Įkraunama...
Įkraunama...

Auklėjimas be bausmių

QUOTE(Agatka @ 2012 08 29, 11:06)

kas yra asmenybe jusu manymu?

Asmenybė – įgimtų savybių ir patirties vystantis rezultatas.
Papildyta:
QUOTE(Agatka @ 2012 08 29, 11:17)
man atrodo jai dzin motina Terese. alfija pats sau autoritetas

koks siaubas ane? Žmogus pats sau svarbus, ir yra sau autoritetas. Agatka, o kaip ketini būti autoritetu kam nors, jei pati sau autoritetu nesi?
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 08 29, 11:24)
Asmenybė – įgimtų savybių ir patirties vystantis rezultatas.
Papildyta:
koks siaubas ane? Žmogus pats sau svarbus, ir yra sau autoritetas. Agatka, o kaip ketini būti autoritetu kam nors, jei pati sau autoritetu nesi?

pagal jusu asmenybes apibrezima sliekas irgi yra asmenybe.

o delto autoriteto nu tikekit ne, bet taip ir zinojau kad taip atsakysit biggrin.gif
ismintingas zmogus is kitu paklauso vertingu dalyku, is kitu autoritetingu asmenybiu ir pan, atsirenka. ta prasme jis nera isdidus. to mes ir siekiame is vaiku, auklejame juos asmenybemis, bet kad jie klausytu musu patarimu savo sprendimuose. kad kurdami savo autoriteta remtusi ne tik savo mastymu, o butu nuolankus,santurus ir aplamai nuostabus zmones. nes tokiems yra lengviau gyventi negu isdidiems savimyloms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agatka: 29 rugpjūčio 2012 - 10:33
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2012 08 28, 22:27)
Jus tai vadinate pozityviu auklejimu,zindyma,miegojima kartu(ir su kudikiu,ir su didesniu vaiku),ir nesiojima??? Manote,kad tos kurios migdo atskirose lovelese,zindo,bet ne miega kartu,nesioja tik kudiki,bet ne didesni,norite pasakyti,kad jos blogos motinos ar ju vaikai jau uzprogramuoti buti blogai isaukleti???

Na is jusu pasakymo,kad "paprasciau  zindyti ,kai miegi kartu",leidzia suprasti,kad jus tingite,taip save pateisinant. blink.gif Net ir dideliam vaikui reikia sakyti,kad ji myli,paglostyti ,karts nuo karto,apkabinti,bet...tai nereiskia,kad miegoti su juo.Tas pats ir su kudikiu,daznai ji pamyluoti,paglostyti ir t.t.,bet ne su juo miegoti.
Esu pries visokias vaikjuostes,bet vaikas visada salia budavo.Ir darbus pasidarydavau,ir su vaiku budavo laiko pabuti,ir drauges ateidavo su savo mazyliais. Kaip sakoma,ne kiekybeje esme,o kokybeje. mirksiukas.gif

O jus skaitete atidziai ka parasiau?:
Ne nemanau, kad epizodiniai pavieniai reiskiniai gali daryti esmine itaka. Paprasciausiai zindant labai sunku miegoti atskirai, nesiojant vaikjuosteje daug paprasciau mamai susitvarkyti buityje.... tai tik detales padedancios gyventi paprasciau ir teigiamiau, nes kai pati esi pailsejusi, tai lengviau islikti pozityviai, kiekviena mama pasirenka, kas jai patogiau ir priimtiniau. Esmej vaikas turi jausti daug kuno kontakto, gauti tinkama pilnaverte mityba, mama turi jausti vaiko poreikius ir laiku i juos reaguoti...
PArasykite kiek kartu per nakti zindydavote ,kiek trukdavo zindymas ir kiek laiko zindete savo sunu? tada jei atitiks su mano zindymo dazniu galesite pilna teisia mane vadinti tingine biggrin.gif
Matot, galite teisti zmogu tik tada ,kai pavaikstot jo batuose kai isverkiat jo asaras,issprendus jo problemas mirksiukas.gif
As zindydavau 3-4 k per nakti nuo 30 min iki 2 val ar net beveik istisai , taigi turejau arba nezindyti arba nemiegoti, man mistika, kaip ir 1 val isbuti neuzmigus, kai yra tamsu ,tylu ir esi labai pasvargus? g.gif Pirmus 2 men buvau viena su sunum, taigi diena turejau buti zvali ir pajegti rupintis vaikeliu ir savimi, nuvaziuoti apsipirkti ir dar uzbaigineti remontus.Nors ir paskui , o kai buvom abu su vyru, jis gi visa diena dirba, o kas vaiku rupinsis?gerai viena , dvi naktis gali nepamiegoti, bet istisai menesiu menesiu? Kaip taip isgyventi,prasau paaisklinkit bigsmile.gif
Del nesiojimo jus ir negalejot ju naudoti, nes pries 20 m niekas dar ju nenaudojo(matau ir informacijos apie ju nauda nezinot) ir jei su vienu vaiku dar galima ir be jos apsieiti, tai gimus antram,tai didelis palengvinimas.Kaip pasidaryti arbus, jei maziukas zinda, o likusi laika nori buti salia mamos, paliktas vienas verkia?Kaip pozityviai tai isspresti?
Papildyta:
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2012 08 28, 23:49)
Gal pagriskite kur ir kokie psichologai raso,kad miegoti salia tevu,vaikui naudingiau!!! Na gal vaikas auginti,keltis jums kancia,man tikrai ne.

Lietuvoje gydytojas -akuseris R.Semeta , Gydytoja Neontaloge E. Markuniene, ir daugelis kitu , besiremdami mokslininku tyrimais ir isvadomis taip teigia.

Dr N. Bergmanas(gydytojas) atkreipia dėmesį į tai, kad kūdikio ir motinos odos kontaktas visą parą ir maitinimas pagal poreikį labiausiai naudingas smegenų vystymuisi. Kūdikis gimsta turėdamas daug sinapsių (t. y. potencialių jungčių) tarp nervų ląstelių. Neurologinės jungtys tarp naudojamų sinapsių įsitvirtina, o nenaudojamos sinapsės žūva...Žindomi kūdikiai gali miegoti atskirai ir ilgiau, bet tai yra jau išmoktas, o ne natūralus ar sveikas elgesys.
Per pirmas aštuonias žmogaus gyvenimo savaites odos kontaktas yra svarbiausias smegenų vystymą stimuliuojantis veiksnys. N. Bergmano teigimu, nuolatinis fizinis kontaktas yra būtina sąlyga, norint, kad esminės smegenų struktūros susiformuotų sveikai. Kiti svarbūs smegenis stimuliuojantys veiksniai yra akių kontaktas ir fizinis poreikis būti tėvų nešiojamam.....Išvadas N. Bergmanas daro remdamasis Allano Schore tyrimo apžvalga žurnale „Kūdikių psichinė sveikata“ (Infant Mental Health Journal, 2001).
Cia tik maza dalis informacijos ,kurios taip pat apstu ,tik paieskokit, ar cia per mazi jums autoritetai?
Norintiems paskaityti rimtų tekstų apie vaikų nešiojmą
1.Jean Liedloff. The Continuum Concept: In Search of Happiness Lost (Classics in Human Development)
2.Ashley Montagu. Touching: The Human Significance of the Skin
3.Mary Blois. Babywearing
4.Schön, R. A. & Silvén, M. (2007). Natural Parenting--Back to Basics in Infant Care. Evolutionary Psychology, 5(1), 102-183.
ir cia dar apstu informacijos....
http://www.geramama.lt/taxonomy/term/4
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ada21lt: 29 rugpjūčio 2012 - 11:01
beje, kiek jums cia metu susirinkusioms? man 23
Atsakyti
QUOTE(Agatka @ 2012 08 29, 11:14)
kudikis nemoka manipuliuoti.
paskaitykit knyga ismintinga meile ir kiek suprasit ka as sakau. anksciau galvojau kaip jus smile.gif lygiai ta pati kalbejau apie sokima pagal dudele ir pan... rekdinti vaiko negalima tada, kai jam reikia artumo, maisto ir pan. del gydymo proceduru nk nepadarysi, tik bunant salia galima parodyti kad jus salia ir uzjauciat o ne galvojat "nieko tokio, paverk tau tai i nauda".

Agatka, nejaugi reikia knygos apie išmintingą meilę, kad suprastum, jog verkiantį iš alkio kūdikį reikia pamaitinti, norintį miegoti- pamigdyti, šlapią- pervystyti g.gif Žmogus, kuris klykina kūdikį vien dėl klykinimo, arba kurčias, arba.... bigsmile.gif Bet per verkimą kūdikis praneša apie savo poreikius ir komunikuoja su ta pačia aplinka, gauna atsaką. Ir aš nemanau, kad kūdikis, kurio maisto poreikis buvo pradedamas tenkinti dar jam nespėjus išsižioti, išaugs psichologiškai sveikesnis už tą, kuriam teko 3 minutes paverkti, kol mama trynė daržovienę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 29 rugpjūčio 2012 - 11:02
QUOTE(Agatka @ 2012 08 29, 11:32)
pagal jusu asmenybes apibrezima sliekas irgi yra asmenybe.

o delto autoriteto nu tikekit ne, bet taip ir zinojau kad taip atsakysit biggrin.gif
ismintingas zmogus is kitu paklauso vertingu dalyku, is kitu autoritetingu asmenybiu ir pan, atsirenka. ta prasme jis nera isdidus. to mes ir siekiame is vaiku, auklejame juos asmenybemis, bet kad jie klausytu musu patarimu savo sprendimuose. kad kurdami savo autoriteta remtusi ne tik savo mastymu, o butu nuolankus,santurus ir aplamai nuostabus zmones. nes tokiems yra lengviau gyventi negu isdidiems savimyloms.

na ir ? Ir visiems autoritetas turi būti kas ? Tai yra irgi visiems vienodai biggrin.gif Aš mokau, kad vaikai mano patirimų išklausytų ir sprendimą priimtų savo galva.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2012 08 29, 12:00)
Agatka, nejaugi reikia knygos apie išmintingą meilę, kad suprastum, jog verkiantį iš alkio kūdikį reikia pamaitinti, norintį miegoti- pamigdyti, šlapią- pervystyti  g.gif Žmogus, kuris klykina kūdikį vien dėl klykinimo, arba kurčias, arba....   bigsmile.gif

jus cia specialiai jau kabinejates ar kaip? nu jau nesamones rasot. kai paskaitysit ta knyga tada ir pakalbesim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agatka: 29 rugpjūčio 2012 - 11:04
QUOTE(Agatka @ 2012 08 29, 11:14)
kudikis nemoka manipuliuoti.
paskaitykit knyga ismintinga meile ir kiek suprasit ka as sakau. anksciau galvojau kaip jus smile.gif lygiai ta pati kalbejau apie sokima pagal dudele ir pan... rekdinti vaiko negalima tada, kai jam reikia artumo, maisto ir pan. del gydymo proceduru nk nepadarysi, tik bunant salia galima parodyti kad jus salia ir uzjauciat o ne galvojat "nieko tokio, paverk tau tai i nauda".

o aš žinau kad moka. Pas jį pakankamai intelekto ir gebėjimų- manipuliacijoms.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 08 29, 12:00)
na ir ? Ir visiems autoritetas turi būti kas ? Tai yra irgi visiems vienodai biggrin.gif Aš mokau, kad vaikai mano patirimų išklausytų ir sprendimą priimtų savo galva.

kokia sazine isugdysit, tokius sprendimus ir priimines jusu vaikas.
Atsakyti
QUOTE(Agatka @ 2012 08 29, 12:03)
jus cia specialiai jau kabinejates ar kaip? nu jau nesamones rasot. kai paskaitysit ta knyga tada ir pakalbesim.

o kur čia dange parašė nesąmonę. Su kuriuo punktu nesutinkat?
Papildyta:
QUOTE(Agatka @ 2012 08 29, 12:06)
kokia sazine isugdysit, tokius sprendimus ir priimines jusu vaikas.

o sąžinė čia iš viso prie ko?
Atsakyti
QUOTE(Agatka @ 2012 08 29, 12:03)

bigsmile.gif Pozityvumo, kurio mokėtės iš knygų, net į virtualų bendravimą perkelt nepavyksta? mirksiukas.gif
Ir ne, nesikabinėju. Užduodu klausimus, į kuriuos žmogui, gerai susipažinusiam su pozityvaus auginimo teorija ir sėkmingai įgyvendinus tai praktikoje, neturėtų būti sunku atsakyti.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 08 29, 12:05)
o aš žinau kad moka. Pas jį pakankamai intelekto ir gebėjimų- manipuliacijoms.

terminas manipuliacijos yra nevartotinas kalbant apie kudikius.
raset gi (atrodo alfija) kad versmas jau yra pasekme kazko, tai reiskias negali buti priezastis manipuliuoti tevais. priestaraujat patys sau.
Atsakyti