Įkraunama...
Įkraunama...

Auklėjimas be bausmių

QUOTE(Agatka @ 2012 08 30, 21:51)
kaip as galiu atsakyti i jusu uzduota klausima apie auklejima,jeigu mes skirtingai suprantame tas savokas? bandziau nuo pagrindu paaiskinti, kad taptu aisku kad i jusu klausima as neatsakysiu taip, kad patenkinciau jusu smalsuma, nes jus vistiek matuosite pagal savo supratimo prizme. jus vis tvirtanate kad tai tik vaiko poreikiai,bet jums niekaip nedaeina ka as rasiau, kad tinkamas poreikiu pateninimas deda pagrindus tolesniam asmenybes vystymuisi. auklejimas man yra kompleksiskas,prasidedantis nu gimimo, matyt jums tai sunkiai suprantama,kas yra kompleksiska,kas yra sistemu toerija ir aplamai ka as ten rasiau. jeigu suprastumete neuzduotumete klausimo,kaip maitinant (as supratau tame procese konkreciai maitinimo metu) auklejamas vaikas. greitai ir kokybiskai pamaitinamas vaikas iki metu, kuomet nerekdinamas ir neverciamas kesti alki, isgyvena tokia patirti, kurios metu gaunami pasitikejimo savimi ir mama pagrindai, kas veda i sekminga savarankiskumo kelia.
apie maitinima iki metu ir to pasekmes taip pat rasiau anksciau savo realiu pavyzdziu. reikejo paskaityti ir galbut nebutumet uzdavusi savo to klausimo.

Na gerai,priimkime,kad su jusu mintimis as sutinku,tai kaip tada tu vaiku ,apart jusu,tinkamu poreikiu patenkinimu,jei motina negali maitinti savo vaikelio??? Tai pagal jus,,tas vaikelis uzauga nepasitinkintis savimi,nesavarankiskas,ane. g.gif unsure.gif Cia visos mintys jusu,tik as jas perfrazavau, ir tiek(cia kad nebutu kaltinimo,kad kabinejuosi).

Matau jus bandote issisukti is pateikto jums klausimo(nereikia man jusu beletristikos,kaip kas raso),as jusu klausiu elementaraus dalyko:KAIP JUS PATI AUKLEJATE IR UGDOTE VAIKA-POZITYVIAI:hm ax.gif ...juk kaip suprantu ji maitinote ,o gal ir maitinate,tai turetu buti ypac pasitikintis savimi,savarankiskas ir t.t. Argumentuokite savo teorija,kaip jus pritaikote ja praktikoje. Idomu... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(applejuice @ 2012 08 30, 22:34)
Pilnai pritariu, jus teisi. Tik vienintelis dalykas kas kliuva tai tai pasakymai, kad bene vienintelis, ar bent jau geriausias budas ta uztikrinti yra naturalus maitinimas ir miegojimas kartu, nes ir to nedarant galima sekmingai pasirupinti kad vaikas jaustusi mylimas, sotus, nebutu rekdinamas, manau visi butent del to ir kimba.
Papildyta:

taigi rasiau anksciau, kad galit bet kokiom priemonem patenkinti. nesakiau kad nebe vienintelis budas uztikrinti yra kruits,miegojismas kartu ir nesiojimas. tik sakiau kad taip darant yra paprasciau uztikrinti greita poreikiu patenkinima!!!!!. bet nesakaiu kad tai vienintelis budas!!!! paieskokit ir rasit tikrai. ir nekibsit gal tada. atrodo kad puse kabinejimusi del to, kad nepamenat arba neskaitet mano arba ados postu.
Atsakyti
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2012 08 30, 23:13)
Na gerai,priimkime,kad su jusu mintimis as sutinku,tai kaip tada tu vaiku ,apart jusu,tinkamu poreikiu patenkinimu,jei motina negali maitinti savo vaikelio??? Tai pagal jus,,tas vaikelis uzauga nepasitinkintis savimi,nesavarankiskas,ane. g.gif  unsure.gif Cia visos mintys jusu,tik as jas perfrazavau, ir tiek(cia kad nebutu kaltinimo,kad kabinejuosi).

Matau jus bandote issisukti is pateikto jums klausimo(nereikia man jusu beletristikos,kaip kas raso),as jusu klausiu elementaraus dalyko:KAIP JUS PATI AUKLEJATE IR UGDOTE VAIKA-POZITYVIAI:hm  ax.gif ...juk kaip suprantu ji maitinote ,o gal ir maitinate,tai turetu buti ypac pasitikintis savimi,savarankiskas ir t.t. Argumentuokite savo teorija,kaip jus pritaikote ja praktikoje. Idomu... mirksiukas.gif

del pirmosios dalies, tai nebesikartosiu, nes cia auksciau atsakiau ir dar kazur ten toli, kad neteigiu kad poreikius galima patenkinti tik tais budais, prie kuriu kimbate!!!!!!tiesiog ju pagalba tai vyksta greiciau. ta pati ir ada sake.

visiskai neissisukinejau nuo jusu klausimo apie tai kaip zindant yra auklejama, bet sitas didelem raidem, cia jau klausimas i kuri galiu atsakyti. taigi, kaip as aukleju pozityviai. tikriausiai irgi galetumet visos pulti ir kibti, bet as tik pradedu taip aukleti,t.y. persiorientuoti, nes buvau anksciau isitikinusi, kad auklesiu su dirzu ir labai gireztai. maniau (tiksliau is aplinkiniu susidariau nuomone) kad privalau ismokyti maza vaika suprasti zodi ne ir negalima, ir visada jam paklusti ir pan, na siekiau to tikrai. bet dirzas nepadejo o buvo tik blogiau. tada pradejau galvoti, kodel net biblijoje parasyta, negailek vaikui rykstes, man nepasiteisino, ir visad taip elgdamasi jauciau kad darau neteisingai. o taip elgiausi nes esu krikscione, bet realus protas sake kita. na ir kadangi esu baigusi aukstaji, socialines srities, knygu nesibaidau,tai pagalvojau kad reiktu man paskaityti knygu, forumu ir pan. pradejau skaityti knygas apie vaiku elgesi, kodel jie elgiasi vienaip arba kitaip, kaip reaguoti ir t.t. taigi ivedziau sau ir vyrui taisykles, na pvz nereikalauti kad vaikas nustotu rekti ar verkti nes tai priveda prie isterijos, o apkabinti,pabuciuoti ir ramiai kalbeti. atsisakiau dirzo (mano mama atnese sakele medzio doh.gif sudziuvo ) nustojau reikalauti klausyti zodzio ne, pradejau nukreipineti kita veikla; jau kaip rasiau pavyzdi is parduotuves su zaislu,dabar neturiu su tuom problemu. labai pasikeite mano mastymas vaiko atzvilgiu, nors ir anksciau nebuvo labai blogas, tiesiog del kai kuriu dalyku pasikeite, ne visu tikrai. vaikas tapo ramesnis, as laimingesne, jeigu kazko negauna ir verkia nebekartoju savo ne,negausi, bet atsitupiu, apkabinu ir pasakau,kad as suprantu kad tau labai to norisi, bet del to ir ano negaliu to leisti ir pan.
Papildyta:
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2012 08 30, 22:48)
Na ne jusu prasiau pasakyti kaip susijes zindymas su auklejimu ir ugdymu. Juokinga skaityti,kai auklejimas priskiriamas net prie kramtymo refleksu,virskinimo ir t.t. Rasote visiska brieda... wink.gif Tik tokiomis apgailetinomis ziniomis ir nesuvokimu ka reiskia vaiko auklejimas ir jo ugdymas,tik patvirtinate Alfijos issakyta nuomone,apie jusu issilavinima lotuliukas.gif  blink.gif

jeigu auklejimas suvokiamas placiau, tai ir prieziura i tai ieina. UP-BRINGING lietuviskai pazodziui nesimas/kelimas i virsu. kazas placiau tai suvokia,kazkas siauriau, nereikia teisti ir veltis i asmeniskumus del issilavinimo. del to as ir aiskinau jums ta savo placia auklejimo savoka, kad nuprastumet, kad man yra briedas tas jusu klausimas apie maitinima ir auklejima smile.gif peace 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agatka @ 2012 08 31, 00:26)
*del pirmosios dalies, tai nebesikartosiu, nes cia auksciau atsakiau ir dar kazur ten toli, kad neteigiu kad poreikius galima patenkinti tik tais budais, prie kuriu kimbate!!!!!!tiesiog ju pagalba tai vyksta greiciau. ta pati ir ada sake.

**visiskai neissisukinejau nuo jusu klausimo apie tai kaip zindant yra auklejama, bet sitas didelem raidem, cia jau klausimas i kuri galiu atsakyti. taigi, kaip as aukleju pozityviai. tikriausiai irgi galetumet visos pulti ir kibti, bet as tik pradedu taip aukleti,t.y. persiorientuoti, nes buvau anksciau isitikinusi, kad auklesiu su dirzu ir labai gireztai. maniau (tiksliau is aplinkiniu susidariau nuomone) kad privalau ismokyti maza vaika suprasti zodi ne ir negalima, ir visada jam paklusti ir pan, na siekiau to tikrai. bet dirzas nepadejo o buvo tik blogiau. tada pradejau galvoti, kodel net biblijoje parasyta, negailek vaikui rykstes, man nepasiteisino, ir visad taip elgdamasi jauciau kad darau neteisingai. o taip elgiausi nes esu krikscione, bet realus protas sake kita. na ir kadangi esu baigusi aukstaji, socialines srities, knygu nesibaidau,tai pagalvojau kad reiktu man paskaityti knygu, forumu ir pan. pradejau skaityti knygas apie vaiku elgesi, kodel jie elgiasi vienaip arba kitaip, kaip reaguoti ir t.t. taigi ivedziau sau ir vyrui taisykles, na pvz nereikalauti kad vaikas nustotu rekti ar verkti nes tai priveda prie isterijos, o apkabinti,pabuciuoti ir ramiai kalbeti. atsisakiau dirzo (mano mama atnese sakele medzio  doh.gif  sudziuvo ) nustojau reikalauti klausyti zodzio ne, pradejau nukreipineti kita veikla; jau kaip rasiau pavyzdi is parduotuves su zaislu,dabar neturiu su tuom problemu. labai pasikeite mano mastymas vaiko atzvilgiu, nors ir anksciau nebuvo labai blogas, tiesiog del kai kuriu dalyku pasikeite, ne visu tikrai. vaikas tapo ramesnis, as laimingesne, jeigu kazko negauna ir verkia nebekartoju savo ne,negausi, bet atsitupiu, apkabinu ir pasakau,kad as suprantu kad tau labai to norisi, bet del to ir ano negaliu to leisti ir pan.
Papildyta:
jeigu auklejimas suvokiamas placiau, tai ir prieziura i tai ieina. UP-BRINGING lietuviskai pazodziui nesimas/kelimas i virsu. kazas placiau tai suvokia,kazkas siauriau, nereikia teisti ir veltis i asmeniskumus del issilavinimo. del to as ir aiskinau jums ta savo placia auklejimo savoka, kad nuprastumet, kad man yra briedas tas jusu klausimas apie maitinima ir auklejima smile.gif peace  4u.gif

* Tai gal suprantamiau bus gyvais pvz....mano sesuo, vaiko negalejo maitinti savo pienu,nes jo neturejo,maitino misineliais, migde savo lovyteje,nebuvo nesiojamas jokiose vaikjuostese ir...jusu stebuklui,vaikas yra savarankiskas,pasitikintis savimi,komunikabilus,labai artimas rysys tarp jo ir mano sesers ir t.t. Pradejo vaikscioti anksti,kalbeti taip pat anksti,graziais sakiniais,nesvepluodamas, labai gerai mokosi na ir pan. Tai priestarauja jusu "logikai"(teorijai),kad kai vaikas yra maitinamas krutimi,migdomas su mama,nesiojamas visur su vaikjuoste,nes,apart jusu,visada vaikas jaucia mama ir tada ju rysys yra l.artimas...O gal vis delto,tai visai nepriklauso nuo jusu minimu salygu,kad vaikas vystytusi normaliai,ir TIK JO AUKLEJIMAS ,duoda tokiu rezultatu. Ka jus i tai??? g.gif mirksiukas.gif

** Jei vaikui yra nustatytos tam tikros ribos,tai nebutinai reikia imtis dirzo, TIK taip suprantant jo auklejima. Galima sugalvoti kartu su vaiku taisykles(taip parodant,kad vaikas irgi asmenybe ir atsizvelgiama o jo norus,poreikius),kuriu reikia laikytis ir nuspresti kartu apie ju nesilaikymo pasekmes( pvz. nesutvarkant savo zaislu,su jais nezais kelias dienas.Ir argumentuojant,kad zaislams patinka ,kai jie buna sutvarkyti(argumentai priklauso nuo vaiko amziaus,kaip ir taisykles).

Ir tas jusu zodelio - NE atsisakymas,tai ne iseitis. Bet jei zodelio _NE PRIDEJIMAS,ARGUMENTUOJANT,tai manau vaikui neduoda jokiu neigiamu pasekmiu.,o daugiau naudos,nes vaikas ne tik girdi neigima,bet ir paaiskinima. Pvz. neimk peilio,NES gali susizeisti ir tau skaudes.

Vaikus apkabinti ir pasakyti,kad ji myli,reikia ne tik kai jis verkia,bet visada ir daznai,nepriklausomai nuo jo amziaus. Tada nereiks nei miegoti kartu,ir nebus taip svarbu ar savu pienu ar misineliu,ir nesiojimu vaikjuostese,taip isivaizduojant,kad TIK TOKIU BUDU isliks rysys tarp mamos ir vaiko. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgaplaukė: 31 rugpjūčio 2012 - 00:17
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2012 08 31, 01:07)
* Tai gal tada paaiskinkite,mano sesuo,savo vaiko  negalejo  maitinti savo pienu,nes jo  neturejo,maitino misineliais, migde savo lovyteje,nebuvo nesiojamas jokiose vaikjuostese ir...jusu stebuklui,vaikas vis del to ,yra savarankiskas,pasitikintis savimi,komunikabilus,labai artimas rysys tarp jo ir mano sesers ir t.t. Pradejo vaikscioti anksti,kalbeti taip pat anksti,graziais sakiniais,nesvepluodamas,na ir pan. Tai priestarauja jusu "logikai"(teorijai),kad kai vaikas yra maitinamas krutimi,migdomas su mama,nesiojamas visur su vaikjuoste,nes,apart jusu,visada vaikas jaucia mama ir tada ju rysys yra l.artimas...O gal vis delto,tai visai nepriklauso nuo jusu minimu salygu,kad vaikas vystystusi normaliai,ir TIK JO AUKLEJIMAS ,duoda tokiu rezultatu. Ka jus i tai??? g.gif  mirksiukas.gif

** Jei vaikui yra nustatytos tam tikros ribos,tai nebutinai reikia imtis dirzo, TIK  taip suprantant jo auklejima. Galima sugalvotas kartu taisykles(taip parodant,kad vaikas irgi asmenybe ir atsizvelgiama o jo norus,poreikius),kuriu reikia laikytis ir nuspresti kartu apie ju nesilaikymo pasekmes( pvz. nesutvarkant savo zaislu,su jais nezais kelias dienas.Ir argumentuojant,kad zaislams patinka ,kai jie buna sutvarkyti(argumentai priklauso nuo vaiko amziaus).

Ir tas jusu zodelio - NE atsisakymas,tai...neigimas,t.y zodelio _NE pridejimas,ir argumentuojant - kodel,vaikui neduoda jokiu neigiamu pasekmiu.,o daugiau naudos,nes vaikas ne tik girdi neigima,bet ir paaiskinima. Pvz. neimk peilio,NES gali susizeisti ir tau skaudes.

Vaikus apkabinti  ir pasakyti,kad ji myli,reikia ne tik kai jis verkia,bet visada ir daznai,nepriklausomai nuo jo amziaus. Tada nereiks nei miegoti kartu,ir nebus taip svarbu ar savu pienu ar misineliu,ir nesiojimu vaikjuostese,taip isivaizduojant,kad TIK TOKIU BUDU,aplamai isliks rysys tarp mamos ir vaiko. mirksiukas.gif

ale jus mastot ar ne? nu kiek kartu kartoti reikia? jus nesuprantat mano elementariu zodziu, kur as rasiau kad galima visokiom priemonem sekmingai tenkinti poreikius? jum reikia detaliai aprasyti kaip sekmingai? galvojau protinga moteris, viska suprantate... ai dar idomu, kaip jusu isvardinti dalykai, na kad nemaitino krutim o misinukais ir t.t. tai kokia itaka tai turi nesveplavimui, vaiksciojimui ir pan...? biggrin.gif:D

del tolesniu jusu komentaru, tai jau kabinejimasis vardan kabinejimosi.
"zaislams nepatina"-gyvenime tokios nesamones nepasakyciau savo vaikui.
del dirzo tai nieko naujo nepasaket, nesupratau kam tai reikejo rasyti, jeigu jau parasiau kad as keiciausi del to, uztvirtint kazka norejot?
del to ne, tai velgi atrodo jus supratot keistai ar kaip, ka parasiau tai nereiskia kad visiskai atsisakiau zodzio ne, o tam tikrose situacijose, pvz vaikas trauke kate uz uodegos, as anksciau grieztai saydavau, vos ne saukdavau ne negalima ir laukiau kol nustos, o dbr prienu, svelniai kalbu, patraukiu rankutes nuo uodegos ir (nukreipiu link ausu biggrin.gif juokauju) ir pvz einame zaisti su lego.ir aplamai jusu pastraipa apie NE kazkokia padrika
del apkabinimo tai argi as sakiau kad aplamai taip pradejau elgtis? tam tikrose situacijose,kuriose anksciau nesielgiau as pradejau taip elgtis, ne aplamai pradejau. net kvaila kad jus pagalvojote kad as aplamai taip pradejau elgtis.
o del rysio ir ka ten parasete, tai as dazniau akcentavau greita poreikiu tenkinima. jau pradejot prikurti. suprantu jau naktis, ir matau pavargot labai kad taip atrasinejate.

Atsakyti
QUOTE(Agatka @ 2012 08 30, 22:15)
as neginu tos mamos, uzsimirso kiek metu vaikui, bet kodel jus manote, kad tas vaikas nesuvokia saves kaip atskiro vieneto? tiesiog suriskite man ir pagrisite, kad 8metis del maitinimo krutimi suvokia save kaip koks 2metis?

todėl kad stabdomas tas vystymasis, nesusidaro smegenyse junginiai, arba jie nukrūksta, stabdomas komunikavimas. Atkreipkit dėmesį į smulkiąją motoriką, ir bus aišku.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 08 31, 09:28)
todėl kad stabdomas tas vystymasis, nesusidaro smegenyse junginiai, arba jie nukrūksta, stabdomas komunikavimas. Atkreipkit dėmesį į smulkiąją motoriką, ir bus aišku.

o as tai maniau kad jums zindymas tik siaip maistas... ir siaip biski nesuvokiu, gal yra video to 8mecio, kur matosi jo smulkiosios motorikios issivystymas ir pan?
Atsakyti
QUOTE(Agatka @ 2012 08 31, 09:41)
o as tai maniau kad jums zindymas tik siaip maistas... ir siaip biski nesuvokiu, gal yra video to 8mecio, kur matosi jo smulkiosios motorikios issivystymas ir pan?

bigsmile.gif nemokat nuorodo pasinaudot.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 08 31, 10:28)
bigsmile.gif  nemokat nuorodo pasinaudot.

neskaiciau ju, tik pavadinima. man gal tokie saltiniai, kazkokie straipsniai internete ne saltiniai 100procentinio pasitikejimo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 08 30, 19:31)

NU va pagaliau kazkas i tema 4u.gif
Nuo to gal reikejo ir pradeti, vietoj viso issikalinejimoper puse temos biggrin.gif

Siaip is esmes aisku teisingi dalykai, nors su kai kuriais nesutikciau, pvz bausme(siaip vadinciau drausminima sios temos kontekst)-vaiko vertimas tvarkytis g.gif manau negerai,kad vaikui tvarkymasis asociotusi su kazkuom neigiamu. Kiek imanoma bandau tai ir paversi tasrsi ziadimu,kad vaikam butu linksma ir smagu, o ne kad galvotu nu va reikia tvarkytis, tai kuom as prasikaltau unsure.gif
Buvau anksciau cia forume radusi patarima,kad tvarkymuisi galima sugalvoti dainele, tai tikrai vaikam labai patiko.
Paskui kita:jei vaikas pareina veliau is lauko duoti salta mmaista, siaip nezinau vaiku,kuriems tai kazka labai daug reikstu, paskui stengiuosi is vis nesildyti, antra kart termiskai apdorottas nesveika, ir siaip kas susije su sveikata, maitinimusi, nemanau kad reiktu risti su bausmemis...
DAr rasoma tik apie auklejima nuo 1, tai irgi asiku labai gerai, bet reikia ziniu ir nuo pat pradejimo.
Siaip idomu,kad projekta remia Olandu ambasada,kaip tik pasnekejom apie Olandija biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2012 08 30, 20:45)
Ada21, nu užknisai juodai. Jau atleisk, bet taip. Su savo žindymais, miegojimais kartu su vaikais, jų nešiojimais, ai pagal tave gi dar ir darželiai tai blogių blogis, paskui jaučiu pradinė mokykla bus netinkama tavo vaikams, paskui dar kas. Taip ir ,,išnešiosi'' juos iki pilnametystės.

Toks jausmas, jei mama nežindė, nemiega su vaikais, jei leidžia į darželį, ojetau dar ir į mokyklą, tai tie vaikai nu tokie jau nuskriausti ir nelaimingi, kad net verkti norisi. Gyveni kažkokiam savo susikurtam nesamonių pasaulyje ir tiek.
Beje kiek tavo vaikams metų jei dar miegat kartu ir dar su dviem?

Is kur tokios isvados ? bigsmile.gif JAu DAngei issaiskinau, kad tai tik detales. Siaip vaiku senai nenesioju biggrin.gif Nejau sunku suprasti,akd sitie poreikiai svarbiausi pirmais gyvenimo metais, ne veliau doh.gif
Jei mama nezinde, jai sunkiau pasiekti tai ka gali zindydama, bet imanoma. Apie miega kartu ,jau aiskinau per kelis kartus.Nu moterys arba skaitykit atidziai arba nekomentuokit to patie sper to paties...

DArzelis vel nuo 3,4 m jei vaikui ten gerai neserga nuolat neverkia ir ramiai miega gerai, kitu atveju pacios suprantat,kad vaikui negerai. Ar daug kas veda vaikus id arzelius,kad vaikui butu geriau, ar del to,kad reikia dirbti?
Apie mokykla kaip tik si ryta pagalvojau,kaip tingesiu jau kit ameta keltis kokia 6 val ,kad vaikus nuvesti i mokykla biggrin.gif Kodel taip anksti Lietuvoj reikia i mokykla doh.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 08 30, 21:56)
tai jau tikrai. Bet kaip stabdo vaiko vytymąsi, kai pagalvoji kiek biocheminių procesų įvykti. Ir šiaip, psichologiškai koks siaubas. Septyni atimti metai. Tie, per kuriuos vaikai turi savarankišti , autonominės asmenybės pamatus įgyti, o per tą maitinimą vaikas niekaip negali savęs suvokti kaip atskiro vieneto.

Jus gal galite pagristi situos savo zodzius,kazkokiomis mokslininku isvadomis arba nesimetykit klaidinancia informacija unsure.gif
Tikrai nesakau,kad butina zindyti iki 8 m, ne tai esme, dazniausiai vaikai atsisako MP apie 3,4 metus silpnesni veliau, stipresni anskciau. Antropologai teigia ,kad zmogaus kudyki normalu zindyti iki 6,7 metu arba kol pradeda augti nuolatiniai dantys, jokio neigiamo poveikio nera nei mamai ,nei vaikui, atvirksciai yra labai didele nauda abiems .Kaip gydytojai turetu buti geda skleisti dezinformacija, del tokiu mediku daug mamu nustoja zindyti arba is vis nezindo. Paskaitykit temas apie zindyma ypac "kas lemia zindymo trukme" ten gyd kazlauskas labai aiskiai atsake kiek reiktu zindyti. Tikrai nei viena mama nezindys vaiko per prievarta unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 08 31, 11:08)
Jus gal galite pagristi situos savo zodzius,kazkokiomis mokslininku isvadomis arba nesimetykit klaidinancia informacija unsure.gif
Tikrai nesakau,kad butina zindyti iki 8 m, ne tai esme, dazniausiai vaikai atsisako MP apie 3,4 metus silpnesni veliau, stipresni anskciau.  Antropologai teigia ,kad zmogaus kudyki normalu zindyti iki 6,7 metu arba kol pradeda augti nuolatiniai dantys, jokio neigiamo poveikio nera nei mamai ,nei vaikui, atvirksciai yra labai didele nauda abiems .Kaip gydytojai turetu buti geda skleisti dezinformacija, del tokiu mediku daug mamu nustoja zindyti arba is vis nezindo.  Paskaitykit temas apie zindyma ypac "kas lemia zindymo trukme" ten gyd kazlauskas labai aiskiai atsake kiek reiktu zindyti. Tikrai nei viena mama nezindys vaiko per prievarta unsure.gif

antropologai teigia biggrin.gif , o ką apie tai mano garvežių mašinistų asociacija bigsmile.gif
Atsakyti