Mano manymu,net artimiausios drauges negali klausti tokiu klausimu. Jei jin nores pasipasakoti tai ir pasipasakos tau, o jei nenores kad tu zinotum kokia priezastis to kad neturi vaiku, tiesiog su tokiu klausimu iskaudins. Tik visiskai kvailas zmogus gali uzdavineti tokius klausimus. Is vis nekenciu tokiu storzieviu, kurie klausineja tai kas ju neliecia. Tikrai i toki staciokiska klausima tinka atsakymas NE TAVO REIKALAS
Pilnai sutinku, jei zmogus nores ir jaus kad gali tau atsiverti tai pats padarys. O bandyti kapstytis jo vyduje, tipo noredamas padeti gali labai iskaudinti. As zinot kartais pagalvoju, kat pati nezinociau kaip kalbeti apie tokia problema kaip mes turime. Jug visi tie pagodos zodziai tokie tusti, kai tavo sirdute krauju apsipila
QUOTE(Sesita @ 2006 11 24, 10:46)
"vyras jos dar pries vestuves pasiule pabandyt leliu pasidaryt, kaip veliau jinai issiaiskino - norejo patikrint ar vaisinga (taip vyrui pasiule jo tevas)" - turbūt ilgai neatleisčiau uošviui ir vyrui už tokį patikrinimą . Jeigu jau tiek svarbu buvo, ar nebus problemų pastoti, tai reikėjo ir vyrui pristatyti pažymą, kad sveikas, vaisingas. Ką aš žinau, ne mano reikalas, bet pagarbos čia nerasta nė už kapeiką, apie kažkokį dvasinį artumą su vyru išvis nekalbu. Šlykštu. Gerai, kad dar pats uošvis po sijonu nelindo tikrint, ar viskas ten tvarkoj.
Papildyta:
nesusilaikiau nepakomentavus saules zuikucio papasakotos istorijos
Papildyta:
nesusilaikiau nepakomentavus saules zuikucio papasakotos istorijos
pritariu, seip man buvo ziuriai baisu kai ji tai pasakojo...
Ai, žmonėms visada blogai. Nėščia teki - blogai, po vestuvių nepastoji - blogai, sena merga lieki - blogai, jauna teki - blogai.... kada kas buvo gerai? Svarbiausia santykiai su vyru, palaikymas vienas kito, pasitikėjimas vienas kitu ir tikėjimas tuo ką darote, ko siekiate. O žmonės lai plepa, liežuvauja, vistiek nuo to niekas nesikeičia. Numokite ranka į kvailą klausimą ir nieko neatsakinėkite nesusipratėliams, ir be to kodėl prieš kažką reikėtų aiškintis ir teisintis?
QUOTE(rugiagėlė @ 2006 11 24, 11:10)
Ai, žmonėms visada blogai. Nėščia teki - blogai, po vestuvių nepastoji - blogai, sena merga lieki - blogai, jauna teki - blogai.... kada kas buvo gerai? Svarbiausia santykiai su vyru, palaikymas vienas kito, pasitikėjimas vienas kitu ir tikėjimas tuo ką darote, ko siekiate. O žmonės lai plepa, liežuvauja, vistiek nuo to niekas nesikeičia. Numokite ranka į kvailą klausimą ir nieko neatsakinėkite nesusipratėliams, ir be to kodėl prieš kažką reikėtų aiškintis ir teisintis?
Nu žinokit aš būsiu nepopuliari dabar, bet prisipažinsiu. Aš tikrai klausinėju draugų ir draugių kada planuojat vestuves, ar planuojat leliuką? Nematau aš čia nieko blogo tuose klausimuose. Kai tai tampa įkiru taip - negerai, bet jei tai draugai, nu nežinau. Arba gal mano draugai tikrai labai geri, nepuola ant manęs ir kuo puikiausiai pasipasakojam vieni kitiems, aišku ir aš netyliu, už atvirumą moku atvirumu, jei matau, kad atsako sausai į tą klausimą nors ir puikiai žino apie mano problemas suprantu, kad nenori apie tai šnekėti ir nebelendu. Bet tikrai klausiu.
Nu ką, vakar darbe turėjom tokį "pasisėdėjimą", tai po visko viena iš mano pavaldinių -sako :parneškit vaikučiams saldumynų .Aš aišku nepasimečiau ir pasakiau, kad vaikų mes neturim.Dar neturim...tada kita bendradarbė visa išraudo ir garsiai prisiminė, kad ir jai taip pat buvo - kai man pernai (o aš tik pernai ir pradėjau dirbt šitam darbe) per kalėdų balių pasiūlė parnešt vaikams saldainių..ir prisipažino, kad iki dabar nesmagiai jaučiasi..Tai žinot jau ne aš, o kolektyvas nesmagiai prieš mane jaučiasi ...
O aš jau pasakojau, kad mes atvirai visiems viską papasakojom, vyras darbe bendradarbiams papasakojo (aišku tiems su kuriais daugiausia bendrauja), tai dabar ne tik užtilo, bet ir visaip kaip įmanoma padeda, morališkai palaiko ir kitų klausimus apie vaikus nukreipia kita linkme. Praeitą savaitgalį turėjom klasės susitikimą (mes su vyru klasiokai), tai irgi pagaliau viską papasakojom, nieko nenuslėpėm, vėlgi visi viską suprato, jokių priekaištų, jokio nesupratingumo, o tik palaikymas. kažkaip faina pasidarė, kad mus supa tokie faini žmonės. Duok Dieve, kad tokie ir liktų.
O as tiesiog pasakau, kad tokia gimiau. Aisku reakciju buna ivairiu.
QUOTE(Nendrė @ 2006 12 15, 22:26)
O aš jau pasakojau, kad mes atvirai visiems viską papasakojom, vyras darbe bendradarbiams papasakojo (aišku tiems su kuriais daugiausia bendrauja), tai dabar ne tik užtilo, bet ir visaip kaip įmanoma padeda, morališkai palaiko ir kitų klausimus apie vaikus nukreipia kita linkme. Praeitą savaitgalį turėjom klasės susitikimą (mes su vyru klasiokai), tai irgi pagaliau viską papasakojom, nieko nenuslėpėm, vėlgi visi viską suprato, jokių priekaištų, jokio nesupratingumo, o tik palaikymas. kažkaip faina pasidarė, kad mus supa tokie faini žmonės. Duok Dieve, kad tokie ir liktų.
Tau gerai Nendre, mus tai baigia visi pasmaugt su tais savo klausimais Nebenoriu nei pas gimines, nei pas draugus vaziuot. Kai kurios drauges, jei jas galima taip pavadint, kalbedamos apie nestumo planavima nepriima manes i pokalbi, nes as negaliu nieko planuot. Kai pasakiau, kad kelis menesius gersiu KT, tai isvertus akis : tu gersi KT ?! Nu zodziu mes tik kaip kralikai turim varyt, o visa kita - ne mums. As tai jauciuos raupsuota tikraja ta zodzio prasme
QUOTE(elijete @ 2006 12 16, 10:22)
Tau gerai Nendre, mus tai baigia visi pasmaugt su tais savo klausimais Nebenoriu nei pas gimines, nei pas draugus vaziuot. Kai kurios drauges, jei jas galima taip pavadint, kalbedamos apie nestumo planavima nepriima manes i pokalbi, nes as negaliu nieko planuot. Kai pasakiau, kad kelis menesius gersiu KT, tai isvertus akis : tu gersi KT ?! Nu zodziu mes tik kaip kralikai turim varyt, o visa kita - ne mums. As tai jauciuos raupsuota tikraja ta zodzio prasme
Elijete Jokiu būdu taip nesijausk.Turėsi tu savo vaikiuką ir galės tos ,,draugės" pavydėti.
Va buvau tokiam susirinkime, pasiguodžiau kad pavargau nuo ped. darbo Tai man tėškė, tipo ko baby nesidarai(pailsėsi tada ), nors tie žmonės žino, kad operavausi...Ir ne šiap sau operavausi... Tik viena tylėjo, ji mane suprato.Nu blyn kraujas užvirė.O dar ne ant nuotaikos bangos buvau.Ale kaip tai su savo cholerišku charakteriu sugebėjau patylėti Visuomenėje to neišvengsi, pasidariau sau išvadą, ir nebekreipsiu dėmesio Darbe šiap jau bent keletas žmonių žino, kad man natūraliai nepavyks , tai ragina darytis IVF (tik turbūt kainų nežino ).Pasirodo, pažįstami darėsi Ir pavyko iš pirmo karto.Pagalvojau, kad jūs žinotumėt Kiek aš visko prisidariau Taigi dabar laukiu ir esu rami ....Bent iki sekančios depresūchos
QUOTE(elijete @ 2006 12 16, 10:22)
As tai jauciuos raupsuota tikraja ta zodzio prasme
Pupa, čia ne tu raupsuota, o jos, ir dar man iškilo klausimas ar tai tikros draugės, jei nepalaiko tavęs? Čia jos nieko apie planavimą nežino. Mok ranka į tokias drauges.