O man va jau savaitė, kaip visiškai nebeskauda galvą tuo labai labai džiaugiuosi , gal po truputėlį susidraugausu su savo Mirena.
Tik va prasidėjo kažkoks rusvas tepliojimas, nors dar kelios dienos iki normalių mėnesinių, bet matau, kad čia daug kam taip nereguliariai pateplioja.... Matysiu kokios čia bus tos 2 mėnesinės su Mirena
Na mano mirenai jau tuoj 6 menesiukai. (Nepastebejau kaip prabego) ir viskas lyg i vezias stojasi.
Pradzioj keikiau as ja, nezinodama kam pripaisyt savo nelaimes, tai bent atpirkimo ozi turejau
Galvos skausmai nekankino, nebere. Nuotaiku svyravimas kankino, buvo lengva depresija, slinko plaukai. Bet velgi nezinau ar cia ja kaltint, ar sutapimas.
Menesines nepradingo, taciau isliko tokios pat reguliarios, kuo as labai dziaugiuosi..
Nesidziaugiu tik labai todel, kad negalima tamponu Nes pirteles, baseinus tomis dienomis tiesiog turiu uzmirst.
Pradzioj keikiau as ja, nezinodama kam pripaisyt savo nelaimes, tai bent atpirkimo ozi turejau
Galvos skausmai nekankino, nebere. Nuotaiku svyravimas kankino, buvo lengva depresija, slinko plaukai. Bet velgi nezinau ar cia ja kaltint, ar sutapimas.
Menesines nepradingo, taciau isliko tokios pat reguliarios, kuo as labai dziaugiuosi..
Nesidziaugiu tik labai todel, kad negalima tamponu Nes pirteles, baseinus tomis dienomis tiesiog turiu uzmirst.
Man prireikė beveik pusės metų, kad priprasčiau prie jos. Pirmuosius 4 mėnesius galvojau, kad mesiu lauk galvos skausmas, silpnumas ir karščio bangos... bet jau praeityje Nuotaikų svyravimų nebuvo, tik fiziškai sunkiai perėjau.
Na va, ir as jau nuo vakar su Mirena ziuresim kaip seksis (galeciau but viena is nedaugelio, kurioms tinka ). Cia jau butu metu ivykis, nes mano pacios organizmas ne is paprastuju, bet kas netinka bet kadangi UK viskas nemokamai, pinigeliu moketi nereikejo, tai nebus ir ko gaileti, jei netiks tik plaukai tikiuos vietoj liks..
Pacio idejimo bijojau kaip maro.. pati negimdzius, cezaris buvo. Tai galvojau bus kosmaras.. pries procedura (1 val. pries) isgeriau Analgino ir zinokit, nieko nejauciau toks nemalonus jausmas, trumpas, sekundes nudiegimas buvo matuojant gimda, ir viskas net kaip pacia Mirena dejo ne nepajauciau, gimdos pamatavimas buvo nemalonesnis, nei idejimas aisku kiekvn skirtingai, bet as labai dziaugiuosi, kad man taip viskas gerai praejo. Galeciau nors ir kasdien tokia procedura turet, jei tik toki pojuciai Netgi kraujo nebuvo nei gramo proceduros metu, o cia sake labai gerai (kitom buna kaip supratau). Ir pati gydytoja stebejosi kaip puikiai man viskas praejo, nes sake kitom lb skauda..
Po proceduros praejus kokiai val tik pasirode kraujas. Isbego toks lb sviesiu pavidalu, bet ikloto uzteko biski pamaude pilva (skausmas kaip mm), biski paspazmavo jau visai vakare, o sndn jauciuosi puikiai tik teplioja biski, bet dziaugiuos, kad tik tiek (tikejaus zymiai daugiau).
O kada galima myletis jau be apsaugos papildomos? Nepaklausiau kazkaip kiek zn, geriant KT (tik pradejus ju vartojima) pirmas 7 d. rekomenduojama papildoma apsauga. O kaip cia?
Pacio idejimo bijojau kaip maro.. pati negimdzius, cezaris buvo. Tai galvojau bus kosmaras.. pries procedura (1 val. pries) isgeriau Analgino ir zinokit, nieko nejauciau toks nemalonus jausmas, trumpas, sekundes nudiegimas buvo matuojant gimda, ir viskas net kaip pacia Mirena dejo ne nepajauciau, gimdos pamatavimas buvo nemalonesnis, nei idejimas aisku kiekvn skirtingai, bet as labai dziaugiuosi, kad man taip viskas gerai praejo. Galeciau nors ir kasdien tokia procedura turet, jei tik toki pojuciai Netgi kraujo nebuvo nei gramo proceduros metu, o cia sake labai gerai (kitom buna kaip supratau). Ir pati gydytoja stebejosi kaip puikiai man viskas praejo, nes sake kitom lb skauda..
Po proceduros praejus kokiai val tik pasirode kraujas. Isbego toks lb sviesiu pavidalu, bet ikloto uzteko biski pamaude pilva (skausmas kaip mm), biski paspazmavo jau visai vakare, o sndn jauciuosi puikiai tik teplioja biski, bet dziaugiuos, kad tik tiek (tikejaus zymiai daugiau).
O kada galima myletis jau be apsaugos papildomos? Nepaklausiau kazkaip kiek zn, geriant KT (tik pradejus ju vartojima) pirmas 7 d. rekomenduojama papildoma apsauga. O kaip cia?
Gardumas, sveikinu Linkiu ir as judviem susidraugauti
Man kai dejo kraujo tikrai buvo nemazai. (Ir skausmo ir kraujo, zodziu kaip gimdykloj ).
Man kai idejo mirena, liepe ateiti po savaites. Per ta laika sake neturet jokiu lytiniu santykiu.
Po to kai apsilankiau po savaites, leido ir lytinius santykius turet ir nesisaugot
Man kai dejo kraujo tikrai buvo nemazai. (Ir skausmo ir kraujo, zodziu kaip gimdykloj ).
Man kai idejo mirena, liepe ateiti po savaites. Per ta laika sake neturet jokiu lytiniu santykiu.
Po to kai apsilankiau po savaites, leido ir lytinius santykius turet ir nesisaugot
QUOTE(Esha @ 2012 10 26, 15:16)
Gardumas, sveikinu Linkiu ir as judviem susidraugauti
Aciu
o man po 6 sav. sake ateit pasitikrinti ir viskas tai palauksiu savaite ir bus ramu nors dbr kaip teplioja, tai koks ten myliukas...
O po idejimo sake 2-3 d. nieko, ramybej pabut
Na va, man jau 2 savaites kai nebeužeina jokie galvos skausmai, o ir antrosios mėnesinės tokios: prasidėjo gal kokiom 4 dienos anskčiau negu įprastai, bet tik rusvas patepliojimas ir maksimalus kiekis "to" ne visai kraujo spalvos buvo gal koks arbatinis šaukštelis..tai šitas labai labai džiugina. Galėtų tik jau tas tepimas baigtis, nes eina gal 8 diena Per praėjusias pilnai išsivaliau per 12 dienų...
Bet šiaip, labai džiugu, kad akivaizdžiai sumažėjo mėnesinių kiekis, o ir matyt hormonai baigia prisitaikyti, kad kasdien jaučiuosi vis geriau. Mažiau galvos skausmo, mažiau silpnumo, o ir karščio bangą per tuos 2 mėnesisu turėjau gal tik vieną kitą.
Kol kas Mirenai -
Bet šiaip, labai džiugu, kad akivaizdžiai sumažėjo mėnesinių kiekis, o ir matyt hormonai baigia prisitaikyti, kad kasdien jaučiuosi vis geriau. Mažiau galvos skausmo, mažiau silpnumo, o ir karščio bangą per tuos 2 mėnesisu turėjau gal tik vieną kitą.
Kol kas Mirenai -
Širyt vėl trumpam pasirodė tik silpna sgalvos skausmas, lyg svaigimas , o vakar buvo nuvilnijus karščio banga.... ir ką, šiandien prie visų iškyrų ir kraujo šiek tiek dasidėjo... Čia gal jau tikrosios tos antros mano mėnesinės tipo prasidėjo? Nors to rusvo tepliojimo tai gal jau eina kokia 8 diena.... na žodžiu, tikiuosi viskas neįsibėgės čia ...
Beje, labai pasigendu pasisakymų iš merginų apie visus kitus pojūčius įsidėjus Mirena, o ne tik apie plaukų slinkimą, kuris būtai bebūtai šioje temoje askaluojamas...
Beje, labai pasigendu pasisakymų iš merginų apie visus kitus pojūčius įsidėjus Mirena, o ne tik apie plaukų slinkimą, kuris būtai bebūtai šioje temoje askaluojamas...
sveikos
siandien isidejau mirena-UK...sutaupiau piigeliu, nekainavo niekas, o LT kelis simtukus butu teke pakloti, dabar jei netiktu ar ka, negaila bus isleistu pinigeliu...
prisiskaiciau, kad skauda idedant , nieko panasaus...net nepajutau, gal kad nesenai gimdziusi? kol kas tik teplioja ir kazkaip nedrasu sestis del pasaliniu reiskiniu negaliu komentuoti, dar nezinau...
beja sake ad per 3-4men turiu apsiprasti su ja...klausiau del tamponu, sako galima bus naudoti, tik po keliu menesiu, o kiek raso moterys, kad negalima, tai kaip istikruju???
ir nepaklausiau kiek laiko netureti lyt santykiu po idejimo?
siandien isidejau mirena-UK...sutaupiau piigeliu, nekainavo niekas, o LT kelis simtukus butu teke pakloti, dabar jei netiktu ar ka, negaila bus isleistu pinigeliu...
prisiskaiciau, kad skauda idedant , nieko panasaus...net nepajutau, gal kad nesenai gimdziusi? kol kas tik teplioja ir kazkaip nedrasu sestis del pasaliniu reiskiniu negaliu komentuoti, dar nezinau...
beja sake ad per 3-4men turiu apsiprasti su ja...klausiau del tamponu, sako galima bus naudoti, tik po keliu menesiu, o kiek raso moterys, kad negalima, tai kaip istikruju???
QUOTE(Medag @ 2012 11 01, 02:47)
sveikos
rekomeduoja tris pirmas dienas lytiniu santykiu netureti. o veliau, priklausomai nuo savijautos pacios tamponu neekomenduoja,kad traukiant tampona, netycia neistrauktumet spirales,jei siuliukai uzsikabine butu ant tampono. as nenaudociau tamponu jusu vietoj o del nemokamo isidejimo
Papildyta:
QUOTE(JOGA @ 2012 10 31, 13:24)
Širyt vėl trumpam pasirodė tik silpna sgalvos skausmas, lyg svaigimas , o vakar buvo nuvilnijus karščio banga.... ir ką, šiandien prie visų iškyrų ir kraujo šiek tiek dasidėjo... Čia gal jau tikrosios tos antros mano mėnesinės tipo prasidėjo? Nors to rusvo tepliojimo tai gal jau eina kokia 8 diena.... na žodžiu, tikiuosi viskas neįsibėgės čia ...
kai turėjau mirena, tai nevargino PMS, plauku slinkimo zymaus nepastebejau. po isidejimo menesines buvo tik pirmus kelis menesius, paskui dingo jos. labai patogu taip buvo. nevargino pienlige, kuri pastoviai pries pat menesines islysdavo. gal libido apmazejas buvo, vyras taip nebetrauke. o siaip viskas kaip ir gerai buvo nevargino jokie ten spuogai ne vietoj ir panasiai bet as su ja 5 metu neisbuvau, nes suplanavom maziuka, tai teko traukti lauk. po spirales isemimo pastojau po antru menesiniu
Dar norėjau paklausti pas merginas, o gal kuri žymėjote tą kalendorių, kuris yra Mirenos pakuotėje ant instrukcijos knygelės antros pusės ir galit įkelti čia pažiūrėjimui, palyginimui. Ten nurodyta kaip žymėti tepimus, kaip kraujavimą...
QUOTE(*Aukse* @ 2012 11 02, 14:18)
o del nemokamo isidejimo
ir pati Mirena ir idejimas uk-nemokamas
durnai jauciuosi , bet bijau sestis ir wc dideli daryt atrodo iskris, sedint prisispaus kur matyt psichologiskai reik iprast