Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė Mirena

Apklausa: Kaip manote, ar Mirenos naudojimas gali būti Jūsų plaukų slinkimo priežastis? (231 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Emoli @ 2013 09 27, 15:35)
Vaisingom dienom susilaikyti smile.gif

lotuliukas.gif sėkmės
Atsakyti
Sveikos mergaites pleputes,
Nusprendziau prisijungti prie jusu ir idemiai viska perskaityti ax.gif ,juk kur daugiau prisirinksi tikru isgyvenimo istoriju jei ne SM bigsmile.gif
Turiu problemeliu ir mamo menesines laaabbbai gausios ir net 7 d doh.gif !!!!Tai atsitiko o gal sutapimas po 3 nestumo.Pries tai visa gyvenimeli mano men buvo 2 dienas ir tai galedavau su iklotais pravaiksciot rolleyes.gif
Po fibroidu salinimo gyd sake kad turetu susitvarkyt MM,bet vistiek tas pats verysad.gif kaip is krano...Pasiule Mirena,tai nzn ka pasirinkti,nes as linkusi priaugti svorio,nors as ji lengvai ir pametu,bet cia pas jus prisiskaiciau tai net pasimeciau doh.gif
Atsakyti
Su Mirena išbuvau vos kiek daugiau nei metus ir teko ją išimti: atliekant echoskopiją gydytoja pamatė, kad spiralė pasmukusi, yra per žemai, ir iš tiesų labai lengvai išsiėmė. Panašu, kad galėjo net ir nebelabai veiksminga būti tokioje padėtyje. Na, bet visas gražumas prasidėjo ją išėmus - po poros dienų pliūptelėjo tokios mėnesinės, kokių gyvenime nebuvau turėjus doh.gif O taip neva neturėtų būti, ir apskritai kalbos apie ypatingai lokalinį Mirenos poveikį man dabar juokingos - nė po vienų tablečių tokios stiprios organizmo reakcijos ir tokio valymosi nėra buvę. Žodžiu, džiaugiuosi, kad jos nebeturiu ir labai tikiuosi, kad sugrįš normalus svoris (vos įdėjus Mireną jis stipriai padidėjo).
Atsakyti
QUOTE(Emoli @ 2013 09 27, 21:16)
po mmm 5 dienos paskui vaisingos smile.gif o ką per ilgas tarpas? neišlaikysit hihihi.gif

tos 5 dienos po mmm yra sąlyginai vaisingos ir pilnai galima pastot smile.gif išlaikyčiau,bet neturiu tam noro biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 28 rugsėjo 2013 - 17:16
Sveikos mergaites 4u.gif

Na ka, turiu mirena jau virs 1,5m, spekit ar labia dziaugiuos, o gi visai ne, vis dar ja turiu, nes gydytoja kiekviena karta apsilankius ramina, kad mmm vis mazeja,su laiku jos isnyks. Man regis siandienis pakraujavimas po mmm praejus 3d. padejo paskutini taska. Vadinamosios mmm ale patepliojimai/pakraujavimai tesiasi 8-9d, paskiau kokios 2-sav. svarios ir vel is naujo. Man jau nusibodo. Tiesa skirtumas yra, anksciau reikejo dideliu paketu, dabar apsieinu su maziukais ar net kasdieniais iklotais.
Galvos skausmas, uzeinantis bile kada, lankiaus pas neurologe, padare visus tyrimus ir nieko. Ji man aiskiai pasake, tokiu kaip tu ateina daug, mes neurologai sukam galvas kas yra jaunom moterim, o pasirodo visi skausmai isnyksta isemus mirena. Sake neisivaizduoju kaip ginekologes gali siulyt sitoki dalyka.
Trecia, plaukai slenka kuokstais, ko tik nedariau, sampunai, balzamai, kaukes, cinka naudoju jau 3men.jokio pagerejimo. Mano supratimu, tai tik sitos drauguzes darbeliai. sad.gif
O apie svori patylesiu, tiesiog jau skaudi tema....

23d.einu pas ginekologe. Parasysiu kaip jausiuos po isemimo. smile.gif
Atsakyti
Patikekit, po kiekvienu menesiniu be mirenos, jausites vis geriau, man eina 3 menuo kaip ji isimta ir viskas pamazu tvarkosi, galvos skausmas sumazejo jau koki 60-70 procentu smile.gif
Atsakyti
Žiūriu sekat mano pėdomis ... Nesuprantu aš tų daktarų, kiša visom kaip pasaulio stebuklą, nu netinka jinai visom, netinka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(NakedA @ 2013 10 09, 16:56)
Žiūriu sekat mano pėdomis  ... Nesuprantu aš tų daktarų, kiša visom kaip pasaulio stebuklą, nu netinka jinai visom, netinka  doh.gif

isnesiojus 5 metus ir as ja siandien issiemiau . priezastis nepaliajamas plauku slinkimas treti metai doh.gif .
seniau irgi paslinkdavo bet kosmetinem priemonem ir vitaminais tai budavo iveikiama .o dabar niekas nepadeda , visi tyrimai geri doh.gif

ta "grazuole"dar man cista paliko doh.gif doh.gif norejau toliau issivesti be hormonu bet dabar turiu 3 menesisu gerti hormonines tabletes .

kaip jus issiemusios spirale saugoties ?
Atsakyti
o kiek as gydytojai sakiau, kad skauda galva, slenka plaukai, ji man aiskina, kad nuo mirenos to negali but. Pasakiau, kad ne man vienai sitokie daykai dedasi, tai pasake, kad maziau forumus reik skaityt. Su vyru vakar galutinai nutarem, kad jos nauda mazesne, nei man patiriama zala.

O jei rimtai kaip saugotes? As iki gimdymu geriau 4m. KT, man buvo gerai, bet kai nustojau, vyras pasake, tu tapai zymiai geresne, ramesne, nera nuotaiku kaitos. Po pirmo gimdymo vel buvau pradejus KT, bet neistempiau nei savaites, galvos skausmas buvo nezmoniskas. Po antrojo gimdymo, gausios mmm, tai gine rekomendavo Mirena, kaip puikiausia iseiti, bet....
Atsakyti
QUOTE(Suomi @ 2013 09 28, 15:59)
(vos įdėjus Mireną jis stipriai padidėjo).

jei nepaslaptis kiek priaugot? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(žydrynė @ 2013 09 28, 19:07)
tos 5 dienos po mmm yra sąlyginai vaisingos ir pilnai galima pastot smile.gif

pritariu smile.gif , būna ir iškart po mėnesinių pastoja, ale nevaisingos dienos... smile.gif
Papildyta:
QUOTE(vivir @ 2013 10 09, 16:34)

O apie svori patylesiu, tiesiog jau skaudi tema....

unsure.gif , paskaičius temą susidaro vaizdas, kad svorį ji labai įtakoja, bet kaip pasakytų šalininkės: mažiau ėsti reikia biggrin.gif doh.gif , na aš taip neteigiu, bet esu girdėjusi tokių nuomonių... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytee @ 2013 10 09, 21:45)
kaip jus issiemusios spirale saugoties ?

QUOTE(vivir @ 2013 10 10, 12:13)
O jei rimtai kaip saugotes? As iki gimdymu geriau 4m. KT, man buvo gerai, bet kai nustojau, vyras pasake, tu tapai zymiai geresne, ramesne, nera nuotaiku kaitos. Po pirmo gimdymo vel buvau pradejus KT, bet neistempiau nei savaites, galvos skausmas buvo nezmoniskas. Po antrojo gimdymo, gausios mmm, tai gine rekomendavo Mirena, kaip puikiausia iseiti, bet....

Mes tai naudojam prezervatyvus ir NLA kartais (tomis dienomis, kai neturėčiau būti vaisinga) smile.gif Nors man po spiralės nebevyksta ovuliacija, tai nebesuprasi vaisingos dienos yra ar nebe unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2013 10 10, 16:03)
unsure.gif , paskaičius temą susidaro vaizdas, kad svorį ji labai įtakoja, bet kaip pasakytų šalininkės: mažiau ėsti reikia biggrin.gif  doh.gif , na aš taip neteigiu, bet esu girdėjusi tokių nuomonių... unsure.gif

jei saziningai tai valgiau tiek pat, bet pasijaute staigus padidejimas.

QUOTE(NakedA @ 2013 10 10, 17:14)
Mes tai naudojam prezervatyvus ir NLA kartais (tomis dienomis, kai neturėčiau būti vaisinga) smile.gif Nors man po spiralės nebevyksta ovuliacija, tai nebesuprasi vaisingos dienos yra ar nebe  unsure.gif

Tai kazkas negerai, jei nevuksta ovuliacija unsure.gif
Atsakyti