Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė Mirena

Apklausa: Kaip manote, ar Mirenos naudojimas gali būti Jūsų plaukų slinkimo priežastis? (231 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(čelsė @ 2013 01 10, 17:18)
Ačiū  4u.gif Tikrai, gaila, kad taip su ta informacija. Ne vien apie kontacepciją, apskritai su dauguma vaistų/nevaistų taip. Juk yra daug gydytojų prirašyta, rekomenduota, argumentuota, kodėl kontracepcija gerai, kad mažiau sąmokslo teorijų ieškotume (juk Amerikoje, Japonijoje, geriausiai išsivysčiusioje Vakarų Europoje didžiausi procentai moterų naudoja kontracepciją, o tose šalyse tikrai ne bukiausi žmonės). Arba skiepai - ooo, kokia diskusija vyko ir tebevyksta. Paprastam žmogui sunku atsirinkti, kas tai - mokslo ir medicinos pasiekimai, palengvinantys mums gyvenimą, ar nuodai-žudikai... Ir bėda, kad natūralistai savo nuomonę taip dažniausia nekorektiškai ir įkyriai reiškia. Gal todėl didžioji dauguma net nenori klausyti, kai nuomonė peršama nevengiant pasityčioti, pašiepti kitus dėl kvailumo (?), nenusimanymo (?). Ar turite kas savo tarpe pagal dabartinę madą metusių mėsą valgyti? Jų arogancija ir tyčiojimasis iš tų, kurie "dvėselieną ryja", garantuotai yra, ar ne? Bent jau kiek teko susidurti, ne mes – dauguma – kaip nors reguojame į jų norą daryti ką nors kitaip, o tie, kurie daro ne taip, kaip dauguma. Psichologai tai aiškina noru "užverbuoti" ir kitus, kad lenviau būtų tvarkytis pačiam, juk mažiau rizikos, kad mesi tas mintis, kai aplink jau bus nors keli bendraminčiai...

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
esu jau nusipirkus mirena, per sekancias mmm zadu detis. nes menesines pas mane ziauriai gausios doh.gif
tik va idomu, jau kokius 2 metus turiu neisnykstancia candida, idomu, ar nera rizikos inesti i gimda infekcijos g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Estete* @ 2013 04 11, 15:17)
tik va idomu, jau kokius 2 metus turiu neisnykstancia candida, idomu, ar nera rizikos inesti i gimda infekcijos g.gif

turint candida,įsidėjus spiralę situacija gali dar pablogėti,būna net ir sveikoms moterims spiralė išprovokuoja candida atsiradimą,įvairius uždegimus,nes pasikeičia makšties terpė,todėl prieš dedant reikia pasidaryti tyrimus,linkusioms į tuos dalykus gyd nerekomenduoja dėtis spiralės.
O dėl infekcijos įnešimo į gimdą tai reikia gyd klausti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 11 balandžio 2013 - 15:31
Mirena turiu 10 mėnesių. Prieš tai du metus žiauriai slinko plaukai. Prisiskaičiau, kad Mirena irgi skatina plaukų slinkimą, tai išvis išsigandau, bet man atvirkščiai po kokių dviejų savaičių slinkimas sustojo, nežinau ar čia Mirenos nuopelnas ar kaip, nes labiau slinkt jau nebegalėjo.
Dar bijojau dėl svorio, bet išliko visiškai tas pats, nei nukrito nei priaugo.
PMS nekamuoja, potraukis nesumažėjo. kažkaip išpradžių net galvoju, gal man ten nieko neįdėjo, arba blogai įdėjo, nes nejaučiu jokių organizmo pokyčių biggrin.gif
Tik va mėnesinės paskutinius tris mėnesius kažkokios keistos. Kokias tris dienas teplioja rudai, poto kokias 7 dienas išskyros kažkokios rausvos būna. Bet įtariu endometriozę, kita savaitę važiuoju pas gydytojus, išsiaiškinsiu ar gali Mirena įtakot tokias nesamines ar reikia ligų ieškot.
Atsakyti
Sveikutės. Planuoju dėtis Mirena, dabar tykau akcijų, nes be jų kaina kanda. Tik noriu pasitikslinti. Ar įdėjimas poliklinikoje pas savo ginę yra nemokamas?

Beje ginė mane perspėjo, kad įdėjimas skausmingas. Sakė galės suleisti nuskausminamųjų, bet reiks laukti valandą kol suveiks. Todėl parašė stiprių geriamų nuskausminamųjų ir sakė išgerti prieš einant dėtis Mirena. O aš kažkaip abejoju ar tikrai tai taip skausminga gali būti. Du vaikus be nuskausminimo pagimdžiau, tai negi dabar bijoti šitos procedūros g.gif
Atsakyti
QUOTE(kipitun @ 2013 04 16, 14:06)
Sveikutės. Planuoju dėtis Mirena, dabar tykau akcijų, nes be jų kaina kanda. Tik noriu pasitikslinti. Ar įdėjimas poliklinikoje pas savo ginę yra nemokamas?

Beje ginė mane perspėjo, kad įdėjimas skausmingas. Sakė galės suleisti nuskausminamųjų, bet reiks laukti valandą kol suveiks. Todėl parašė stiprių geriamų nuskausminamųjų ir sakė išgerti prieš einant dėtis Mirena. O aš kažkaip abejoju ar tikrai tai taip skausminga gali būti. Du vaikus be nuskausminimo pagimdžiau, tai negi dabar bijoti šitos procedūros g.gif

nu ir nugasdino jus biggrin.gif kai man dejo tai galvojau nu jai vaikus abu pagimdziau be nuskausminamuju tai sita procedura istversiu tiktrai. Nu nemalonu toks stiprus padeginimas jauciasi, bet tikrai istveriama be nuskausminamuju ir trunka labai trumpai mirksiukas.gif blush2.gif

As isidejau rugseji mirena, bet kas menesi vis kaskiek pasirodydavo mm, o dabar jau trecias men. kai nera unsure.gif neramu ir krutine labai skauda jau kokias 3 sav. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kipitun @ 2013 04 16, 15:06)

siulyciau detis privaciai, jei pinigine leidzia 4u.gif
biski kazkaip idomiai cia jums prikalbejo. as dejau privaciam kabinete. viskas uztruko maximum 5 min su idejimu ir pasiruosimu - skausmo nebuvo jokio. tikrai naudojo kazka nuskausminimui, bet del to nieko papildomai moketi nereikejo, tik nustatyta vizito kaina. ir valandos jokios laukti nereikejo ax.gif
pas mane ji jau virs menesiuko, vis dar buna pateplioja truputi kaikuriom dienom,toks pamaudimas uzeina tada. bet manau jau cia turetu baigtis greit,nes is pradziu idejus kasdien tepliodavo ir jausmas kaip per mmm, kai maudzia pilva. eisiu pas gine uz geros savaites, paziuresim kaip kas, sake tuos siuliukus patrumpins ir t.t. man toks jausmas kad po surum burum buna tas patepliojimas. kazi issigalvoju as cia, kad galima biski pajudinti ja, su tais siuliukais? dabarilgokus paliko kai dejo,nes sake,jog spirale pasislenka buna kol vieta randa savo g.gif
del plauku slinkimo - tai man jie stipriai slinko jau kuri laika dar neidejus mirenos. po antro gimdymo cia. bet nusipirkau gera sampuna ir vitaminu - nu ir va praejo galtik kokios 3 sav - jau nebeslenka. krenta tik normalus kiekis, kaip kad ir pas visus.
Atsakyti
Pas mane mirena ir buvo. Viskas kaip ir gerai buvo, bet ar tai sutapimas buvo ar dar kas... Kai buvau su spirale, savaite iki menesiniu budavau siaubingai pikta, jautri, be nuotaikos, bet issiemus spirale siu pozymiu nepastebiu.
Atsakyti
QUOTE(dushianerami @ 2013 04 18, 20:43)
siulyciau detis privaciai, jei pinigine leidzia  4u.gif
biski kazkaip idomiai cia jums prikalbejo. as dejau privaciam kabinete. viskas uztruko maximum 5 min su idejimu ir pasiruosimu - skausmo nebuvo jokio. tikrai naudojo kazka nuskausminimui, bet del to nieko papildomai moketi nereikejo, tik nustatyta vizito kaina. ir valandos jokios laukti nereikejo  ax.gif

Tik jau pasakų nesek. Dedant bet kokią spiralę įdėjimas yra skausimgas, nes reikia įeiti į pačią gimdą.

Papildyta:
QUOTE(mentas @ 2013 04 04, 22:53)
as mirena turiu 2.5 metu ,dameciau +20kg,ir dabar mastau ar mirenos kalte ar ne... g.gif

Aišku lengviausia kažkam kaltę suverst biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Emoli @ 2013 04 26, 00:48)
Tik jau pasakų nesek. Dedant bet kokią spiralę įdėjimas yra skausimgas, nes reikia įeiti į pačią gimdą.

prie ko čia pasakos, nevisoms vienodai skauda...dedant po gimdymo būna, kad visai neskauda...aš net nepajutau jos įdėjimo, buvo 4mėn po gimdymo, tai nešnekėkit už kitas geriau...

viskas atrodo gerai su ta Mirena, bet erzina rusvos išskyros po lytinių santykių, šiaip nei skausmų, nieko nebūna...gal ten kaip nors dasiekia, net nežinau doh.gif , dar tox minusas, kad tenka pavartoti žvakučių visokių profilaktiškai doh.gif , panašiai būdavo nuo kasdienių įklotų...beto neaiškios mėnėsinės...nežinau kada būna, nes pateplioja vis dar...tokių rimtų jau ir nebebuvo...bet jausmas, kad esi saugi santykių metu atperka viską, nes kitos priemones įnešdavo tik streso...nesakau, kad ir mirena 100-ocentinė...
Atsakyti
QUOTE(Emoli @ 2013 04 25, 23:48)

Man dėjo po gimdymo ir visai neskaudėjo mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal tikrai po gimdymo kai kam ir neskauda, nes dar kakleliai nebuna visai sugrįžę į vietas. Nes plėsti kaklelį kai jis pilnai užsidaręs yra skausminga procedūra, o jį, kad ir minimaliai - vis tiek turi praskleisti, kad įvestų spiralę.
Pvz. man dėjo ne po gimdymo, ir man žiauriai skaudėjo, nors ginekologiškai esu sveika doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOGA: 26 balandžio 2013 - 08:32
reikia dėt per mmm,tada nereikės plėsti kaklelio ir neskaudės mirksiukas.gif
Atsakyti