Įkraunama...
Įkraunama...

Trečiokai, į ketvirtą klasę!!!

Man irgi atrodo, kad Gilės nuotykiai Ydų šalyje nėra tokia jau paprasta g.gif drinks_cheers.gif Nors jau gerai nepamenu, prieš pora metų ją saviškei skaičiau. Man pačiai vaikystėje ji labai patiko, bet va skaitant ją vaikui jau kažkaip nebelabai g.gif blush2.gif

Bet kokią išvadą norėjau pasakyti iš tos dukros istorijos su Ragana Lile - manau, reikia, kad kiekvienas vaikas atrastų "savo" knygas. Jau aš jai Lilės tai tikrai nebūčiau siūliusi smile.gif O kai atras tai, nuo ko negali atsitraukti, va tada ir skaitys. Galų gale nebūtinai grožinė literatūra - galbūt žurnalai, enciklopedijos (juk tiek visokių vaikiškų dabar yra), galbūt šiaip kažkas pagal pomėgius (tarkim, maniškė be galo domisi gyvūnais). Dar jos prašymu pirkau knygą apie Hanna Montana (jos biografija), vaikišką Bibliją, vaikiškų andekdotų knygelę, mįslių knygelę. Na ir pro žurnalus ji lengvai nepraeina.
Nors dar ne taip seniai užklasinis jai buvo daugiau prievolė, nei malonumas, bet va knygyne jinai jau senokai pasisukioti mėgsta (yra buvę, kad kokią mažesnės apimties net vietoje perskaitydavo).

Kad jau pradėjau apie knygas blush2.gif Dar maniškei iš neseniai skaitytų labai patiko apie plėšiką Hocenplocą, pasakų rinkinys Aukštyn kojom (dabar nori jau ir 2-3 dalių). Va Daktarą Dolitlį neseniai buvau parnešusi, tai sakė, šiaipsau.
Atsakyti
Na Gilės nuotykiai pagal programą priklauso 3 klasėje.
Man atrodo, kai suaugame, visai kitomis akimis į daugelį dalykų pradedame žiūrėti kitaip, kažko ieškodami, o vaikai supranta taip, kaip ten tiesiogiai parašyta.
Šiandien per technologijas mergytė mokėsi siuvinėti. Skambino, sakė, kad labai blogai sekėsi. unsure.gif tokia nusiminusi buvo.... Beje, klausimėlis smalsumui patenkinti - o jūs vaikučiams trečioje klasėjė telefonus duodata su abonementais ar vis dar perkate įvairias išankstinio papildymo korteles?
Atsakyti
QUOTE(Staigmena @ 2012 10 25, 14:40)
Beje, klausimėlis smalsumui patenkinti - o jūs vaikučiams trečioje klasėjė telefonus duodata su abonementais ar vis dar perkate įvairias išankstinio papildymo korteles?
Aš tik už išankstinio mokėjimo korteles-nemėgstu mokėt už tai,kuo nesinaudoju.Šeimoj yra vienas abonentas,kuris naudojamas skambučiams į kitus tinklus(poliklinikas,mokytojams ir t t)Bet tų apmokėtų minučių dažniausiai prakalbam tik pusę.
O kodėl klausi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Staigmena @ 2012 10 25, 14:40)
Beje, klausimėlis smalsumui patenkinti - o jūs vaikučiams trečioje klasėjė telefonus duodata su abonementais ar vis dar perkate įvairias išankstinio papildymo korteles?


Iš pradžių bandžiau žaisti su kortelėmis, bet atsibodo doh.gif Tai sudariau neterminuotą sutartį mažai sumai. Uždėjau sąskaitos limitą ir galiu dabar viską kontroliuoti internet. būdu (t.y. limitą padidinti ar pan.). Na ir maniškei dar buvo svarbu internetas (dėl žaidimų cool.gif ). Tai man susidarė įspūdis, kad su abonentu internetas lyg ir pigiau g.gif

Tik tiek, kad pamokų metu dukros mokykloje naudotis telefonu (net ir žaidimams) griežtai draudžiama. Tik prailgintoje paruošus pamokas (ar einant namo) leidžia jį įsijungti.
Vat savo telefonu ji prakalba nedaug, bet su mano leidimu dar pasinaudoja maniškiu.
Atsakyti
Klausiu grynai iš smalsumo. dvi klases ir mes žaidėme su papildymais, o šiemet įsigijome dukrai abonementą. Su mumis ji kalbasi nemokamai ir dar su senele, gali rašyti žinutes (jų kiekis, įeinantis į plano mokestį, mano supratimu, jos amžiui pakankamas), dar gali naudotis internetu pagal planą, bet mes neleidžiame.
Kažkaip įdomu, koks mamų požiūris į vaiko gebėjimą naudotis telefonu, kai sąskaita nėra taip stipriai apribota 4u.gif
va tik visa bėda pas mus, kad savo naująjį telefoną dukra sugebėjo pamesti jau po mėnesio.... doh.gif eko grįžti prie senojo, jau patrinto ir neturinčio visokių funkcijų (pvz fotoaparato). Dabar žino, kad naują telefoną gaus tik penktoje klasėje (tiek laiko tęsis sutartis). Manau pasimokys.... Tikiuosi....
Atsakyti
Kadangi as pati nemegstu korteliu, tai ir dukrai telefona pirkome iskart su abonimentu. Issirinkome priimtiniausia plana, nustateme limita, su manimi kalba nemokamai.
Telefona pradzioje gavo musu senaji. Veliau buvo sutarta, kad gales pasikeisti i jai patinkanti is jos savosios santaupu. Trukstama dali pridesime su salyga, jei gerai uzbaigs antraja klase (aisku suma proto ribose). Tai taip ir gavosi.

Maniske treciokele skaito visai neblogai. Gana sklandziai. Ir istikro, svarbu "uzsikabint". Maniske "uzkabino" Racickas.
Atsakyti
Pas mus mokykloje isvis neleidzia naudotis telefonais schmoll.gif Galima juos tureti, bet ijungti galima tik pasibaigus pamokoms. Man tai labai nepatinka, nes dukra pasibaigus pamokoms niekad neisijungia telefono. Buna kad mums tenka neplanuotai isvaziuot, o as neturiu galimybes pranest kad eitu tiesiai pas mociute. O tam isjungtam telefone isankstinio papildymo kortele. Abonento pirkti nera reikalo.
Atsakyti
QUOTE(Staigmena @ 2012 10 25, 20:17)
Klausiu grynai iš smalsumo. dvi klases ir mes žaidėme su papildymais, o šiemet įsigijome dukrai abonementą. Su mumis ji kalbasi nemokamai ir dar su senele, gali rašyti žinutes (jų kiekis, įeinantis į plano mokestį, mano supratimu, jos amžiui pakankamas), dar gali naudotis internetu pagal planą, bet mes neleidžiame.
Kažkaip įdomu, koks mamų požiūris į vaiko gebėjimą naudotis telefonu, kai sąskaita nėra taip stipriai apribota  4u.gif
va tik visa bėda pas mus, kad savo naująjį telefoną dukra sugebėjo pamesti jau po mėnesio....  doh.gif  eko grįžti prie senojo, jau patrinto ir neturinčio visokių funkcijų (pvz fotoaparato). Dabar žino, kad naują telefoną gaus tik penktoje klasėje (tiek laiko tęsis sutartis). Manau pasimokys.... Tikiuosi....

mes tai davėme tokį telefoną dėl kurio pametimo ar atėmimo nekiltų rūpesčių rolleyes.gif žodžiu, kad nebūtų gaila . Nes vaikas gali pamesti netyčia, pavogti net gali jam nežinant ir panašiai...

naudojasi telefonu abonentu, be sutartinių sąlygų iš senų laikų turėjau tokią kortelę rolleyes.gif kiek prakalbi tiek moki.Tai vieną mėnesį buvo įsibangavęs, bet šiaip išsitenka pats apie 10-12 lt . Sau mintyse nusistačius esu apie 15 lt jei limitą viršija turim pokalbį ax.gif ir vėl susitvarko , bet viršijęs buvo tik vieną kartą rolleyes.gif
Atsakyti
kadangi per abu vaikus jau kokie penki telefonai paterioti/sugadinti, tai dabar nesinesioja nei vienas. Yra paliktas namie mobilus - grizta ir prisiduoda, kad grizo. Ideta omnitel extra kortele ir saskaita joje vis auga, auga.. na ta prasme, kad uzsakeme papildoma plana, kad uz 5lr ar kiek per menesi su kelias isrinktaisiais nemokamai, tai ir plepa su manimi ir su tevu nemokamai (pas mus abu omnitel). Ziuresim, gal naujiesiems vel gaus kiekvienas po asmenini telefona.
Bet tokiu dalyku, kaip internetas telefone tikrai nera. Yra namuose kompiuteris su internetu ir uztenka. Telefonas yra skirtas skambinimui, na ir kaip laikrodis/zadintuvas. O tai sunus buvo sugalvojas kazkokias prenumeratas uzsisakyti ir landzioti visur, tai apribojome - tikrai nemanau, kad jiems tai reikia.

Pati irgi internetu telefone naudojuosi pragrinde pastui tikrinti. Na dar extra atvejais, prie keliu puslapiu prisijungti, kai joks kitas kompas po ranka nepasitaiko, bet pas mane ir spec planas su internetu.
Atsakyti
Tai maniškė internetą telefone naudoja tik žaidimams parsisiųsti. Na ir keliskart į youtube buvo įlindusi, bet esu prisakiusi, kad tam skirtas kompas namuose. Telefono internertui abonente paskyriau tik 5 Lt. Vat kai žaidimus siųsdavosi, tai tie 5 Lt labai greit ištirpdavo doh.gif Bet dabar žaidimų nebelabai ir besisiunčia, turi jau pakankamai. Net nelabai ir bežaidžia (jau seniai mačiau tą bedarant).
Atsakyti
Sveikos. pas mus panašiai, knygas reikai prašyti ,kad skaitytų. Patiko Lukošiukas, Obuolių pasakos . ..dabar vėl kažką pasiėmėm skaityt, kad atsiskaityti...norėtųsi, kad patys iniciatyvą rodytų.
dėl telefono, iki šiol, turėjome omnitel extra, su mumis kalbėjo nemokamai, bet žiūrim ,kad vis sąskait atuščia, vis papildyt reikai tai galvojam ,gal kokį abonentą reikai abiem vaikams paimti, berods 9 lt pigiausia omnitel yra , gal kas žinote pigesnių pasakykit.
o sakykit,kaip pas jus reiklaia su kompiuteriu. pas mus jeigu nerioboji tai dieve, dieve...turbūt sėdėtų per naktis , ir dienas... bet va įvedam slaptažodžius, tai truputi apsiriboja, bet kai nuo 13 val vieni anuose būna , kartais pagalvoji....ką daryt ...ar leist prie kompo, kad baikų negerų nepsirigalvotų vieni namie. dvies -juk visko prmąsto. Viena dieną laiku grįžau- žiūriu jie balkone pasilipę ant taburetes ,pledus ant virvių kabina- sako- mes čia bures laivui kabinam, kiba ,kad plėvesuotų, mane , tai persmelkė kūnas, kad abu galėjo iš 3 aukšyo iškrist... ,na , bet juk einam ,kalbam, kad pavojinga , bendraujam visom temom. bet va , anadien užkaičiau virdulį, nubėgo mano antrokas pasigrožėt juo, ir laikė pirštuku ,tą mygtuką,kuris turi atšokti,kai užverda vanduo, ir kaip sau manot, suveikė apsauga....ir virdulys išsijungė automatiškai...tik garsas nekoks, atrodė kaip koks nedidelis sprogimas.... ačiū Dievui visi sveiki..kartais..ir galvoju, ar ramiau, kad prie kompo būtų ar ...
na ,sakykit mielosios, savo išgyvenimus, ką jūsų vaikai veikia kai vieni grįžta iš mokyklos , kol jūs iš darbų pareisit?
Atsakyti
QUOTE(Ramunėlė* @ 2012 10 26, 21:08)

yra pigesnis tele2. 4 litai minimalus prakalbamas mokestis, minute i visus tinklus 17 ct.Yra dar ir kitu privalumu tam plane.
o su kompu pas mus tas pats- net i lauka neina isvaryt doh.gif
Atsakyti