Įkraunama...
Įkraunama...

Kai slegia klausimai...

Jo, visada pasijaučiu visada nejaukiai, kai sutinku didelius moralistus...
Atsakyti
QUOTE(murmur @ 2006 05 05, 11:37)
apie kokius savininkiskumo jausmus mes cia diskutuojam - siandieninej visuomenej istikimi vienas kitam zmones yra vienetai. Uztenka nueiti i imones baliu rimtesni, uztenka susitikt giminaiti pinigingesni - pamatai ir isgirsti, jog visi eina i kaire ir i desine, kai kuriu zmonos/vyrai tai zino - ir gyvena sau toliau.
Ir va cia tai daroma su tikslu patirti malonuma, nuotyki ar kazka pan. rolleyes.gif nesmerkime zmoniu - kiekvienas turi jam svarbia priezasti elgtis taip ar kitaip  4u.gif

Na nuomonės išsakyti niekam nedraudžiama - aš, beje, taip pat pasakiau savo nuomonę ir nieko nemanau smerkti, pati žinau daug skirtingų ir įvairaus lygio atvejų g.gif
bet matyt esu dar "gyvenimo tiesų nesugadinta" tongue.gif ir noriu tikėtis, kad mes su vyru papuolam į tuos istikimųjų vienetus ax.gif
Santykiuose esu maksimalistė - reikia kitų, varyk pas kitas, bet manęs nebeturėsi schmoll.gif Šiuo metu man atrodo, kad mieliau gyvenčiau bendrabutyje, nei taikstyčiaus su vyro (kad ir kokią jis man prabangią buitį užtikrintų) neištikimybe blink.gif
ir čia joks ne moralizmas - tiesiog savigarba mirksiukas.gif o dėl kitų - tegul jie gyvena kaip jiems gyvenasi, aš tik bandžiau atvirau pasakyti, dėl kokių priežasčių aš taip negalėčiau blush2.gif
Atsakyti
Gal neskaitykim siu nesutikimu kaip moralu. Tai tik kita nuomone.
Manau nei Chiara.. niekas is pasisakiusiu nepuls "nedraugauti" ar ignoruoti kitaip pasielgusiu zmoniu realiame gyvenime.
Man geriau gyventi pagal mano vertybes. Kitu gyvenimai - ju paciu reikalas, svarbiausia kad viso to nereiketu "srebti" palikuoniams... to as nuosirdziai bijau ir niekada del reprodukcijos nesimakaluociau su kitu vyru lytiniais organais.

Papildyta:
Man vaikas -apskritai ne dvieju lasteliu samplaika... tai dvieju zmoniu bendra dusele..
Atsakyti
Kam taip viską komplikuoti ? Jei donoro tikrai reikia, visiškai nebūtina po juo gultis. Pakanka pakišti jam sterilų indelį ... Prieš tai aišku susirasti to vertą donorą

Atsakyti
Man irgi taip atrodo, kad nereikia nei Mamytuko, nei ko nors smerkti už tai kaip kas gyvena. Nei vienas iš mūsų negyvena tobulai ir negyvens.
Bet tokie dalykai man atrodo, tai tas pats, kas žaidimas su ugnimi. Na, nežinau kol kas to padaryti aš negalėčiau... nežinau kaip galiu galvoti po 5 ar 10m.
Papildyta:
QUOTE(Diletantas @ 2006 05 05, 10:58)
Kam taip viską komplikuoti ? Jei donoro tikrai reikia, visiškai nebūtina po juo gultis. Pakanka pakišti jam sterilų indelį ... Prieš tai aišku susirasti to vertą donorą

Toks jausmas, kad visiškai nesigaudote apie ką šnekate. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Diletantas @ 2006 05 05, 12:58)

O toliau....?
Atsakyti

Toks jausmas, kad visiškai nesigaudote apie ką šnekate. g.gif
[/quote]

Patikėk, susigaudau labiau nei gali įsivaizduoti. Kam reikia, tas supras puikiausiai smile.gif
Atsakyti
Vaiko pradėjimas su kitu vyru vardan savo vyro gal ir nėra neištikymybė juk ,,tai' daroma ne dėl malonumo ne dėl sekso o dėl vaikelio pradėjimo. Nesakyčiau kad būtų sunku pamiršti ar tai atleisti ar dar kažkokį žodį pritaikytume dėl to kad antroji pusė turėjo lytinių santykių su kitu žmogumi. Nėra čia toks mirtinas ir smerktyinas dalykas permiegoti su kitu, galima tai šeimoje išgyventi, bet va tas vaikučio auginimas ir tas gyvas lakstantis priekaištas tavo antrąjai pusei, kad vistik tai ne tavo kraujas ...manyčiau su tuo sunku susidoroti. kai įsivaikini, visi aplinkui žino ir vaikelis auga žinodamas iš kur jisai atsirado, sutinku, bet kai reikia gyventi su paslaptim...
Atsakyti
QUOTE(Daiva @ 2006 05 05, 10:40)
Jo,  visada pasijaučiu visada nejaukiai, kai sutinku didelius moralistus...

mirksiukas.gif
Neisivaizduoju, kad man kas nors (ar net asmeninis vyras) pasiulytu Mamytuko iseiti. Dabar tureciau pasirodyti kvaila per visa pilva, pasidariusi 4 IUI ir tiek pat IVF, ismetusi santaupas, kai tiksliai abu zinome, kad vienintele musu problema - nesuderinamumas?
Beje, idomu, kaip i si problemos sprendima reaguoti moteru-feminisciu organizacija "salin rankas nuo musu kiausidziu"? Idomu, ka gelbetu - mano kiausides ar morale?
Apskritai, esu isitikinusi, kad egzistuoja morales normos, ir be jokiu islygu. Beje, su zmonemis, daranciais islygas, nenoreciau susidurti nei seimoje, nei darbe, nei kokioje istaigoje... Dar ir man kokia nuostata pritaikys.
As manau, kas post factum nera ko moralizuoti, visgi apskritai poziuris siurpina...
Gal cia mano silpnoji vieta.
Atsakyti
QUOTE(Chiara @ 2006 05 05, 11:28)
<...>
Apskritai, esu isitikinusi, kad egzistuoja morales normos, ir be jokiu islygu. Beje, su zmonemis, daranciais islygas, nenoreciau susidurti nei seimoje, nei darbe, nei kokioje istaigoje... Dar ir man kokia nuostata pritaikys.
As manau, kas post factum nera ko moralizuoti, visgi apskritai poziuris siurpina...
Gal cia mano silpnoji vieta.

Matai, jei jau imti moralę, tai ir IVF'as yra amoralus, nes jis (šiam momentui) sukuria daugiau nei vieną gyvybę (jei imti, kad gyvybė prasideda nuo spermotozoido ir kiaušialąstės susijungimo), kuri vėliau yra nužudoma, vardan aukštesnio - kilnesnio siekio - vaiko.
Čia taip galima į etiką ir moralę nusigrybauti ... g.gif
Atsakyti
Nemanau, kad sugulimas tik dėl vaiko pradėjimo yra neištikimybė. Net tik seksą be meilės iš esmės nelaikau neištikimybe.
Atsakyti
QUOTE(Daiva @ 2006 05 05, 12:38)
Nemanau, kad sugulimas tik dėl vaiko pradėjimo yra neištikimybė. Net tik seksą be meilės iš esmės nelaikau neištikimybe.

sakyčiau maskuliniškas požiūris mirksiukas.gif
kažkur labai girdėta "čia gi tik paprastas seksas, man tai nieko nereiškia" tongue.gif
vyras moteriai: "ką veiksi šį vakarą?" "ai, einu pas Joną/Petrą/Antaną - seksu užsiminėsim. Aš tave labai myliu, brangusis" lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo femme: 05 gegužės 2006 - 11:47