, tai ka jis sau galvoja, kas cia gydytojas, tai ir pasakiau, netinka ,tai gydykites internetu lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš manau, kad ne reikia sakyti, kai tikrai to reikia, kad šis žodis neprarastų savo prasmės. O dabar pabuvus tarp tėvų su vaikais susidaro įspūdis, kad tai kas antras jų žodis doh.gif Aišku tada vaikai jo nebegirdi... Bet kokiu atveju, kai tikrai reikia pasakyti "ne", tai beprasmius rėkavimus turėtų palydėti ir veiksmas, nes mažesnis vaikas gali paprasčiausiai dar nesuprasti arba net nesigilinti į žodžius. Sakai "ne" ir neši vaiką iš ten, kur jis elgėsi blogai arba atimi pavojingą daiktą. O kartais reikia ir saugiai vaikui leisti pajusti realų pavojų. Pavyzdžiui, mano sūnus sumąstė pramogą - lipti ant televizoriaus, kuris tikrai nesilaiko stabiliai ir gali nukristi. "Negalima, prašau nulipti" ir t.t. neveikė. Nukeli, jis apsisuka ir vėl lipa. Tada kartą, kai jau buvo apsižergęs teliką aš priėjau ir paverčiau su visu vaiku teliką į priekį, vaikas pajuto nesvarumą, akys išsipūtė, tikrai išsigando. Tą dieną nebeliko, bandė kitą - padariau tą patį. Pamoka buvo užtvirtinta, daugiau taip nebedaro. Beje, nuo lovos išmoko nulipti tik tada, kai kartą nuo jos nukrito... Iki tol visi rodymai kaip lipti šikniuku, buvo beprasmiai. Gaila, to nesuvokiau ir nepasirūpinau minkštu pagrindu po lova, nes pamoka kainavo guzą.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 08 31, 12:53)
agatka, jūs čia krykštaujat, rašot, džiaugiatės visai kaip mano paaugliukai. Visada šypsausi. Tokiu aštriausiu periodu- 13- 14 metų, paskui pradėdavo bręsti, augti į protą, o vat jūs išsaugojot brandos nesužalotą mąstymą.

Save ponia apibudinot.Pati raset,kad cia labai linksma, juokinga smile.gif nu jau visa tema issidirbinejot, gal uzteks jau to jusu krykstavimo ?
Papildyta:
QUOTE(Mintė @ 2012 08 31, 14:36)
Prisidedu ir aš prie palaikymo, jei kada bus įmanoma diskutuosim  drinks_cheers.gif  Auginu du mažylius ir tikrai norisi auginti vaikus ne grasinimais ir bausmėmis, o kaip asmenybes, kalbantis, tariantis ir t.t. Aš prieš autoritarizmą.

thumbup.gif kursim antra, gal aistros bus aprime ir kam realliai tai neaktualu, gal nebelys? g.gif
Atsakyti