As vis dar ligonineje. birzelio vidury echoskopu nebuvo ko prikibt, o va siandien echoskopas pasako toki dalyka: matom kiausideje 6,5 cm cista......
is kur ji....po velniu per vsia gyvenima ir dar pries pora menesiu nieko tokio nebuvo...o si menesi ir tas spaudimas sukoto, tipo nuo hormonu.....ir radinys niekaip nedziugina. Laukiu dabar ginekologo konsultacijos, nes toks dydis ne juokas...
QUOTE(JOGA @ 2013 07 16, 11:43)
As vis dar ligonineje. birzelio vidury echoskopu nebuvo ko prikibt, o va siandien echoskopas pasako toki dalyka: matom kiausideje 6,5 cm cista......
is kur ji....po velniu per vsia gyvenima ir dar pries pora menesiu nieko tokio nebuvo...o si menesi ir tas spaudimas sukoto, tipo nuo hormonu.....ir radinys niekaip nedziugina. Laukiu dabar ginekologo konsultacijos, nes toks dydis ne juokas...
Ir jūs vis dar nesiruošiat išsiimt Mirenos ?
QUOTE(bevardė @ 2013 07 16, 08:57)
Jei tiko paprasta, jei tiko KT greičiausiai tiks ir Mirena, dėl diabeto reikia tartis su endokrinologais, bet jei gerei KT tai Mirena mažiau įtakoja bendrą organizmą.
Ačiū dėl nuolaidos informacijos. Kažin kiek ši šiaip vaistinėje kainuoja su nuolaidų kortele? Ir ar tikrai reikia jai recepto?
Ačiū dėl nuolaidos informacijos. Kažin kiek ši šiaip vaistinėje kainuoja su nuolaidų kortele? Ir ar tikrai reikia jai recepto?
Prie 2 tipo diabeto geriau KT,endokrinologai zinojo ir nedraude.
Del Mirenos kainos, tai klausiau Eurovaistineje ir Camelijoje ,abiejose kaina labai panasi beveik 500lt. o uzsakant internetu y Camelia vaistine susitaupo beveik 100lt. Recepto reikia.
Treciadieni isleido namo, ir ta pacia diena pries paleisdami iseme MIRENA .... kaip tik siomis dienomis baigineju ir menesines. Cista tikrinsiuos kita savaite....spaudimas kaip ir nieko....daugiau toks nebesukilo, tik galva dar paskauduoliuoja ... matysiu kas ir kaip ir laikas nuo laiko cia parasysiu sekmes visoms
p.s. o as taip norejau, kad ji man prisitaikytu.....tikrai labai nuosirdziai to norejau, o dabar matysiu...reikia susitvarkyti ta cista, galvos skausmus ir kraujospudi....jei per pora menesiu viskas susidelios i vietas ir lakstysiu kupina energijos, tai bus pats geriausiais dalykas, nes butent sito jau paisiilgau. O su gyd. Sedziniausku tada sakem pamastysim jau apie chirurginius dalykus, nes geriami KT man irgi netinka.... Tiesiog sako ,reikia paziureti kelis menesius, gal mirena bus sumazinus bendra menesiniu gausuma ir tada nieko daryti nereikes. Matysiu...prasinesiu....
Dar noriu pasiklausti , gal kuri turite gera ginekologe moreti KMUK ar II ligonineje, kuri normaliai darbuojasi ir ne tik su gimdymais, bet ismano ir kitokias moteriskas bedas ir turite telefona....gal aks bruksteltumet i AZ. Nes mano J.Gembeckiene, kuri Mirena idejo, kaip tik isejo i pensija, o Seziniauskas tiesiog pasitaike bunant ligonineje...gal kas dar ka galit parekomenduoti
p.s. o as taip norejau, kad ji man prisitaikytu.....tikrai labai nuosirdziai to norejau, o dabar matysiu...reikia susitvarkyti ta cista, galvos skausmus ir kraujospudi....jei per pora menesiu viskas susidelios i vietas ir lakstysiu kupina energijos, tai bus pats geriausiais dalykas, nes butent sito jau paisiilgau. O su gyd. Sedziniausku tada sakem pamastysim jau apie chirurginius dalykus, nes geriami KT man irgi netinka.... Tiesiog sako ,reikia paziureti kelis menesius, gal mirena bus sumazinus bendra menesiniu gausuma ir tada nieko daryti nereikes. Matysiu...prasinesiu....
Dar noriu pasiklausti , gal kuri turite gera ginekologe moreti KMUK ar II ligonineje, kuri normaliai darbuojasi ir ne tik su gimdymais, bet ismano ir kitokias moteriskas bedas ir turite telefona....gal aks bruksteltumet i AZ. Nes mano J.Gembeckiene, kuri Mirena idejo, kaip tik isejo i pensija, o Seziniauskas tiesiog pasitaike bunant ligonineje...gal kas dar ka galit parekomenduoti
QUOTE(bevardė @ 2013 07 10, 10:53)
Man rugsėjo 1 jau bus 5 metai, dabar galvoju ar galiu laukt iki rugsėjo ar keist dabar, kažkaip nenoriu per vasarą judinti kad vėl nebūtų kokių tepliojimų. Bet didėja rizika pastot. Įdomu ar galima pasibaigus 5 m ir uzdelsus issiimt vartot geriamas KT
Nepastosit, nes jei ir pasibaigs Mirenos hormonai, ji toliau veiks kaip barjerinis kontraceptikas.
Aš čia irgi buvau pasižadėjusi išsiimti Mireną, ir aprašyti savo pojūčius/pokyčius, bet... Greitai pripranti prie gero t.y. mmm nebuvimo. Rugpjūčio pradžioje turime vestuves, tad pamaniau - neduokdie išsiėmus Mireną mane užklups gausios mmm, ko tokia proga tikrai nenorėčiau (visą dieną su ilga suknia išbūti) Tuo labiau, kad ciklas bus nenuspėjamas ir neprognozuojamas, bent jau kol kas...
Buvau rašiusi, kad jau po truputį atsiranda mmm, nes rugsėjo gale bus jau 6m. kaip nešioju spiralę, bet nieko panašaus, tik kartą stipriau patepliojo.
Per praeitas pseudo-mmm jaučiau ilgesnius ūselius, tad pamaniau, kad gal spiralė pasmuko, bet lyg viskas ir normalizavosi.
Labai tikiuosi, kad vis tik tų 6m. nesulauksiu, nes ir taip jau gausiu nuo savo ginės velnių
Iden informaciniam lapely toks salutinis poveikis paminetas,nrs kai cia apie tai uzsiminiau dauguma pasake maziau est ( ne ne taip tesiogiai),bet man asmeniskai po mirenos idejimo +20 kg (per 2 metus)
QUOTE(Iden @ 2013 07 22, 00:28)
o nuo Mirenos ar svoris gali augti?
taip, jei savo ėdrumą nurašysit jai.
Pavasarinė13 visiskai su jumis nesutinku,nes net informaciniam lapeli prie salutinio poveikiu yra parasytas svorio didejimas...
As kai geriau Logest tai mano svoris nesikeite iki 32 buvau 50 dabar idejau spirale 7 menesius tai svoris su kiekvienu menesiu auga dabar jau 57 sveriu nors valgau tiek pat arba net maziau. Tai gal man mirena visai netinka, bet ks bus kai ja isimsiu? Ar svoris sumazes? Net ir menesiniu neturiu ir ka suvalgau iskarto ispucia pilva kaip baliona