QUOTE(Agatka @ 2012 08 30, 10:29)
kai dukryte buvo maza, vis stengiausi ja ismokyti zodzio ne ir negalima, ji juos jau suprasdavo, daug kart kartodavau iki pazaliavimo. ir nieko. nustojau ir pradejau sakyti maziau neigiamu zodziu, ir pastebejau kad nereikia vaiko bausti. tapo lengviau ir jai ir man
Mane irgi vaikai moko pozityviai sneketi. Pirmas aisku sunus, jam is vis zodis nedarykskambedavo kaip ikvepimas tuoj pat daryti ir ismokau vietoj pasakymo neik ten, sakyti einam ten(i kita puse ). Mano sunus is vis nuo pat pradzios megsta daryti viska atvirksciai(gal ,kad liepa gimes-veziukas )Jis net pilve apsisuko pries gimdyma, ir teko atlikti operacija, gydytoja dar megino sukti bet kur tau kiek paskua tas tiek atgal Niekada jam nerodydavau pavoju ar tu dalyku ,kur nenoredavau kad lystu su pasakymasi ne. Kai mano sesuo megino karta paasikinti,kad tik neisjungtu vieo mygtuko, as jau sakiu tylek tik tu tylek nei jis mate to myktuko, nei bande junkti ,o pasakius, tai butu pati idomiausia veikla. Bet kaip sunku is pradziu nevartoti to ne, atrodo sneketi nebemoki
Pamenu mums net psichologijos destytoja aiskino, kad apie 2 metukus, vaikas to ne net negirdi, jam pasakymas, tik neisjunk Tv girdisi- isjunk Tv. Tada budavo neaktualu, bet patirtis parode, kad tai tikra tiesa.
Paskui kitas dalykas, mokinausi pasitiketi vaikais. Pvz vaikas kazkur lipa,eina atrodo gal ir baisu is pradziu, bet sau sakai,mano vaikas saugus, neprisimastau jokiu baisiu scenariju. Kaip velgi pagal ta ne , jei mama saukia vaikui nebek, nugriusi, o vaikas klauso gi mamos:bega ir griuva TAigi jei jau matau,akd kazkas labai pavojingo ar man paciai blogos inty slenda, siulau paveikti kazka kita arba aiskinu,kodel geriau taip nedaryti. KUo vaikui laisviau leidi judeti, zaisti, tuo jis buna ramesnis. O kai pradedi vadaovauti, to nedaryk, at daryk, dabar valgom, o dabar turi taip daryti, jis pasimeta erzinasi ir is vis nustoja girdeti...