Kelionė į Latviją, Estiją automobiliu
Trukmė 2 dienos
Ši kelionė gimė po gražių ir vykusių atostogų Graikijoje. Buvo praėję keletas mėnesių, o keliauti taip patiko, kad nutarėme pabandyti dar kur nors nuvykti. Be to, tai buvo tik antra išvyka. Tikslas - betikslis pasivaikščiojimas Talino bei Rygos senamiesčiu , bei sugrįžti į Siguldos apylinkes, kurios man labai daug reiškia ir kelia begalo smagius prisiminimus
Taigi bus tik nuotraukos, nes, prisipažinsiu, nesiruošiau visiškai šiai kelionei. Nesiruošimo pasekmė, beveik nepamatytos visos Rygos įžymybės Smagu, bus proga sugrįžti, nes Baltijos šalių sostinės man pačios pačiausios savo kuklumu ir jaukumu. Nei vienos negalėčiau išskirti, visos turi kažką savito. Norėčiau pakaroti kada dar įtraukus ir Vilnių į tą pačią išvyką.
Kylame labai anksti šeštadienį - 7h kelio iki Talino. Taigi į sostinę atvykstame apie pietus. Prieš išvykstant nusipirkau žurnalą, o ten labai gražiai aprašytas Talino zoo. Nutariu, kad tai likimas. Taigi atsiranda nebe 1, o jau 2 tikslai šeštadieniui: aplankyti Taliną bei užsukti į zoo sodą.
Seniai nuotraukos guli nežiūrėtos - gera proga atgaivinti prisiminimus
Išties jas žiūrėdama pagalvojau, kad Talinas - tikrai ne ta sostinė, kurioje reikia lakstyti ieškant žymių objektų.
Iš šios kelionės kažkaip labiau vykusi buvo filmuota medžiaga, nei nuotraukos
Papildyta:
Nesistenk įveikinėti. Ateis žiema, nebus ką veikti ir persiskaitys viskas.
Kol kas rašau, nes turiu laisvesnio laiko. Vėliau gali visai šis darbas užsitęsti, liks visa medžiaga tik mano kompiuteryje
Papildyta:
Nuo pirmo išlipimo iš automobilio pajuntu, kad tai mano
Tompea pilis šioje ant kalvos esančioje pilyje šiuo metu įsikūręs Parlamentas (Riigikogu). Kadaise šioje vietoje buvo medinė tvirtovė.
Bene žymiausias Tompea pilies statinys - Ilgojo Hermano (Pikk Hermann) bokštas.
Papildyta:
Lietaus debesys labai neblogai pagyvino, papuošė nuotraukas nuo pirmosios apžvalgos aikštelės.
Šioje vietoje ir žvaigžde pavyko pasijausti Nors skėtis buvo pasiimtas iš namų, bet iš tos laimės, kad pasiekėme tikslą, paliktas automobilyje. Ir, žinoma, kur buvęs, kur nebuvęs užklumpa lietus Lendame po medžiu, bet niekaip nenori liautis. Negi dabar visą dieną taip ir prastovėsime Lendu iš po medžio į lietų, atsiremiu į turėklus ir sakau: vyre, fotografuok O aikštelė pilna kiniečių turitų (kur jų tik netrūksta ), tie irgi mane, kaip kokie paparaciai, paslapčia ėmė fotografuoti Kas sukėlė jų tokį susidomėjimą, taip ir nesupratau. Gamta ir pasigailėjo mūsų, nes netrukus liovėsi lietus
Taigi traukiame toliasnei pažinčiai su Talinu
Papildyta:
Dangus nuolat grasina
Vaizdai nuo antros apžvalgos aikštelės
Papildyta:
Aleksandro Nevskio katedra - XIX a. caro valdžios simbolis, didžiausia kupolinė bažnyčia Taline. Statyta 1900 m. paskutiniojo Rusijos caro Nikolajaus II. Katedra pasižymi gausia puošyba, mozaikomis. Legenda pasakoja, jog katedra buvo pastatyta ant estų tautos didvyrio Kalevo kapo.
Išties jas žiūrėdama pagalvojau, kad Talinas - tikrai ne ta sostinė, kurioje reikia lakstyti ieškant žymių objektų.
Iš šios kelionės kažkaip labiau vykusi buvo filmuota medžiaga, nei nuotraukos
Papildyta:
QUOTE(Stella7 @ 2012 07 20, 13:27)
Oddity, sauni temos ideja JAu nebespeju skaityt Kolkas Berlyna iveikiau, labai sauni kelione
Nesistenk įveikinėti. Ateis žiema, nebus ką veikti ir persiskaitys viskas.
Kol kas rašau, nes turiu laisvesnio laiko. Vėliau gali visai šis darbas užsitęsti, liks visa medžiaga tik mano kompiuteryje
Papildyta:
Nuo pirmo išlipimo iš automobilio pajuntu, kad tai mano
Tompea pilis šioje ant kalvos esančioje pilyje šiuo metu įsikūręs Parlamentas (Riigikogu). Kadaise šioje vietoje buvo medinė tvirtovė.
Bene žymiausias Tompea pilies statinys - Ilgojo Hermano (Pikk Hermann) bokštas.
Papildyta:
Lietaus debesys labai neblogai pagyvino, papuošė nuotraukas nuo pirmosios apžvalgos aikštelės.
Šioje vietoje ir žvaigžde pavyko pasijausti Nors skėtis buvo pasiimtas iš namų, bet iš tos laimės, kad pasiekėme tikslą, paliktas automobilyje. Ir, žinoma, kur buvęs, kur nebuvęs užklumpa lietus Lendame po medžiu, bet niekaip nenori liautis. Negi dabar visą dieną taip ir prastovėsime Lendu iš po medžio į lietų, atsiremiu į turėklus ir sakau: vyre, fotografuok O aikštelė pilna kiniečių turitų (kur jų tik netrūksta ), tie irgi mane, kaip kokie paparaciai, paslapčia ėmė fotografuoti Kas sukėlė jų tokį susidomėjimą, taip ir nesupratau. Gamta ir pasigailėjo mūsų, nes netrukus liovėsi lietus
Taigi traukiame toliasnei pažinčiai su Talinu
Papildyta:
Dangus nuolat grasina
Vaizdai nuo antros apžvalgos aikštelės
Papildyta:
Aleksandro Nevskio katedra - XIX a. caro valdžios simbolis, didžiausia kupolinė bažnyčia Taline. Statyta 1900 m. paskutiniojo Rusijos caro Nikolajaus II. Katedra pasižymi gausia puošyba, mozaikomis. Legenda pasakoja, jog katedra buvo pastatyta ant estų tautos didvyrio Kalevo kapo.
Na tu ir stebini žinok, kad aš nieko nesikonspektavau ir nesikopinau,tai jei vėl užėjus kažkokiam piktukui imsi ir ištrynsi tiek daug naudingos informacijos,tai tikrai susirasiu kur tu gyveni
Praha, virpuliukai lakstė su kiekviena nuotrauka,kaip noriu
Astra o va aš dėl JAV atiduočiau bet ką šiemet net bandėm žalią kortą laimėti
va Berlynas ne man, žinau, ne paslaptis, visa Vokietija manęs netraukia lygiai taip pat kaip Paryžius o Taline buvau ir aš šį pavasarį savaitgaliui buvo taip pat išvyka autobusu pirma ir paskutinė
Praha, virpuliukai lakstė su kiekviena nuotrauka,kaip noriu
Astra o va aš dėl JAV atiduočiau bet ką šiemet net bandėm žalią kortą laimėti
va Berlynas ne man, žinau, ne paslaptis, visa Vokietija manęs netraukia lygiai taip pat kaip Paryžius o Taline buvau ir aš šį pavasarį savaitgaliui buvo taip pat išvyka autobusu pirma ir paskutinė
QUOTE(Thea! @ 2012 07 20, 14:03)
Na tu ir stebini žinok, kad aš nieko nesikonspektavau ir nesikopinau,tai jei vėl užėjus kažkokiam piktukui imsi ir ištrynsi tiek daug naudingos informacijos,tai tikrai susirasiu kur tu gyveni
Sakai? Tada, Aša, trink reportažą. Thea, laukiu su kava tavęs
Juokauju. Žiūrėsiu, kaip seksis su laisvu laiku, gal bandysiu atkurti ir Graikiją. Emocijų nebus ten daug, pasimiršo, bet bent maršrutas ir nuotraukos (kurių įkelsiu daugiau nei, kad buvo) sugrįš į eterį
Papildyta:
Papildyta:
Viru vartai - vienas iš pagrindinių įėjimų į Talino senamiestį. Abiejose vartų pusėse esantys bokštai buvo pastatyti XIV a.
Einame į uostą, pasižiūrėti kruizinių laivų ir čia užklumpa toks stiprus lietus, kad permirkstame iki paskutinio siūlo. Bet kadangi vasara, o nuotaika puiki mums visiškai vienodai
Grįžtame į senamiestį ir po truputį keliaujame link automobilio.
Labai gražūs Talino vaizdai Hmm, gal reikėtų kada su kokiu autobusu iki ten palėkti?
QUOTE(Vasariukas76 @ 2012 07 20, 14:23)
Labai gražūs Talino vaizdai Hmm, gal reikėtų kada su kokiu autobusu iki ten palėkti?
Verta
Kitas tikslas Talino zoo. Jis pristatomas kaip vienas didžiausių zoologijos sodų Europoje. Plotas tikrai didelis. Po senamiesčio ir zoo sodo viešbutyje užmigau be pagalvės Kad labai daug būtų skirtingų rūšių gyvūnijos nepasakyčiau arba dėl nuovargio taip susirodė. Šiaip po Talino zoo, jau į kitus zoo eiti nebesinori (gyvūnų atsižiūrėjau ilgam). O kaina tai labai nedidelė, lyginu su Berlyno. Asmeniui buvo 5,80eur (dabar gal pasikeitusi).
QUOTE(oddity @ 2012 07 20, 14:22)
* Thea, laukiu su kava tavęs
**Juokauju.
***Žiūrėsiu, kaip seksis su laisvu laiku, gal bandysiu atkurti ir Graikiją. Emocijų nebus ten daug, pasimiršo, bet bent maršrutas ir nuotraukos (kurių įkelsiu daugiau nei, kad buvo) sugrįš į eterį
**Juokauju.
***Žiūrėsiu, kaip seksis su laisvu laiku, gal bandysiu atkurti ir Graikiją. Emocijų nebus ten daug, pasimiršo, bet bent maršrutas ir nuotraukos (kurių įkelsiu daugiau nei, kad buvo) sugrįš į eterį
*
**
*** nu jau ačiū, labai laiku tu čia sugalvojai
Kodėl aš nesugalvojau į zoo zoo?
QUOTE(Thea! @ 2012 07 20, 14:39)
Juokauju dėl reportažo trynimo, o ne dėl kavos
Aš tikiu tavim ir tuo, kad sugrįši Graikijon. Jeigu ji tau patiko, tai net nedvejoju. Aš tikiu ir savim, kad ir aš kažkada dar grįšiu ir būtent noriu į žemyną vėl Taigi tas reportažas bus ateičiai. Nesvarbu, kad gal ne kitiems metams, ar dar kitiems, gal išvis po 10metų tik sugrįši, bet objektai ir Graikija vis dar bus ten pat ir tie grožiai tikrai sulauks tavęs.
Na va, pasižiūrėjau, kad visai geras variantas būtų su Talinu. Išvažiuoji penktadienį vakare, ryte būni Taline, tada visą šeštadienį ir sekmadienį ten blaškaisi, sekmadienį vakare išvažiuoji atgal, pirmadienį ryte būni Vilniuje
QUOTE(Vasariukas76 @ 2012 07 20, 14:47)
Na va, pasižiūrėjau, kad visai geras variantas būtų su Talinu. Išvažiuoji penktadienį vakare, ryte būni Taline, tada visą šeštadienį ir sekmadienį ten blaškaisi, sekmadienį vakare išvažiuoji atgal, pirmadienį ryte būni Vilniuje
Panašiai, kaip mums su Berlynu gavosi. Variantas tai tikrai neblogas O kokia kaina, jeigu nepaslaptis ?
QUOTE(oddity @ 2012 07 20, 13:49)
Panašiai, kaip mums su Berlynu gavosi. Variantas tai tikrai neblogas O kokia kaina, jeigu nepaslaptis ?
Į abi puse žmogui su Toks kompanija - 108 litai. 21 val. vakare išvažiuoji, 6.30 ryte būni.
Iš Talino zoo labai daug nevykusių nuotraukų, o ir fotografavome kažkodėl labai nedaug Bendram vaizdui susidaryti, manau, pavyks
Patalpa su drėgnu ir karštu oru. Gal kokių tropinių orų imitacija
Papildyta:
Išėjus laukan
Bokštelis stebėti dramblių aptvarui
Papildyta:
Užsislapstinęs begemotas
Viešbutį buvome išsirinkę Latvijoje, tarp Siguldos ir Rygos. Kaip visuomet per booking'ą. Labai nebloga kaina gavome, tik 90lt dvivietis. Gal dėl to, kad neseniai atsidaręs, tai ir kaina tokia. Švarus, jaukus, deja neišsisaugojau nei nuorodos, nei pavadinimo Per booking'ą vėl kažkada žiūrėjau, jo jau nebėra
Pasikartosiu, po dienos Taline užmigome be pagalvių Bet kaip saldžiai išsimiegojome
Papildyta:
Kaina ir laikas, tikrai puikūs. Verta verta verta
Patalpa su drėgnu ir karštu oru. Gal kokių tropinių orų imitacija
Papildyta:
Išėjus laukan
Bokštelis stebėti dramblių aptvarui
Papildyta:
Užsislapstinęs begemotas
Viešbutį buvome išsirinkę Latvijoje, tarp Siguldos ir Rygos. Kaip visuomet per booking'ą. Labai nebloga kaina gavome, tik 90lt dvivietis. Gal dėl to, kad neseniai atsidaręs, tai ir kaina tokia. Švarus, jaukus, deja neišsisaugojau nei nuorodos, nei pavadinimo Per booking'ą vėl kažkada žiūrėjau, jo jau nebėra
Pasikartosiu, po dienos Taline užmigome be pagalvių Bet kaip saldžiai išsimiegojome
Papildyta:
QUOTE(Vasariukas76 @ 2012 07 20, 14:53)
Į abi puse žmogui su Toks kompanija - 108 litai. 21 val. vakare išvažiuoji, 6.30 ryte būni.
Kaina ir laikas, tikrai puikūs. Verta verta verta