Įkraunama...
Įkraunama...

Kai slegia klausimai...

QUOTE(Chiara @ 2006 05 04, 17:37)
Cia toms, kurioms kirba mintis, kad gal kartais galima apgauti kita ar net pacia save.
Is artimu draugu rato turiu labai pamokoma istorija apie tai, kai viena mergina ~ 4 - 5 menesi pranese savo draugui besilaukianti (atseit, nesuprato iki to laiko) ir pareikalavo vedybu - vaiko islaikymo ir t.t.
Taigi, siai dienai situacija tokia - vyrukas vede kita mergina, su ja net nesusilaukes ir nelaukes vaiku ir ruosiasi IVFui. Sako, geriau 30 IVFu, negi panasus spjuviai i veida.

Jau geriau nieko, negu toks didelis melas ir n-IVF(kiek pinigu bus), tai nors ramiai gyvensi ir sazine bus svari, ir zinosi, kad viska darei saziningai siekiant tikslo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(svajukė @ 2006 05 04, 14:27)
viskas priklauso nuo vyro požiūrio. aišku, aš kalbu apie donorinę spermą, bet ne kombinacijas lovoje su svetimu.  smile.gif

jeigu būtų tokia situacija, aš pati asmeniškai norėčiau turėti vaikelį, kurio bent dalis genų būtų savi (egoistiška galbūt, bet...). ir, jeigu, pvz., dėl mano kaltės negalėtume su vyru susilaukti palikuonių, aš sutikčiau darytis IVF'ą su donorinėmis kiaušialąstėmis. nematau čia nieko smerktino, o ypač tokio, kad reikėtų po to visą gyvenimą gailėtis ir būti nelaimingai.  rolleyes.gif

4u.gif 4u.gif Ačiū blush2.gif

Tik vat ar sakyt ar nesakyt g.gif O jei sakyt tai kam sakyt o kam ne g.gif Planavau sakyt sesei ir mamai, o jei mama ramiai reaguos ir gausiu jos "palaiminimą" tėčiui. Bet biški pašnekėjau tą temą su Chiara ir pradedu manyti kad gal visai patylėt g.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mirėja: 04 gegužės 2006 - 16:34
siaip merginos, per giliai jus cia kapstote ax.gif
mirksiukas.gif
Papildyta:
nors paprastai, nuo tol laiko, kai taip nusprendem, esu prisiekusi sau tyleti "do kanca" biggrin.gif , bet beskaitant Jusu mintis, kyla noras isiterpti, gal kazkam tai padetu apsispresti..
Mes pasirinkom ta atveji - trecia asmeni mirksiukas.gif patirties turiu, nes musu dziaugsmelis jau eina i mokykla wub.gif
Gal tiesiog turiu labai supratinga vyra wub.gif , kuris ir pasiule ta iseiti.. Neslepsiu - daug dvejojau ir svarsciau... Bet mes kalbedavomes ilgai ir nuosirdziai.. Ir pasiryzom.
Pastojau labai greit. mirksiukas.gif Vyras viska zinojo. Tiek , kiek norejo zinoti. Paskui uzmirsom ta amziams. Per tiek metu, niekada nera prikises.. Net uzsimines. Labai dziaugiasi vaiku ir ji myli. wub.gif
Tiesa, dar pasakysiu (del ko turbut visai manes nesuprasit doh.gif ) - musu atveju, galimas buvo IVF-as. Pinigu jam turejome. Bet nesiryzome...
Kai pradejom laukti vaikelio, tikrai pamirsom visa pradejimo pradzia.. Buvo daugiau dziaugsmo, nei noro grazytis i praeiti, kurios jau nebepakeisi... Buvom ir esam laimingi wub.gif

P.S. jau svajojam ir apie antra vaikeli mirksiukas.gif Vyras svaigsta ta mintim - jis nuostabus tevas wub.gif
Atsakyti
o tikras vaiko tevas zinojo apie sumanyma ir sutiko? Dabar ner pretenziju i vaika?
Atsakyti
QUOTE(mallena @ 2006 05 04, 17:12)
o tikras vaiko tevas  zinojo apie sumanyma ir sutiko? Dabar ner pretenziju i vaika?

zinojo. sutiko mirksiukas.gif
pretenziju neturi - savo gyvenima gyvena mirksiukas.gif
per tiek metu neparupo, manau ir neparups. patikimas zmogus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytukas @ 2006 05 04, 16:08)
siaip merginos, per giliai jus cia kapstote  ax.gif
mirksiukas.gif
Papildyta:
nors paprastai, nuo tol laiko, kai taip nusprendem, esu prisiekusi sau tyleti "do kanca"  biggrin.gif  , bet beskaitant Jusu mintis, kyla noras isiterpti, gal kazkam tai padetu apsispresti..
Mes pasirinkom ta atveji - trecia asmeni  mirksiukas.gif  patirties turiu, nes musu dziaugsmelis jau eina i mokykla wub.gif
Gal tiesiog turiu labai supratinga vyra  wub.gif  , kuris ir pasiule ta iseiti.. Neslepsiu - daug dvejojau ir svarsciau... Bet mes kalbedavomes ilgai ir nuosirdziai.. Ir pasiryzom.
Pastojau labai greit.  mirksiukas.gif  Vyras viska zinojo. Tiek , kiek norejo zinoti. Paskui uzmirsom ta amziams. Per tiek metu, niekada nera prikises.. Net uzsimines. Labai dziaugiasi vaiku ir ji myli.  wub.gif
Tiesa, dar pasakysiu (del ko turbut visai manes nesuprasit  doh.gif )  - musu atveju, galimas buvo IVF-as. Pinigu jam turejome. Bet nesiryzome...
Kai pradejom laukti vaikelio, tikrai pamirsom visa pradejimo pradzia.. Buvo daugiau dziaugsmo, nei noro grazytis i praeiti, kurios jau nebepakeisi...  Buvom ir esam laimingi  wub.gif

P.S. jau svajojam ir apie antra vaikeli  mirksiukas.gif  Vyras svaigsta ta mintim - jis nuostabus tevas  wub.gif

Nu bet vyras tai tavo nerealus biggrin.gif net nezinojau kad tokiu buna. Sunku patiket, bet aisku, jeigu jums gerai, tai kodel gi ne, 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytukas @ 2006 05 04, 19:17)
zinojo. sutiko  mirksiukas.gif
pretenziju neturi - savo gyvenima gyvena  mirksiukas.gif
per tiek metu neparupo, manau ir neparups. patikimas zmogus  ax.gif

Tai tikrai gerai, kad tavo vyras toks. Mano atveju seima gal net isirtu(taip manau). Bet pagalvoju, jei buciau jo vietoje, as ir nenoreciau, kad mano zmona tai darytu, na nebent su donoru ir IUI. Gal mes per daug panasus su vyru, bet abu taip pat i tai ziurime. Jei jis man leistu pasirinkti trecia asmeni, nezinau kaip daryciau g.gif
Atsakyti
Miela Mamytuke, kiekvienam galima tureti savo nuomone.
Mano atveju "pasiryzti" reiketu 3-iajai personai, o ne IVFui. IVFui man "pasiryzimo" nereikia.
Nekenciu jokiu apgaules budu ir nepritariu tokiam zingsniui. Jeigu isivaikinsiu (jau kalbejome apie tai su vyru), butinai jam pasakysime, kaip jis pas mus atsirado. Net jeigu kas nors irodinetu, kad vaikui geriau to nezinoti.
Nepateisinu jokiu rysiu, statomu ant apgaules ir melo.
Turejome mes pasiulyma del "donoriniu", kad pigiau ir geriau... Musu seimos nuomone - grieztai ne. Tegul brangiau ir galbut blogiau.
Atsakyti
QUOTE(Chiara @ 2006 05 05, 08:36)
Miela Mamytuke, kiekvienam galima tureti savo nuomone.
Mano atveju "pasiryzti" reiketu 3-iajai personai, o ne IVFui. IVFui man "pasiryzimo" nereikia.
Nekenciu jokiu apgaules budu ir nepritariu tokiam zingsniui. Jeigu isivaikinsiu (jau kalbejome apie tai su vyru), butinai jam pasakysime, kaip jis pas mus atsirado. Net jeigu kas nors irodinetu, kad vaikui geriau to nezinoti.
Nepateisinu jokiu rysiu, statomu ant apgaules ir melo.
Turejome mes pasiulyma del "donoriniu", kad pigiau ir geriau... Musu seimos nuomone - grieztai ne. Tegul brangiau ir galbut blogiau.

Visiskai pritariu.
Cia turbut kiekvienas, pries zengdamas toki zingsni turi ivertinti savo vertybes. Man didele vertybe nuosirdus atviri santykiai. Isitikinusi, kad kiekvienas melas savaip gyvenime pasisuka.
Atsakyti
QUOTE(patrija @ 2006 05 04, 15:18)
Gera modeliuoti situacija tam, kas vaikų turi  smile.gif

Gera kalbėti man , ką aš daryčiau, ir su kuo gulėčiau, kai mano vyras super vaisingas  smile.gif

Mano vyras irgi mirksiukas.gif
Ir pas mane kaip ir nieko blogo nebėra, prolaktinas sureguliuotas, visa kita normos ribose. blink.gif
Ir kas ten žino dėl ko negalime turėti vaikučių. Esu karšto temperamento, greitai užsiplieskianti, gal ir tai turi įtakos, nes kiek žinau labai daug ką šiuose reikaluose lemia ir psichologinė būsena.
Papildyta:
O apie mamytukas situacija g.gif
nepyk, bet per daug viskas gražiai atrodo, taip realiame gyvenime mano manymu nebūna.
Patikimi ar nepatikimi žmonės, bet jie turi jausmus ir vieną dieną gali prabusti tėvystės instinktai...
O dėl vyro nepavydėjimo irgi didelis klaustukas.

p.s. čia mano nuomonė
Atsakyti
QUOTE(Daiva @ 2006 05 04, 09:50)
Babulka, visiškai su tavim sutinku. Man irgi būtent tokios mintys veliasi galvoj, kai skaitau apie nuoskaudas dėl aplinkinių reakcijos. Nepykit panos, bet kartais atrodo, kad jūs pačios daug piktesnės už tuos aplinkinius....

Žinai, kai kas piktybiškai laipioja ant nuospaudų, tai skaudžiai ir reaguoji.
Nemanau, kad žmonės su aukštuoju yra tokio riboto protelio, kad nesuprastų, jog šeima šiaip sau 13 metų neturi vaikų. Ir nepraleidžia progos kaskart kokias draugų ar giminių suėjime echidnai įgelti: "O jau laikas būtų..."
Jei būtum žliba ar šluba, ir kiekviena proga kas nors įgeltų - atsirastų ir piktumas ant tų žmonių.
O šiaip tai tikrai reikia pirma susitaikyti su savim, ir piktumo ant aplinkinių bus mažiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2006 05 05, 08:15)
Mano vyras irgi  mirksiukas.gif
Ir pas mane kaip ir nieko blogo nebėra, prolaktinas sureguliuotas, visa kita normos ribose. blink.gif
Ir kas ten žino dėl ko negalime turėti vaikučių. Esu karšto temperamento, greitai užsiplieskianti, gal ir tai turi įtakos, nes kiek žinau labai daug ką šiuose reikaluose lemia ir psichologinė būsena.
Papildyta:
O apie mamytukas situacija  g.gif
nepyk, bet per daug viskas gražiai atrodo, taip realiame gyvenime mano manymu nebūna.
Patikimi ar nepatikimi žmonės, bet jie turi jausmus ir vieną dieną gali prabusti tėvystės instinktai...
O dėl vyro nepavydėjimo irgi didelis klaustukas.

p.s. čia mano nuomonė

Kai man nesurado priežasties, čia anksčiau, tai viena gydytoja sakė, kad yra moterų kaip dramblų, kurios pastoja tik kartą kas 3 metai . Čia tipo man. O gal taip ir būna. Nuvažiuok į kokią kelionę, girdėjau padeda. mirksiukas.gif
Papildyta:
O dėl mamytuko, tai tikrai taip būna.
Vakar kalbėjau apie tai su savo vyriškiu, kas būtų jei jis būtų nevaisingas(šiuo atveju aš esu nevaisinga), tai jis norėtų kad būtų aptarta prieš tai, panašiai kaip mamytukui.
Ir dar sakė, kad jei myli tą moterį, tai ir nepaliksi kas benutiktų.
Atsakyti