Mane jau užkniso tie klausimai Dar vakas paskambino vyrui uošvienė (vyro mama), atseit pakalbėti apie orą, o iš tikrųjų tai paklausti, tai kada tai kada. Gerai kad mobiliakas išsikrovė ir ryšys baigėsi. Mačiau, kad manajam tie klausimai, net ir motinos, nuotaikos nepakėlė. Tarsi nebūtų daugiau apie ką kalbėti. Man atrodo, kad tarpusavyje ta tema yra kalbėta ir perkabėta, todėl kalbėti su bendradarbiais, mamų pažįstamais, uošvienės kaimynkomis ir pan. visai nesinori. Taip ir knieti atsakyti: ne tavo suš... reikalas Kodėl negalima apseiti be kišimosi į šeimos reikalus? Jau tarsi darosi priimta apie alga nebeklausti... O kai susiduri su problema, kada gandras užtrunka, tai jau viskas pradeda nervuoti
atsakyčiau "kai bus, kai reikės, pasakysiu tam, kam reikės" , aišku, tas klausimas savaime užnervins, tai po to pokalbio iškart kažkaip numušt stresą reik pasiruošt , sėkmės
mane irgi uzknisa... savaitgali buvo sveciu-giminiu pas tevus. kadangi pusbrolio zmona jau rugpjuti gimdys, tai ir manes uzklause, o kada jus? tai as pasakiau, kad tipo as dar mokaus, dar palauksim... negi sakysi, bandom, bet dar nesigauna ir neaisku kada gausis... ir aplamai norisi pasakyti -cic, jokiu tokiu klausimu, kad negirdeciau./..
O as jau tokiu dalyku nebeslepiu. Zinoma nepasakoju kiekvienam ir jei yra proga juokais nusukti tema, tai taip ir padarau, bet siaip jau daug kam apie tas bedas pasakem . Kai tik pradejom planuoti del kylanciu tokiu klausimu labai pergyvendavau, daznai isterikuodavau, nenoredavau susitikti ar sveciuotis pas tuos klausinetojus, bet veliau kai jau tikrai zinojome, kad turim problemu, pradejom apie tai atviriau kalbeti. Ir del to nesigailiu, o pastaruoju metu man kartais net norisi visam svietui rekti, na NEGALIM MES .
Ka atsakyti, jei dar tiesos sakyti nesinori? Hm, man patiko vienos forumietes atsakymas (kazkur jau cia rase) - Mes dar neuzsidirbome, o kai uzsidirbsim, tai ir nusipirksim (sorry neatsimenu kas tai rase, bet ideja ) .
Ka atsakyti, jei dar tiesos sakyti nesinori? Hm, man patiko vienos forumietes atsakymas (kazkur jau cia rase) - Mes dar neuzsidirbome, o kai uzsidirbsim, tai ir nusipirksim (sorry neatsimenu kas tai rase, bet ideja ) .
As tai vis atrandu paaiskinimu,paskutiniu metu tai sakau:Neturim kur gyventi(savo nuosavo ploto)tai kaip ta vaikiuka uzauginti"benamiai"juk esam,jei nupirksit Vilniui buta,tai tada ir bus. Bet juk nieks mums nepirks ,tai ir atsikabina kuriam laikui
O vat vyro diedukai,jau garsiai pradejo kalbet,"kad gal jus nevaisingas kuris",o mes sakom,viskas mums gerai ,kai turesim nama,suni,garaza,garaze masina ir dar nebus,tada ir galesit itarineti,kad kazkas cia su tuo vaisingumu,taigi apsidraudem nuo klausinejimu,minimum 5 metam i prieki,bet labai tikiuosi,kad tiek metu neprireiks
O vat vyro diedukai,jau garsiai pradejo kalbet,"kad gal jus nevaisingas kuris",o mes sakom,viskas mums gerai ,kai turesim nama,suni,garaza,garaze masina ir dar nebus,tada ir galesit itarineti,kad kazkas cia su tuo vaisingumu,taigi apsidraudem nuo klausinejimu,minimum 5 metam i prieki,bet labai tikiuosi,kad tiek metu neprireiks
Pilnai jus suprantu merginos,as pirmojo savo netekau atrode kad apvirto visas pasaulis aukstyn kojom.Galvojau kad stogas visai nuvaziuos ,negalejau niekaip su tuo susitaikyti ilgai,kai gatvej pamatydavau ,arba net apsizliumdavau.Mes tik po 5 metuku vel sulaukem Pergyvenau labai kad vis nesigaudavo pastoti,galvojau kad jau nebegalesiu buti daugiau ,o pas gydytojus vis bijojau kreiptis,bijojau isgirsti tuos baisius zodzius kaip -jus daugiau negalesit...ar ba kad jum reik gydymo ir panasiai.Sunku budavo paaiskint kitiem kai klausdavo kada busi ,labai jau uzspauzdavo tokie klausimai.Merginos linkiu jum istvermes ir stiprybes
Nusibodo klausytis tu paciu klausimu: kiek vede (a, jau nemazai), ar neplanuojate vaiku, kada turesite, gal jau laukiates? Visa beda tame, kad visiems nepasakosi (zino tik artimiausi), kad turejom persileidima ir bandom is naujo. Prasides paskui gailesciai ir apkalbos. Ir vaidini, kad tau viskas gerai, nes skausmo neisplesi.
Na o jei turetum vaiku uzknistu klausimai: Tu ka dar maitini(nemaitini)pati?
Tu ka grisi(negrisi)po metu i darba?
Jis ka dar nevaiksto (nekalba, nedaro to ar ano)?
O ko jis toks nemandagus? Jis visada toks nebendroviskas? Ka jis neina(eina i darzeli??) kodel taip prastai mokosi? Kada bus sesute broliukas (arba argi jums dar negana tu triju?) Jusu vaikai ka, neistojo i aukstaja? Kada zenysis? Kada bus anuku? .....
Kvailu ir skaudziu klausimu begales. Jei kokie nesusiprateliai atakuoja jus tokiais klausimais paskyk , kad kai tik nusibraizysite brezinius ir prieminesite vaikucio darymo projekta butinai pasikviesit konsultacijoms ir patariamajam zodziui. .
Tu ka grisi(negrisi)po metu i darba?
Jis ka dar nevaiksto (nekalba, nedaro to ar ano)?
O ko jis toks nemandagus? Jis visada toks nebendroviskas? Ka jis neina(eina i darzeli??) kodel taip prastai mokosi? Kada bus sesute broliukas (arba argi jums dar negana tu triju?) Jusu vaikai ka, neistojo i aukstaja? Kada zenysis? Kada bus anuku? .....
Kvailu ir skaudziu klausimu begales. Jei kokie nesusiprateliai atakuoja jus tokiais klausimais paskyk , kad kai tik nusibraizysite brezinius ir prieminesite vaikucio darymo projekta butinai pasikviesit konsultacijoms ir patariamajam zodziui. .
Kartais reikia dziaugtis, kad mandagiai tokiu dalyku paklausia, nes turiu viena giminaiti, kuris savo marcia, kuri du metus po vestuviu vaiku neturejo, bergzdzia pavadino . Bergzdzia, tai dar nieko, o mano pusesere, kuri vaiku neturi 5 metus gavo sausapyzdes pravarde (labai atsirasau uz toki zodi, bet is dainos zodziu neisimsi). Ir tai isgirsti is to paties zmogaus.
QUOTE (ilja @ 2004 06 22, 22:19) |
Kartais reikia dziaugtis, kad mandagiai tokiu dalyku paklausia, nes turiu viena giminaiti, kuris savo marcia, kuri du metus po vestuviu vaiku neturejo, bergzdzia pavadino . Bergzdzia, tai dar nieko, o mano pusesere, kuri vaiku neturi 5 metus gavo sausapyzdes pravarde (labai atsirasau uz toki zodi, bet is dainos zodziu neisimsi). Ir tai isgirsti is to paties zmogaus. |
Nu mano ex uosvis mane irgi bergzdzia "pakrikstijo" ir paklause, gal jo pagalbos reikia Jau buvau ir is galvos ismetusi to seno alkoholiko zodzius, o dabar prisiminiau.