Įkraunama...
Įkraunama...

Trečiokai, į ketvirtą klasę!!!

QUOTE(Ingėnas @ 2014 09 14, 12:36)
O maniškei deja pirmą savaitę teko paskubom keisti mokyklą  unsure.gif
Jautruolė ji pas mane unsure.gif  Pamačiau, kad nelabai atlaikys pasikeitimų, atsilieps sveikatai.
Laimei, kad turėjau variantą, nors tikrai negalvojau, kad jo prireiks.
Žodžiu, dabar pasirinkom netradicinį mokymą, keliauja į privačią mokyklą. Yra ten pažįstamų ir geriausia draugė. Tfu tfu tfu, bet matau kad bent dabar vaikas laimingas  thumbup.gif  Ir pati tuo netradiciniu mokymu bent kol kas pradedu žavėtis.
Aišku, kerta per piniginę, bet ko tik nepadarysi dėl vaiko.

Toje mokykloje jau nuo 5-tos klasės yra antroji užsienio kalba. Na variantas vienintelis - prancūzų. Bent kol kas maniškė ta prancūzų kalba susižavėjusi  biggrin.gif  Tikiuosi, neišblės tas susižavėjimas, nes jei ką, aš prancūziškai nė bum bum  blush2.gif


Na, svarbu kad iseiti suradot. Ir tinkmas variantas atsirado. I netradicine as buciau savo vaika atidavusi nuo pat pirmos klases, tik musu mieste nieko panasaus nera. O keisti miesta - misija neimanoma.

As vis stebiu Taikomuju mokslu liceju. Nesu ten buvusi, bet kazkodel man jis labai jau atrodo patrauklus ir traukia demesi blush2.gif

Moderatoriai jau parasiau 4u.gif Jos zodis bus lemiamas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2014 09 14, 12:46)
I netradicine as buciau savo vaika atidavusi nuo pat pirmos klases, tik musu mieste nieko panasaus nera. O keisti miesta - misija neimanoma.

-------
As vis stebiu Taikomuju mokslu liceju. Nesu ten buvusi, bet kazkodel man jis labai jau atrodo patrauklus ir traukia demesi  blush2.gif



Tai jau taip drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

-----
Tai va būtent ten maniškė ir nuėjo. Bet gal jau supratai iš FB mirksiukas.gif
Tiesiog Rusnės geriausios draugės mama ten dirba nuo pirmų dienų, steigėja taip sakant. Ir aš jau tris metus nuolat apie tą mokyklą girdėdavau. Kažkaip pagalvodavau, kad faina, bet jei vaikas sugeba priprasti paprastoje mokykloje ir ten normaliai jaučiasi, tai kam vesti į kažkokią kitokią. Bet jau ketvirtoje klasėje išlindo maniškės didelis jautrumas, prasidėjo sveikatos bėdos (vokalinis tikas, nuolatinis kosulys, pusė Santariškių per pernai mokslo metus išmaišyta doh.gif doh.gif ). Per vasarą daugmaž susitvarkė tas negalavimas. Bet per pirmąsias dienas naujoje mokykloje pamačiau, kad ji jaučiasi nelaiminga naujoje mokykloje, pasimetusi ir vieniša (visiškai nauja klasė), tai teko skubiai imtis priemonių.
Šiaip jau seniai dukra manęs prašė į tą Licėjų ją leisti, nes žinojom, kad jos geriausia draugė ten eis. Ir per vieną vakarą apsisprendėm.
Vat nežinau, kaip būtų buvę, jei nebūčiau turėjusi jokio atsarginio varianto (net variantu jo nelaikiau, nes tikėjau, kad viskas bus gerai, nors kaip nujausdama košmarus visą rugpjūtį apie Rusnės mokyklą sapnavau). Nes jei mokykla privati, vien tas juk dar nereiškia, kad vaikui joje bus gerai. Na man taip atrodo. Nelabai aš jomis domėjausi, tiesąsakant blush2.gif
Tačiau Licėjaus mokytojų mokymo metodai ir patys mokytojai, aplinka mane žavi thumbup.gif Net man pačiai ten gera užėjus, kažkokia pozityvi uždeganti atmosfera. Nežinau, o gal todėl , kad aš tais mokytojais ir mokykla dabar labai tikiu g.gif smile.gif
Na ir tokios paprastos smulkmenos, kaip tai, kad namų darbus daugmaž atlieka mokykloje, nereikia temptis sunkios kuprinės, nes veik visas mokymosi priemones palieka mokykloje (nebent kokį žodynėlį namie žodžiams pasikartoti įsimeta), kad nereikia vaikščioti po kabinetus (nors aišku, priprasti orientuotis yra labai gerai), kad mažos klasės ir draugiški , tolerantiški vaikai, bendrauja ir su kitomis klasėmis. Tai, kad mokyklos principai - neskatinti konkurencijos, o mokyti bendradarbiauti, dirbti kolektyve. Kūrybingi jauni mokytojai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 14 rugsėjo 2014 - 13:08
Ne, ne is FB. Busiu ta momenta praleidusi, matomai

Gal tiesiog nuojauta?!

Man teko malonumas su sios mokyklos steigejais (nors tiksliai negaleciau pasakyti, tiesiog speju) FB bendrauti. Labai "sviesus" zmones, tikri sviesuoliai, pasirode. O ATA Arturas..... , zodziu, be zodziu. Man jis visuomet atrode kaip tas sviesos spindulys tunelio gale.

Ingenai, tai dabar jau nuo taves nebeatstosiu mirksiukas.gif biggrin.gif
Ar galima butu nors karts nuo karto pasidalinti potyriais ir pakomentuoti netradicinius mokymo budus. Labai jau smalsu kaip "kitaip" vaikai mokosi.
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2014 09 14, 13:21)
Ne, ne is FB. Busiu ta momenta praleidusi, matomai

Gal tiesiog nuojauta?!

Man teko malonumas su sios mokyklos steigejais (nors tiksliai negaleciau pasakyti, tiesiog speju) FB bendrauti. Labai "sviesus" zmones, tikri sviesuoliai, pasirode. O ATA Arturas..... , zodziu, be zodziu. Man jis visuomet atrode kaip tas sviesos spindulys tunelio gale.

Ingenai, tai dabar jau nuo taves nebeatstosiu mirksiukas.gif  biggrin.gif
Ar galima butu nors karts nuo karto pasidalinti potyriais ir pakomentuoti netradicinius mokymo budus. Labai jau smalsu kaip "kitaip" vaikai mokosi.


Tai aš ten nesiskelbiau aiškiai biggrin.gif Aš tik užlaikinau tą mokyklą smile.gif Mačiau, kad ir tu .

Artūro nepažinojau...


Gerai, jei įdomu, būtinai pasidalinsiu įspūdžiais smile.gif drinks_cheers.gif
Šiaip dabar dukra mokosi savarankiškiau (ir nori savarankiškumo). O iš pradinės parsivilktus namų darbus tai dažnai norėdavo ir su mano pagalba ruošti (bent iš dalies ir iniciatyvos stoka - kam sukti galvą, jei galiu paklausti mamos ).
Kiekvieno mėn. pabaigoje kiekvienas mokytojas turėtų papasakoti, kaip vaikui sekasi, išsakyti savo pastebėjimus. Šiaip laukiu to dalyko. Nes net pradinėje dažniausia viskas susivesdavo tik į balus, vertinimus dienyne. Na kokią pastabą nebent parašydavo, jei namų darbų neatlikdavo biggrin.gif doh.gif Anglų mokytojos iš pradinės mokyklos net nesu mačiusi blush2.gif blush2.gif (berods trečioje ar ketvirtoje klasėje ji pasikeitė, kai klasę išskirstė į du pogrupius). Su pagrindine mokytoja, žinoma, tai dažnai pasikalbėdavau.
Nežinau, kaip paprastose mokyklose, o čia bus integruotas mokymas. T.y. per kai kurias pamokas (pvz. istorijos) jiems paskirs projektus , kuriuos turės savarankiškai paruošti su informatikos mokytojos pagalba.
Ką pastebėjau po pirmos pilnos savaitės - sužadino susidomėjimą aplinka apskritai. Pvz. su matematikos mokytoju išėjo kalba apie Titaniką, apie jį vaikams papaskojo. Tai maniškė iškart grįžusi paprašė parodyti tą filmą smile.gif Dar tokių panašių smulkmenų. Pačią pirmą dieną kai atėjo, piešė kaip pirmykščiai žmonės kreida palindę po suolais (atseit kaip ant uolos smile.gif ). Panašu, kad taip mokytis įdomu. Gražių įspūdžių parsineša. Dabar mokosi angliškai dainą Kalbų dienai. Gal ir nieko ypatingo, bet paprastoje mokykloje ji rodydavo mažiau iniciatyvos, motyvacija buvo ne kažin kokia blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Staigmena @ 2014 09 14, 10:33)
iki 12 klasės ir pribaigsim tema  doh.gif  lotuliukas.gif
kaip sekasi penktoje klasėje? jau pasibaigė pirmosios savaitės... ar spėjo vaikiukai apsiprasti su mokytojais?
Dėl patyčių teko keisti klasę.Labai pavyko-gavom puikią auklėtoją.O ir kitais mokytojais kol kas dukra patenkinta.Dėl klasiokų svaigsta.Neveltui moksliukai wub.gif
Atsakyti
Labas, penktokės 4u.gif Mano vaikas dar atsipūtęs - jam matyt atrodo, kad su jais ir toliau mokytojos cackinsis kaip su pradinukais biggrin.gif Su kabinetų paieškom lyg ir nėra problemų, su mokytojom... na, sako, kad viena ar kita rėkia, griežta, bet vis tiek jam jos visos patinka.
Yra ir antra užsienio kalba, bet vokiečių.
Kažkaip nepastebėjau, kad kuprinė būtų labai sunki, pratybos yra maždaug pusės dalykų. Labai nustebino, kad lietuvių kalbos pratybų nebus - rašys viską. Aš džiaugiuos, jis - ne lotuliukas.gif Tegul tik rašo kuo daugiau, naudos bent bus, o jam tai kančia didžiausia doh.gif
Šiaip jau norėčiau kokio susirinkimo blush2.gif
O jūsų vaikams jau pažymius rašo? Pas maniškį į dienyną rugsėjį tik neigiamų nerašys, o šiaip jau keturi įvertinimai. Aišku, man labai juokingi tie neigiamų nerašymai, nes mokytojos sau juos rašosi ir trimestrus ves įskaičiuodamos ir dvejetus. Tai kokia prasmė jų nerašyt?
Atsakyti
na po truputi įsivažiavom mirksiukas.gif
pažymių jau visas kalnas. Diagnostiniai kontroliniai visai neblogai sekėsi. Matematika 8, o lietuvių 9. Taip kaip ir tikėjomės. Jau priprato prie mokytojų, jų reikalaujamos tvarkos.
Kaip kitiems sekais?
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2014 09 14, 13:36)

*Šiaip dabar dukra mokosi savarankiškiau (ir nori savarankiškumo).

**Nežinau, kaip paprastose mokyklose, o čia bus integruotas mokymas. T.y. per kai kurias pamokas (pvz. istorijos) jiems paskirs projektus , kuriuos turės savarankiškai paruošti su informatikos mokytojos pagalba.

***Ką pastebėjau po pirmos pilnos savaitės - sužadino susidomėjimą aplinka apskritai. Pvz. su matematikos mokytoju išėjo kalba apie Titaniką, apie jį vaikams papaskojo. Tai maniškė iškart grįžusi paprašė parodyti tą filmą  smile.gif  Dar tokių panašių smulkmenų. Pačią pirmą dieną kai atėjo, piešė kaip pirmykščiai žmonės  kreida palindę po suolais (atseit kaip ant uolos  smile.gif ). Panašu, kad taip mokytis įdomu. Gražių įspūdžių parsineša. Dabar mokosi angliškai dainą Kalbų dienai. Gal ir nieko ypatingo, bet paprastoje mokykloje ji rodydavo mažiau iniciatyvos, motyvacija buvo ne kažin kokia  blush2.gif



* Super! Aš labai norėčiau, kad vaikus mokykloje ne tik mokytu, bet ir išmokytų apskritai mokytis. (o gal čia vis tik tėvų užduotis? g.gif ) Nes kaip tik mokėjimo mokytis ir pasigendu.

**Aha, apie integruota mokymą esu girdėjusi ir net syki esu sudalyvavusi prof. M. Laitmano paskaitoje. Buvo be galo smalsu ir įdomu. Anot jo, tokia mokymosi sistema duoda stulbinamus rezultatus. Jie yra ištobulinę šią metodiką iki smulkmenų. Panašų principą praktikuoja ir prof. M. Kazinikas, kuris šiai dienai su savo komandą yra įsteigęs ne vieną mokyklą. Tik jis ši principą įvardinęs "bangos" metodo principų.

***Užpavydėjau biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Belieka tik pasveikinti ir palinkėti geros kloties! Į tokią mokyklą ir aš pati norėčiau. blush2.gif ax.gif

QUOTE(Germinė @ 2014 09 14, 21:47)
Dėl patyčių teko keisti klasę.Labai pavyko-gavom puikią auklėtoją.O ir kitais mokytojais kol kas dukra patenkinta.Dėl klasiokų svaigsta.Neveltui moksliukai  wub.gif


blink.gif unsure.gif
Gerai, kad viskas gerai ir laiku išsisprendė 4u.gif


QUOTE(aura771 @ 2014 09 15, 10:56)
Šiaip jau norėčiau kokio susirinkimo  blush2.gif
O jūsų vaikams jau pažymius rašo? Pas maniškį į dienyną rugsėjį tik neigiamų nerašys, o šiaip jau keturi įvertinimai. Aišku, man labai juokingi tie neigiamų nerašymai, nes mokytojos sau juos rašosi ir trimestrus ves įskaičiuodamos ir dvejetus. Tai kokia prasmė jų nerašyt?


Jau buvo.
Su pažymiais dar pas mus skystoka. Bet per susirinkimą minėjo, kad šis pusmetis darturės adaptacinio pusmečio statusą ir pažymių teks palūkėti.


QUOTE(Staigmena @ 2014 09 30, 12:59)
na po truputi įsivažiavom  mirksiukas.gif
pažymių jau visas kalnas. Diagnostiniai kontroliniai visai neblogai sekėsi. Matematika 8, o lietuvių 9. Taip kaip ir tikėjomės. Jau priprato prie mokytojų, jų reikalaujamos tvarkos.
Kaip kitiems sekais?


Na, atrodo ir maniškė jau baigia apsiprasti. Paburbuliuodama, bet šiaip taip. biggrin.gif
Antros kalbos dar nėra. Esame įspėti pasigalvoti ir jau šių mokslo metų gale turėtumėme oficialiai pranešti apie savo pasirinkimą. Aš į pasirinkimo reikalą nesikišu, nors ir kaip norėtųsi biggrin.gif Bet mokytis vis tik ne man. Kol kas maniškė apsistojusi ties prancūzų kalba.
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2014 10 01, 08:00)

Belieka tik pasveikinti ir palinkėti geros kloties!

------
Į tokią mokyklą ir aš pati norėčiau.  blush2.gif  ax.gif



Ačiū 4u.gif

Jums irgi sėkmės ir lengvų bei turiningų mokslo metų 4u.gif

----

Aš irgi jau ne vieną kartą tą patį pagalvojau blush2.gif biggrin.gif Nes kai papasakoja, tai tikrai įdomu smile.gif

Atsakyti
Jau turėjom susirinkimą, psichologo paskaitą apie adaptaciją, paauglystę. Įdomu buvo rolleyes.gif Pažymiai liejasi laisvai - praktiškai kasdien vis iš kurio nors dalyko. Tikėjausi, kad bus blogiau, bet kol kas gerai viskas, išskyrus matematiką ir kūno kultūrą lotuliukas.gif Atrodo, judrus sportiškas vaikas, o va tai tau doh.gif Ir mokytojais labai patenkinti - sūnui visi labai patinka, o man patinka, nes jam patinka. Tikriausiai viskas gerai.
Tik va blogių blogis yra savarankiškumo nebuvimas - baisu. Nepatikrinu namų darbų - padaryta belekas, nepaklausiu ar įsidėjo tą ar aną - nerasta. Nebeįsivaizduoju ką čia daryt. Sakau gi dvejeta gausi, tai jis "aj, gi turiu gerų pažymių, tai trimestre neigiamo nebus". Žodžiu, atsipūtęs mano bernas.
Atsakyti
Mamytes,treciokams kokiomis linijomis turi buti lietuviu kalbai sasiuviniai?
Atsakyti
QUOTE(zara** @ 2015 08 28, 12:39)
Mamytes,treciokams  kokiomis  linijomis  turi buti lietuviu kalbai sasiuviniai?
Trečiokams viena linija.Negi antroj klasėj į tokius nerašėt?

O kaip gyvena šeštokai ir jų mamos? 4u.gif
Atsakyti