Įkraunama...
Įkraunama...

Auklėjimas be bausmių

QUOTE(Agatka @ 2012 08 30, 00:09)
o pacios nesugebat suprasti paprastu dalyku apie ka cia parasiau.rimtai galvoju kad apsimetinejat ir tiesiog kaifuojat vel keldamos tuos pacius klausimus su kritika, gilindamosios i asmeniskumus, vajej kaip nesuprantat kaip galima miegot su vaiku ir kad tai gali buti i nauda...
auklejimo pagalba mes "ugdome asmenybes". jau buvo rasyta, kokia itaka turi tinkamas ar netinkamas poreikiu patenkinimas kudikysteje. taigi, pagal sias prielaidas ankstyvasis auklejimas, mano supratimu, prasideda kudikysteje. mano manymu,kudikyste yra labai svarbi, todel pavadindama poreikiu tenkinima-auklejimu, tik pabreziu to svarba tokiu pavadinimu.ir man tai visiskai netrukdo. vel gi priminsiu, kad as asmeniskai i asmenybes ugdyma ziuriu kompleksiskai, is sistemu teorijos perspektyvos, ir jeigu auklejimo terminas yra asmenybes ugdymo terminu, tai jis tinka ir kudikystei, kur gludi asmenybes pagrindas (per poreikiu patenkinima)

Supratau ,kad jums praplautos smegenys apie prieraisiaja tevyste.Suplakate vaiko poreikius su auklejimu... blink.gif Gal tada papasakokite issamiau apie vaiko auklejima,ugdyma,maitinant. mirksiukas.gif biggrin.gif Kaip tai vyksta ir kokie rezultatai. Ir kokia itaka daro tas jusu vis pabreziamas netinkamas poreikiu patenkinimas(suprantu kaip kad vaikas nemaitinamas mamos pienu,ir migdomas savo loveleje)Idomu... mirksiukas.gif
Tai jus TIK taip suprantate,bet tai visai nereiskia,kad taip yra...kiti mano,kad zmogus atsirado is bezdziones,bet tai tik ju suvokimas,ane biggrin.gif
Atsakyti
aprasydama cia auksciau kritika,maniau aiskiai privaizdavau kuom ji lydima buvo
Papildyta:
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2012 08 30, 00:32)
Supratau ,kad jums praplautos smegenys apie prieraisiaja tevyste.Suplakate vaiko poreikius su auklejimu...  blink.gif  Gal tada papasakokite issamiau apie vaiko auklejima,ugdyma,maitinant.  mirksiukas.gif  biggrin.gif  Kaip tai vyksta ir kokie rezultatai. Ir kokia itaka daro tas jusu vis pabreziamas netinkamas poreikiu patenkinimas(suprantu kaip kad vaikas nemaitinamas mamos pienu,ir migdomas savo loveleje)Idomu... mirksiukas.gif
Tai jus TIK taip suprantate,bet tai visai nereiskia,kad taip yra...kiti mano,kad zmogus atsirado is bezdziones,bet tai tik ju suvokimas,ane biggrin.gif

nu jolki palki, gi rasiau jau kad esme yra nerekdinti vaiko, svarbiausia yra kuo greiciau patenkinti kudikio (mazuliuko) poreikius, ir minejau minti, kad galima tai daryti nebutinai taip, kaip jums atrodo as agituoju, bet tiesiog naturaliu maitinimu, miegojimu salia yra greiciau patenkinamas preikis ir plius maitinimas krutimi turi akivaizdzia nauda. jus galite pakeisti viska zindukais, lovytem vezimeliais ir puikiai tenkinti vaiko poreikius, nieks nesako kad butinai tokiu budu jus nesugebesite ju patenkinti, tik dar karta kartoju - yra budu kuriais tai daroma paprasciau,greiciau...is asmenines patirties galiu pasakyti, kad nakti salia miegantis kudikis man ne kart nesuverkdavo, pabusdavo-as pajusdavau, pazindydavau ir toliau laimingi miegojom iki ryto. naktis truko 10val per kurias as nuostabiai issimiegodavau. pasutine bemiege naktis buvo kai grizus is ligonines sunkiai pamaitindavau del suplokstejusiu speneliu.tai buvo pries 2metus.
nieks nesako kad mama maitindama is buteliuko ir guldydama atskirai vaikeli yra blogesne ir augina vaika negatyviai. gal jau uztes grizti prie sitos temos? gal neskaitet postu pries tai rasytu?
Atsakyti
QUOTE(Agatka @ 2012 08 30, 00:33)

Labai norejote konkretumo,prasau pagriskite savo mintis,kaip auklejate,ugdote,maitindama vaika??? Praeitame poste uzdaviau be galo klausimu,taigi... mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2012 08 30, 00:44)
Labai norejote konkretumo,prasau pagriskite savo mintis,kaip auklejate,ugdote,maitindama vaika??? Praeitame poste uzdaviau be galo klausimu,taigi... mirksiukas.gif

jus uzdavete klausima kvaila.
jau parasiau kaip as suvokiu auklejima. jeigu isigilintumete i mano posta tai neuzduotumet tokio kl.
Atsakyti
QUOTE(Agatka @ 2012 08 30, 00:44)
Papildyta:
nu jolki palki, gi rasiau jau kad esme yra nerekdinti vaiko, svarbiausia yra kuo greiciau patenkinti kudikio (mazuliuko) poreikius, ir minejau minti, kad galima tai daryti nebutinai taip, kaip jums atrodo as agituoju, bet tiesiog naturaliu maitinimu, miegojimu salia yra greiciau patenkinamas preikis ir plius maitinimas krutimi turi akivaizdzia nauda. jus galite pakeisti viska zindukais, lovytem vezimeliais ir puikiai tenkinti vaiko poreikius, nieks nesako kad butinai tokiu budu jus nesugebesite ju patenkinti, tik dar karta kartoju - yra budu kuriais tai daroma paprasciau,greiciau...is asmenines patirties galiu pasakyti, kad nakti salia miegantis kudikis man ne kart nesuverkdavo, pabusdavo-as pajusdavau, pazindydavau ir toliau laimingi miegojom iki ryto. naktis truko 10val per kurias as nuostabiai issimiegodavau. pasutine bemiege naktis buvo kai grizus is ligonines sunkiai pamaitindavau del suplokstejusiu speneliu.tai buvo pries 2metus.
nieks nesako kad mama maitindama is buteliuko ir guldydama atskirai vaikeli yra blogesne ir augina vaika negatyviai. gal jau uztes grizti prie sitos temos? gal neskaitet postu pries tai rasytu?

Ne ne brangioji...jus apsispreskite pagaliau,nes painiojates...maitinimas ir auklejimas,ugdymas...Jus maitinate ir tuo paciu auklejate,ugdote...prasau pagriskite .. biggrin.gif Nesvaiciokite apie tai,kaip jus maitinate ir kiek laiko,(tai mes isgirdome jau ir is Ados),o kaip tas jusu vaikas auklejamas,ugdomas, kai jus ji maitinate,nes tai jus tvirtinote,o ne as...taigi,konkreciai ir aiskiai be jokiu ten **** blia ****... mirksiukas.gif

Atsakyti
jus padarete isvada,kad as suplau veiko poreikus su auklejimu. tai suplakimas reisia sumaisymas. as nesumaisiau nieko,tik pasakiau,kad man auklejimas yra asmenybes vystymas, o pirmaisiais metais tai vysta per poreikiu tenkinima.tai pamatai asmenybes statymui. gaunasi gan tas auklejimas yra primityvus-tenkinant poreikius.
Papildyta:
tiesiog jus to nevadinate auklejimu.,tai tiesiog vaiko prieziura
Atsakyti
QUOTE(Agatka @ 2012 08 30, 00:51)
jus uzdavete klausima kvaila.
jau parasiau kaip as suvokiu auklejima. jeigu isigilintumete i mano posta tai neuzduotumet tokio kl.

As bandziau gilintis,bet...na nieko neradau apie tai kaip gi auklejamas ir ugdomas vaikas,kai ji mama maitina(((konkreciai jus)))(nes man tai poreikis,o ne auklejimas,o va jums auklejimas,net ir ugdymas),taigi... ax.gif
Atsakyti
o as suprantu,kad per tinama poreikiu tenkinima tevai vysto busima asmenybe
Papildyta:
laiku tenkinami kudikio poreikiai uztikrina kudikio saugumo jausma, pasitikejima savimi. kuom tai negali buti auklejimu? pvz anglu kalboje, upbringing taip pat gali but suprantamas skirtingai, kaip asmenybes intergracija i benruomene arba kaip asmenybes formavimas kol jis yra mazas
Atsakyti
QUOTE(Agatka @ 2012 08 30, 00:55)
jus padarete isvada,kad as suplau veiko poreikus su auklejimu. tai suplakimas reisia sumaisymas. as nesumaisiau nieko,tik pasakiau,kad man auklejimas yra asmenybes vystymas, o pirmaisiais metais tai vysta per poreikiu tenkinima.tai pamatai asmenybes statymui. gaunasi gan tas auklejimas yra primityvus-tenkinant poreikius.
Papildyta:
tiesiog jus to nevadinate auklejimu.,tai tiesiog vaiko prieziura

Jus konkretizuokite kaip butent jus savo vaika auklejate,ugdote,maitindama,o ne rasinekite man beletristika.

Atsakyti
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2012 08 30, 01:02)
Jus konkretizuokite kaip butent jus savo vaika auklejate,ugdote,maitindama,o ne rasinekite man beletristika.

nematau prasmes jums to aiskinti, jeigu nesupratot iki siol, tai nesuprasit ir poto. man auklejimo savoka artima angliskam vertimui i upbringing. pazodziui isverskit i lt up+bring gal tada kiek aiskiau?
jeigu jums neaisku kaip as apibreziau auklejimo savoka tai kokia prasme man dar rasyti?

gyvenkite laimingai su savo savoka, as esu pati laimingiausia su savaja.
Atsakyti
Gal baikit jus apie maitinima ar pan, aiskiai cia viskas parasyta buvo, kas norejo, suprato, vienaip ar kitiap, bet suprato, kas nesuprato, nesupras....
Atsakyti
nereikia bandyti susiaurinti mano galbut plataus, kiek filosofisko poziurio i auklejima. tai yra dalis manes taip mastyti, ir sakykit ka norit, bet man auklejimas prasideda nuo gimimo, i sia savoka ziuriu placiai, ne tik kaip bausmiu skyrima ir vaiko skatinima gerai elgtis
Atsakyti