Įkraunama...
Įkraunama...

Auklėjimas be bausmių

QUOTE(Agatka @ 2012 08 29, 13:55)
o kodel gi ir nepaklausius mano patarimu, jus nezinot mano gyvenimo patirties. ta patirtis neapsiriboja mano vaiku. ir neapsiriboja vien mano paauglyste.nors galbut galeciau jums padeti suprasti jusu vaikus paauglius,man tai puikiai sekasi ir uzmezgu gerus rysius su paaugliais kurie turi tevus ar neturi ju....
na ir kolkas mes cia susirinkom dalintis pozityvios tevystes ziniom ir patirtim su bendraminciais, o jus ir kitos jums prijaunciancios vis komentujant noredamos neaisu ka irodyti. bandet irodyti kad nebutina nesioti,zindyti,miegoti su vaiku,mat mes ne indenai ir nesuprantam jusu determinizmo. bandet irodyti kad mes neteisingai suvokiame bausmes termina... bandet daug visokiu budu kaip cia dar labiau prisiknisti. taip ir neaisku ko jus siekiate

ačiū. Bet aš neturiu su jais jokių problemų smile.gif , ypač tokių į kurias reiktų kištis jiems svetimims žmonėms.
a. Nors galiu pasiūlyti išspręsti,kaip namų užduotėlę tokius vat dalykus- kaip pozityviai nuteikti vaiką globos namų darbuotojų atžvilgiu, kad jis jų nekeiktų, nemuštų, nespjaudytų. Kad jis sąmoningai nesituštintų į kelnes, neimituotų epilepsijos priepuolių, nevemtų prie stalo ir į lėkštes prie bendro stalo sėdintiesiems. Ir dar daug dalykų. Vaikas nesutrikusio intelekto biggrin.gif globos namų ir globėjų su vyresniais vaikais kasdienybė. Globėjai tai įveikia, o jūs?
Papildyta:
QUOTE(ada21lt @ 2012 08 29, 13:58)
Tevam, o seneliam juo labiau neteko patirti situ rekomendaciju, uztat auga sveikesni smile.gif Jie aisku stengesi kuo geriau,kad viskas butu ir kai kur aklai tikejo gydytojais.... unsure.gif
Ka tik surasiau atsakyme Dangei.
O Erikas Eriksonas garsus psichologas. Kaip jus tos srities, kaik supratau gydytoja ir nezinot?  bigsmile.gif

kuo žymus? Tuo kad dalyvavo eksperimentuose fašistinėj Vokietijoj? Tuo garsus, kad eksperimentavo su gyvais žmonėmis? Diiiiiiiiiiiidelis autoritetas. Apie pozityvą biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfija: 29 rugpjūčio 2012 - 13:09
QUOTE(alfija @ 2012 08 29, 13:08)
kuo žymus? Tuo kad dalyvavo eksperimentuose fašistinėj Vokietijoj? Tuo garsus, kad eksperimentavo su gyvais žmonėmis? Diiiiiiiiiiiidelis autoritetas. Apie pozityvą biggrin.gif

alfija, apšviesk, iki šiol maniau, kad tai JAV dirbęs psichologas
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 08 29, 14:08)
ačiū. Bet aš neturiu su jais jokių problemų smile.gif , ypač tokių į kurias reiktų kištis jiems svetimims žmonėms.
a. Nors galiu pasiūlyti išspręsti,kaip namų užduotėlę tokius vat dalykus- kaip pozityviai nuteikti vaiką globos namų darbuotojų atžvilgiu, kad jis jų nekeiktų, nemuštų, nespjaudytų. Kad jis sąmoningai nesituštintų į kelnes, neimituotų epilepsijos priepuolių, nevemtų prie stalo ir į lėkštes prie bendro stalo sėdintiesiems. Ir dar daug dalykų. Vaikas nesutrikusio intelekto biggrin.gif globos namų ir globėjų su vyresniais vaikais kasdienybė. Globėjai tai įveikia, o jūs?
Papildyta:

zinot, globos namu tema yra skaudi. skaudi man tuom, kad as elgciausi lygiai taip pat su tais aukletojais. prisiziurejau as i tuos aukletojus, kaip jie bendrauja, kaip nusteike... problema yra ne vaiku o aukletoju. man nedaug turint patirties su vaikais pavyko labai greitai uzmegsti teigiamus rysius su tokiais vaikais, kurie turi agresijos problemu ir kitais, sveikais. buvau jiems drauge, nenurodinejau o kartu su jais uzsiiminejau ju megstama veikla. mazesni i mane labai meiliai kreipdavosi vadindami auklyte. kai tuo tarpu aukletojos su stazu ateidavo ir grubiu tonu nurodinedavo, grasindavo ir pan... man tik atejus pradejo mane mokyti, kad nereikia kreipti i ju asaros mat daugiau nei puse per diena yra nenuosirdzios. kad jei busi gera tavim manipuliuos ir pan... nesamones. vaikai jaucia nuosirduma ir meile. yra tikrai sunku labai rodyti empatija taip, kad neistusteti paciai ir neperdegti, bet tai imanoma. personalui reikia apmokymu, nuolatiniu giliu superviziju.
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2012 08 29, 14:26)
alfija, apšviesk, iki šiol maniau, kad tai JAV dirbęs psichologas

kada nors labiau tam tinkamoj vietoj būtinai apšviesiu. Bet tendencija yra klaiki, kaip rusai kad sako фашизм на марше. Labai daug literatūros, populiariosios psichologinės, arba kilme iš fašizmo, arba atvirai fašistinio turinio, ir fašistinio auklėjimo smile.gif .
Aš vat skaitau ir puikiai suprantu, kad visokios agatkos ir ados, jo snesupranta ką jos perskaito- jos tiesiog perskaito aklai, paskui aklai formuoja tas amenybes kokių ir tikimasi. Nemąstančias, nevertinančias savęs, nežinančias kas yra neigiama. Žiauru, bet yra taip. IR labai džiaugiuosi, kad nemąstančių čia ne daug smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Agatka @ 2012 08 29, 14:29)
zinot, globos namu tema yra skaudi. skaudi man tuom, kad as elgciausi lygiai taip pat su tais aukletojais. prisiziurejau as i tuos aukletojus, kaip jie bendrauja,  kaip nusteike... problema yra ne vaiku o aukletoju. man nedaug turint patirties su vaikais pavyko labai greitai uzmegsti teigiamus rysius su tokiais vaikais, kurie turi agresijos problemu ir kitais, sveikais. buvau jiems drauge, nenurodinejau o kartu su jais uzsiiminejau ju megstama veikla. mazesni i mane labai meiliai kreipdavosi vadindami auklyte. kai tuo tarpu aukletojos su stazu ateidavo ir grubiu tonu nurodinedavo, grasindavo ir pan... man tik atejus pradejo mane mokyti, kad nereikia kreipti i ju asaros mat daugiau nei puse per diena yra nenuosirdzios. kad jei busi gera tavim manipuliuos ir pan... nesamones. vaikai jaucia nuosirduma ir meile. yra tikrai sunku labai rodyti empatija taip, kad neistusteti paciai ir neperdegti, bet tai imanoma. personalui reikia apmokymu, nuolatiniu giliu superviziju.

atleiskit, bet jūs sveiko proto? Intelektas tamstos nesutrikęs?
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 08 29, 14:39)

Papildyta:
atleiskit, bet jūs sveiko proto? Intelektas tamstos nesutrikęs?

sakykyt kurioj vietoj jums nepatiko realybe? tuom kad peikiu aukletojas lietuviskuose globos namuose??? dziugu jeigu jusu patirtis kitokia ir nematete tokiu.

ir prasau pagristi,kuom remiantis pozityvaus auklejimo padariniai yra nemastantys zmones, nevertinantys saves ir nezinantys kas yra neigiama?
Papildyta:
jau supratom kad prijauciat rusam ir sovietiniam auklejimui. o tie iki siol vokiecius vadina fasistais....
kur jau galiu daryti isvadas, tai kad jus, alfija, esate kazkokio neaiskaus auklejimo pasekme, negatyvi moteris, vis siekianti izeisti ir sumenkinti kitus,kitaip mastancius. esate juokinga siektiek, isdidumas jusu juokingas.
Papildyta:
ai ir dar, alfija. gal nezinot savoku supervizija ir empatija?
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 08 29, 13:58)
Tevam, o seneliam juo labiau neteko patirti situ rekomendaciju, uztat auga sveikesni smile.gif Jie aisku stengesi kuo geriau,kad viskas butu ir kai kur aklai tikejo gydytojais.... unsure.gif
Ka tik surasiau atsakyme Dangei.
O Erikas Eriksonas garsus psichologas. Kaip jus tos srities, kaik supratau gydytoja ir nezinot?  bigsmile.gif

Ar tikrai sveikesni? Prieš šimtmetį: koks skaičius iš 10 pagimdytų vaikų išgyvendavo iki penkerių metų?
Atsakyti
to alfija:
intelektas mano nesutrikes. bet cia akivaizdu kad jus turite charaterio akcentuacija ne is maloniausiu smile.gif arciausiai konfirminei
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agatka: 29 rugpjūčio 2012 - 13:57
QUOTE(Agatka @ 2012 08 29, 14:50)
sakykyt kurioj vietoj jums nepatiko realybe? tuom kad peikiu aukletojas lietuviskuose globos namuose??? dziugu jeigu jusu patirtis kitokia ir nematete tokiu.

ir prasau pagristi,kuom remiantis pozityvaus auklejimo padariniai yra nemastantys zmones, nevertinantys saves ir nezinantys kas yra neigiama?
Papildyta:
jau supratom kad prijauciat rusam ir sovietiniam auklejimui. o tie iki siol vokiecius vadina fasistais....
kur jau galiu daryti isvadas, tai kad jus, alfija, esate kazkokio neaiskaus auklejimo pasekme, negatyvi moteris, vis siekianti izeisti ir sumenkinti kitus,kitaip mastancius. esate juokinga siektiek, isdidumas jusu juokingas.

jūs kaitot ką jūs rašot? Ar čiukčia ne čiatatel? Jūs, suaugusi moteris elgtumėtės taip pat??????????Jūs kupina neapykantos kažkam kalbat apie pozityvą?
Ir manot, kad jūsų dvylipumo ir melo, apsimetimo nemato vaikas? Reikia būti visiškai kvailam, kad nuoširdžiai tuo tikėti.
Atsakyti
QUOTE(Agatka @ 2012 08 29, 14:29)
zinot, globos namu tema yra skaudi. skaudi man tuom, kad as elgciausi lygiai taip pat su tais aukletojais. prisiziurejau as i tuos aukletojus, kaip jie bendrauja,  kaip nusteike... problema yra ne vaiku o aukletoju. man nedaug turint patirties su vaikais pavyko labai greitai uzmegsti teigiamus rysius su tokiais vaikais, kurie turi agresijos problemu ir kitais, sveikais. buvau jiems drauge, nenurodinejau o kartu su jais uzsiiminejau ju megstama veikla. mazesni i mane labai meiliai kreipdavosi vadindami auklyte. kai tuo tarpu aukletojos su stazu ateidavo ir grubiu tonu nurodinedavo, grasindavo ir pan... man tik atejus pradejo mane mokyti, kad nereikia kreipti i ju asaros mat daugiau nei puse per diena yra nenuosirdzios. kad jei busi gera tavim manipuliuos ir pan... nesamones. vaikai jaucia nuosirduma ir meile. yra tikrai sunku labai rodyti empatija taip, kad neistusteti paciai ir neperdegti, bet tai imanoma. personalui reikia apmokymu, nuolatiniu giliu superviziju.

O kaip sekėsi su kita veikla, na ne ta mėgstama, o būtina rutinine ?
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 08 29, 14:58)
jūs kaitot ką jūs rašot? Ar čiukčia ne čiatatel?  Jūs, suaugusi moteris elgtumėtės taip pat??????????Jūs kupina neapykantos kažkam kalbat apie pozityvą?
Ir manot, kad jūsų dvylipumo ir melo, apsimetimo nemato vaikas? Reikia būti visiškai kvailam, kad nuoširdžiai tuo tikėti.

pasakydama, kad ju vietoje elgciausi taip pat, turejau galvoje, kad as suprantu kodel jie taip elgiasi!!!!!!!!! kalbame hipotetiskai, o kai kurie issireiskimai reiskia daugiau negu tie zodziai, ar чюкчя не соображатель?
Atsakyti
QUOTE(Agatka @ 2012 08 29, 14:54)
to alfija:
intelektas mano nesutrikes. bet cia akivaizdu kad jus turite charaterio akcentuacija ne is maloniausiu smile.gif arciausiai konfirminei

na galų gale atspėjot bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Agatka @ 2012 08 29, 15:03)
pasakydama, kad ju vietoje elgciausi taip pat, turejau galvoje, kad as suprantu kodel jie taip elgiasi!!!!!!!!! kalbame hipotetiskai, o kai kurie issireiskimai reiskia daugiau negu tie zodziai, ar чюкчя не соображатель?

na gi ir kodėl jie taip elgiasi?
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 08 29, 15:05)
na galų gale atspėjot bigsmile.gif
Papildyta:
na gi ir kodėl jie taip elgiasi?

jie taip elgiasi nes ju nenesiojo, nemaitino krutimi ir su jais nemiegojo biggrin.gif:D:D

Papildyta:
QUOTE(dange @ 2012 08 29, 15:01)
O kaip sekėsi su kita veikla, na ne ta mėgstama, o būtina rutinine ?

su didesniais maziau problemu del rutinos, negu su mazesniais. su mazesniais turejau maziau progos buti.
Atsakyti