Įkraunama...
Įkraunama...

Auklėjimas be bausmių

QUOTE(ada21lt @ 2012 08 28, 18:58)
Kaip kakojantis vaiks ant puoduko gali atsidurti kazkokiame ofise ir dar vienas?

kodėl ant puoduko, gali gi ir į pampersą, kol kokia mama paskaitą apie pozityvą išdėstys gali dar ir ne tas nutikti.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 08 28, 18:50)
aš rašau iš pačio realiausio gyvenimo. Ir šiai dienai Vilniaus Santariškių vaikų klinikų reanimacijoj guli šeši vaikai, kurių tėvų finansinis neįgalumas jų būklei ir tolimesniam likimui yra lemiantys faktoriai.
Ką bandyt suprasti- onkologinių susirgimų kilmę? Nesistenkit net, jums bus per sudėtinga. Ką keisti? Konkrečiai ką gali žmogus pakeisti ten, kur pakeisti nieko negali?
Parduotuvėj kada buvot? Na kokioj nors MAXIMA BABĖ? Į vaikų prekių skyrių kada bandėt užsukti- ten kur pieno mišinukai, košės, žindukai- papsakotit plačiau kaip apėjot žaislų skyrių biggrin.gif po stelažais šliaužėt? O kaip kasoje susimokėjot? Pasidalinkit pozityvizmu mirksiukas.gif
.

Ta tema galeciau labai daug rasyti, bet cia ne vieta. TAip yra priezastis veziniu susirgimu ir as jas zinau. TAip, galima labai daug ka padaryti ir reiktu, kad vaikai pagydu is tikruju, nes visi vaistai, kad ir geriausi negarantuoja pagyjimo, bet nera stebuklingo recepto tinkancio visiems. Siaip vienai mamai parasiau emaila, kuri per facebooka prasepagalbos...
Bet tai tik 6 vaikai is visos Lietuvos, kaip tai liecia vaiku auklejima likusiose seimose?Todel ir rasau,kad tai nera kasdien visiems pasitaikancios situacijos, neikim i krastutinumus, gerai?
Nezinau is tu isvardintu produktu, man neprireike smile.gif o siaip dazniausiai pirkdavau tik sauskelnes is tu skyriu ir jie pas mus atskirai nuo zaislu skyriaus , o prie kasu pas mus gumos ,sokoladai, bet tokio amziaus mano vaikai nezinojo kas tai yra biggrin.gif Kol buvo maziukai ,as pasisodindavau i ta kedute vezimukyje duodavau kazka idomaus (dazniausiai prekes ka pirkdavau) arba leisdavau jas deti i vezimely biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(alfija @ 2012 08 28, 19:05)
kodėl ant puoduko, gali gi ir į pampersą, kol kokia mama paskaitą apie pozityvą išdėstys gali dar ir ne tas nutikti.

Nu jau cia fantazuojat bigsmile.gif doh.gif
O ka jus siulote vaika bausti 1,5 m jei jau taip padaro?
Atsakyti
QUOTE(Agatka @ 2012 08 28, 18:51)
jus teisi, esu tikrai jauna mama, turiu tik viena dukryte, kuriai 2metukai. patirties turiu labai mazai, todel ir atejau i sia tema. patirties turiu tik tame, kad savo vaika gimdziau naturaliai, nesiojau, zindziau, kartu miegam ir t.t. anksciau nelabai tikejau ka raso, kol realiai nesusiduriau. taip pat del auklejimo, kai paskaiciau ir isbandziau pozityvaus auklejimo patarimus, pastebejau teigiamu pasikeitimu,kuriu nebuvo kai bandziau vaika grieztai aukleti kad klausytu kiekvieno mano "ne, negalima". ir parasiau pavyzdi parduotuveje su zaislu kaip mes tvarkomes (dbr rasau ir galvoju ar paspaudziau tada "atsakyti" rasydama savo atveji) biggrin.gif

Pasakykite,prie ko cia nesiojimas,gimdymas ir zindymas ir pozityvus auklejimas??? Gal pasiskaitykite daugiau apie si auklejimo buda. Kaip sakoma,girdite kur varpas skamba,tik nezinote kurioje puseje,ane biggrin.gif Ne parduotuveje ar kt. viesoje vietoje,reikia aukleti,mokinti vaika,o namuose,pries tai ivedant tam tikras taisykles,pvz. dveju metu vaikas jau moka skaiciuoti iki dvieju,tai ir susitariama,kad pirksime masinyte uz 2 lt. lt. ir tik viena. Taip vaikas ismokamas ir skaiciuoti ir laikytis taisykliu,kurias kartu isivedeme. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 08 28, 19:16)
TAip yra priezastis veziniu susirgimu ir as jas zinau.
Nezinau is tu isvardintu produktu, man neprireike smile.gif o siaip dazniausiai pirkdavau tik sauskelnes is tu skyriu ir jie pas mus atskirai nuo zaislu skyriaus , o prie kasu pas mus gumos ,sokoladai, bet tokio amziaus mano vaikai nezinojo kas tai yra  biggrin.gif  Kol buvo maziukai ,as pasisodindavau i ta kedute vezimukyje duodavau kazka idomaus (dazniausiai prekes ka pirkdavau) arba leisdavau jas deti i vezimely  biggrin.gif
Papildyta:

Nu jau cia fantazuojat bigsmile.gif doh.gif 
O ka jus siulote vaika bausti 1,5 m jei jau taip padaro?

šiaip tai net durnumui ribos yra. Nieko nežinot, ir žinot negalit, tai susirgimas kurio kilmė nežinoma. Kaip ir daugybės kitų susirgimų.
Situacijos visos yra kasdienės. O jei dar prisiminti, kad tėvams vaikai lieka vaikais ir po pilnametystės tai net ne kasdieninė situacija , o banali kasdienybė 90 procentų Lietuvos gyventojų.
Bausti nesiūlau, kaip tik skatinti- kuo daugiau kaip įmanoma dažniau. Kaip gi būtų galima nutraukti tokią malonią veiklą.
Atsakyti
QUOTE(Agatka @ 2012 08 28, 18:51)
jus teisi, esu tikrai jauna mama, turiu tik viena dukryte, kuriai 2metukai. patirties turiu labai mazai, todel ir atejau i sia tema. patirties turiu tik tame, kad savo vaika gimdziau naturaliai, nesiojau, zindziau, kartu miegam ir t.t. anksciau nelabai tikejau ka raso, kol realiai nesusiduriau. taip pat del auklejimo, kai paskaiciau ir isbandziau pozityvaus auklejimo patarimus, pastebejau teigiamu pasikeitimu,kuriu nebuvo kai bandziau vaika grieztai aukleti kad klausytu kiekvieno mano "ne, negalima". ir parasiau pavyzdi parduotuveje su zaislu kaip mes tvarkomes (dbr rasau ir galvoju ar paspaudziau tada "atsakyti" rasydama savo atveji) biggrin.gif

noretus cia normalaus bendravimo, o ne pasiepianciu komentaru su  tuo pat atspalviu,kad neimanoma aukleti be bausmiu, nu taip, supratom gi kas yra bausme alfijai....

Agatka, mano vyresnėlis tuoj bus pilnametis, taip, kad esu mačiusi jau daug-darželiai, mokyklos, būreliai, draugai, paauglystė. Turiu su kuo palyginti, turiu ką pasakyti. Per visą laiką, nesutikau NEI VIENO vaiko, kuris kaip tėvai sakė buvo auklėtas be bausmių, pozityviai ar dar kažkaip naujoviškai, kuris keltų susižavėjimą, būtų malonu bendrauti-nei vieno. Viskas būdavo gražu tol kol tėvai pasakodavo kaip jie auklėja, kaip susitvarko, susitikus vaikus pasidarydavo kartais ne tik , kad nejauku, bet net šlykštu , dėl vaikų elgėsio-nemandagūs, pikti, kaprizingi, žeminantys tėvus, o kiek jau prikrėtę, kiek tie tėvai nuostolių padengę ir t.t. Nesiplėsiu.
Bausmė nėra blogai, nes kad ir ką sakytume, ji yra, buvo ir bus žmogaus gyvenime, visokiom formom. Bėgti nuo jos vaikystėje, nėra išmintinga. Jei nebausite jūs, tėvai, jūsų vaikus labai greit nubaus draugai, mokytojai, kaimynai, auklėtojai, niekas su jais ,,nesicackins'' ir valandą neaiškins kas galima, o ko ne. Užaugusius nubaus sutuoktiniai(palikdami), vaikai nebendraudami, darbdaviai atleisdami, ir bendradarbiai nekęsdami.

O miegoti reikia su vyru, o ne su vaikais. Pav. aš sakykim tame miegojime meilės nematau. Tik nemąstymą. Vėlgi, mačiau mamą kuri iki 10 m. miegojo su vaiku, taigi vaikas bijo, dabar ji vieniša, su paaugliu niekaip nesusitvarkanti mama, vaikas jau išmestas iš dviejų mokyklų. Miegojimas nieko nereiškia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 28 rugpjūčio 2012 - 18:28
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2012 08 28, 16:17)
Pasakykite,prie ko cia nesiojimas,gimdymas ir zindymas  ir pozityvus auklejimas???  Gal pasiskaitykite daugiau apie si auklejimo buda. Kaip sakoma,girdite kur varpas skamba,tik nezinote kurioje puseje,ane biggrin.gif

Pritariu. Ir as nesuvokiu drinks_cheers.gif
Papildyta:
Vau, pasirodo yra net vezio priezastis puikiai zinanciu... bigsmile.gif
Atsakyti
Dienai einant į pabaigą išaiškėjo du dalykai, kad Sunutė ir be didelių pastangų jau gavo leidimą bausti savo vaikus kaip nori - su pykčiu ar be jo, kiek nori ir kur nori. Aš kol kas ne.
Ir dar atsirado būsima Nobelio premijos gavėja medicinos srityje- ji Žino onkologinių susirgimų kilmę.
Atsakyti
labai svarbu pamineti,kad pozityvus aulejimas netolygus tolerancijai.
Papildyta:
tolerancija tai kai vaikui leidziama daryti viska,ir stengamasi kad jis kuo maziau verktu, pataikaujama ir vaikas yra lepinamas. tai pozityvus auklejimas mano supratimu toks nera.
Atsakyti
QUOTE(Agatka @ 2012 08 28, 19:48)
tai pozityvus auklejimas mano supratimu toks nera.

Agatka, o koks tavo nuomone -pozityvus auklėjimas. Trumai, dviems -trim sakiniais.
Atsakyti
QUOTE(applejuice @ 2012 08 28, 19:26)
Pritariu. Ir as nesuvokiu  drinks_cheers.gif
Papildyta:

cia ta paminejau, nes sioje temoje ten toli apie tai kalbejom. tai ir paminejau, kad tame teturiu patirties ir tiek.su dabarkalbama bausmes tema to nerisau, tiesiog apibendrinau siandiena,kuri prasidejo kazkur 4psl ar kur...

as dar tik mokaus aukleti vaika. pozityvaus auklejimo patarimai man padejo (tiksliau knyga ismintinga meile, laimingi vaikai).
o tokio auklejimo patarimais galetu pasinaudoti daug mamu, kurios uz bet koki nusizengima maza vaika musa dirzu arba rykste,kurios aiskinasi su mazameciu vaiku kodel jis nuejo i gatve, ko pasekoje vaikas dar labiau verkia ir isterikuoja. prisiziurejau taip pat nemazai, turejau progu. tai as kalbedama apie auklejima be bausmiu labiau turiu omeny tas drastiskas priemones, dirza, rykste, rekima uz tai,kad vaikas nepakluso zodziui negalima. kalbedami apie pozityvu augima nesakome, kad turim apsaugoti vaika nuo visu skaudziu dalyku gyvenime,tiesiog nereikia suteikti jam skausmo is to zmogaus, is kurio reikia supratimo ir nuosirdaus pokalbio. vel gi galit kibti prie to ka parasiau, o kaip tokioj situacijoj o kaip tokioj, prasau nereikia cia krastutiniu situaciju.

Papildyta:
cia varginu savo pirstus rasydama, nes pastebejau kaip pasikeite vaikas, kai pradejau taikyti tuos metodus. labiau "ismintingos meiles" o ne pozityvaus auklejimo,bet man jie panasus. sutinku kad yra paaugliu tokiu, kad noris su rykste juos islupti kaip Jezaus laikais biggrin.gif yra tokiu. o gal kaip tik jie tokie tapo, nes per daug skausmo patyre is tevu?
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 08 28, 19:21)
šiaip tai net durnumui ribos yra. Nieko nežinot, ir žinot negalit, tai susirgimas kurio kilmė nežinoma. Kaip ir daugybės kitų susirgimų.
Situacijos visos yra kasdienės. O jei dar prisiminti, kad tėvams vaikai lieka vaikais ir po pilnametystės tai net ne kasdieninė situacija , o banali kasdienybė 90 procentų Lietuvos gyventojų.
Bausti nesiūlau, kaip tik skatinti- kuo daugiau kaip įmanoma dažniau. Kaip gi būtų galima nutraukti tokią malonią veiklą.

NU jei jus nezinot ir tradicine medicina tai neigia ir nesupranta( nes is vis is kito galo i zmogu ziuri) tai dar nereiskia ,kad niekas nezino biggrin.gif Dauguma tradiciniu gydytoju net ir akivaizdzius faktus pamate neigia, nes ko negali paciupineti, to ir nemoka tyrineti, nesivargina suprast.
90 proc jei ne daugiau zmoniu gyvena visiskame negatyvizme: ligose, baimeje, pyktyje. Kazkurie jau bano is to kapstytis, o kiti isitikine,kad taip ir turi buti.
Tai kodel sakot,kad be bausmiu neimanoma aukleti vaiko?
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2012 08 28, 19:23)
Agatka, mano vyresnėlis tuoj bus pilnametis, taip, kad esu mačiusi jau daug-darželiai, mokyklos, būreliai, draugai, paauglystė. Turiu su kuo palyginti, turiu ką pasakyti. Per visą laiką, nesutikau NEI VIENO vaiko, kuris kaip tėvai sakė buvo auklėtas be bausmių, pozityviai ar dar kažkaip naujoviškai, kuris keltų susižavėjimą, būtų malonu bendrauti-nei vieno. Viskas būdavo gražu tol kol tėvai pasakodavo kaip jie auklėja, kaip susitvarko, susitikus vaikus pasidarydavo kartais ne tik , kad nejauku, bet net šlykštu , dėl vaikų elgėsio-nemandagūs, pikti, kaprizingi, žeminantys tėvus, o kiek jau prikrėtę, kiek tie tėvai nuostolių padengę ir t.t. Nesiplėsiu.
Bausmė nėra blogai, nes kad ir ką sakytume, ji yra, buvo ir bus žmogaus gyvenime, visokiom formom. Bėgti nuo jos vaikystėje, nėra išmintinga. Jei nebausite jūs, tėvai, jūsų vaikus labai greit nubaus draugai, mokytojai, kaimynai, auklėtojai, niekas su jais ,,nesicackins'' ir valandą neaiškins kas galima, o ko ne. Užaugusius nubaus sutuoktiniai(palikdami), vaikai nebendraudami, darbdaviai atleisdami, ir bendradarbiai nekęsdami.

O miegoti reikia su vyru, o ne su vaikais. Pav. aš sakykim tame miegojime meilės nematau. Tik nemąstymą. Vėlgi, mačiau mamą kuri iki 10 m. miegojo su vaiku, taigi vaikas bijo, dabar ji vieniša, su paaugliu niekaip nesusitvarkanti mama, vaikas jau išmestas iš dviejų mokyklų. Miegojimas nieko nereiškia.

O jus neskaitete tikriausiai anksciau,mano idetos nuorodos, kad mokslininkai, teigia kad bausmes tik zaloja vaika? Ten taip pat yra pozityviu patarimu, kaip reiktu elgtis.
Tai ka jus matete ir ka tevai sake labai subjektyvu, klausimas kiek tiesa, kad vaikas buvo auklejamas pozityviai ar tai tik tevu fantazija? Kiek jie patys pozityvus? Ar tai tik isivaizdavimas,kad va nebaudziu, tai jau pozityviai aukleju? bigsmile.gif As realiai pazystu zmones tik besimokinancis taip gyventi....ir pati tik mokinuosiu,tai kasdieninis saves auklejimas, tobulinimasis, akiracio pletimas, kartais sekasi geriau, kartais ne taip....Tikrai nedrisciau sakyti,kad va aukleju pozityviai, tik stengiuosi... ax.gif
Labai geru radau Agatkos idetoje nuorodoje, jos atsppindi jusu pasakymus, o kas bus ateity:
Juk dažniausiai tėvai vaikus drausmina, jiems pamokslauja ir dar visaip kaip nurodinėja, kaip jiems elgtis vien dėl to, kad bijo ateities. Bijo, kad jų vaikas išaugs toks ir anoks.Pvz., iki 3 metų vaiko, nesutinkančio dalytis savo žaislais, tėvai padaro išvadą, kad jo godumas rodo polinkį į besiformuojančią egoistišką asmenybę ir tai reikia ryžtingai reguliuoti, nes kitaip vaikas ir suaugęs bus toks, koks dabar. Tačiau autoriai rašo, kad pamokslauti vaikams apie auksinę taisyklę (“Kaip tu jaustumeisi, jei niekas nenorėtų su tavimi dalytis?”) arba grasinti jiems sankcijomis (“Jei neatiduosi šio sunkvežimio draugui, tau tiek ir tiek laiko neleisiu daryti to ir to” arba “… daugiau neisime pas Tadą į svečius”) – tai tik be reikalo skatinti jų sielvartą. Vaikai, kurie neverčiami dalytis per anksti, ima tapatintis su savo tėvų dosnumu jų atžvilgiu ir suaugę patys tampa dosnūs iš meilės savo artimiems žmonėms.
http://namuciai.blog...inga-meile.html

Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2012 08 28, 19:57)
Agatka, o koks tavo nuomone -pozityvus auklėjimas. Trumai, dviems -trim sakiniais.

Mano supratimu pozityvus aukklejimas-tai pirmiausia pozityvus gyvenimas. Nes auklejimas neapsiriboja moralais, bausmemis ar dar kuom, jis vyksta nenutrukstamai nuo akimirkos ,kai pagalvojat apie busima vaikleli iki kol suauga ir tada dar mamos labai daug vaikus itakoja.
Atsakyti
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2012 08 28, 19:17)
Pasakykite,prie ko cia nesiojimas,gimdymas ir zindymas  ir pozityvus auklejimas???  Gal pasiskaitykite daugiau apie si auklejimo buda. Kaip sakoma,girdite kur varpas skamba,tik nezinote kurioje puseje,ane biggrin.gif Ne parduotuveje ar kt. viesoje vietoje,reikia aukleti,mokinti vaika,o namuose,pries tai ivedant tam tikras taisykles,pvz. dveju metu vaikas jau moka skaiciuoti iki dvieju,tai ir susitariama,kad pirksime  masinyte uz 2 lt. lt. ir tik viena. Taip vaikas ismokamas ir skaiciuoti ir laikytis taisykliu,kurias kartu isivedeme.  mirksiukas.gif

Jau rasiau,neskaitet ir kitos rase? Vaikas stebi tevus ir darosi isvadas, gali sneketi ,ka nori,jei pati mastysi kitaip ar elgsiesi kitaip- vaikas neklausys. Auklejimas vyksta nuolat...Jau psichologai irode, kad vaiko charakteriui ir formavimuisi turi itakos mamos savijauta elgiasys jau nestumo metu, po to gimdymo metu ir ypac pirmaisiais metais, tai pakloja stipru pamata vaiko gyvenimui. todel ir svarbu kaip tu reaguosi i ta vaikeli ar jis bus mylimas, laukiamas ar jausis saugus ir t.t sita padeda igyvendinti kuo naturalesnis gimdymas, zindymas, kuno kontaktas nesiojant ir t.t nejau nieko apie tai negirdejot?
Visur reikia mokinti vaika, taipka numatai galima aptarti namie, bet buna daug situaciju,kuriu negali numatyti ir tada reikia greitu saprendimu, be to siaip ar taip vaiai mokinasi ir is musu elgiasio toje pacioje parduotuveje ar kitur
Vaikai is vis turi superini taenta nuskaityti suaugusiojo vidu , o bukle ir t.t ir daznai naudojasi savo tikslam pasiekti biggrin.gif
Atsakyti