QUOTE(zemuogele.radasta @ 2013 07 31, 10:07)
Darželyje nutikusi situacija: auklėtoja Aldona (lopšelinukų auklėtoja ir ūkio prižiūrėtoja) ant verkiančio vaiko rėkė, kad jis užsičiauptų. Sakė jam: negali užčiaupti savo burnos? Šalia buvusi šeimyninkėlė nereagavo į tai.
Mielos mamos, atkreipkite dėmesį į šios auklėtojos elgesį su vaikais, juolab kad ji dirba su pačiais mažiausiais ir jeigu reikia, imkitės atitinkamų veiksmų. Paklausinėkite vaikų kaip ji elgėsi su jais - gal čia nevienas jau toks atvejis...
Darželio administracija, kuri sakėsi skaitanti šį forumą: ieškokite naujos auklėtojos, nes Aldona negali auklėti vaikų tokiom priemonėm ir tai prieštarauja visom žmogiškom nuostatom.
Jūs pati girdėjote, kaip rėkė? ar nuogirda iš nuogirdos? nes nemažai vaikų lankiusių Gandriukų grupę, visai nebėga nuo savo auklėtojos, lyg jos bijodami, o ateina ir bendrauja. gal kartais mamos jautriai reaguoja, o ypač kai būna sakė pasakė... Jos balsas gal ir aštrokas, bet nemanau, kad šauktų ant vaikų savo malonumui
parduotuvėje esu mačiusi, kaip mamos šaukia ant savo vaikų, kad užsičiauptų, nes nieko nepirks, tai jų vaikų irgi paklausinėti, ar mamos skriaudžia, ar namie stato į kampą ir tada skambinti į vaikų teises?
Papildyta:
QUOTE(Lady River @ 2013 07 31, 18:34)
Pridurčiau, kad ši auklėtoja jau ypatingai garbaus pensijinio amžiaus, gal tikrai laikas į užtarnautą poilsį
nežinau ką apie tą amžių pasakyti net... mano draugė šiuo metu leidžia mergaitę savo į kito mokrorajono darželį, lopšelio grupę, ten jauna auklėtoja dirba, kaip gražu
, deja, ateina vaikas, auklėtoja nei ateina jo pasitikti, nei labas mamai pasako,o sėdi kažką pildo, o mama pati verkiantį vaiką atveda į grupę, na jau gaunasi įstumia , nes ji eiti visai nenori
, ko nebūna kai ryte dirba vyresnė auklėtoja...nežinia kartais kas geriau...
aš manau nereikia panikuoti ir kurti istorijų, darželis bei jame dirbantis kolektyvas tikrai šaunus , vaikai prižiūrėti ir linksmi, dalyvavau gegužinės šventėje šiemet, pradėjo verkti tie patys Aldonos auklėjami mažieji gandriukai, na, žinokit, tikrai neliepė ji nė vienam užsičiaupti... ramino, drąsino, rodė, kaip vyresni šoko...