Įkraunama...
Įkraunama...

Auklėjimas be bausmių

QUOTE(dange @ 2012 08 29, 12:00)
Agatka, nejaugi reikia knygos apie išmintingą meilę, kad suprastum, jog verkiantį iš alkio kūdikį reikia pamaitinti, norintį miegoti- pamigdyti, šlapią- pervystyti  g.gif Žmogus, kuris klykina kūdikį vien dėl klykinimo, arba kurčias, arba....  bigsmile.gif Bet per verkimą kūdikis praneša apie savo poreikius ir komunikuoja su ta pačia aplinka, gauna atsaką. Ir aš nemanau, kad kūdikis, kurio maisto poreikis buvo pradedamas tenkinti dar jam nespėjus išsižioti, išaugs psichologiškai sveikesnis už tą, kuriam teko 3 minutes paverkti, kol mama trynė daržovienę.

Jus ta papasakokit alfijai ar kai kurioms moterims, ypac kam per 60m pvz,juk dauguma mamu mus taip augino doh.gif gal ne viska is eiles, bet buvo gydytoju rekomendacijos maitinti kas 4 val, o verkimas valo plaucius ir daug geru dalyku daro pgl Alfija ir kitus sovietu sajungos gydytojus.... doh.gif
Taip isaugs stabilesnis, jei pamaitinsi pries vaikui pradedant verkti, nes jau pries tai jis rodo labai daug signalu . Butent mama turi buti jautri savo vaiko siunciamiem signalams. Per mamos veiksmus jis mokinasi kiek pasaulis yra draugiskas.
Papildyta:
QUOTE(dange @ 2012 08 29, 12:09)
bigsmile.gif Pozityvumo, kurio mokėtės iš knygų, net į virtualų bendravimą perkelt nepavyksta?  mirksiukas.gif
Ir ne, nesikabinėju. Užduodu klausimus, į kuriuos žmogui, gerai susipažinusiam su pozityvaus auginimo teorija ir sėkmingai įgyvendinus tai praktikoje, neturėtų būti sunku atsakyti.

Tai gi rase,kad mokinasi, o ne sekmingai ivykde. Ir as mokinuosi mirksiukas.gif Susipazinti su teorija dar nereiskia, kad ji labai lengvai igyvendinama praktikoje. Ne taip lengva keistis, bet svarbu zinoti krypti, suvokti ka reikia keisti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2012 08 29, 13:19)
Įdomu  bigsmile.gif Nei vieno iš šių jūsų išvardintų dalykų, kuriuos priskyrėte man kaip mano požiūrį į jus, aš nepasakiau. Jūs pati juos sugalvoje, pati sau priskyrėte ir pati įsižeidėte.
Ne, nebijau  bigsmile.gif Viena vertus, jūs nežinote, kaip aš auklėju savo vaiką, o iš kitos pusės- labai jau baikšti turėčiau būti, jei mane gąsdintų foruminių pašnekovų nuomonės.

ta pastraipa buvo skirta ir alfijai. jus neigiate kad pasiepete mane, sakydama nejaugi man reikia mokytis is knygos apie ismintinga meile, kaip pateninti fiziologinius kudikio poreikius?.man tai nebuvo malonu. ir aplamai, jus, dange, cia ne visam procese dalyvavot, o alfija megeja kaip nors bandyti ikasti atseit nesugebam mastyti ir pan...
Papildyta:
butu tikrai idmu suzinotu kiek jums metu, alfija, dange,ilgaplauke.... atrodo cia paprastas kartu konfliktas nuo pat pradziu biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 08 29, 13:24)
Jus ta papasakokit alfijai ar kai kurioms moterims, ypac kam per 60m pvz,juk dauguma mamu mus taip augino  doh.gif gal ne viska is eiles, bet buvo gydytoju rekomendacijos maitinti kas 4 val, o verkimas valo plaucius ir daug geru dalyku daro pgl Alfija ir kitus sovietu sajungos gydytojus.... doh.gif
Taip isaugs stabilesnis, jei pamaitinsi pries vaikui pradedant verkti, nes jau pries tai jis rodo labai daug signalu . Butent mama turi buti jautri savo vaiko siunciamiem signalams. Per mamos veiksmus jis mokinasi kiek pasaulis yra draugiskas.
Papildyta:

Tai gi rase,kad mokinasi, o ne sekmingai ivykde. Ir as mokinuosi  mirksiukas.gif Susipazinti su teorija dar nereiskia, kad ji labai lengvai igyvendinama praktikoje. Ne taip lengva keistis, bet svarbu zinoti krypti, suvokti ka reikia keisti smile.gif

Gerai, Sovietų Sąjunga vienareikšmis blogis, vadinasi atitinkamai tuos, kurie vaikus augino ir gydė tuo laikotarpiu, nurašom, kaip netinkamus mirksiukas.gif Žiūrim, ką gi tuo pačiu metu veikė likęs pasaulis.Kad būtų paprasčiau, susiaurinkim iki JAV ir Europos.
Supratau. Mokosi, tai mokosi. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2012 08 29, 13:37)
Gerai, Sovietų Sąjunga vienareikšmis blogis, vadinasi atitinkamai tuos, kurie vaikus augino ir gydė tuo laikotarpiu, nurašom, kaip netinkamus  mirksiukas.gif Žiūrim, ką gi tuo pačiu metu veikė likęs pasaulis.Kad būtų paprasčiau, susiaurinkim iki JAV ir Europos.
Supratau. Mokosi, tai mokosi.  smile.gif

kam vel i krastutinumus. yra teigiamu dalyku sovietiniam auginime yra neigiamu. tu neigiamu mes nenorim pakartoti ant savo vaiku.
Atsakyti
QUOTE(Agatka @ 2012 08 29, 13:40)
kam vel i krastutinumus. yra teigiamu dalyku sovietiniam auginime yra neigiamu. tu neigiamu mes nenorim pakartoti ant savo vaiku.

Mano atsakymas buvo būtent į pastabą apie sovietinius gydytojus. Jei neklystu, sovietinį laikotarpį ada21lt pamini nebe pirmąkart, kaip priešingą polių teisingam pozityviam auklėjimui.
Atsakyti
QUOTE(Agatka @ 2012 08 29, 12:32)

as pirma klausiau, ir neradau atsakymo, kaip jus auklejate. juk jus turit daugiau patirties smile.gif

realiai auklėju, pagal tai kaip reikalauja situacija ir gyvenimo aplinkybės. Kol kas nelabai suprantu- jūs augindama dviejų metų vaiką norit mane pamokit, kaip reik auginti paauglius? Ne iš patirties, o tiesiog iš perskaitytos vienos knygos bigsmile.gif mokinkit, man negaila.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2012 08 29, 13:44)
Mano atsakymas buvo būtent į pastabą apie sovietinius gydytojus. Jei neklystu, sovietinį laikotarpį ada21lt pamini nebe pirmąkart, kaip priešingą polių teisingam pozityviam auklėjimui.

ir sutinku su ja. nes dare daug nesamoniu
Atsakyti
Nu kiek matau pirma tema bus santykiu, poziuriu ir terminu issiaiskinimui biggrin.gif
Taigi ziuriu psichologes Marinos Targanovos seminara.(anksciau dejau nuoroda, kuria pasidalino Nikolia, dekui jai, labai vertinga ir idomu)
Tai ji pateike labai aiskius auklejimo tipus.:
1.Blogiausias-kai vaiku visai nesidomima, nei jis giramaas, nei peikiamas, nei skatinamas, nei baudziamas, dazniausiai ramus tylus vaikas susilaukia tokio auklejimo... Pasakmes labai uzdara nuo pasaulio asmenybe, galvojanti, kad net neverta kitu demesio.
Du lygeverciai su savo minusiais ir pliusais.
2.vienas, kai daug kritikuojama, ir visai jokio paskatinimo , pagyrimo.Vaika tai is dalies stumia tobuleti, bet kartu formuoja narciziska asmenybe
3.kitas, kai tik giriama, tevai su roziniais akiniais tik ziuri i vaikeli ir visiskai jokio jokiodrausminimo, jokios kritikos(SITAS BUTENT IR MAISOMAS DAZNIAUSIAI SU POZITYVIU AUKLEJIMU doh.gif ) vaikai auga islepinti, pasimete, gali kilti ir isterijos ar kitoks negeras elgiasys.
4.ir pageidautinas:kai vaikas paskatinamas, zino,kad yra mylimas, palaikomas, bet reikalui esant sulaukia ir savo elgiasi ivertinimo, kritikos ir pan, tik tai irgi reikia sugebeti daryti. iki 6 m tai geriausiai priima per zaidimus, pasakas, lelytes( kaip tik tai ir aptarem anksciau, dziaugiuosi,kad elgiuosi teisingai) vyresniam,jau tinka ir rimtesni pokalbiai. Beet svarbiausia niekada nezeisti asmenybes, jos savigarbos.
Dar naujiena buvo ,kad ta vadinamoji 3 m krize, tai vako nuo 1,5 -3m valios formavimo etapas ir jei tuo metu tevai ta valia palauzia vaikas gali uzaugti nevalingas . Nors tos visos krizes, man daugiau atrodo tevu krizes, nes vaikas naturaliai vystosi ir ta krize bus tiek gili, kiek tevai nezinos kaip su tuo tvarkytis...
O etapas iki 1,5 m- tai naturalus narcisizmas, turi buti tenkinami visi vaiko poreikiai , butent tie fiziologiniai, jei to tuksta, zmogus ir uzstringa sioje fazeje.)pvz sovietu laiku auginimas grafikas, asaros -jokio sreakcijos, turi vienas guleti loveleje ir pan) Toks zmogus uzauges labai jautrus visai aplinkai, jam atrodo kad viskas vyksta del jo, pbz kazkas kalba, tai butinai apie ji irt.t.
TAigi idomi buvo paskaita, veliau ziuresiu kita dali apie paauglyste
http://vedamedia.ru/...onka-27-11-2010
4u.gif stiprybes visoms pasirinkusioms pozityvu kelia, tai tikrai kas dieninis darbas, manksta, bet juk verta ? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2012 08 29, 13:44)

tai kad kol kasnei žodžio apie auklėjimą. Kol kas apie žindymą ir nešiojimą. Psio.
O Sovietinė medicina, žiaurus reikalas, ir tie lakai tai siaubas ir tiek. Ir jos kiekviena sovietmečių augusių tėvų produktai biggrin.gif
Tikrai klausimas- o kaip jūs vertinat savo tėvus, senelius?
Papildyta:
QUOTE(Agatka @ 2012 08 29, 13:47)
ir sutinku su ja. nes dare daug nesamoniu

kokių? Konkrečiai, bent tris tas nesąmones.
Papildyta:
QUOTE(ada21lt @ 2012 08 29, 12:43)

Dievuliau ir jus sakot esat gydytoja, gal atsinaujinkit zinias? bigsmile.gif Siuolaikinis psichologijos mokslas teigia priesingai nei jus.Eriksonas teigia, kad kokia pasitikejimo spamokas vaikas patiria iki vienu metu, sitai lydi ji visa gyvenima. Ar mama reguoja i jo siunciamus signalus ar ignoruoja ar jis gali ja pasitiketi ar ne.....Kunas betarpiskai susijes su musu esybe , jo bukle labai daug itakoje musu savijauta , emocijas ir t.t. tai susije su metabolizmu, sveiku organizmo darbu, stresas viska slopina ir neigiamai veiki avisas medziagu apytakas..........

labiausia man patinka, kai mane psichologijos moko biggrin.gif . O Eriksonas yra kas, atleiskit ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2012 08 29, 13:37)
Gerai, Sovietų Sąjunga vienareikšmis blogis, vadinasi atitinkamai tuos, kurie vaikus augino ir gydė tuo laikotarpiu, nurašom, kaip netinkamus  mirksiukas.gif Žiūrim, ką gi tuo pačiu metu veikė likęs pasaulis.Kad būtų paprasčiau, susiaurinkim iki JAV ir Europos.
Supratau. Mokosi, tai mokosi.  smile.gif

Kodel vienareiksmiskas, kalbejau apie tu laiku rekomendacijos kaip auginti kudikius, tai kad juos atimdavo ka tik gimusius is mamu, atnesdavo pazindyti, sita pradzia padare daug zalos. Ka reiskia nurasyti? gydytis, taisytis, sveikti ir tobuleti reikia, butent ir mokintis dabar pozityvizmo, pasitikejimo savimi ir daug daug ko... biggrin.gif .
Nezinau tikslai kaip aigino EU ar JAv tuo metu gal kazkas panasiai , bet pvz Airijoj kiek zinau jau senai su vyrais moterys gimdo, tik nezinau nuo kada, nors ten dar prasciau buvo su zindymu, ten is vis daktarai siule nebezindyti, musu moterys dar nors po kelis menesius isvargdavo , bet uz tas pas mus zmones sveikiasni, nors jauneiausia karta mane irgi stebina nutukim , ligomis , matyt einam vis i vakarus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 08 29, 13:44)
realiai auklėju, pagal tai kaip reikalauja situacija ir gyvenimo aplinkybės. Kol kas nelabai suprantu- jūs augindama dviejų metų vaiką norit mane pamokit, kaip reik auginti paauglius? Ne iš patirties, o tiesiog iš perskaitytos vienos knygos bigsmile.gif  mokinkit, man negaila.

o kodel gi ir nepaklausius mano patarimu, jus nezinot mano gyvenimo patirties. ta patirtis neapsiriboja mano vaiku. ir neapsiriboja vien mano paauglyste.nors galbut galeciau jums padeti suprasti jusu vaikus paauglius,man tai puikiai sekasi ir uzmezgu gerus rysius su paaugliais kurie turi tevus ar neturi ju....
na ir kolkas mes cia susirinkom dalintis pozityvios tevystes ziniom ir patirtim su bendraminciais, o jus ir kitos jums prijaunciancios vis komentujant noredamos neaisu ka irodyti. bandet irodyti kad nebutina nesioti,zindyti,miegoti su vaiku,mat mes ne indenai ir nesuprantam jusu determinizmo. bandet irodyti kad mes neteisingai suvokiame bausmes termina... bandet daug visokiu budu kaip cia dar labiau prisiknisti. taip ir neaisku ko jus siekiate
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 08 29, 13:51)
tai kad kol kasnei žodžio apie auklėjimą. Kol kas apie žindymą ir nešiojimą. Psio.
O Sovietinė medicina, žiaurus reikalas, ir tie lakai tai siaubas ir tiek. Ir jos kiekviena sovietmečių augusių tėvų produktai biggrin.gif
Tikrai klausimas- o kaip jūs vertinat savo tėvus, senelius?
Papildyta:
kokių? Konkrečiai, bent tris tas nesąmones.
Papildyta:
labiausia man patinka, kai mane psichologijos moko biggrin.gif . O Eriksonas yra kas, atleiskit ax.gif

Tevam, o seneliam juo labiau neteko patirti situ rekomendaciju, uztat auga sveikesni smile.gif Jie aisku stengesi kuo geriau,kad viskas butu ir kai kur aklai tikejo gydytojais.... unsure.gif
Ka tik surasiau atsakyme Dangei.
O Erikas Eriksonas garsus psichologas. Kaip jus tos srities, kaik supratau gydytoja ir nezinot? bigsmile.gif
Atsakyti