Hmm, matai as manau, kad jinai gal neisivaizduoja kokia padetis, nes tu viena vaikuti matau turi. Pabandyk paaiskint.
Kažkaip keista kai net mamos nesupranta,kad negali dukra turėti vaikelio,nes mano situacija tokia.Jis sako ,kad negali taip būti Mano keli draugai žino,bet kiti ka užklausia tai nusišypsau ir tiek,kam aiškinti jie juk vistiek nesupras.O kai nusišypsai tai kaip nori taip ir tegu supranta
man tai jau zinokit kartais ant liezuvio galo kabo ir taip knieti pasakyti kai kuriems ikyruoliams kad "mes negalim tureti vaiku". Nors gal taip visai ir nera, gal mes ju ir turesim, aisku kad turesim, bet kad uzciaupt neribotam laikui kai kuriuos zmones jauciu pasakysiu viena karta nemanau kad puls klausinet kaip kodel ir ar tikrai
QUOTE(murmur @ 2005 09 13, 08:52)
man tai jau zinokit kartais ant liezuvio galo kabo ir taip knieti pasakyti kai kuriems ikyruoliams kad "mes negalim tureti vaiku". Nors gal taip visai ir nera, gal mes ju ir turesim, aisku kad turesim, bet kad uzciaupt neribotam laikui kai kuriuos zmones jauciu pasakysiu viena karta nemanau kad puls klausinet kaip kodel ir ar tikrai
Kai gyvenau tame periode kada teko atsakynėti į tuos įkyrius klausimus išbandžiau visokius atsakymų variantus, bet įsitikinau vieną, kad pasidarė lengviau kai pradėjom su vyru rimtai gydytis ir tiesiog prie kavos puodelio ar prie ko rimčiau su bendradarbėm ar su draugais be jokių dviprasmiškų užuominų ar išsisukinėjimų pradėjom šnekėti (tiek aš tiek vyras) apie mūsų problemą apie tai kaip mes gydomės ir kokioj gydymosi stadijoj esame. Na tiesiog pasidarė visiem ramiau.
QUOTE(murmur @ 2005 09 13, 07:52)
Žinot, bet ir man kartais norisi užčiaupti burnas, kai pradeda kalbėti apie vaikus.Praeitą savaitę buvau kirpykloje, tai net kirpėja pradėjo man moralizuoti, kad iki 24 metų būtina pasigimdyti pirmą vaiką.Galvoju, py....., ką tu žinai apie mane, kad man aiškini iki kada susilaukti vaikų.O gal ta kirpėja net negali suvokti, kaip galima neišeit susilaukti vaikų, bet aš visvien neturėčiau tokio įžūlumo moralizuoti kitiems.Nors ir labai gera ta kirpėja, bet aš pas ją daugiau nesugrįšiu.
Niekada neišdrįsčiau pasakyti to kitiems, net ir patiems artimiesiams, kad mes negalime susilaukti vaikų, dabar tai paprasčiausiai sakome, kad nėra laiko, esame labai užsiėme, nors širyje tai norisi šaukti, kad jei tik galėtume tai tuoj pat pasidarytume, na bet ką darysi, tokia jau mūsų dalia . Aišku gerbiu tas moteris ir vyrus, kurie turi jėgų prisipažinti kitiems apie jų šeimos nevaisingumą, bet manau kad tokių šeimų yra labai nedaug. Bet jei mes nesusilauksime vaikelio per artimiausius 4 metus, tai ir taip visiems aišku bus dėl ko neturime, nes jau man bus 30, o vedę busimę 7 metus, tai kam beiškiltų klausimas kada? visi ir taip už nugaros nuspręs - jie nevaisingi
Mane tai labai siutina tokios motereles, kurioms vaika pagimdyt tas pats kaip nusiperst (atsiprasant) ir turi jos jau po kelis ir suprasti negali, kad yra zmoniu, kuriems tai nera taip paprasta ir naturaliai elimentaru
Bet kaip sakoma - sotus alkano nesupras
Bet kaip sakoma - sotus alkano nesupras
QUOTE(Gustutė @ 2005 09 13, 11:03)
Niekada neišdrįsčiau pasakyti to kitiems, net ir patiems artimiesiams, kad mes negalime susilaukti vaikų, dabar tai paprasčiausiai sakome, kad nėra laiko, esame labai užsiėme, nors širyje tai norisi šaukti, kad jei tik galėtume tai tuoj pat pasidarytume, na bet ką darysi, tokia jau mūsų dalia . Aišku gerbiu tas moteris ir vyrus, kurie turi jėgų prisipažinti kitiems apie jų šeimos nevaisingumą, bet manau kad tokių šeimų yra labai nedaug. Bet jei mes nesusilauksime vaikelio per artimiausius 4 metus, tai ir taip visiems aišku bus dėl ko neturime, nes jau man bus 30, o vedę busimę 7 metus, tai kam beiškiltų klausimas kada? visi ir taip už nugaros nuspręs - jie nevaisingi
Mano patarimas iš tikrai didelės patirties (vaikelio susilaukėm 12-tais vedybinio gvenimo metais) nereikia tylėti ir vaidinti, kad viskas gerai, nes ta būsena tikrai varginanti. Geriau vieną kartą paimti ir pasakyti aplinkiniams taip kaip yra, pamatysi tikrai palengvės.
QUOTE(Gustutė @ 2005 09 13, 11:03)
Turiu keturias artimai drauges ir dar porą su kuriais tik pasikalbu, kurios gimdė apie 35, nors buvo seniai ištekėjusios dėl to kad TAIP NORĖJO. Daiva teisingai parašė, kad kiti turi svarbesnių rupesčių negu mus aptarinėt. Šiais laikais daug moterų vaikus atidėda ko vėliasniam laikui, taigi niekas nėra "akivaizdu". Man 30, 4,5 metus ištekėjusi ir visus jos geriu KT. Ir niekam jokių "diagnozių" nekyla, neprisigalvok.
Žinot, esu nejauniklė ir bėdų turėjusi, tai klausimo "kada" jau nebesulaukiu. Mano mielos tetulytės jau į akis drebia - tu tai turbūt jau nebeturėsi, ane. Na į tokį pareiškimą tai jau ir neturiu ką atsakyti, tiesiog žliumbti norisi. O į klausimą kada - atsakau grubiai - ne tavo reikalas. Manau toks netaktiškas klausimas tik tokio atsakymo ir vertas.
Manau Viltis neužpyks, kad apie ją papasakosiu.
Kai susipažinom forume (prieš metus ar dar daugiau), ji sakė, kad apie jos nevaisingumą nežino niekas, net artimiausi žmonės. Kad ji irgi nežinoa kaip reaguoti į tokius klausimus, kad ją skaudina, trikdo tokie klausimai.
Praėjusią savaitę mes abi važiavom į Druskininkus, kur buvo komplekso nevaisingoms šeimoms pristatymas. Jau nekalbant apie tai, kad Viltis asociacijos vardu darė pranešimą apie nevaisingumą, net mane nustebino jos atvira šneka apie pačios nevaisingumą prie stalo, už kurio sėdėjo kelių dienraščių žurnalistai, sanatorijos personalas Vilties tiesiai šviesiai paklausė "Kodėl jūs eate šitoje asociacijoje ir kodėl rūpinatės nevaisingais žmonėmis?" ir Viltis nė nemirktelėjusi atsakė "Todėl kad esu nevaisinga". Ir niekas nepuolė tuo stebėtis, niekas nepuolė juoktis ar kuždėtis. Ir taip būna praktiškai visada. Esu tikra, tiek Viltis, tiek visos kitos, kurios nebijo sakyti tiesą, jaučiasi daug geriau nei vengiančios šitų atsakymų.
Kai susipažinom forume (prieš metus ar dar daugiau), ji sakė, kad apie jos nevaisingumą nežino niekas, net artimiausi žmonės. Kad ji irgi nežinoa kaip reaguoti į tokius klausimus, kad ją skaudina, trikdo tokie klausimai.
Praėjusią savaitę mes abi važiavom į Druskininkus, kur buvo komplekso nevaisingoms šeimoms pristatymas. Jau nekalbant apie tai, kad Viltis asociacijos vardu darė pranešimą apie nevaisingumą, net mane nustebino jos atvira šneka apie pačios nevaisingumą prie stalo, už kurio sėdėjo kelių dienraščių žurnalistai, sanatorijos personalas Vilties tiesiai šviesiai paklausė "Kodėl jūs eate šitoje asociacijoje ir kodėl rūpinatės nevaisingais žmonėmis?" ir Viltis nė nemirktelėjusi atsakė "Todėl kad esu nevaisinga". Ir niekas nepuolė tuo stebėtis, niekas nepuolė juoktis ar kuždėtis. Ir taip būna praktiškai visada. Esu tikra, tiek Viltis, tiek visos kitos, kurios nebijo sakyti tiesą, jaučiasi daug geriau nei vengiančios šitų atsakymų.
QUOTE(Daiva @ 2005 10 05, 13:01)
Manau Viltis neužpyks, kad apie ją papasakosiu.
Mane irgi užkniso slėpti, todėl beveik nebeslepiu, kaip pastojau, net anytai nepatiko, kad jos sesei pasakiau, o aš šaltu veidu net nesiaiškinau. GAl todėl, kad esu laiminga, kad Dievas man davė šitą šansą ir nebenoriu jaustis netinkama marti. Vakar buvau pas grupioke, kuri dirba ne vienus metus ligonių kasose. PApasakojau viską ir dar paaiškinau, kaip sunku mums nevaisingoms šeimoms. Ji pati pripažįsta, kad kasos dirba NE ŽMONĖMS. Pati pripažino, kad kaulų čiulpų trnsplantacijoms kompensuoja gydymą, kuris kainuoja 100 000 Lt ir žmogus miršta. SAko, o čia galima daug šeimų padaryti laimingomis. Bet... bet... toks tasmūsų suš.. gyvenimas.