Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė Mirena

Apklausa: Kaip manote, ar Mirenos naudojimas gali būti Jūsų plaukų slinkimo priežastis? (231 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
visiskai pritariu siam postui, as irgi labai bijojau nenorejau detis Mirenos prisiskaiciusi cia ne kokiu atsiliepimu, bet man matyt ji tiko, kraujavau po idejimo 1,5 men. del svorio tai negaliu komentuoti nes po gimdymo turejau likusiu lasinuku, kurie palaipsniui tirpsta ir turint Mirena, tad nemanau, kad ji itakoja svori...gydytoja, po idejimo nieko nedraude, nei sporto nei mylejimosi, sake jeigu gerai ideta niekas nekenkia.Del plauku slinkimo, - po 2 gimdymu mano plaukai ir taip kuokstais slinko tad ne Mirenoje esme, dabar gal net sustojo smile.gif taigi kol kas esu Mirena patenkinta, be to idejimas tikrai neskausmingas, mano gydytoja naudojo nuskausminima, nors neprasiau, sako taip priklauso.
Atsakyti
O man va 4 menesiukas jau eina...tai dabar pasidare visiskas bardakas su ciklu... 3-4 beveik svarios dienos, o tada vel patepimai , kartais su siek tiek kraujo...ir vel ramu kelios dienos ir vel tas pats.
Galvos skausmai silpnesni negu buvo pradzioje, bes vsi dar nestipriai pasirodo...o is po ju arba kartu su jais seka ir tie patepimai arba nedideli pakraujavimai.
Tikiuosi su laiku tas tepimas irgi pasitrauks...
Atsakyti
Sveikutes,gal kuri dejosi nesenai mirena privacioj klinikoj? kiek plius minus iseina pinigeliu visumoj? mirena,apsilakymai,tyrimai,idejimas,nors apytiksliai,kad isivaizduot g.gif
Atsakyti
Na pasipasakosiu ir as 4u.gif turejau isidejus Mirena ją pranesiojau beveik 2 metus, tiesa pasakius buvau labai patenkinta, tik keleta minusiuku, pirmas minusas kad mane pradėjo labai berti buvau kaip paauglė labai bere veidą, bet čia dėl hormonų juk organizmas nepratęs. Taigi pradėjau dėti visokias kaukes, labai rūpintis oda veido ir po keletą mėnesiu susitvarkė. Antras dalykas man asmeniskai nepatiko kad po puses metu kažkur beveik išnyko menkės ir pirmo vis panikuodavau testus darydavau bet apsipratau biggrin.gif bet man vistiek tas menesiuniu dingimas nepatiko nes as manau kad menkės reikalingos g.gif o visa kita buvo puiku, plaukai neslinko, dėl svorio tai gal ir nepajauciu nes ir jau seniai su juo problemu turejau tai niekas nepasikeitė. O išėmė man ją nes sakė kad ji pasislinko į viršų ir gine nejaute siuleliu kai tikrino nors ultrasaundas viską rodė gerai kad ji vietoje bet gine rekomendavo ją dėl viso pikto išimti, nors as manau kad man kai įdėjo per trumpai siūlus nukirpo o kai ji įsitaisė normaliai ir jų nebepasieke nors ji aišku neprisipazino doh.gif kad taip galejo būti, bet yra kaip yra. smile.gif mūsų visu organizmai yra skirtingi tai ir negali ji visom tikti, net ir mūsų organizmas keičiasi, mano viena drauge turejo varine spirale viskas buvo gerai tik kad labai kraujuodavo per menkės, paskui issieme susilaukė dar vieno vaikelio ir vėl isidejo bet tada jau jos organizmas visai nepriėmė, sakaudejo pilvo apačią labai, ir niekaip kraujavimas nepraejo tai gavo imti lauk nors buvo kokia pati spirale, taigi nepandysi nezinosi ir jei kažkam tiko tai nereiskia kad tau tiks mirksiukas.gif
O dėl tepliojimu tai is pirmo tepliodavo bet paskui susitvarkė o kai susitvarkė neuzilgo beveik visai dingo doh.gif tik patepliodavo kart nuo karto ir tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguona30: 03 sausio 2013 - 20:33
Šiandien man išėmė Mireną (po 5 metų). Neskaudėjo. Tik išėmus šiek tiek pilvą pamaudė (gydytoja perspėjo, kad taip gali būti). Darysiu pertrauką kokį pusmetį (o gal ir daugiau). Noriu patikrinti, ar man Mirena pridėjo gerokai kilogramų, ar ji čia ne prie ko... smile.gif Ir įdomu, ar plaukų būklė pagerės, nes atrodo, kad juos vis labiau prižiūrėti reikia, norint, kad nesausėtų ir netriuštų (o gal čia ji irgi ne prie ko smile.gif tiesiog su metais plaukai negali būti tokie, kaip dvidešimtmetė turėjau). Daugiau šalutinių poveikių nejutau. Atvirkščiai, sakyčiau, jaučiau gerokai palengvėjus gyvenimą, kai nebuvo mėnesinių, nereikėjo 5 metus sukti galvos dėl apsaugos.
Atsakyti
daug neskaiciau, tik pradzia...smagiai ten pykstatetes thumbup.gif lotuliukas.gif
man svoris neauga, beje, niekad neaugo..nepykina, seks. potraukis nesumazejo, greiciau atvirksciai ax.gif pilvo neskauda, galva skausnoja kartais, bet ir pries mirena i galvos skausmus buvau linkus, teplioja tik per mm. o plaukai...jus linkimas sutipreja, vasara, kaip as pati nusprendziau nuo neigiamo saules poveikio (niekaip nesusidraugauju so jokiu galvos padangalu vasara), o rudeni apstoja, pradeda atauginet, pilna galva tu trumpuciu buna, tai ziema, kai pasauseja ir isielktrina, bunu panasi i eziuka, nes tie mazuliai plaikiukai lenad is po liguju ir stovi piestu lotuliukas.gif tikrai nemanau, kad taip veiktu mirena.
o nesioju as ja beveik 5 metai, 5 bus liepa.
Papildyta:
QUOTE(čelsė @ 2013 01 03, 23:12)
Šiandien man išėmė Mireną (po 5 metų). Neskaudėjo. Tik išėmus šiek tiek pilvą pamaudė (gydytoja perspėjo, kad taip gali būti). Darysiu pertrauką kokį pusmetį (o gal ir daugiau). Noriu patikrinti, ar man Mirena pridėjo gerokai kilogramų, ar ji čia ne prie ko...  smile.gif Ir įdomu, ar plaukų būklė pagerės, nes atrodo, kad juos vis labiau prižiūrėti reikia, norint, kad nesausėtų ir netriuštų (o gal čia ji irgi ne prie ko  smile.gif tiesiog su metais plaukai negali būti tokie, kaip dvidešimtmetė turėjau). Daugiau šalutinių poveikių nejutau. Atvirkščiai, sakyčiau, jaučiau gerokai palengvėjus gyvenimą, kai nebuvo mėnesinių, nereikėjo 5 metus sukti galvos dėl apsaugos.

niorejau Jusu paklaust. ar islauket lygiai 5 metus, ar susirupinot anksciau. gal zinot, ar gali taip buti, kad i pabaiga susilpneja spirales poveikis?
Atsakyti
QUOTE(pauliausirmosmama @ 2013 01 04, 20:39)

niorejau Jusu paklaust. ar islauket lygiai 5 metus, ar susirupinot anksciau. gal zinot, ar gali taip buti, kad i pabaiga susilpneja spirales poveikis?

Aš išvaikščiojau 5 metus ir 4 mėn. Kai anksčiau buvau klaususi gydytojos, tai ji sakė, kad geriau, žinoma, nepernešioti. Bet kiek skaičiau, ji veikia, kol neišimi (na, tikriausiai ir pernešioti ne bet kiek reikia). Užsivėlinau, nes nenorėjau mėnesinėm gadinti atostogų ax.gif Man taip patiko, kad jų nebūdavo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(čelsė @ 2013 01 04, 23:06)
Aš išvaikščiojau 5 metus ir 4 mėn. Kai anksčiau buvau klaususi gydytojos, tai ji sakė, kad geriau, žinoma, nepernešioti. Bet kiek skaičiau, ji veikia, kol neišimi (na, tikriausiai ir pernešioti ne bet kiek reikia). Užsivėlinau, nes nenorėjau mėnesinėm gadinti atostogų  ax.gif  Man taip patiko, kad jų nebūdavo  smile.gif

siandien skambinau savo gydytojai, ji sake, kad, jei deta ji pries 5 metus liepa, tai dabar galiu drasiai vaiksciot iki liepos (jei viskas tvarkoj, neturiu prie ko kibt pati), o tada ateit pasirodyt ir bus matyt, ar reik traukt ar kaip toliau elgtis.
Atsakyti
Mireną nešioju jau beveik 5m. ir 4mėn. Vasarį planuoju ją išsiimti. Mano gydytoja sakė, kad hormonų spiralėje būna įdėta daugiau, t.y. ji juos išskiria ilgesnį laiką, nei lygiai 5m., tad ir nešioti galima truputį ilgiau. Bet kokiu atveju, ji veiks kaip paprasta barjerinė spiralė. Požymiai, kad hormonai jau išseko, tai atsiradusios mmm. Man kas mėnesį tepliojimas jau intensyvėja, vadinasi mmm grįžta, tad jau pats laikas bus atsisveikinti smile.gif
Didžiausiu pliusu ir aš įvardinčiau tą mmm nebuvimą, labai komfortiška smile.gif

Ar Mirena paveikė mano svorį negaliu tiksliai atsakyti. Per tuos 5m. jis padidėjo, bet gali būti, jog tai yra tiesiog su metais lėtėjančios moters medžiagų apykaitos padarinys.
Šalutiniai požymiai, kuriuos aiškiai galiu priskirti Mirenai, tai pariebėję plaukai ir veido oda. Mano plaukai garbanoti, tad jie savaime yra sausesni, bet pradėjus nešioti spiralę, galvą tenka plautis dažniau. O štai mano veido oda yra riebi, tad dabar būtent per PMS padėtis tampa košmariška doh.gif Ir dar - būtent per PMS kaklą išberia skausmingi giluminiai spuogai. Nors paauglystėje berdavo tik veidą.

Planuoju padaryti pertrauką ir nesidėti kitos spiralės, kad galėčiau įsitikinti dėl jau minėtų šalutinių požymių, o taip pat dėl svorio ir libido pokyčių. Paskutinieji du ir nulems, ar dėsiuosi kitą, ar reiks ieškotis kitų kontracepsijos priemonių. Sėkmės visoms atrandant savąsias smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Anistėja @ 2013 01 08, 16:12)

Šalutiniai požymiai, kuriuos aiškiai galiu priskirti Mirenai, tai pariebėję plaukai ir veido oda. Mano plaukai garbanoti, tad jie savaime yra sausesni, bet pradėjus nešioti spiralę, galvą tenka plautis dažniau. O štai mano veido oda yra riebi, tad dabar būtent per PMS padėtis tampa košmariška doh.gif Ir dar - būtent per PMS kaklą išberia skausmingi giluminiai spuogai. Nors paauglystėje berdavo tik veidą. 

Man irgi tas pats. Vis nervindavaus, kad tokia riebi, blizgi veido oda. Galvojau, kad tiesiog dėl maisto, priaugto svorio. O plaukai irgi garbanoti, irgi linkę sausėti, bet negalėjau neplauti kasdien, nes prie šaknų jau vakare atrodo riebaluoti (žiemą ne, bet kitu laiku). Giluminių spuogų irgi vis atsirasdavo, nors net paauglystėje manęs nebėrė. Taigi, labai įdomu, ar kas pasikeis dabar, kai išėmė spiralę.
Atsakyti
Pavasari bus 5 metai, kaip turiu Mirena. Gydytoja rekomendavo nes mm budavo nereguliarios ir labai gausios - kartais taip "plaukdavau", kad negaledavau net i darba seiti:( Pastoviai jauciau psichologine itampa, nes nezinodavau kada ir kur sulauksiu mm ar prasides "potvinis"...
Idejus Mirena, tris men tesesi tepliojimai. Tai truputi erzino, bet palyginus su ankstesne busena, tai buvo smulkmena, nes galejau ramiai planuotis susitikimus, sventes, keliauti... Zodziu gyventi be itampos. Po to tepliojimai ir mm visai dingo. Vienintelis minusas - padidejas svoris. Bet su tuo galiu susitaikyti.
Gal kuri turejot Mirena del panasios priezasties? Kokios mm buvo issiemus ja? Ar iskart dejotes kita? Kaip kazkuri minejo, pas tebejau, kad jau atsiranda nedideli patepliojimai kas men. Vadinasi, netrukus reikes ja issiimti, bet ka daryti toliau g.gif
Bijau net pagalvoti, kad vel gali grizti tas kosmaras... doh.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

nepilnai 3 men. kaip su Mirena. Ir uzejo skausmai.. kraujuoju beveik 2 sav. ir man tas kraujavimas su visokiom gleivem, kresuliukais kartais buna. O dabar jau antra diena skauda kairi sona ir pilva paspaudinejus dar labiau. Tikrinausi siuliukus, tai visai skausminga ta vieta. Jauciu eisiu issiimt as ja doh.gif nes sndn jauciuos prasciau, nei vakar..
Atsakyti