Įkraunama...
Įkraunama...

Kai slegia klausimai...

tau negera, kad per tave....jiem negera, kad per juos.... su zirzalele tas pats biggrin.gif baikit, taip labai supainiot jausmus galima smile.gif kur tavo jausmai kur to zmogaus jausmai smile.gif palikit ir pasilikit jausmus kiekvienam, sau ar draugei, ar dar kam smile.gif

kazin ar drauges daro tai del to kad jos privalo..cia tau matyt pasirode kad jos neprivalo..bet ar apie kazkokius isipareigojimus cia gali but shnekta? smile.gif

QUOTE(KittyKitty @ 2007 01 03, 21:17)
Ne, ne, ne,ne,nenoriu, kad jos slėptų.Tik man negera,kad jos per mane turi taip jaustis. .........

Papildyta:
pereit dabar i kita skyreli, man toligu isvis emociju nutraukimui smile.gif ir taip gi baigsim greit tas kalbas, ryte jau bus istrinta arba perkelta smile.gif dovanokit, bet as tiesiog negalejau ir nenorejau racionaliai pagalvot, kurioj cia dabar temoj padiskutuot biggrin.gif

Atsakyti

kazin ar drauges daro tai del to kad jos privalo..cia tau matyt pasirode kad jos neprivalo..bet ar apie kazkokius isipareigojimus cia gali but shnekta? smile.gif

Situacija buvo tokia: mano labai artima draugė po nesėkmingų IUI vis ieškodavo paguodos žodžių, kartodavo, kad man dar ne 40, kad dar daug kas priešaky,kad nesėkmė nieko nereiškia, kad kitą kartą bus kitaip, kad ji dar net vyro neturi ir t.t. O aš tuo metu nenorėdavau girdėti jokių logiškų argumentų. MAn reikėjo iškentėti, išgedėti, išverkti, o visą logiką aš ir pati žinau. Vieną kartą ji pajuto mano susierzinimą. Sako: "Aš tavęs nesuprantu, ar ne?sad.gif" Tada aš pasakiau,kaip jaučiuosi. Ir ji sako,aiškiu, man vis buvo jausmas, kad privalau kažką protingo pasakyti, kad padėčiau. Bet dabar supratau ir nebesikankinsiu ieškodama protingų argumentųsmile.gif
Kita draugė irgi prisipažino, kad jaučia lyg pareigą kažkuo padėti, kad nežino, kaip reaguoti, ar užjausti, ar žadinti optimizmą (ji turi vaikiuką). Tai irgi paaiškinau, kad nėra čia jokių pareigų ir ji viską daro gerai.irgi palengvėjo abiems.
Tikiuosi, supratai.o šiaip man Tavo požiūris ir stiliukas thumbup.gif Labai padeda tokioms kaip aš wub.gif

Papildyta:
pereit dabar i kita skyreli, man toligu isvis emociju nutraukimui smile.gif ir taip gi baigsim greit tas kalbas, ryte jau bus istrinta arba perkelta smile.gif dovanokit, bet as tiesiog negalejau ir nenorejau racionaliai pagalvot, kurioj cia dabar temoj padiskutuot biggrin.gif

TAi gerai tada. Aš tiesiog išsigandau, kad gausiu velnių ax.gif

[/quote]

Papildyta:
Nu va, Euromergele, ir dingai:)
Atsakyti
aaatsiprashau..pasiziurejau i laikrodi, kad lab jau ilgai darbe uzsibuvau, maniau greit gryshiu ir dar spesiu pokalbin isijungti, bet tai perejoj senuka praleist..tai sankryzhoj raudona..tai telefonas, tai shuniui est, tai dar nezinia kas ir jau ziu pokalbis baigtas smile.gif niek..kitakart vel uzeis noras pakalbet biggrin.gif

tai va...gerai visdelto ishsikalbet, is pradziu visi pasimeta (bet taip ir turi but) ir nezino ka pasakyt (irgi taip turi but, ne visi gi zino kaip teisingiausiai pasielgti ), arba sako, bet atrodo ne ta ka noretusi (svarbu nuoshirdziai), bet... atvirumas vezha taip sakant biggrin.gif 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(euromergele @ 2007 01 03, 22:32)
aaatsiprashau..pasiziurejau i laikrodi, kad lab jau ilgai darbe uzsibuvau, maniau greit gryshiu ir dar spesiu pokalbin isijungti, bet tai perejoj senuka praleist..tai sankryzhoj raudona..tai telefonas, tai shuniui est, tai dar nezinia kas ir jau ziu pokalbis baigtas smile.gif niek..kitakart vel uzeis noras pakalbet  biggrin.gif
tai va...gerai visdelto ishsikalbet, is pradziu visi pasimeta (bet taip ir turi but) ir nezino ka pasakyt (irgi taip turi but, ne visi gi zino kaip teisingiausiai pasielgti ), arba sako, bet atrodo ne ta ka noretusi (svarbu nuoshirdziai), bet... atvirumas vezha taip sakant  biggrin.gif  4u.gif

Aš irgi tos nuomonės. Nors kartais, kai žmogus nesupranta arba ne to tikisi, labai įsiskaudina ir tada gal tenka pasigailėti dėl to atvirumo. Kartais už jį labai baudžia.
O senukus reikia praleisti, šaunuolė lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2007 01 04, 10:23)
Aš irgi tos nuomonės.  Nors kartais, kai žmogus  nesupranta arba ne to tikisi, labai įsiskaudina ir tada gal tenka pasigailėti dėl to atvirumo. Kartais už jį labai baudžia.

Isitikinusi, kad baudzia tuos, kurie turi negeru minciu. Gal tik veliau kazkaip juos nubaudzia. As irgi negaliu pakesti, kai, pasakodama apie problemas (na, nesismulkinu iki spermos judrumo rodikliu arba kiausialasciu kokybes po stimuliacijos tongue.gif ), matau, jog kokia viena (ar vienas, dazniausiai isivaizduojantys, kad jiems taip tikrai nebus ir jie patys-patys visokie) mirksi kam nors is kompanijos, atseit, "matai, as ir sakiau, jie tikrai turi problemu, vaje, kaip juokinga, ot ir gerai, kad jiems taip". Ir akimirksniu matosi, kiek, kas ir kaip apie tave uz akiu kalbejo blink.gif Ot, kai pamatau tokius mestus zvilgsnelius, tai pasisiausiu.
O siaip geriau bendrais bruozais aplinkiniams nupasakoti, kokia problemele, raz uzh tokia tema kompanijoje uzejo.
Atsakyti
[quote=Chiara,2007 01 04, 11:30]
Isitikinusi, kad baudzia tuos, kurie turi negeru minciu.

g.gif Nelabai supratau, ką nori pasakyti g.gif Kad kai pasakai atvirai kažką, o žmonės sureaguoja taip, kad Tave įskaudina, tai.. jie patys bus nubausti, jei turi negerų minčių? Ar taip supratau? Ar kad jeigu aš kažką paatvirauju ir būna blogai sureaguota, vadinasi, turiu blogų minčių? g.gif Sorry, šiek tiek pasimečiau turbūt.
Atsakyti
Norejau pasakyti, kad jau nebereaguoju i zmoniu, svelniai tariant, keista reakcija, kai atvirai kalbu apie savo problema. Tiesiog pagalvoju, kad jie bus uz savo negeras mintis ar poelgiu nubausti. Kada nors ir kokiu nors budu. mirksiukas.gif
Atsakyti
aš tai, tiesą sakant, irgi dedu viską tiesiai. kaip pasakojau visiems, kad turime problemų susilaukti vaikų, taip ruošiuosi pasakoti ir kad netekau vaikiuko. man taip lengviau, o kiti jeigu neturi proto ir išprusimo, tai ne mano reikalas. kaip kažkada jau seniau minėjau, man net juokinga matyti veidą žmogaus, kuriam pasakai, kad negali šiuo metu turėt vaikų, o jisai žiūri į tave lyg būtum pasakęs, kad dešimt metų vartoji narkotikus smile.gif
Atsakyti
O mūsų dabar niekas neklausinėja kada turėsime vaikų, turbūt jau nebetiki, kad jų susilauksime. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2007 01 03, 21:01)
O kai pagalvoji..Berods, remiantis statistika, kas 6 šeima turi vaisingumo probemų, ar ne? Tai pamąsčius- tarp mūsų vaikšto nemenkas procentas žmonių, turinčių šią bėdą,visiems sunku, visi slepia, laiko užgniaužę savyje, kompleksuoja, bijo būti pasmerkti.. Ir atitinkamai viešojoj erdvėj apie tai nekalbama, trumparegiškai pasmerkiama, nepriimami reikalingi įstatymai. Dažnai tai vyksta dėl nežinojimo, mitų ir t.t.

thumbup.gif
Kai rinkom parašus, teko daugiau pasidomėti statistika ir t.t., mane pačią išgąsdino, kad tiek daug porų turi problemų. O visuomenei atrodo, kad kažkur kažkam, gal vienam iš 1000.... visai nereikšmingas procentas.
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2007 01 04, 13:01)
thumbup.gif
Kai rinkom parašus, teko daugiau pasidomėti statistika ir t.t., mane pačią išgąsdino, kad tiek daug porų turi problemų. O visuomenei atrodo, kad kažkur kažkam, gal vienam iš 1000.... visai nereikšmingas procentas.

o atrodo taip todėl, kad susidūrę su šia problema žmonės pasijunta kaip neįgalūs. o jūs žinote koks pas mus požiūris į neįgalius žmones - jiems slėptis reikia, nes negražu, o dažnai ir šlykštu. čia problema vizualiai nematoma, bet smerkiama ne ką mažiau. gaila, kad toks auklėjimas visos tautos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blndz: 04 sausio 2007 - 12:06
QUOTE(Pelargonija @ 2007 01 04, 12:01)
thumbup.gif

vat butent, kad dauguma masto, kad tas yra kazkur toli ir jo nepalies.
as berods jau buvau rasius, kad draugei paskiau, kad kas 6 seima, tai ji su pasaipa i tai paziurejo, kad ka cia nusisneki, nera taip, mol kad tu cia vos ne vienintele ant visos Lietuvos su tokia problema, nu gal kokios 3 seimos ir butu. bet tik todel, kad niekas is jos pazystamu neturi tokiu problemu arba bent nesigiria, kaip as lotuliukas.gif
Atsakyti