Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė Mirena

Apklausa: Kaip manote, ar Mirenos naudojimas gali būti Jūsų plaukų slinkimo priežastis? (231 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Turiu ir aš Mireną, įsidėjau prieš 1,5 mėn. beveik. Kažkiek abejojau prieš ją pasirenkant, forumuose neigiamos nuomonės kažkiek gąsdino, bet pagalvojau, kad aš nebūtinai būsiu ta, kuriai ji netiks. Taigi, jokių šalutinių poveikių kolkas. Tik po pirmų mmm teplioja jau 3 sav doh.gif po įdėjimo patepliojo kelias dienas tik. Žiūrėsim kaip bus toliau.
Atsakyti
Šiai dienai jau Lietuvoje yra naujiena kontraceptinis implantas. Kainuoja tiek pat girdėjau ir apsauga 3 metams.
Atsakyti
Labas smile.gif Siandien jau savaite kaip isidejusi Mirena, tai galiu pasakyt,kad patepliojo tris dienas, dar tiesa vakar vel pora kartu, bet gal nuo karscio. O siaip tai (tfiu tfiu tfiu) visiskai nejauciu,kad ja turiu,jokiu salutiniu poveikiu. Labai tikiuosi,kad ju ir neislys,nes labai noreciau,kad ji man tiktu...smile.gif
Atsakyti
Sveikutes,
Turiu mirena jau 1m 8men.
Is pradziu kokius 3men kaip ir dziaugiausi,sumazejo menes(nes budavo labai gausios). 4u.gif
Dabar kokius metus liko tik tepliojimas, kaip ir pries menesines pradeda skaudet krutine,labai maudzia pilva,papykina, po poros sav vel viskas pasikartoja, kazkaip nenormaliai viskas.
Kitas minusas, kad kai pradeda skaudet galva, to skausmo nenumalsinu jokiai vaistais, taip nebudavo.
Ir svarbiausia dingo lytinis potraukis, ir man visai tai nepatinka.....
Gerai nors kad plaukai neslenka blink.gif
Kazkaip randu daugiau minusu nei pliusu..... verysad.gif
Jauciu ,kad nebereikia man jos. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo noli: 14 liepos 2014 - 18:17
Turiu mirena jau pusantru metu. Kai idejo gera menesi tepliojo,stipriai maude pilva. Galvojau kaip cia bus jei taip ir toliau, bet po to viskas liovesi, mmm mazejo silpnejo (turiu ilgas gausias menesines su dideliais skausmais ir pykinimu pirmomis dienomis, kai prasidedavo, negaledavau nei eiti, nei dirbti kol nesuveikdavo didele doze vaistuku). tad po antro vaikucio isidejau. Esu patenkinta. Plaukai tikrai neslenka, nes po antro nestumo tik stebiu ju storejima, o ne slinkima. menesines per pusmeti dingo visai, pms nebejauciu ir del to labai dziaugiuosi. del libido - jo sumazejima stebiu jau kelis metus. ir pries mirena jis buvo sumazejes jau senokai. Manau labiau del gyvenimo budo (mazi vaikai, maza miego, daug reikalu - tad mirenos tuo nekaltinu, kaip ir del antsvorio, nes jis dar po nestumo laikosi, cia daugiau gal save griezciau prilaikyti reikia biggrin.gif )
del "zaizdeles, tai as tokia turiu, nieko prideginti/prisaldyti nereikejo pries mirena, tik pasidariau tyrimus, patikrino gimda,onkocitologini, krauja, apziurejo - na ir tada arba palaimina arba ne dejimui daktaras. onkocitologini kartoju kas metus, kaip tik kai einu pasiziureti ar ok su mirena.
norejau pasiteirauti, gal kuri susidure, pradejo siandien man teplioti, kadangi jau beveik metus to nebuve tai sunerimau. Gal jau ciuozti pasitikrinti, gal pameciau as ja? ar cia gali ir del ko kito buti kazi g.gif
Atsakyti
QUOTE(dushianerami @ 2014 07 19, 00:23)
norejau pasiteirauti, gal kuri susidure, pradejo siandien man teplioti, kadangi jau beveik metus to nebuve tai sunerimau. Gal jau ciuozti pasitikrinti, gal pameciau as ja? ar cia gali ir del ko kito buti kazi  g.gif

pas mane mirena jau antra kadencija smile.gif, tai galiu pasakyti, kad man irgi kartais pateplioja, bet labai retai vietoj normalaus sirgimo buna kokia diena, nu maximum 2. Nebuna tas tepliojimas reguliarus. Kartais kas keli men, o kartais vos ne pusmetis praeina.
Kai tikrinausi ja, man jos siulu neuztiko ir as jau supanikavau, kad ja pameciau, tai man issaiskino , kad jeigu pamesciau ja, tai vietoj tepliojimo butu buves normalus (t.y. gausus ) kraujavimas. Zinoma, dare po to echoskopa ir pasake, kad ji ten yra smile.gif. Tik vat kai ateis laikas ja isimti bus man baimes .
Atsakyti
Man irgi atrodo,kad jei jau iskritu,tai butu stiprus kraujavimas:) Dziugu,kad yra ir tokiu,kurioms tinka Mirena:) As dar tik pirmas menuo su ja bandau susigyvent,bet kolkas,tai tfiu tfiu tfiu. menesines prasidejo anksciau,bet buvo gausios labai ir ilgos, dar ir dabar pateplioja,nors jau yra 10ciklo diena. As galvoju,kad gal cia viskas man ok, gal taip turi but,tai neimu i galva. Ziuresiu kiek tesis tepliojimas (laaabai minimalus), Jei jau nepraeis dar savaite,tada skambinsiu daktarei pasiklaust. Bet suprantu,akd pirmus 6 menesius tiesiog visko but turetu:) Plaukai mano ir taip slenka po gimdymo antro,tai nesureiksminu. O va pms'u tikrai jokiu nebuvo:) O budavo nezmoniski pilvo skausmai,galvos skausmai,guledavau'paslika ' pirma pusdieni ,kai menesines prasidedavo:) o dabar viso sito nebuvo,tai man jau didelis pliusas:)
Tikiuosi,kad pavyks susidraugauti su mirena ir man:)
Atsakyti
na nuraminot mane, nes tikrai mazokas tas tepliojimas kaip normalioms mmm, bet va jau antra diena. Skambinsiu visgi ginei pirmadieni, reikia del ramybes pasiziureti ar vietoj:) alia vyra jau prigasdinau, kad teks kokia papildoma apsauga naudoti. Turint du mazylius, kurie dar visai nedideli - butu nelinksma staigmena trecias neplanuotu metu biggrin.gif

O del adaptacijos,man kai idejo kokias 3 savaites tepliojo ir maude pilva menesi tikrai, o po to viskas dingo ir menesines per keleta menesiu silpnejo, trumpejo - as uzskaitau:)
bet per ta pirma menesi visokiu minciu buvo, galvojau gal ir netinka ji man. tongue.gif bet va adaptavausi ir liuks. KT tikrai daug daug ryskesni neigiama poveiki man darydavo. Uzdegimu ir pienligiu geriant KT turejau nemazai, o dabar gal vienakart link pienliges per 1.5 metu buvau daejus ir viskas. Tad pablogejimo sitoje vietoje irgi nepastebejau, gal cia labiau tokios ligos su bendru imunitetu susije.
Atsakyti
siandien del kitu problemu kalbejau su kita ginekologe ir uzklausiau del tu savo netiketu mmm. Tai ji sake, kad jei buciau pametusi spirale - tai mm butu gausios, o pas mane tokios labai minimalios 4 diena. tai sake, taip gali buti. nesvarbu, kad jau netoli metu isvis nebuvo tepliojimu. Tai va beveik jau ir nuramino. Labai intensyviai mastau ar verta tada eiti pasitikrinti su echo ir isleisti uz ta vizita nemenka sumele.. g.gif
Atsakyti
sveikutes jungiuosi i jusu gretas, Mirena jau turiu 5 metus. Super daiktas, jokiu menesiniu tikras malonumas. Norejau paklausti snd konsultavausi su gydytoja tai ji gireztai pasake 5 metai imam lauk spirale. Bet va bendradarbe turi leido dar metelius atnesioti o tada imti. Gal kam teko susidurt su tokia situacija. Gal nueiti vistik pas ta pacia gydytoja kuri man dejo spirale g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Persikute* @ 2014 07 22, 13:23)
sveikutes jungiuosi i jusu gretas, Mirena jau turiu 5 metus. Super daiktas, jokiu menesiniu tikras malonumas. Norejau paklausti snd konsultavausi su gydytoja tai ji gireztai pasake 5 metai imam lauk spirale. Bet va bendradarbe turi leido dar metelius atnesioti o tada imti. Gal kam teko susidurt su tokia situacija. Gal nueiti vistik pas ta pacia gydytoja kuri man dejo spirale  g.gif

gamintojas rekomenduoja keisti po 5 metu, matyt ir hormonas esantis ten per tiek laiko susinaudoja. as nenesiosiu ilgiau manau. o ka planuojate po to, desit antra ar ka kita naudosit?
Atsakyti
QUOTE(dushianerami @ 2014 07 22, 20:44)
gamintojas rekomenduoja keisti po 5 metu, matyt ir hormonas esantis ten per tiek laiko susinaudoja. as nenesiosiu ilgiau manau. o ka planuojate po to, desit antra ar ka kita naudosit?

Man gydytoja aiškino taip: kai jau baiginėjasi spiralės hormonai, po truputį pradeda atsirasti mėnesinės. Bet... Aš Mireną išnešiojau lygiai 6m., jokių mėnesinių taip ir nesulaukiau (tik būdavo keletą kartų į metus patepliojimai vietoj mmm), bet nuėjusi ją išsiėmiau. Pabijojau, kad neįaugtų, ar dar kas, bet viskas buvo OK. smile.gif

Dabar jau 10mėn. kaip spiralė išimta. Sakiau stebėsiu pasikeitimus prieš ir po smile.gif Pastebėjimai būtų tokie:
* Kaip ir su spirale, taip ir dabar per PMS labai riebaluojasi veido oda, plaukai, nors anksčiau dėl to kaltinau Mireną;
* spuogai ant kaklo per pms taip pat vis dar atsiranda;
* dėl libido... Kai tik išsiėmiau, labai suaktyvėjo, o dabar normalizavosi (stipriai padidėja per ovuliaciją);
* dėl pačio pms - gal mažiau nervinga būnu, nei nešiojant spiralę, bet pastebėjau, kad tada labiau padidėja apetitas;
* plaukai - abiem atvejais nesiskundžiu slinkimu;
* pilvą likus 10d. iki mmm tebepučia...

Reziumuojant noriu pasakyti, kad galvoju dėtis antrą kartą, nes tas patogumas, kai tau nebūna mmm - nenuperkamas rolleyes.gif Dar gal reiktų pasidomėta ta minispirale.
Atsakyti