Įkraunama...
Įkraunama...

Auklėjimas be bausmių

QUOTE(applejuice @ 2012 08 29, 01:55)
Na tokiais atvejais akivaizdus nesubrendimas motinystei...

tai taip, visokiausiu moteru yra. gal but tokia ateis cia ir paskaitys ir jai tai bus naujiena smile.gif karta kita parasem apie kudikyste, aplamai kad gerai yra daryti vienaip ar kitaip o ateina cia ir uzsipuola kad ajejejej kokia kvaila mama, nejaugi manau kad jei vaikas miegos lovoj tai uzaugs pozityvas ir pan. jau kaip minejau, kad as nesiremiu visiems atvejams determinizmu, gyvenima matau kaip sistemu teorija, kompleksisku. viskas yra svarbu, bet jei motina nezindo tai nereiskia kad viskas griuna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Agatka @ 2012 08 28, 22:59)
jau galvojau aiskiai parase ada21lt, bet ne...
naturalus kudikio poreikiai yra zisti kruti, buti salia mamos, girdeti jos sirdies plakima ir t.t. jokiu budu cia niekur nera pasakyta, kad mama kuri taip nesielgia yra bloga. ne. ji augina vaika taip kaip parasyta pvz sovietiniuose vadoveliuose. ir taip pat gali uzauginti gerus vaikus juos myledama, dovanodama jiems siluma. tiesiog man ir manau kitoms mamos keista yra, jeigu mama nesuvokia nesiojimo naudos ir pasisako visiskai pries tai. n psichologu ir kitu tyreju irode to nauda, nu tikrai n!!! o del atsikelimo nakti, tai visai neseniai kalbejau su mama, jos vaikui virs metuku, zinda kruti ir jinai guldo ji i atskira lovyte, keliasi nakti iki 10k, vaikui vis reikia artumo ir pazisti, o ji ant tiek isitikinusi kad jokiu budu negalima guldyti pas save i lova, kankinasi, yra labai neissimiegosi, pasidare zyzle ir vis skundzias miego trukumu. kai papasakojau savo istorija,kad man svarbiau issimiegoti ir buti ryte patenkinta, kad as visada issimiegu ir pabundu su sypsena, nes vaikui svarbiau pailsejusi ir aktyvi mama, ji labai nustebo kad yra tokiu kurie uz miegojima kartu, ji galvojo kad visi pries miegojima kartu, mane kad taip kankinasi visos, kad tai dalis tu kanciu auginant vaika....
saunu jeigu jus zindydama naturaliai keletes tik 2 kartus...
o vaikai pripranta prie to, kad mamos nera salia. kaip ir palikti kudikiai vaiku namuose, nebeverkia, oh kokie uzsigrudine. ane? saunuoliai, uzauga tvirti vyrai ir puikiai moka patenkinti savo poreikius. ir as moku nueiti i krastutinumus

Agatka, viskas turi būti daroma tam tikrom sąlygom, su tam tikru tikslu ir normos ribose. Yra visokių išlygų, visokių priežasčių tai daryti arba ne. Nešiojimas pats savaime neduoda jokio psichologinio kontakto. Vis tai užsimezga per verbalinę kalbą. Tai va jei mama sau pasigimdžius didelio svorio vaiką, ir turinti sunkių gimdymo pasekmių su vaiku bendraus be to nešiojimo, tiesiog maitindama iš buteliuko mišinuku jį kalbins, bendraus ir myluos- pasieks daug geresnių rezultatų emociniam vaiko vystymesi, nei ta kuri pasiskaičius, kaip jai kad atrodo mokslininkų knygų, nešios vaiką bukai ir betiksliai. Ir šiaip nuo gimimo vaikas irgi jau auga žmogumi, ir jis puikiai turi mokintis pritapti tam gyvenime. Kitaip sakant žinoti, kad jo kaip žmogaus dalyvavimas ne visur ir ne visada yra būtinas, kad jis turi turėti daug savarnkiškos veiklos visų pirma tam, kad išmokti būti reikalingu sau, sau įdomiu, sau naudingu, siekiančiu, mąstančiu. Pats turi tai padaryti, tam kad augtų harmoninga asmenybė. Ir mam tik atsiskirdama nuo vaiko gali stebėti kaip ji, kaip mam keičiasi pati, ir kaip keičiasi vaikas. Ką jis išmoko, na kol ji skuto bulves pagaliau- įvyksta tų pasikeitimų, tai mimika pasikeitė, tai barškaliuką jau kitaip ima, tai pasiekia pats, tai sugalvoja link jo šliaužti. Smegenys dirba. Agatva, vaikus auginam ne sau, vaikus auginam ir auklėjam tam, kad jie kuo sėkmingiau įsilietų į juos supančią aplinką, visuomenę, suprantat. Ryšys su mam yra svarbus, bet ne pats svarbiausias, svarbiausias yra vaiko ryšys su aplinka, integravimasis į ją.
Atsakyti
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2012 08 29, 00:04)
Na jo,toks straipsnis tai visas mokslinis darbas lotuliukas.gif
Papildyta:

na cia nuoroda i to autoriaus rimtesne sutrumpinta versija anglu kalba .autoriu daug, psichiatrai ir pan http://www.borndirec...leep_Alone1.pdf
Atsakyti
QUOTE(Agatka @ 2012 08 29, 00:01)
viskas gi ok. as pvz pazistu moteru kurios isitikinusios kad misinukai tas pays kas mamos pienas ir kam tampyti krutine o ir su misinku ilgiau miega. tiesiog mamos galincios maitinti to nedaro.va del ko rasomi tie strapsniai apie zindymo nauda ir pan. o tokios dazniausiai ir nzn kad reikia su buteliuku ziuret i akis ir kt ka paraset.

matyt negalinčios. Negalėti irgi yra aibės priežasčių. Ir jos nedaro jokio nusikaltimo, nes tai yra jos kūnas, ir jai su tuo kūnu reiks gyventi. Ji, turi teisę rinktis. Dabar buteliuką ir mišinuką, senesniais laikais kai kas galėjo rinktis žindyves. Agatka, pats žindymas vardan žindymo- prasmės neturi tokios, kokią čia jūs bandot įteigti.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 08 29, 09:25)
Agatka, viskas turi būti daroma tam tikrom sąlygom, su tam tikru tikslu ir normos ribose. Yra visokių išlygų, visokių priežasčių tai daryti arba ne. Nešiojimas pats savaime neduoda jokio psichologinio kontakto. Vis tai užsimezga per verbalinę kalbą. Tai va jei mama sau pasigimdžius didelio svorio vaiką, ir turinti sunkių gimdymo pasekmių su vaiku bendraus be to nešiojimo, tiesiog maitindama iš buteliuko mišinuku jį kalbins, bendraus ir myluos- pasieks daug geresnių rezultatų emociniam vaiko vystymesi, nei ta kuri pasiskaičius, kaip jai kad atrodo mokslininkų knygų, nešios vaiką bukai ir betiksliai. Ir šiaip nuo gimimo vaikas irgi jau auga žmogumi, ir jis puikiai turi mokintis pritapti tam gyvenime. Kitaip sakant žinoti, kad jo kaip žmogaus dalyvavimas ne visur ir ne visada yra būtinas, kad jis turi turėti daug savarnkiškos veiklos visų pirma tam, kad išmokti būti reikalingu sau, sau įdomiu, sau naudingu, siekiančiu, mąstančiu. Pats turi tai padaryti, tam kad augtų harmoninga asmenybė. Ir mam tik atsiskirdama nuo vaiko  gali stebėti kaip ji, kaip mam keičiasi pati, ir kaip keičiasi vaikas. Ką jis išmoko, na kol ji skuto bulves pagaliau- įvyksta tų pasikeitimų, tai mimika pasikeitė, tai barškaliuką jau kitaip ima, tai pasiekia pats, tai sugalvoja link jo šliaužti. Smegenys dirba. Agatva, vaikus auginam ne sau, vaikus auginam ir auklėjam tam, kad jie kuo sėkmingiau įsilietų į juos supančią aplinką, visuomenę, suprantat. Ryšys su mam yra svarbus, bet ne pats svarbiausias, svarbiausias yra vaiko ryšys su aplinka, integravimasis į ją.

tas integravimasis i aplina, toks tikras, prasideda nuo 3m. iki to laiko vaikas nekuria santykiu, jis nori pateninti savo poreikius ir buti laimingu. veliau vaikelis, kurio poreikiai buvo tinkamai patenkinti kuria stiprius santykius su tuo, kuris juos tenkino. ir kudikysteje buves laimingu sugeba buti savaranisku ir pats patenkinti savo poreikius. tame ir esme, kad kuo labiau artimesnis kontatas su mama, tuo greiciau ji sugeba patenkinti jo poreikius, kai mama maitina krutimi ji iskart pamaitina (man buvo taip, kad dukryte miegojo, jauciau kad ateina pienas ir ji iskart pabusdavo, viskas dirbo kaip laikrodis). taipogi mama gali buti visada salia prie lovytes ar vaikstuku, ruosti misinuus is ansto ir laikyti juos sildytuve, kalbetis ir pan, taip, jusu pasirinkimas kokiu budu tureti artuma su vaiku, bet skin to skin kontaktas yra visada arciausias ir maloniausias vaikui negu mediena,plastmase ir guma. jus galite sakyti, kad tai lepinimas, kad vaikas prades manipuliuoti ir pan, tai ta versija zinau ir ji nera man cia idomi.
tik galiu savo pavyzdy papasakoti, skurdi jau kaip minejau mano patirtis, bet tai ka cia parasiau auksciau man pasiteisino 100proc. dar nera vaikui 3m, bet ji yra labai savaraniska, is to, kaip ji bando patenkinti savo alki (pati pasiima maista kai mes kambary ir pan) galiu teigti, kad ji nezyzia prie mano sijono o pati stengiasi pateninti savo poreikius. kudikysteje buvau visada salia jos ir jai netekdavo verkti kai budavo alkana. tik neprikibit prie to, kad visi 2m vaikai patys valgo. turejau galvoj ji pati susiranda maista tyliai virtuvej, pavalgo ir rami sau toliau zaidzia.
Atsakyti
Skaitau as ir galvoju, o kaip stai uzauga vaikai tokiose salyse kaip Belgija, Olandija, Liuksemburgas, kur motinystes atostogos nuo 13 iki 20 savaiciu,po ju mama grizta i darba o vaikutis keliauja i creche, reta kuri mama turi galimybe zindyti ilgiau nei iki 3 menesiu, max iki 6 menesiu (iki tiek darbdavys privalo suteikt tam galimybe) ir tokia sistema ten jau labai labai seniai, kartos uzaugintos pagal sia forumule... Ir kazkaip uzaugo tie belgai ir olandai normalus zmones, mandagus ir issilavine, malonus ir bendraujantys, isilieje i bendruomenes, tolerantiski, laimingi bei linksmi zmones. Tokiu zmoniu ir tokios atmeosferos bei poziurio i Lietuva grizusi atostogauti as labai labai pasigendu.
Turiu namie Belgijoj daug draugu ir kolegu su mazais vaikais, ir tie vaikuciai uzauge su buteliukais, misinukais, miegantys atskiroj lovelej ir atskiram kambaryje, bei nuo 3-4men. amziaus dienas leidziantys lopselyje auga linksmi, laimingi, smalsus ir guvus.
Nenoriu oponuot jusu nuomonei, kiekvienas turi kitokia savo sekmes formule, bet tikrai nesutinku, kad vaikai auga nelaimingi/nesveiki/nuskriausti auginami ir visiskai kitiap.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 08 29, 09:41)
matyt negalinčios. Negalėti irgi yra aibės priežasčių. Ir jos nedaro jokio nusikaltimo, nes tai yra jos kūnas, ir jai su tuo kūnu reiks gyventi. Ji, turi teisę rinktis. Dabar buteliuką ir mišinuką, senesniais laikais kai kas galėjo rinktis žindyves. Agatka, pats žindymas vardan žindymo- prasmės neturi tokios, kokią čia jūs bandot įteigti.

jau nezinotaip dar prikibti, tai prie iteigimo kimbat biggrin.gif jau juokinga darosi. kad ir zindymas vardan zindymo yra geriau negu maitinimas is buteliuko. biggrin.gif jau tik prie sito sakinio neibkit biggrin.gif
ir jau rasiau apie sistemu teorija, tai reiskia kad jei mama negali maitinti pati tai nereiskia kad vaikas nebus isaukletas ir pan, viskas yra svarbu ir kalbejimas su vaiu ir kuno artumas ir visa kita. nemaitinamas krutimi gali buto sekmingai nesiojamas arba atvirksciai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agatka: 29 rugpjūčio 2012 - 09:01
QUOTE(Agatka @ 2012 08 29, 09:53)
tas integravimasis i aplina, toks tikras, prasideda nuo 3m. iki to laiko vaikas nekuria santykiu, jis nori pateninti savo poreikius ir buti laimingu. veliau vaikelis, kurio poreikiai buvo tinkamai patenkinti kuria stiprius santykius su tuo, kuris juos tenkino. ir kudikysteje buves laimingu sugeba buti savaranisku ir pats patenkinti savo poreikius. tame ir esme, kad kuo labiau artimesnis kontatas su mama, tuo greiciau ji sugeba patenkinti jo poreikius, kai mama maitina krutimi ji iskart pamaitina (man buvo taip, kad dukryte miegojo, jauciau kad ateina pienas ir ji iskart pabusdavo, viskas dirbo kaip laikrodis). taipogi mama gali buti visada salia prie lovytes ar vaikstuku, ruosti misinuus is ansto ir laikyti juos sildytuve, kalbetis ir pan, taip, jusu pasirinkimas kokiu budu tureti artuma su vaiku, bet skin to skin kontaktas yra visada arciausias ir maloniausias vaikui negu mediena,plastmase ir guma. jus galite sakyti, kad tai lepinimas, kad vaikas prades manipuliuoti ir pan, tai ta versija zinau ir ji nera man cia idomi.
tik galiu savo pavyzdy papasakoti, skurdi jau kaip minejau mano patirtis, bet tai ka cia parasiau auksciau man pasiteisino 100proc. dar nera vaikui 3m, bet ji yra labai savaraniska, is to, kaip ji bando patenkinti savo alki (pati pasiima maista kai mes kambary ir pan) galiu teigti, kad ji nezyzia prie mano sijono o pati stengiasi pateninti savo poreikius. kudikysteje buvau visada salia jos ir jai netekdavo verkti kai budavo alkana. tik neprikibit prie to, kad visi 2m vaikai patys valgo. turejau galvoj ji pati susiranda maista tyliai virtuvej, pavalgo ir rami sau toliau zaidzia.

Aš bandau jus užvesti jus į temą, bent jau apie auklėjimą, nes apie pozityvų matau jog nepasiseks, o jūs irtoliau pasakojat apie viena- apie fiziologinius vaiko poreikius. Tai nesusiję nei su auklėjimu, nei su pozityvu. Su niekuo. Tai gali būti susiję tik su svorio, tuštinimosi problemom, peristaltika, metabolizmu. Su psichologija tai neturi nieko bendra. Iš viso.
Atsakyti
QUOTE(gaudyk @ 2012 08 29, 09:57)
Skaitau as ir galvoju, o kaip stai uzauga vaikai tokiose salyse kaip Belgija, Olandija, Liuksemburgas, kur motinystes atostogos nuo 13 iki 20 savaiciu,po ju mama grizta i darba o vaikutis keliauja i creche, reta kuri mama turi galimybe zindyti ilgiau nei iki 3 menesiu, max iki 6 menesiu (iki tiek darbdavys privalo suteikt tam galimybe) ir tokia sistema ten jau labai labai seniai, kartos uzaugintos pagal sia forumule... Ir kazkaip uzaugo tie belgai ir olandai normalus zmones, mandagus ir issilavine, malonus ir bendraujantys, isilieje i bendruomenes, tolerantiski, laimingi bei linksmi zmones. Tokiu zmoniu ir tokios atmeosferos bei poziurio i Lietuva grizusi atostogauti as  labai labai pasigendu.
Turiu namie Belgijoj daug draugu ir kolegu su mazais vaikais, ir tie vaikuciai uzauge su buteliukais, misinukais, miegantys atskiroj lovelej ir atskiram kambaryje, bei nuo 3-4men. amziaus dienas leidziantys lopselyje  auga linksmi, laimingi, smalsus ir guvus.
Nenoriu oponuot jusu nuomonei, kiekvienas turi kitokia savo sekmes formule, bet tikrai nesutinku, kad vaikai auga nelaimingi/nesveiki/nuskriausti auginami ir visiskai kitiap.

be abejo, sutinku. nereikia remtis viskame determinizmu,kaip cia kai kurios is kiekvieno dalyko bando isvedzioti pasekmes. VISKAS YRA SVARBU. nieks nesako kad kazkokiu konreciu naturaliu modeliu auginamas vaikas bus geriausias.ne.
o del tu vakarieciu, tai ka as zinau...paziureti i tai, kaip anksti pradedamas lytinis gyvenimas ir visa kita, tai nzn ka galvoti.gal tai toks ir auklejimas polaisvis, o gal bandymas kompoensuoti artuma kurio negavo. aisku ir musu jaunimas jau turi tokiu problemu, bet kiek man teko matyti, tai tokiais tampa tie, kurie buvo atstumti tevu, palikti augti patys sau.cia sakau is savo stebejimu ne siaip o profesijos.
Atsakyti
QUOTE(gaudyk @ 2012 08 29, 09:57)
Skaitau as ir galvoju, o kaip stai uzauga vaikai tokiose salyse kaip Belgija, Olandija, Liuksemburgas, kur motinystes atostogos nuo 13 iki 20 savaiciu,po ju mama grizta i darba o vaikutis keliauja i creche, reta kuri mama turi galimybe zindyti ilgiau nei iki 3 menesiu, max iki 6 menesiu (iki tiek darbdavys privalo suteikt tam galimybe) ir tokia sistema ten jau labai labai seniai, kartos uzaugintos pagal sia forumule... Ir kazkaip uzaugo tie belgai ir olandai normalus zmones, mandagus ir issilavine, malonus ir bendraujantys, isilieje i bendruomenes, tolerantiski, laimingi bei linksmi zmones. Tokiu zmoniu ir tokios atmeosferos bei poziurio i Lietuva grizusi atostogauti as  labai labai pasigendu.
Turiu namie Belgijoj daug draugu ir kolegu su mazais vaikais, ir tie vaikuciai uzauge su buteliukais, misinukais, miegantys atskiroj lovelej ir atskiram kambaryje, bei nuo 3-4men. amziaus dienas leidziantys lopselyje  auga linksmi, laimingi, smalsus ir guvus.

na gal todėl, kad tose šalyse yra daug svarbiau emocinis vaiko išsivystymo lygis. Emocinio, psichologinio klimato palaikymas ir ugdymas, nei fiziologiniai poreikiai.
Papildyta:
Agatka, konkrečiai, realiais faktais paremkite savo teiginį, jog žindytas vaikas iki metų ir daugiau sėkmingiau susilaiko nuo akstyvo seksualinio gyvenimo. Kaip tai susiję.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 08 29, 10:05)
Aš bandau jus užvesti jus į temą, bent jau apie auklėjimą, nes apie pozityvų matau jog nepasiseks, o jūs irtoliau pasakojat apie viena- apie fiziologinius vaiko poreikius. Tai nesusiję nei su auklėjimu, nei su pozityvu. Su niekuo. Tai gali būti susiję tik su svorio, tuštinimosi problemom, peristaltika, metabolizmu. Su psichologija tai neturi nieko bendra. Iš viso.

sekmingas aulejimas prasideda tuo tinkamo poreikiu patenkinimo kudikysteje, jau tai rasiau ansciau.jeigu jus to nepripazistat tai vel gi mes nesusikalbesim. ne veltui psichologais sako kad ii 3m yra auklejimo pagrindas. o kodel? uz perzengtas ribas bausti toki maza? ne, ne apie tai turima galvoj, o apie poreikius.

Papildyta:
QUOTE(alfija @ 2012 08 29, 10:12)

Papildyta:
Agatka, konkrečiai, realiais faktais paremkite savo teiginį, jog žindytas vaikas iki metų ir daugiau sėkmingiau susilaiko nuo akstyvo seksualinio gyvenimo. Kaip tai susiję.

vel jus su savo determinizmu smile.gif jau juokinga tikrai.
Atsakyti
QUOTE(Agatka @ 2012 08 29, 09:53)
tas integravimasis i aplina, toks tikras, prasideda nuo 3m. iki to laiko vaikas nekuria santykiu, jis nori pateninti savo poreikius ir buti laimingu.

Ar galiu paklausti, iš kur ta mintis, kad vaikas pradeda integruotis į aplinką nuo 3 metų g.gif
Kaip suprantu, pozityvaus auklėjimo siekiamybė- vaikas, nepatiriantis(ar bent jau nedemonstruojantis) neigiamų emocijų ir nekeliantis tėvams problemų?
Atsakyti