QUOTE(budvista @ 2012 10 24, 11:14)
Galvojau galvojau ir nusprendžiau parašyti, kad nepatinka man, jog neleidžia vaikučiams į grupę atsinešti kokio nors mažo žaisliuko (Riešutėlių grupė)
. Na aš nekalbu apie kokius nors didelius žaislus, bet jei kokį mažą niekutį iš namų atsineštų, tai nemanau, kad kažkas baisaus atsitiktų, o ir vaikui kažkas mielo iš namų būtų šalia
O dabar tik pasiteisinimas auklėtojų, kad vaikai mušasi dėl naminių žaislų. Bet juk jie gali nepasidalinti ir darželio žaislo
Mano pirmasis vaikas tai dar ir į paruošiamąją kartas nuo karto kažką atsinešdavo, ir kiti taip darė, ir nebuvo jokių problemų. Ką kitos mamytės apie tai galvoja?
vienareikšmiškai pasisakyti sunku, manau reiktų nuspręsti grupės viduje visgi. Pradžioj mūsų grupėje irgi auklėtojos buvo prieš žaislų nešimą, arba sakė, jei nešasi vaikas , tai reikia paaiškinti, kad dalintųsi, nes kai atsineša SAVO ŽAISLĄ, jis supranta taip, kad čia ne darželio ir jis NEPRIVALO dalintis, ateina, mosuoja po nosim kitam vaikui, ir neduoda, žaidžia vienas, vienas vaikas gal atsineš smulkmeną kažkokią mielą, kaip Jūs minite, kitas gi, aišku, kad toks atsiras, atsitemps MAKVYNĄ didžiausią, arba kokią LĖLĘ, kurios norės visi... bet... visgi pradėjo po truputį neštis vistiek savo žaislus, maniškė tik į grupę atsinešdavo, bet visgi dalintis nenorėdama, žaislus palikdavo spintelėje, o yra mergaitė, kuri atsineša barbių visą maišą, arba berniukas mašinų maišą ( neperdedu, nes tikrai maišai stovi spintelėse
), ir traukia jie tuos žaislus iš maišo, nežinau kaip dalinasi ar ne... tik mačiau rytais kaip tėtis ieško, kur pametė dukra žiedus grupėj, ar kitus smulkius daiktus... vaikui miela turėti savo , iš namų atsineštą daiktą, bet manau visur yra kažkokios ribos, apie tai ir reikia kalbėtis grupėje ir aišku namuose su vaiku... bet ir vėl būna, sakai, gal nesinešam žiedų, nes pasimes, ar norės kažkas pasimatuot, žaisdamas gal pames... o grįžus ji pasakoja, va, o N turėjo atsinešus tą ir tą, pametė vieną, bet tėtis surado...