Sanle, ot davei gerą mintį. Kai kas paklaus ir aš pasakysiu, kad ne tavo reikalas. Tikrai gerai pasakei, nėra čia ko klausinėti. Dar ypatingai, kai pradeda įkyriai klausinėti
Vat, tegul truputį pamąsto apie ką klausinėti ir tegul nelenda į kitų žmonių gyvenimus
Kaip aš tave, Sanle, suprantu....Mano vyras irgi sako, kad aš per daug viską dramatizuoju ir vengia ta tema kalbėtis, o taip norėtųsi su kuo nors išsikalbėti. Mamai dar nesakiau, nes reakcija būtų tokia pati, kaip jūs čia ir minėjot, kaltintų (gal kt gėrei? aborto nedarei?, pažįstu savo mamą). Kam dar pasiguosti? Nebent tik merginoms čia forume. Mane taip pat erzina bet koks klausimas ar užuomina apie vaikus. Atrodo, lyg žmogus tave kiaurai mato, žino tavo probemą ir tik grynai savo smalsumą patenkinti nori, medžiagos pletkam ieško (nekalbu, apie tėvus, čia kitas atvejis). Stiprybės tau ir sėkmės
QUOTE(gintarija @ 2006 11 16, 10:43)
Sanle, ot davei gerą mintį. Kai kas paklaus ir aš pasakysiu, kad ne tavo reikalas. Tikrai gerai pasakei, nėra čia ko klausinėti. Dar ypatingai, kai pradeda įkyriai klausinėti
Vat, tegul truputį pamąsto apie ką klausinėti ir tegul nelenda į kitų žmonių gyvenimus
QUOTE(Sesita @ 2006 11 16, 14:20)
Kaip aš tave, Sanle, suprantu....Mano vyras irgi sako, kad aš per daug viską dramatizuoju ir vengia ta tema kalbėtis, o taip norėtųsi su kuo nors išsikalbėti. Mamai dar nesakiau, nes reakcija būtų tokia pati, kaip jūs čia ir minėjot, kaltintų (gal kt gėrei? aborto nedarei?, pažįstu savo mamą). Kam dar pasiguosti? Nebent tik merginoms čia forume. Mane taip pat erzina bet koks klausimas ar užuomina apie vaikus. Atrodo, lyg žmogus tave kiaurai mato, žino tavo probemą ir tik grynai savo smalsumą patenkinti nori, medžiagos pletkam ieško (nekalbu, apie tėvus, čia kitas atvejis). Stiprybės tau ir sėkmės
Ačiū dievui, kad nors čia randu mane suprantančių ir palaikančių
Nežinau ką daryčiau, jei čia negalėčiau pakalbėti su mergaitėmis ir išsilieti
Dėkui už palaikymą
Sanle cia visada gali isipasakoti
As paskutiniu metu pradejau smalsuolius statyti i vieta. Tegul jie jauciasi nejaukiai, o ne as- man ir taip jau blogai. Turiu tokia pazistama, kuri karts nuo karto uzeina pas mane i darba patikrinti ar as dar nesiruosiu i dekreta. Kaskart atejusi ziuri i pilva... Paskutini karta atejo su savo vaiku ir sako: ziurek, koks mano jau didelis, o tu, tingine, ko lauki? As buvau kelios dienos po persileidimo... Pratrukau. Pasakiau viska ka apie ja galvoju. Ir pirma karta gyvenime palengvejo Ji daugiau nebeuzeina. Labiausiai man keista del to, kad zmones tokie tupi...
Na o savo mamai be reikalo papasakojau. Dabar, kai paskambina, pirmas klausimas buna, kaip as jauciuosi
Na o savo mamai be reikalo papasakojau. Dabar, kai paskambina, pirmas klausimas buna, kaip as jauciuosi
Man labai dažnai aiškina - na va du berniukai, tai dabar mergaitės reikia. O kai tiesiai sakau, kad negaliu, neišeina, nepavyksta, problemos, tai dažniausiai netiki - kaip jau - du pavyko, o trečias - ne.
Man labai patiko vienas posakis, tik nebeprisimenu, kur skaičiau (Man atrodo kad tai kažkurio iš kinų mąstytojų)- "nesvarbu, kas ką sako, svarbu, ką mes girdime".
Aš irgi vis galvoju - kodėl man siunčia visokius paveiksliukus su leliukais - negi tyčia erzina, kad pažliumbčiau? Žino gi, kad negaliu. Bet kai imu žvelgti į tai filosofiškai - visiems siunčia, pasiunčia ir man be jokių kėslų. Joms gražu, jos dalinasi tuo grožiu su kitais, o kad jis yra kažkam druska ant žaisdos....
Man labai patiko vienas posakis, tik nebeprisimenu, kur skaičiau (Man atrodo kad tai kažkurio iš kinų mąstytojų)- "nesvarbu, kas ką sako, svarbu, ką mes girdime".
Aš irgi vis galvoju - kodėl man siunčia visokius paveiksliukus su leliukais - negi tyčia erzina, kad pažliumbčiau? Žino gi, kad negaliu. Bet kai imu žvelgti į tai filosofiškai - visiems siunčia, pasiunčia ir man be jokių kėslų. Joms gražu, jos dalinasi tuo grožiu su kitais, o kad jis yra kažkam druska ant žaisdos....
o as turiu tokia bendradarbe, kuri mane tiesiog varo is proto. ji pati kaip suprantu turi policistines kiausides (taip sprendziu is pozymiu kaip pvz kad mmm buna vos kelis kart i metus ir t.t., nu gal ir klystu, tikrai 100 proc ir netvirtinu), tik pati to nezino, nu bet jai ir nereikia zinot, nes vis tiek susilauke sunaus. vyras jos dar pries vestuves pasiule pabandyt leliu pasidaryt, kaip veliau jinai issiaiskino - norejo patikrint ar vaisinga (taip vyrui pasiule jo tevas). nu esme tokia, kad ji daznai labai pristoja prie manes su klausimu (cia aisku po to kai apie savo vaika pripasakoja ka nors) - o kada tu turesi vaiku? as nezinau kaip pasakyt kad as ju po velniu negaliu turet, nesigauna. jauciu kada nors as kai busiu ne nuotaikoje ir vel manes paklaus primusiu as ja
o aš kelis kartus save savotiškai pagaunu... na lyg tai, kad turėjau problemų suteikia teisę lįsti kitiems į dūšią, įtariant, kad ir jie susiduria su kažkuo panašiu... pajutau, kad visaip bandau provokuoti atvirumą... ir kai vieną kartą pavyko, pasijutau labai nesmagiai... juk kiekvienas pasirenka su kuo būti atviram, su kuo ne. kam ir kiek sakyti.
bet negaliu... na tiesiog mirtinai norisi žinoti kokios problemos, tariesi galintis padėti, nors ar tikrai galėtum... na išklausyti, pasidalinti patirtimi, bet juk to ne visiems reikia...
iš kitos pusės, kai su drauge netyčia susitikom VK apsikabimon, paverkėm, pasiguodėm, turim savų paslapčių nuo kitų draugų...
nors... kai pagalvoji kažkoks prakeikimas tarp mūsų draugų. pamenu viena panelė studijuojanti mediciną pasakė viena iš penkių porų gali nesusilaukti vaikų, įsivaizduoji kas nors iš mūsų draugų (kaip tik penkios poros) gali turėti problemų. o gavosi vos ne priešingai, panašu, kad tik vieni tų problemų neturėjo... va tau ir išsilavinę, inteligentiški, pakankamai aukšto socialinio statuso ir pusėtinai sveiko gyvenimo būdo atstovai...
bet negaliu... na tiesiog mirtinai norisi žinoti kokios problemos, tariesi galintis padėti, nors ar tikrai galėtum... na išklausyti, pasidalinti patirtimi, bet juk to ne visiems reikia...
iš kitos pusės, kai su drauge netyčia susitikom VK apsikabimon, paverkėm, pasiguodėm, turim savų paslapčių nuo kitų draugų...
nors... kai pagalvoji kažkoks prakeikimas tarp mūsų draugų. pamenu viena panelė studijuojanti mediciną pasakė viena iš penkių porų gali nesusilaukti vaikų, įsivaizduoji kas nors iš mūsų draugų (kaip tik penkios poros) gali turėti problemų. o gavosi vos ne priešingai, panašu, kad tik vieni tų problemų neturėjo... va tau ir išsilavinę, inteligentiški, pakankamai aukšto socialinio statuso ir pusėtinai sveiko gyvenimo būdo atstovai...
vat aš irgi turiu vieną tokią draugę, kuri vos ne per kiekivieną susitikimą klausdavo mūsų, tai kada vaikų turėsit? kai man buvo negimdinis, kažkaip galvoju, pasakysiu jai 9aišku be priešistorės), gal susiprotės, kad sunkumų turim, nebenervins savais kvailais klausimais. pasakiau, bet nepadėjo. ir toliau kiekvieną kartą vis to paties klausė. tai kurį laiką mane dar nervindavo tie jos klausimai, o po to pagalvojau, kad ko aš čia jaudinuosi, na, jeigu jau toks kvailai nesupratingas žmogus yra, tai reikia nekreipti dėmesio, nes tai nepagydoma. ir nebekreipiau dėmesio. tik vat pastaruoju metu baigėsi tie jos klausimai: tai man dabar jau smalsu, ar čia ją vyras paprotino, ar gal pati su kokiais sunkumais susidūrė?
beje, o su avisingumu problemų tikrai daug žmonių turi. vat turiu aš tris drauges, tai iš mūsų keturių, aš ir dar viena draugė turi sunkumų. taio vat toks įspūdis susidaro, kad tas vienas penktadalis koncentruojasi tarp socialių, išsilavinusių šeimų, o visokie pijokai ir pan. jokių problemų neturi.
beje, o su avisingumu problemų tikrai daug žmonių turi. vat turiu aš tris drauges, tai iš mūsų keturių, aš ir dar viena draugė turi sunkumų. taio vat toks įspūdis susidaro, kad tas vienas penktadalis koncentruojasi tarp socialių, išsilavinusių šeimų, o visokie pijokai ir pan. jokių problemų neturi.
Ot ir aš esu susidūrusi su šia problema, kai dar neturėjau sūnaus. klausinėdavo visi , kas tik netingėjo, tipo, kada vaikiukų susilauksit, nemiegogit, netingėkit. Tokia jau ta mūsų visuomenė, kad labai jau svetimomis problemomis ir ligomis serga. Pradedi rimčiau su vaikinu draugauti, tai visi kaip susitarę ima klausinėti, kada vestuvės, tėvų kaime net buvo kaimynės ir šiaip tetukės mums vestuvių datą numatę , po vestuvių jei nepradedi apvalėti kiap prisirpus uoga, vėl visiems įdomu, kada . Mano atveju tai kaimynas vienas ( na jis toks subobėjęs, pletkais užsiima labiau nei kitos moteriškės, nes namuose gyvena su 5 moteromis- uošve, žmona ir 3 dukros, tai net klausinėdavo, gal reikia parnešti kokių vaistažolių iš sodybos, rūtų - mėtų, kur nuo " moteriškų " bėdų labai padeda. Atsirado mat žinovas.. Po to spėlioja vaiko lytį, kai jau . Mano atveju ultragarsas lyties nerodė, bet visi baisiai klausinėjo , ko laukiatės, kai pasakydavau, kad nežinom, tai net pykteldavo, kad tipo pasikėlę, sakyti nenorit, nes dabar gi " televizorius " parodo, kas gims. Kai jau turi vieną vaikiuką ir šis paaugęs, visiems rūpi , kada antras, ko laukiat, ką, nebenorit. Taip jau yra . Būtų juokinga, jei nebūtų graudu. na bet visi klausinėtojai ir pletkininkai tegu pirma savo kiemus išsikuopia, nes tie pletkai tai dažnai prieš juos pačius atsisuka, kad ir tas kaimynas, kur turi 3 dukras- 2 iš jų jau senos mergos, tai jauir pats pritilęs, sako- " sutikčiau, kad ta vyriausioji kad ir netekėjus, " pasidarytų vaiką" anūkų noriu..." O viena teta, kur mano galėjimu- negalėjimu turėti vaikų baisiai domėjosi, jos marti deja, taip pat dabar turi problemų ir nė vieno vaiko.
Aš jau nekreipiu dėmesio , kai sako, kada antrą vaiką planuojat, gi dičkis jau sūnus. Atšaunu, kad darau karjerą ir saugau figūrą. Ir šiaip tuos klausinėtojus reikia siųsti kuo toliau, jei patys nesusipranta.
Aš jau nekreipiu dėmesio , kai sako, kada antrą vaiką planuojat, gi dičkis jau sūnus. Atšaunu, kad darau karjerą ir saugau figūrą. Ir šiaip tuos klausinėtojus reikia siųsti kuo toliau, jei patys nesusipranta.
Zmones smalsus, visiems viskas idomu ispradziu isklausineja, paskui visiems ispasakoja, kai kuriems turbut taip gyventi idomiau, nesvarbu kad savo poelgiais gali iskaudinti zmogu kuris jau ir taip nemazai paragavo. Mano asmeninis gyvenimas mano, o neviesas. Nekreipiu as jau senai demesio i tas kalbas ir klausymus Kazkaip per tuos metus uzsigrudinau Nekreipiu demesio i klausymus ir i kai kuriu zmoniu kaltymus, vos ne kaip jus galite tiek laukti. Kad tik nuo manes priklausytu, as jau turbut ir futbolo komandai pasirasyciau, bet kad ir tuo vieno niekaip neeina pagauti
"vyras jos dar pries vestuves pasiule pabandyt leliu pasidaryt, kaip veliau jinai issiaiskino - norejo patikrint ar vaisinga (taip vyrui pasiule jo tevas)" - turbūt ilgai neatleisčiau uošviui ir vyrui už tokį patikrinimą . Jeigu jau tiek svarbu buvo, ar nebus problemų pastoti, tai reikėjo ir vyrui pristatyti pažymą, kad sveikas, vaisingas. Ką aš žinau, ne mano reikalas, bet pagarbos čia nerasta nė už kapeiką, apie kažkokį dvasinį artumą su vyru išvis nekalbu. Šlykštu. Gerai, kad dar pats uošvis po sijonu nelindo tikrint, ar viskas ten tvarkoj.
Papildyta:
nesusilaikiau nepakomentavus saules zuikucio papasakotos istorijos
Papildyta:
nesusilaikiau nepakomentavus saules zuikucio papasakotos istorijos