Man kas antra men. mmm Daug silpnesnes, bet ilgesnes, ilgiau pateplioja. Is pradziu nervino, kad sitaip, bet gal visai nieko, kai po to ilga laika isvis nebuna. Aisku, gal geriau rinkciaus kas menesi ir trumputes, negu kas 2 ir atitinkamai ilgesnes... bet kad nepasirinksi Kaip yra taip. Nuo gausumo ir didziuliu skausmu tikrai padejo. Plaukai neslenka, svoris neauga, nuotaiku kaita ne baisine - yra kas tai itakoja ir be mirenos Kol kas esu lb patenkinta.
Grįžtu į temą, kad pasidalinčiau patirtimi - gal kam padės. Turėjau Mireną 5 metus, išsiėmiau ir pasakiau gydytojai, kad darysiu pertrauką ir tam tikra prasme eksperimentą su savimi - bent pusmetį nedėsiu kitos, nes įtariu, kad mirena man pridėjo nemažai svorio, nuolat slinko plaukai, oda buvo ypač riebi. Kai išėmė, oda per mėnesį pasijuto, kad ne tokia riebi, tai vienintelis dalykas, kuris tapo aiškus iškart, plaukų ir svorio įtakai pastebėti reikia daugiau laiko. Bet tikriausiai man tenka "atsiprašyti" tos Mirenos, nes svoriui, plaukams ir kt. dalykams ji nepadarė įtakos. Kai pasakiau gydytojai, kuo nepatenkinta mirena, ji man davė siuntimą pas endokrinologą. Matyt, kaip medikė suprato, kad yra kitų priežasčių. Padarė tyrimus ir tikrai yra problemų su skydliauke. Taigi, man pamoka visam gyvenimui - reikia kalbėtis su gydytojais, neužsiciklinti ant vienos diagnozės (kai pačios sau jas padarome) ir turint problemų, reikia ieškoti priežasties, nes kiekvienas uždelstas žingsnis pas medikus - ne į naudą mūsų sveikatai.
Toms, kurioms slenka plaukai, reikėtų apžiūrėti keletą iškritusių plaukų. Jei ant plauko galiuko toks balta burbuliukas, tai nieko, plaukai sėkmingai ataugs. Jei galiukas juodas, tai reikškia, kad iškrito svogūnėlio maišelis, t.y pražuvo svogūnėlio "namai" ir plaukai NIEKADA nebeataugs. Man ir taip plaukai paslinkdavo, tačiau su mirenos atsiradimu pastebėjau, kad slenka labiau, bet to nesureikšminu. Mirenai gegužės pabaigoje jau bus du metai. Iki jos per mm bijodavau kokioje kavinėje prisėsti, tokie kraujoplūdžiai dėl gimdos gleivinės hiperplazijos buvo, o dabar mm nebuvimas - didžiausias Mirenos privalumas. MM trumpam pasirodo gal kas ketvirtį ir tai apie save duoda žinoti gal kokią valandą. Užtat krūtinę skauda nuolatos, toks amžinas PMSas. Nuotaikai įtakos neturi, o kas dėl lytinio potraukio, tai aš ant diedų dantįs grižiau jau ir iki Mirenos
Mirena turiu 5 men. Pastebejimai: +10 kg, nors sportuoju labai intensyviai 3 x savaiteje, isigyjau cista, atsirado perioralinis dermatitas akiu voku. Pliusai: pms nebuna, nuotaika labai gera, mm nebuna. Sprendimas: kita savaite einu issiimti.
Mirena turiu 5 men. Pastebejimai: +10 kg, nors sportuoju labai intensyviai 3 x savaiteje, isigyjau cista, atsirado perioralinis dermatitas akiu voku. Pliusai: pms nebuna, nuotaika labai gera, mm nebuna.
Sprendimas: kita savaite einu issiimti.
Man irgi sunku išlaikyt nepakitusį svorį,reik labai kontroliuot ką valgau. Ir vistiek "užsimečiau" 3kg.nuo draugystės su mirena. Bet čia per beveik tris metus....tai dar klausimas ar galiu ją kaltint.
Taip, trumpam buvo išdygusi cista. Praėjus pusmečiui prasidėjo blefaritas, kurį gydžiausi pusę metų. kartais pagalvoju, kad tai susiję su mirena, nes vokai ir dabar jautrūs, be emolientų nė žingsnio, o apie tušą blakstienoms seniai pamiršau.
Man kas antra men. mmm Daug silpnesnes, bet ilgesnes, ilgiau pateplioja. Is pradziu nervino, kad sitaip, bet gal visai nieko, kai po to ilga laika isvis nebuna. Aisku, gal geriau rinkciaus kas menesi ir trumputes, negu kas 2 ir atitinkamai ilgesnes... bet kad nepasirinksi Kaip yra taip. Nuo gausumo ir didziuliu skausmu tikrai padejo. Plaukai neslenka, svoris neauga, nuotaiku kaita ne baisine - yra kas tai itakoja ir be mirenos Kol kas esu lb patenkinta.