Įkraunama...
Įkraunama...

Kai slegia klausimai...

Na jus čia užlankstėte... Supratu, kaip reiktų prasisukti su "donoru" tradiciniu sugulimo metodu lotuliukas.gif Bet va kaip tinkamą donorą įkalbėti į sterilų buteliuką spermiukų prileisti blink.gif Maždaug taip "Mielas Petrai, tu man labai patrauklus, ir seksu su tavim mielai užsiimčiau, nors myliu savo vyrą... Nors kam čia tas seksas, gal geriau tu į buleliuką nuleisk ir tiek žinių" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Magi @ 2006 05 05, 14:59)
Na jus čia užlankstėte... Supratu, kaip reiktų prasisukti su "donoru" tradiciniu sugulimo metodu lotuliukas.gif  Bet va kaip tinkamą donorą įkalbėti į sterilų buteliuką spermiukų prileisti blink.gif Maždaug taip "Mielas Petrai, tu man labai patrauklus, ir seksu su tavim mielai užsiimčiau, nors myliu savo vyrą... Nors kam čia tas seksas, gal geriau tu į buleliuką nuleisk ir tiek žinių" lotuliukas.gif

Arba kaip meksikiečių serialuose: prigirdo vyrus ir pasidaro su jais vaikus. Aišku čia juodas jumoras, bet ko tik mes vargšės moterėlės nesigriebiame kartais...
Atsakyti
kazkaip as galvojau, kad cia tema, paie tai kaip reaguojat ir ka atsakinejat i klausimus kai klausia apie tai kada bus leliukai? g.gif as tai artsakysiu i situs morales klausimus jeigu nepastosiu dar kokiu 5 ar daugiau metu, nes dabar bandau nesmerkti ne vienos puses nes kaip sakoma "nespjauk i sulini nes dar reiks isgerti" tongue.gif
Atsakyti
Merginos, kadangi labai jautriai sureagavau i sia diskusija, tai pakalbejome ir seimoje sia tema. Na, nesakysiu, ka sake mano antroji puse...
Vienzo, sureagavo taip, kaip ir visi musu oponentai - kurgi yra ribos? Kas yra galima ir moralu ir kas jau nebe?
Vienintelis dalykas, del ko apskritai atvirai reagavau i sia diskusija yra tai, kad jaunos merginos nepagalvotu, kad "neetatiniu dononoru", dvigubos morales bei istatymu ir nustatytu taisykliu nesilaikymas - tai norma.
Mamytukas pagal stilistika ir gramatika - ne alfabete ir ne kaimo bobele, tokiu budu issprendusi savo "klausima". Ji puikiai suprato, ka dare. Bet leiskite padiskutuoti. Vaikas - ka - daiktas? Tai mums suteikta laime ir garbe isauginti ta vaika. Tai ne musu nuosavybe. Ir jeigu jus, gerbiamosios, priejote tokia riba, kad negalite/negalesite paaiskinti savo vaikui, kokiu budu jis atsirado jusu seimoje, tai ka galetu reiksti?
Apskritai, tik laiko klausimas, kada isaiskes teisybe. Ir postringavimai, kad kazkas kazkam nemelavo, nes nepasake, tai atleiskite...
Vienzo, galite man prilipdyti kokia tik norite etikete (morlizuotojos, kvailes ir t.t.), mano nuomones tai nepakeis. Jau as geriau atvirai pakovosiu uz savo teisybe ir argumentuosiu su istatymu leideju, jeigu manysiu, kad jo argumentai ir taisykles nepriimtinos ir kenksmingos, negu elgsiuosi taip, kad paskui ir paciai reiktu pamirsti, ir kitiems prisiekineti iki grabo lentos tyleti.
Vien del to variau i Baltarusija, kad mano vaikas, donorinis, turetu pilnas teises ir visiems galetu drasiai ziureti i akis, kad mes busime istatymiski jo tevai, kad man nebus geda niekam pasakyti, kaip jis pas mus atsirado ir nereikes sleptis nuo nieko ir niekada. Nei mums, nei jam.
Ir jeigu Mamytukas galvoja, kad as cia rasineju is arogancijos ar norejimo pamokyti, gal pasidometu mano istorija arba mano siandienine savijauta, kai laiminga pabaiga lyr ir nenusisviecia...
Atsakyti
Aciu, Chiara, uz nuosirduma 4u.gif

QUOTE(Chiara @ 2006 05 07, 18:58)
Mamytukas pagal stilistika ir gramatika - ne alfabete ir ne kaimo bobele, tokiu budu issprendusi savo "klausima". Ji puikiai suprato, ka dare.

Na, jei tai kazka lemia, jeigu pagal tai sprendziama, ar verta su zmogum diskutuoti - galiu patikslinti - abu su vyru turim mokslinius laipsnius, geras pareigas ir pakankamai uzdirbame ax.gif

Nenoriu niekam irodineti, kas yra moralu ar amoralu g.gif Svarbiausia elkites taip, kad nekiltu vidiniu konfliktu, kad pacios pries save jaustumetes teisingos. Negimeme tam, kad tenkintume kitu lukescius mirksiukas.gif

Nepyk Chiara, tikrai nesu skaiciusi tavo istorijos 4u.gif O butu idomu... Tiesiog neturiu tiek laisvo laiko sedeti forume.. Mielai paskaityciau, jei imestum nuoroda mirksiukas.gif

Beje, kazkas minejo, kad apvaisinimas donoro sperma nera brangus g.gif Mes bandemes kreiptis i viena klinika LV (tiesiog norisi patikimo varianto - kad ir del galimu lyt. keliu plintanciu infekciju), gavome atsakyma - suma sumarum 880 euru g.gif T.y. 3036 lt, be keliones islaidu mirksiukas.gif Nesiginciju, galbut BY pigiau, bet doh.gif

Su pagarba visoms pasnekovems wub.gif
Mamytukas

Atsakyti
QUOTE(mamytukas @ 2006 05 08, 13:58)
Beje, kazkas minejo, kad apvaisinimas donoro sperma nera brangus  g.gif 

Matai - čia santykinis dalykas mirksiukas.gif
Šiaip aš tiesą sakant nelabai matau skirtumo, ar su donoru/e ar su realiu žmogum sugulti. Nebent sugulimo faktas yra labai smarkiai sureikšminimas. Man žmogus - visų pirma jo vidus, o ne fiziologija. Triušiukai irgi sugula, bet jų juk nekaltina niekas neištikimybe.
Ir nereikia aiškinti, kad moteris negali mylėtis nesusijaudinusi - tuomet reikia biologijos vadovėlius dar sykį pasiskaityti. Beje, matyt esu be galo pasileidusi ar frigidiška - turėjau partnerių, kurie lyg ir patiko, bet malonumo jokio nebuvo.

O susijaudinimą ir orgazmą laikant neištikimybės matu, galėtų vyras pradėti kelti pavydo scenas ir vibratoriui doh.gif

Chiara, viskas ką tu rašai, yra labai teisinga....deja, man tai skamba deklaratyviai, patetiškai ir atleisk ne realistiškai...visa tai tiesa...visa tai siektina...visa tai (taip, tu teisi) reikia matyt deklaruoti, kad kaip tu sakai "pasaulis nesugriūtų"....bet - jeigu tai būtų realybė, visi ar bent dalis žmonių jau būtų šventieji....gerai įsižiūrėjus kiekviename žingsnyje tu, aš, mūsų artimieji susiduriame su dvigubais standartais ir didesnėmis ar mažesnėmis nuodėmėmis....kartais jas taisome, dėl jų atgailaujame...o kartais net nepastebim....o dar dažniau - prisimatuojam gyvenimą ir standartus pagal save...ir ypač lengva juos prisimatuoti sau tobulus, kai kalbi apie kitus. Kai visgi pats susiduri, kažkaip nejučia tie standartai mutuoja...
Vaikas - ne žaisliukas? Taip, visiškai sutinku. Tačiau būkime sąžiningos - daugelis čia mūsų balansuojame ant tos ribos, kas leistina, kas ne....
Sakai - pasakysi vaikui, kad jis donorinis? Puiku...aš matyt nepasakyčiau, nes intuicija visgi sako, kad vaiko norėjimas ir "gamyba" su donorinėmis/donoru nugali tą atsargumą, kurį intuityviai diktuoja moralė...galiausiai vaikas jaustų greičiausiai tapatumo problemą, nes visgi suvoktų, kad kažkuris iš tėvų nėra tikrasis tėvas ar mama, o apie tikrąjį iš viso jokių šansų sužinoti...Gal visgi tada moraliau, kai "tėvelis" kaimynas? Čia retorinis klausimas......O gal dar moraliau vaikui iš viso nieko nesakyti? Ir tą kaltę dėl beatodairiško vaiko norėjimo nešioti pačiam, o ne padalinti dar ir vaikui?
Nieko nenoriu nei pasmerkti, nei nuginčyti....Visus tikiuosi suprantu (ar bent stengiuosi suprasti) vienodai. Tenoriu pasakyti, kad niekada nieko negalim susprausti į va tokius siaurus rėmus, už kurių nieko nebesimato ir nebesijaučia....
Kaip galiausiai biblinė metafora apie krislą akyje?
Atsakyti
As daug galvojau apie cia isdestytas mintis....O ypac vakar, tokia grazia mamyciu diena. Ir priejau vienos isvados, kiekvienas pasirenka kelia kuris jam priimtinesnis, nes kenteti yra per ziauru. Ir jeigu mano vyras butu nieko pries kaip sakoma "sugulima su kitu", manau ir as pasirinkciau mamytuko kelia. Bet beveik esu isitikinusi, kad tokiu atveju mano seima isirtu. Todel kiek bus imanoma dar meginsim keleta IVF, o jei ne tai tada isivaikinsime(nors labai svajoju pati isnesioti), o gal tada ir savo susilauksime, buna gyvenime stebuklu.
Todel negalime smerkti kitu...As ir zinau kelta atveju kaip mamytuko, ir vyras zino, ir seimoje viskas gerai.
Atsakyti
QUOTE(mamytukas @ 2006 05 08, 13:58)
abu su vyru turim mokslinius laipsnius, geras pareigas ir pakankamai uzdirbame  ax.gif Beje, kazkas minejo, kad apvaisinimas donoro sperma nera brangus  g.gif  Mes bandemes kreiptis i viena klinika LV (tiesiog norisi patikimo varianto - kad ir del galimu lyt. keliu plintanciu infekciju), gavome atsakyma - suma sumarum 880 euru  g.gif T.y. 3036 lt, be keliones islaidu  mirksiukas.gif Nesiginciju, galbut BY pigiau, bet  doh.gif

500Eurų plius 360lt (jei abu važiuoja autobusu, jei važiuoji viena- tik pusė sumos). Kitoje klinikoje turėtų būti dar pigiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mirėja: 08 gegužės 2006 - 20:13
Sveikos, paskaiciau cia jusu pasisakymus, ir manau, kad is tikruju tie klausimai erzina... sad.gif Atrodo, kad visi aplink zino, kad tu turi kazkokia tai problema ir lyg tycia mina ant nuospaudu g.gif
Atsakyti
QUOTE(sipsenele 24 @ 2006 06 03, 19:43)
Sveikos, paskaiciau cia jusu pasisakymus, ir manau, kad is tikruju tie klausimai erzina... sad.gif  Atrodo, kad visi aplink zino, kad tu turi kazkokia tai problema ir lyg tycia mina ant nuospaudu g.gif

Mūsų visuomenėj iš viso yra įprasta kišti nosį į ne savo reikalus, skubiai kitus pasmerkti ir padaryti savo išvadas. Netekėjusias merginas tarkuoja, kada jos ištekės (kol įvaro senmergės kompleksą), bevaikes šeimas - kada turės vaikų... O jei neturi - reiškia palaidai gyveno ir darė abortus bash.gif bash.gif bash.gif protest.gif
Atsakyti
Oi, merginos, žiūriu senokai šitoje temoje lankytasi, bet negaliu nepasiguosti (na, kas gi kitas geriau mane supras, nei jūs). Jei galėčiau, tai vieną šeimos draugą gun_rifle.gif gun_rifle.gif , nes jau užpypino su savo klausimais apie gandrus. Aš suprantu, kai teiraujasi mama, ar anyta (nors jų klausimai taip pat sukelia ne kokias emocijas), bet čia... ir netingi gi žmonės suskaičiuoti, kiek laiko tu ištekėjus, kiek kambarių turi ir kiek pinigų uždirbi. Tipo, visos sąlygos yra, ko lauki - greičiau gimdyk, nes kitaip vyras pabėgs. bash.gif
Atsakyti
QUOTE(Sesita @ 2006 11 06, 12:56)
Jei galėčiau, tai vieną šeimos draugą  gun_rifle.gif  gun_rifle.gif , nes jau užpypino su savo klausimais apie gandrus. ir netingi gi žmonės suskaičiuoti, kiek laiko tu ištekėjus, kiek kambarių turi ir kiek pinigų uždirbi. Tipo, visos sąlygos yra, ko lauki - greičiau gimdyk, nes kitaip vyras pabėgs.  bash.gif

Na tai ir rėžk į akis tiesiai žiūrėdama - "Negaliu, - sakyk. Tu kai toks protingas ir apskaičiuojantis, duok instrukciją kaip čia ką kada ir už kiek daryti! Pas ginekologą nenori su manim nuvažiuot? O už vizitą vieną-kitą sumokėt, nenori, a? Kodėl, a? blink.gif Tu gi toks besirūpinantis ir viską žinantis, kaip čia dabar....???" blink.gif
Atsakyti