Įkraunama...
Įkraunama...

Auklėjimas be bausmių

QUOTE(Agatka @ 2012 08 30, 10:29)
kai dukryte buvo maza, vis stengiausi ja ismokyti zodzio ne ir negalima, ji juos jau suprasdavo, daug kart kartodavau iki pazaliavimo. ir nieko. nustojau ir pradejau sakyti maziau neigiamu zodziu, ir pastebejau kad nereikia vaiko bausti. tapo lengviau ir jai ir man

Mane irgi vaikai moko pozityviai sneketi. Pirmas aisku sunus, jam is vis zodis nedarykskambedavo kaip ikvepimas tuoj pat daryti biggrin.gif ir ismokau vietoj pasakymo neik ten, sakyti einam ten(i kita puse ). Mano sunus is vis nuo pat pradzios megsta daryti viska atvirksciai(gal ,kad liepa gimes-veziukas biggrin.gif )Jis net pilve apsisuko pries gimdyma, ir teko atlikti operacija, gydytoja dar megino sukti bet kur tau kiek paskua tas tiek atgal smile.gif Niekada jam nerodydavau pavoju ar tu dalyku ,kur nenoredavau kad lystu su pasakymasi ne. Kai mano sesuo megino karta paasikinti,kad tik neisjungtu vieo mygtuko, as jau sakiu tylek tik tu tylek lotuliukas.gif nei jis mate to myktuko, nei bande junkti ,o pasakius, tai butu pati idomiausia veikla. Bet kaip sunku is pradziu nevartoti to ne, atrodo sneketi nebemoki biggrin.gif
Pamenu mums net psichologijos destytoja aiskino, kad apie 2 metukus, vaikas to ne net negirdi, jam pasakymas, tik neisjunk Tv girdisi- isjunk Tv. Tada budavo neaktualu, bet patirtis parode, kad tai tikra tiesa. smile.gif
Paskui kitas dalykas, mokinausi pasitiketi vaikais. Pvz vaikas kazkur lipa,eina atrodo gal ir baisu is pradziu, bet sau sakai,mano vaikas saugus, neprisimastau jokiu baisiu scenariju. Kaip velgi pagal ta ne , jei mama saukia vaikui nebek, nugriusi, o vaikas klauso gi mamos:bega ir griuva doh.gif TAigi jei jau matau,akd kazkas labai pavojingo ar man paciai blogos inty slenda, siulau paveikti kazka kita arba aiskinu,kodel geriau taip nedaryti. KUo vaikui laisviau leidi judeti, zaisti, tuo jis buna ramesnis. O kai pradedi vadaovauti, to nedaryk, at daryk, dabar valgom, o dabar turi taip daryti, jis pasimeta erzinasi ir is vis nustoja girdeti...
Atsakyti
tai kad ir as lygiai taip pat miegu su vaiku iki siol smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Agatka @ 2012 08 30, 12:17)
aciu, kad bandot apsaugoti mano vaika, kad uzaugus nevartotu narkotiku, nesedetu kalejime ir pan. tikrai nuosirdziai dekoju ir suprantu jusu susirupinima nes gyvename vienoje visuomeneje.
bet lietuvoj kuliami vaikai ne ka geresni uzauga. dauguma tevu nemoka bausti. o jusu nupiestas jav portretas ryskiausias yra juodaodziu kvartaluose. tai patikekit jie neskaito knygu apie auklejima be bausmiu.
autoriumi, is kokios salies jis, kokiomis psichologu teorijomis remiasi ir kada parasyta knyga domiuosi pries perkant knyga, tai man is tikro yra labai svarbu.
knyga ismintinga meile nesiremia populiariu psichologu teorijomis, o 20m stebejimais ir intensyviu darbu su vaikais ir seimomis.
esu skaicius ir kitas knygas, bet ju nereklamuoju,nes nieko super naujo is ju nesuzinojau, arba humanistai arba biheivioristai ir pan...

Papildyta:
jau rasiau kazkur, kad 21val uzmiega o poto valios laiko dzigi dzigi  bigsmile.gif

Tai bausti negalima, ar bausti reikia mokėti?
O baltieji berniukai ir mergaitės iš privačių namų kvartalų sako "ne- narkotikams", nepraranda nekaltybės iki pilnametystės, nevairuoja išgėrę ir nešaudo bendraamžių mokyklose.? Nors dėl kalėjimų, gal ir sutiksiu" blogi berniukai iš juodaodžių kvartalo sėda dažniau, nei blogi berniukai iš prestižinės privačios mokyklos bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 30 rugpjūčio 2012 - 11:26
QUOTE(Agatka @ 2012 08 30, 12:17)
o jusu nupiestas jav portretas ryskiausias yra juodaodziu kvartaluose. tai patikekit jie neskaito knygu apie auklejima be bausmiu.

Tikrai ne, esi neteisi. Reikėtų labiau pasidomėti.
Papildyta:
QUOTE(dange @ 2012 08 30, 12:25)

O baltieji berniukai ir mergaitės iš privačių namų kvartalų sako "ne- narkotikams", nepraranda nekaltybės iki pilnametystės, nevairuoja išgėrę ir nešaudo bendraamžių mokyklose.? Nors dėl kalėjimų, gal ir sutiksiu" blogi berniukai iš juodaodžių kvartalo sėda dažniau, nei blogi berniukai iš prestižinės privačios mokyklos  bigsmile.gif

Pritariu.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2012 08 30, 12:11)
Iki kada tavo nuomone vaikui reikia miegoti su tėvais?
Papildyta:

Gal galima išsamiau, sakei vyras dieną dirba, vaikų į darželį nevedi, miegat su vaikais, taigi, kada ir kur mylitės , kad nemato vaikai būtent jūsų atvėju?

Iki kada visiem gera ir patogu, dazniausiai nestumiamas vaiks pats noriai iseina i savo lovyte, kai tik buna pasirengias. Tai buna ivairiai kam 2 metukai ,kam 5, ka tik skaiciau temoj gretimojkaip ismokinti miegoti atskiroje lovyteje. Svarbu nereikia prievartos.
Taip gimus vaikam nevisada gali pasimyleti cia ir dabar, jau reikia derintis, kartais islaukti, kartais nori , bet uzmiegi juos migdydama biggrin.gif , visko buna, manau taip visoms poroms, nepriklausomai, kur vaikai miega, paprasciausiai nesirenki mylejimosi vietos ten kur vaikas salia ir tada, kai jis nemiega. TAi nejau yra skirtumas ar uzmigdot vaika jo kambari ir einat myletis i savo miegama ar uzmigdot vaika savo miegamajame ir einat myletis kitur? bigsmile.gif nejau neaisku?
Atsakyti
tai gal jums apie lietuva papasakoti? zvelgiant proporciskai gyventou skaiciui, lietuvoje ne ka geresne padetis - prievartautojai, savizudziai, narkomanai, alkoholikai ir pan. ir tai ne todel, kad auklejo be bausmiu, o todel kad augino rezime, auklejo dirzu, skyre labai mazai laiko savo vaikams ir pan. taip kad jus turi savo teorija del jav, o as savo del lt.
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 08 30, 12:24)
Mane irgi vaikai moko pozityviai sneketi. Pirmas aisku sunus, jam is vis zodis nedarykskambedavo kaip ikvepimas tuoj pat daryti  biggrin.gif ir ismokau vietoj pasakymo neik ten, sakyti einam ten(i kita puse ). Mano sunus is vis nuo pat pradzios megsta daryti viska atvirksciai(gal ,kad liepa gimes-veziukas  biggrin.gif )Jis net pilve apsisuko pries gimdyma, ir teko atlikti operacija, gydytoja dar megino sukti bet kur tau kiek paskua tas tiek atgal smile.gif Niekada jam nerodydavau pavoju ar tu dalyku ,kur nenoredavau kad lystu su pasakymasi ne. Kai mano sesuo megino karta paasikinti,kad tik neisjungtu vieo mygtuko, as jau sakiu tylek tik tu tylek  lotuliukas.gif nei jis mate to myktuko, nei bande junkti ,o pasakius, tai butu pati idomiausia veikla. Bet kaip sunku is pradziu nevartoti to ne, atrodo sneketi nebemoki  biggrin.gif
Pamenu mums net psichologijos destytoja aiskino, kad apie 2 metukus, vaikas to ne net negirdi, jam pasakymas, tik neisjunk Tv girdisi- isjunk Tv. Tada budavo neaktualu, bet patirtis parode, kad tai tikra tiesa.  smile.gif
Paskui kitas dalykas, mokinausi pasitiketi vaikais. Pvz vaikas kazkur lipa,eina atrodo gal ir baisu is pradziu, bet sau sakai,mano vaikas saugus, neprisimastau jokiu baisiu scenariju. Kaip velgi pagal ta ne , jei mama saukia vaikui nebek, nugriusi, o vaikas klauso gi mamos:bega ir griuva  doh.gif TAigi jei jau matau,akd kazkas labai pavojingo ar man paciai blogos inty slenda, siulau paveikti kazka kita arba aiskinu,kodel geriau taip nedaryti. KUo vaikui laisviau leidi judeti, zaisti, tuo jis buna ramesnis. O kai pradedi vadaovauti, to nedaryk, at daryk, dabar valgom, o dabar turi taip daryti, jis pasimeta erzinasi ir is vis nustoja girdeti...

o tai kodėl negimdėt natūraliai blink.gif pagal gamtos dėsnius. Nepavyko ir viskas- nurašom. Pagal indėnus.
Jei vaikas bėga į gatvę- užsiimat kitu darbu bigsmile.gif
Atsakyti
alfija, new_russian.gif yeyyy, цетка с яйцами
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 08 30, 12:34)
Iki kada visiem gera ir patogu, dazniausiai nestumiamas vaiks pats noriai iseina i savo lovyte, kai tik buna pasirengias. Tai buna ivairiai kam 2 metukai ,kam 5, ka tik skaiciau temoj gretimojkaip ismokinti miegoti atskiroje lovyteje. Svarbu nereikia prievartos.
Taip gimus vaikam nevisada gali pasimyleti cia ir dabar, jau reikia derintis, kartais islaukti, kartais nori , bet uzmiegi juos migdydama biggrin.gif , visko buna, manau taip visoms poroms, nepriklausomai, kur vaikai miega, paprasciausiai nesirenki mylejimosi vietos ten kur vaikas salia ir tada, kai jis nemiega. TAi nejau yra skirtumas ar uzmigdot vaika jo kambari ir einat myletis i savo miegama ar uzmigdot vaika savo miegamajame ir einat myletis kitur?  bigsmile.gif nejau neaisku?

o tai kai jums, atsiprašau, būna tos dienos, kartais būna visaip- tai kaip tada? Kaip tas vaikas? Ir tėtė būna ryte sau su stovinuojančiu- ar irgi nebūna? Ir erotiniai sapnai pas jus niekam nesisapnuoja?
Man kuo toliau tuo aiškiau darosi, kad nekokybiškas seksualinis gyvenimas yra paprasčiausia dangstomas miegojimu su vaikais.
Seksas, meilė apima ne tik patį lytinį aktą, dar yra glamonės, žaidimai, apsikabinimas ir bučiniai. Daug dalykų. Nuogas kūnas, kūnų artuma.
Atsakyti
QUOTE(Agatka @ 2012 08 30, 12:37)
tai gal jums apie lietuva papasakoti? zvelgiant proporciskai gyventou skaiciui, lietuvoje ne ka geresne padetis - prievartautojai, savizudziai, narkomanai, alkoholikai ir pan. ir tai ne todel, kad auklejo be bausmiu, o todel kad augino rezime, auklejo dirzu, skyre labai mazai laiko savo vaikams ir pan.  taip kad jus turi savo teorija del jav, o as savo del lt.

Vieni auklėja be bausmių- gauna rezultatą, kiti auklėja režime- gauna tą patį rezultatą bigsmile.gif Kokia išvada darytina?
Atsakyti
alfija sapnuoja erotinius sapnus? cia jau froido reikia.
nesusitvaro su menesinem ir nesupranta kad vaikas gali miegoti prie sienos, poto mama, poto seksualusis tete biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(dange @ 2012 08 30, 12:51)
Vieni auklėja be bausmių- gauna rezultatą, kiti auklėja režime- gauna tą patį rezultatą  bigsmile.gif Kokia išvada darytina?

isvada viena, jus pati geriausia mama clap.gif
Atsakyti
QUOTE(gaudyk @ 2012 08 29, 16:08)
Nezinau is kur tokia statistika, as gyvenu Belgijoj, zmones daug sveikesni, ir suauge ir vaikai, nes daug sportuoja, daug begiojanciu, vazinejanciu dviraciais, vaikstanciu su siaurietiskom lazdom, nuo vaiku iki seneliu, nutukusiu zmoniu mazai. Mano bendradarbiu vaikai kai kurie jau mokykla keliauja o antibiotiku neragave. Pensininkai ilgaamziai. Girtuokliu ir bomzu tikrai ne tiek kiek LT, apie antidepresantus pakomentuot negaliu. Gyvas pavyzdys - parke prie mano namu BE  isejus daugiausia matau sportuojanciu zmoniu, mamu su vezimeliais ir vaikuciais, zmones vedziojancius sunis. Grizus i LT isejus i parka sportuojanciu vienetai, uztat visi suoliukai apsesti jaunimelio su bambaliais, tai as nezinau kieno gyvenimo budas sveikesnis.
Papildyta:
Oi kaip nesutinku  schmoll.gif  Knygu yra visokiu, nereiskia kad jose rasoma vien teisingi ir protingi dalykai.
Man pavyzdziui is esmes yra nepriimtina cia madinga nuomone/gyvenimo budas, kai gimus kudikiui mamos gyvenimas pasibaigia ir ji ima gyventi vien kudikio gyvenima. Zindyti ar ne yra pasirinkimas ir nera cia teisingo arba neteisingo sprendimo, kiekviena mama elgiasi taip kaip jai atrodo reikalinga ir teisinga.

Mano statistika is ivairiu saltiniu. Cia bendra Europos situacija, tikrai kiek zinau daugelis vakaru saliu ,ypac Vokietija, Skandinavijos salys pasuko senokai sveikatingumo kryptimi, bet yra dar daug zmoniu, kurie maitinasi pusfabrikaciais, nesportuoja ir t.t.. Bet ten zmones daug pozityvesni, nei Lietuvoj, paemus bendra atmosfera, bent kiek paciai teko patirti. Taigi as ta ir norejau pasakyti,kad svarbiausia zmogaus vidus ir tik po to jo darbai daromi. Todel ir sakau,kad pats auklejimas neatsiejams nuo tevu vidinio pasaulio, ju veiklos, ju gyvenimo budo. Jei busi uzsiraukusi kaip petnycia, tai daryk ka nori, auklejiams nebus pozityvus. Neina vaiku apgauti, jie jau budami mamos viduje ja gan gerai perpranta, tiesiogiai jausdami jos emocijas, busenas. Mamos kai kada galvoja va graziai pasnekesiu, tai jau pozityvus auklejiams, ne, pirmiauisa yra pavyzdys. Kaip mama bendrauja su teciu, su kitais zmonemis.Jei vaikai pavydus, musasi, nesidalina zaislais, reikia pasiziureti ,kaip patys tevai gyvena primiausia, kokios ju vertybes,Cia nepades jokie gudrus receptai,kaip ispresti tuos konfliktus tarp vaiku. Cia kaip pasakymas :vaikelis as rukau, bet tu nerukyk ir atskaityti jam lekcija apie rukymo zala. doh.gif
O knyga si tikrai gera,ten surinkta daug mokslininku darbu isvadu.Labai verta paskaityti,kad issisklaidyti daug mitu .
Tai va cia kaip tik pradzioj ir rasoma straipsnyje, kad pagrinine taisykle turetu buti,kad ne vaikas pasaulio centras ir ne apie ji sukasi pasaulis,kad suaugusiuju gyvenimas yra idomus ir reikia mokintis jame gyventi, bet tuo paciu jo visi poreikiai turi buti patenkinami vietoje ir laiku.O cia jau menas biggrin.gif
Atsakyti