QUOTE(Arvena @ 2012 09 05, 08:53)
pagal visus nuostatus turėtų būt maximum 15 vaikų.....Ir taip kokiais 4 ar 5 per daug...
tai gi, negi ir kituose lopšiukuose po 20 vaikų, ar čia tik Giraitėj taip
LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRO
ĮSAKYMAS
DĖL LIETUVOS HIGIENOS NORMOS HN 75:2010 "ĮSTAIGA, VYKDANTI
IKIMOKYKLINIO IR (AR) PRIEŠMOKYKLINIO UGDYMO PROGRAMĄ. BENDRIEJI
SVEIKATOS SAUGOS REIKALAVIMAI" PATVIRTINIMO
| 9. 2010 m. balandžio 22 d. Nr. V-313
Ugdymo grupės formuojamos iš to paties arba skirtingo
amžiaus vaikų, užtikrinant vaiko dienos ir ugdymo režimo
fiziologinius ir amžiaus ypatumus: grupėse iki 1 metų amžiaus
gali būti ne daugiau kaip 6 vaikai, nuo 1 iki 1,5 metų - ne
daugiau kaip 10 vaikų, nuo 1,5 iki 3 metų - ne daugiau kaip 15
vaikų, nuo 3 iki 7 metų - ne daugiau kaip 20 vaikų.
Papildyta:
QUOTE(aistuxd @ 2012 09 06, 11:37)
Jo, nes po pirmos dienos pasibuvimo daržiuke ir tai tik 1.3 h manoji pradėjo čiaudėti, kas vėliau mums pereina į slogytę ... O va nuo slogytės dabar jau turim kosuliuką ir net temperetūros ....
Matyt maniškei reiks laiko adaptuotis "bakterijų" pasaulyje , o mamai apsišarvuoti kantrybe nuo būsimų ligų
Su laukeliu, tai man kiek liūdna .... Nes mes daržiuką lankome jau nuo praėjusio antradienio ir dienos metu vaikai dar ne karto nebuvo vedami į laukelį .... Tai tokios gražios dienos buvo ... Sakė ves kiek vėliau į laukelį, nes dabar dar vis pratinami vaikai prie daržiuko ir nėra galimybės dėl to ....
Matyt maniškei reiks laiko adaptuotis "bakterijų" pasaulyje , o mamai apsišarvuoti kantrybe nuo būsimų ligų
Su laukeliu, tai man kiek liūdna .... Nes mes daržiuką lankome jau nuo praėjusio antradienio ir dienos metu vaikai dar ne karto nebuvo vedami į laukelį .... Tai tokios gražios dienos buvo ... Sakė ves kiek vėliau į laukelį, nes dabar dar vis pratinami vaikai prie daržiuko ir nėra galimybės dėl to ....
Mes irgi iš Boružėlių grįžom su sloga... Nevedžiau jo šiandien... Gaila auklėtojų, sušilę, pavargę, nespėja jos dvi su tiek vaikų mažučių... Apie ėjimą į lauką, kaip supratau, vaikai tik pasvajoti galės Įdomu, ar vadovybei nekyla idėja pagalbą iš kitų grupių atsiųsti, nors valgymų metu, bent po porą valandų.
Gal studentės kokios nori praktiką atlikti...
Nežinau, jei jau suformavo šitokias gausias grupes, tai reikia kažkokią pagalbą auklėtojoms suteikti, gal turite kokių minčių, nes ši situacija baisokai man atrodo...
Papildyta:
QUOTE(aistuxd @ 2012 09 06, 12:26)
Aš taip pat tokios nuomonės, tik va, kad tie mūsų norai ir nuomonės auklėtojoms į ausį
O gal jei daugiau tėvelių to prašytų, tai gal ir auklėtojos nuomonę pakeistų?
O gal jei daugiau tėvelių to prašytų, tai gal ir auklėtojos nuomonę pakeistų?
Jūs įsivaizduokit, vienai auklėtojai (auklytei) tenka po 9-10 vaikų, per kiek laiko jos turėtų tokį kiekį vaikų aprengti, išvesti į lauką, sužiūrėti lakstančius, nuraminti verkiančius? O jei dar kas užsimanys į tualetą, palydėti, kitus palikusi lauke? Pagalvokim geriau drauge, ką galime pasiūlyti esant tokiai situacijai... Gal surašom prašymą direktorei priimti dar vieną padėjėją?