Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė Mirena

Apklausa: Kaip manote, ar Mirenos naudojimas gali būti Jūsų plaukų slinkimo priežastis? (231 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti

QUOTE(leopardas @ 2012 10 16, 21:27)
Norejau pasiteirauti ar nieko tokio, kad mirena des tik pasibaigus mm (kazkur praejus nuo ju pabaigos 4-5 d.). Kiek skaiciau, ja deda per mm, cia UK deda bile kaip.. (kas man nepatinka). Jau kelis men is eiles niekaip nepataikiau ant mm (neturejo vietu tom dienom), dbr liepe ateit kaip tik tada, kaip parasiau. Sako jokio skirtumo kada det doh.gif tiesa, man atliktas cezaris, girdejau, kad kaip tik tokiu atveju per mm det rekomenduojama. Kaip jus sakot?

Man antra spirale dejo uk ir negaliu pasakyt, kad dejo belekaip. Tuo paciu iseme senaja ir idejo nauja. Padare pries tai tyrima, patikrino del nestumo testu (nes neturedavau mm del mirenos). Is anksto buvo ispeje del skausmo, kad isgerciau tablete ir pati po proceduros nevairuociau. Man dejo ne per mm, nes paprasciausia ju nebudavo. Aisku, galejo isimti ir pasakyti, kad ateiciau per mm biggrin.gif , bet man patiko, kad viskas is karto.
QUOTE(laimucia @ 2013 10 27, 14:55)
Laba diena  4u.gif

Baigiasi 5-kti metai kaip nesioju Mirena. Jau ieskausi info apie idejima antra karta, nes vaiku neplanuoju dar kokius 3 metus.
Menesiniu neturejau per visa nesiojimo laikotarpi, ar yra sansu kad pasiseks ir vel?  biggrin.gif
Isimti ir vel ideti galima ta pacia diena? Tos pacios proceduros metu?  g.gif

Aciu uz atsakymus  4u.gif

Taip.

Pirma mirena man dejo lt ir niekas nesake, kad reikia tikrinti siulelius ar jie yra ar ne. Niekada pati ten nelindau ir kazkaip galvos neskaudejo. Dabar, kai idejo antra mirena (uk) pasake, kad reikia vis tikrintis paciai. Nu ir ka- nerandu as jokiu siulu. Gydytoja dar pries idedant ja man liepe savo pirstu paliesti galiukus, kad zinociau ka turiu ten pajust jos ieskant biggrin.gif. Nu kaip besistengciau as jos nerandu doh.gif . Vat dabar jau neramu, o gal ji iskrito, o gal... ir pagal mm negaliu spet, nes ju jau daugiau kaip 5 metai neturiu .
Atsakyti
QUOTE(huga @ 2013 11 07, 00:51)
Pirma mirena man dejo lt ir niekas nesake, kad reikia tikrinti siulelius ar jie yra ar ne. Niekada pati ten nelindau ir kazkaip galvos neskaudejo. Dabar, kai idejo antra mirena (uk) pasake, kad reikia vis tikrintis paciai. Nu ir ka- nerandu as jokiu siulu. Gydytoja dar pries idedant ja man liepe savo pirstu paliesti galiukus, kad zinociau ka turiu ten pajust jos ieskant biggrin.gif. Nu kaip besistengciau as jos nerandu  doh.gif . Vat dabar jau neramu, o gal ji iskrito, o gal... ir pagal mm negaliu spet, nes ju jau daugiau kaip 5 metai neturiu .

Del siulu. As taip pat nelindau ir netikrino..vyras sake kad jaucia blush2.gif po kazkiek laiko siulu nebejuto...spejam kad sulido giliau ar patirpo g.gif nes gydytojas niek onesake kad kazkas negerai spiralei.
Atsakyti
o nebandet ieskoti siulu kitokioj pozicijoj? as cia kazkada buvau persigandusi neradus,bet atsigulusmvisas puikiai atsirado blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mentas @ 2013 11 07, 15:26)
o nebandet ieskoti siulu kitokioj pozicijoj? as cia kazkada buvau persigandusi neradus,bet atsigulusmvisas puikiai atsirado  blush2.gif

visaip bandziau biggrin.gif , net nestumo testa nusipirkau. Nestumo nerodo, bet del viso pikto eisiu pas gine pasitikrint. Nu neramu unsure.gif . Nestumo testu pasikliaut irgi negaliu, nes kai laukiausi pirmo vaiko pasakiau ginei , kad man testas rodo jog nestumo nera, tai liepe nusipirkus atsinest ir prie jos patikrint (ale gal ka ne taip darau) ir pasitvirtino, kad man nerodo, o gine jau pilnai uzciuope. gerai buvo tai, kad mes ta nestuma planavom biggrin.gif. Su antru nestumu vel pabandziau is idomumo ir rode nestuma. Tai vat, labai jau keistai pas mane smile.gif.
Atsakyti
Kai turėjau Mirena aš pati siūlų ir neieškojau, tačiau tikrindavausi pas gine. Praėjus trims metams po įsidėjimo apžiūrėdama mane ginė ir nerado siūlų blink.gif sako nėr, nematau doh.gif tada padarė vaginalinį echo ir pasirodo viskas tvarkoje, ji gražiai gimdos dugne, tik matomai pati gimda siūlus įtraukė arba jie aptirpo. Minėjo, kad bus sunku ištrauk ir pan... prieš pora savaičių ja man sėkmingai ištraukė kita ginė 4u.gif gal tik teko truputi giliau jos paieškot.
Atsakyti
siūlų neužčiuopiu..vyras nejaučia, bert spiralė yra..aš tokia bailė..bijau kad galiu pastoti, nes vat su treciu pastojau gerdama KT...tai bijau kad niekas manes neapsaugos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(charisme @ 2013 11 09, 21:29)
pastojau gerdama KT...tai bijau kad niekas manes neapsaugos biggrin.gif

turbūt šoko apturėjot ? smile.gif kaip ten sako: geriausia apsauga - susilaikymas rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
Labas, 5 metus turėjau Mirena. Pabaigai siūlai irgi dingo, tai išėmė operaciniu būdu, be skausmo. Dabar vėl planuoju dėti, taip rekomendavo ginekologė.
Man beveik 38, tai sakė, kad kaip tik tuos iki 43 metų gerai, nes būna daug kraujoplūdžių be spiralės arba su paprastąja.
Dėl pastojimo, mano ginė sako, kad Nobelio premiją galima duoti, jei pastosi, tiesiog gimdoje nėra gleivinės kur galėtų tvirtintis vaisius, dėl to nėra ir mėnesinių.
Kiek kainuoja šiuo metu Mirena?
Atsakyti
Vakar turejau tokia procedura. sena iseme ir idejo nauja. Visai neskausminga procedura! Mazdaug para tatepliojo.
Mano atsiliepimai po 5 metu geri, del to rinkausi dar 5 metams Mirena.

QUOTE(laimucia @ 2013 10 27, 12:55)
Laba diena  4u.gif

Baigiasi 5-kti metai kaip nesioju Mirena. Jau ieskausi info apie idejima antra karta, nes vaiku neplanuoju dar kokius 3 metus.
Menesiniu neturejau per visa nesiojimo laikotarpi, ar yra sansu kad pasiseks ir vel?  biggrin.gif
Isimti ir vel ideti galima ta pacia diena? Tos pacios proceduros metu?  g.gif

Aciu uz atsakymus  4u.gif

Atsakyti
QUOTE(brenda mama @ 2013 11 15, 20:10)
Vakar turejau tokia procedura. sena iseme ir idejo nauja. Visai neskausminga procedura! Mazdaug para tatepliojo.
Mano atsiliepimai po 5 metu geri, del to rinkausi dar 5 metams Mirena.

Labai puiku! smile.gif Mes nusprendeme po svenciu atlikti ta procedura biggrin.gif
Ziuresiu kiek ten teplios g.gif
Atsakyti
Sveikos,

Pasitarus su savo gydytoja,po ilgų svarstymų ir dvejonių,pasvėrus visus už ir prieš dvi savaites nusprendžiau įsidėti Mireną.Procedūra nebuvo labai skausminga,gal tik kažkiek nemaloni ir tiek.Tiesa po procedūros pasidarė bloga,bet įtariu čia nuo baimės ir įtampos. doh.gif Gydytoja apžiūrėjo echoskopu prieš dedant ir po įdėjimo.Pirma dieną po procedūros kraujavau gana gausiai,bet kita dieną jau tik tepė.Prisiskaičiau šitam forume šalutinių poveikiu ir laukiu kada plikt pradėsiu... blink.gif doh.gif Kol kas jaučiuosi labai,labai gerai...nejaučiu nieko,lyg nieko ir nebūtų.Galvos neskauda,neteplioja,kol kas dar neplinku...na tikiuosi taip ir toliau bus...Nuotaiku kaitos irgi nėra,kaip tik jaučiuosi atsipalaidavusi...nėra įtampos,galvojimo kas būtų jeigu... doh.gif

Jei kam įdomu už Mireną mokėjau 448 Lt pirkau Eurovaistinėje,su Medaus kortelė kontraceptikam taikoma 15% nuolaida.Įdėjimas nieko nekainavo,nes su gydytojos siuntimu ligoninėje ši procedūra nemokama.Dar pirkau antibijotikus,juos išrašė infekcijos profilaktikai,mokėjau 30 Lt.Reikėjo gerti 3 dienas.Siūlų netikrinu,nes gydytoja sakė,kad iškritimas pas mane beveik neįmanomas.Sakė iškristi gali tik daug kartų gimdžiusioms ir toms kurių gimdos padėtis yra netaisyklinga.
Atsakyti
QUOTE(Sanraiz @ 2013 10 15, 12:56)
O ko laukti issiemus? Gal pasidalins issiemusios patirtimi-ar kraujavo iskart po/tepliojo, per kiek laiko susitvarke ciklas ir pan....

QUOTE(JOGA @ 2013 10 15, 21:20)
Sanraiz- is draugiu patirties galiu pasakyti,kad po tokio STOP'o, kai jau ateis normalios menesines - tai plauksi, o paskui viskas stabilizuosis, arba ateis nelauktas neprasytas klimaksas smile.gif) ir be spirales menesiniu lauksi...lauksi...smile.gif Na, lauksim pasisakymu veliau, pasipasakok, kaip sekasi...

Po pirmo nestuke.gif po 6sav iskart isidejau Mirena (vaiko nemaitinau), sekmingai atnesiojau, pirmus 1.5 metu dar buvo menesines po to dingo thumbup.gif kai iseme iskart patepliojo po to po menesio prasidejo normalios mmm, tikrai neplaukiau. Tada kazkiek laiko apie 3-4 menesius vartojau kt, po to 2-3 menesiai poilsio nuo visu hormonu ir dabar sekmingai is pirmo karto vel nestuke.gif . Po gimdymo vel planuoju detis Mirena (tik idejimo laikas priklausys nuo to kaip seksis maitinti vaika).

Del siulu tikrinimo tai as ju neuzciuopdavau, bet lankiausi kaip visada kas 6-9 menesius pas gine ir ji pasiziuredavo per echo ar ji vietoj ir viskas tvarkoj. 4u.gif
Atsakyti