QUOTE(janna @ 2012 10 25, 07:19)
Kaip mama, mane taipogi daugiau neramintu "slepimo" ir "baimes pasisakyti" dalykai
Va būtent
Jeigu dabar pradės nuo tėvų slėpti, tai kas bus paauglystėje
(kuri jau labai ne už kalnų).
Germinės vietoje mergaitės pernelyg nespausčiau. Man pačiai irgi pasitaiko apibarti už prastesnius rezultatus
Bet paskui susėdame ir aiškinamės, kas ir kodėl, ką galim padaryti, kad sektųsi geriau, kokios pagalbos iš manęs reikia. O kai pasiseka geriau, nepamirštu pagirti. Manau, tas pasitikėjimo tėvais ryšys vienas iš svarbiausių dalykų bendraujant su vaiku. O rezultatai... Aišku, kiekvienam norisi, kad jo vaikas mokytųsi kuo geriau. Bet visgi tai nėra pats svarbiausias dalykas pasaulyje.
Apskritai šiemet tai pasijautė dukros buvimas trečioke. Jau žinojau, kad trečioji klasė pradinėje mokykloje sunkiausia, tai morališkai tam kaip ir nusiteikiau. Ir mano pagalbos žymiai dažniau dukrai prireikia. Juolabiau, kad dėl būrelių grafiko šiemet jinai beveik nebelanko prailgintos. Tai dažniausiai namų darbai ir atliekami namuose. O kartais jų būna net labai nemažai
Pernai džiaugiausi, kad diktantus gerai rašo. O šiemet kartkartėmis parneša diktantą su daug klaidų
O ir šiaip prisidėjo visokie atpasakojimai (testuose ir žodžiu). Plius mini rašinėliai (ir anglų kalba).
Anglų k. šiemet padalino klasę į dvi dalis. Ir manoji pakliuvo pas naują mokytoją, kuri žymiai reiklesnė ir griežtesnė. Na ir tai labai pasijautė. Prasidėjo periodiškai žodžių diktantai, sunkesnės namų darbų užduotys, užduotys išmokti papasakoti žodžiu (kas maniškei anglų k. sunkokai sekasi). Ir pastabą vieną jau iš anglų k. mokytojos gavo (el. dienyne) - neišmoko papasakoti (kažkaip net praklausė, kad reikia).
O šiaip šiemet dukra lanko dar daugiau būrelių nei pernai - net šešis
(vien instrumentais jau trimis groja). Negaliu sakyti, kad mokslams visai neatsiliepia. Nes dėl jų grafiko nukenčia pamokų ruošimas, dažnai nusikelia į vakarą. Bet kažkaip su mano pagalba sukamės. Galvoju, pradinėje, kol dar yra noras, būrelius lankyti vistiek lengviau, nei vidurinėje, kai ir namų darbų bus tikrai daugiau. Ir kol dar nori, aš jos nestabdau.
Tiesa, kažkas klausė apie knygas. Maniškė skaito pagal amžių tikrai gerai. Skaitė neseniai ir "Narnijos kronikų" vieną dalį ir pan. Bet pats naujausias atradimas ir jos aistra - "Raganos Lilės serija"
Pagal amžių ir skaitymo sugebėjimus manau, kad ji gal kiek ir peraugusi toms knygelėms (ir raidelės ten juk didelės). Bet va labai už jų užsikabino, per vakarą prieš miegą vieną knygelę perskaito. Kitas knygas reikdavo įkalbinėti skaityti (užklasiniui). O čia veržiasi į biblioteką, pasiryžusi visą seriją perskaityti
Na gal ir kokios naudos yra tame
(nors pati tų knygelių net ir neskaičiau). Va praeitą savaitgalį visą rytmetį kalbėjomės apie Egiptą (jau toje knygoje visko prisiskaitė
).
Papildyta:
Tiesa, iš paskutinių skaitytų dukrai dar labai patiko Lindgren "Mūsų visų Madikė". Parnešiau iš bibliotekos, tai sakė, ir savo mielai turėtų. Tik va kas man užkliuvo - ten nemažai retų žodžių , kurių vis paklausinėdavo. Kai kurių net aš pati tiksliai nežinojau (nors iš konteksto galima suprasti). Pvz. iš šios knygos sužinojau, kad bužiai yra utėlės