Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė Mirena

Apklausa: Kaip manote, ar Mirenos naudojimas gali būti Jūsų plaukų slinkimo priežastis? (231 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(čelsė @ 2012 11 18, 12:14)
Jei dar tik pusmetis Jūs be Mirenos, tai galbūt su laiku svoris dar nukris  smile.gif Juk 10 kg ne per pusmetį užaugo, tai ir nukristi taip staigiai nenukris. Žodžiu, to ir linkiu  4u.gif Ir taip tikiuosi, kad ir man taip bus  smile.gif

Kažkaip nesusimasčiau biggrin.gif Iš tikrųjų, tai jo, ne per pusmetį priaugo to svorio, tai tikiuosi jūs teisi smile.gif
Šiaip vienas geras dalykas po Mirenos išėmimo liko tik tas, kad mano dienos šiek tiek sutrumpėjo.. Nes dažniausiai būdavo 7-9 dienos (Natūraliai, be jokių kontraceptinių priemonių, be spiralės) o dabar vėlgi natūraliai po Mirenos nešiojimo liko maždaug 5-6 dienos smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
QUOTE(Gardumas @ 2012 11 07, 23:44)
... as tai laukiu savuju mm, turetu si sekmadieni pasirodyt. ... siaip patepliojo 2-3 d. po idejimo ir viskas. Jau kazkaip bijau, kad ar tik neuzsitaisem? doh.gif nes kazkaip itartinai man neteplioja kaip kitom biggrin.gif tikejausi, kad kancios turesiu pusei metu, o cia... idejo ir po 2-3 d. kaip be jos  biggrin.gif  4u.gif

As to paties bijau biggrin.gif Pirma menesi tepliojo, pries mmm savaite, per, kai jau turejo buti normalios ir dar savaite po.Ir viskas.Trecias menuo nieko.Kaaartais kokia diena pateplioja labai silpnai.Pagal skaiciavima butu per O ir mazdaug MMM diena, kai turetu prasideti.Bet tuo viskas ir baigiasi.Nu jei si men. vel nieko, tai mazu reiks NT pasidaryt g.gif Nors sake gine, kad greiciausiai isvis sumazes ir gali net dingti visas sitas "malonumas".Negalvojau kad taip greitai.Kitoms sake po pusmecio, po metu ir t.t...

QUOTE(Vestne @ 2012 11 13, 21:51)
Labai rimtai galvojau isideti mirena, bet paskaiciusi jusu atsiliepimus, pradejau labai abejoti...

Visoms skirtingai..Daugiau forumuose raso kaip kam nepasiseke, kokie nusiskundimai, o ne teigiama puse.Man kol kas nieko neiprasto.Plaukai slinko po vaiku gimimo, o sutapo taip, kad po mirenos idejimo kazkokiu mistiniu butu nebeslenka, sukose 10 kartu maziau plauku palieku.Kad nuotaika svyruotu nepastebejau, galvos skausmu schmoll.gif , depresija... nu, ji kartais ir taip uzeidavo, kai sunkus laikotarpis uzgriudavo biggrin.gif

QUOTE(NakedA @ 2012 11 15, 14:03)
Kaip jie meluoja, kad atseit nesusiduria su tokiais nusiskundimais  blink.gif
Nenori prisiimti atsakomybes uz tai ,kad neispejo .
Viska ka isvardinote ,ta ir as jauciau . O del plauku man pasake ,kad "matyt esu viena is milijono" ,kuriai slenka  lotuliukas.gif  Cia vadinas musu daktarai  doh.gif

Kaip kam.Man apie viska papasakojo, net dave paskaityti is kazkokios papkes kas buna, kaip buna, kokia eiga ir t.t. Papasakojo kaip gydytojos praktikoj per visa laika ko nutike, kam kaip iskrito, kokie nusiskundimai buvo ir t.t.Jauciuosi informuota 100% mirksiukas.gif

Ar yra aktyviai sportuojanciu su mirena?Vat kazkaip prisibijau... blush2.gif Nors sake kad viskas yra gerai ir neturetu buti jokiu neigiamu poveikiu.
Atsakyti
QUOTE(elenuxus @ 2012 11 25, 12:08)
Sveikos  4u.gif
Kaip kam.Man apie viska papasakojo, net dave paskaityti is kazkokios papkes kas buna, kaip buna, kokia eiga ir t.t. Papasakojo kaip gydytojos praktikoj per visa laika ko nutike, kam kaip iskrito, kokie nusiskundimai buvo ir t.t.Jauciuosi informuota 100%  mirksiukas.gif
Ar yra aktyviai sportuojanciu su mirena?Vat kazkaip prisibijau...  blush2.gif Nors sake kad viskas yra gerai ir neturetu buti jokiu neigiamu poveikiu.

Jo g.gif ? Net apie galima plikima isaiskino ?
Na tada Jums labai pasiseke ,kad ispejo . manes tai neperspejo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(NakedA @ 2012 11 25, 14:08)
Jo  g.gif  ? Net apie galima plikima isaiskino ?

Nakeda doh.gif Jus vis apie ta pati agituojat, apie tuos plaukus doh.gif o neplanuotas nestuke.gif geriau???

po idejimo man pojuciu blogu jokiu, isskyrus tepliojma nuo idejimo dienos doh.gif jau 3savaites unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medag: 25 lapkričio 2012 - 18:06
čia kažkas klausė dėl sporto po mirenos įdėjimo. Tai man daktarė sakė kurį laiką nesportuot. Tai aš palaukiau apie 2 savaites ir pradėjau vėl eit i sporto klubą, ir ką jau po antro karto mirena pradėjo kristi, ir niekas nepadėjo...manau reikia laiko, kad ji apsibūtų, tada gal ir nekristų....l
Atsakyti
QUOTE(Medag @ 2012 11 25, 19:05)
Nakeda doh.gif  Jus  vis apie ta pati agituojat, apie tuos plaukus doh.gif o neplanuotas  nestuke.gif  geriau???

po idejimo man pojuciu blogu jokiu, isskyrus tepliojma nuo idejimo dienos doh.gif jau 3savaites unsure.gif

lotuliukas.gif as neagituoju , tik stebiuosi ,kad yra dar gydytoju ,kurie isaiskina apie galima zala ,ne taip kaip kiti . Tad ,prasau ,nesikabinekit mirksiukas.gif
O praplikti geriau ,kai yra tiek kitu saugojimosi priemoniu ??? Gaila ,kad mazai yra saziningu daktaru .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NakedA: 25 lapkričio 2012 - 19:52
QUOTE(kristinala @ 2012 11 25, 19:38)
čia kažkas klausė dėl sporto po mirenos įdėjimo. Tai man daktarė sakė kurį laiką nesportuot. Tai aš palaukiau apie 2 savaites ir pradėjau vėl eit i sporto klubą, ir ką jau po antro karto mirena pradėjo kristi, ir niekas nepadėjo...manau reikia laiko, kad ji apsibūtų, tada gal ir nekristų....l

Man po idejimo 3 dienas sake nieko nekelt, nesportuot, neit i pirti.Veliau po 10d. padare ultragarsa ir sake viskas gerai, viska galima daryt, bet truputi prisibijau, nes bent jau gydytoja minejo, kad pastaruoju metu vis dazniau nusiskundimu del iskritimu.Tai idomu ar yra sportuokliu blush2.gif Gal dar palauksiu.

Atsakyti
Sveiki ,mirena jau turiu antrus metus po jos tapau nervinga, pikta, apatiška,svoris auga.Pasakiau savo ginekologei apie salutini poveiki mirenos,ji man vis tvirtina kad negali buti nuo mirenos.
Atsakyti
sveikos...praejo jau pusantro menesio po idejimo... smile.gif pojuciai: tepliojo beveik menesi laiko doh.gif cool.gif nesenai uzsibaige...atrodo kazkokiu neigiamu pojuciu ir nejauciu kol kas, tikiuos ji man tiko, bet... rolleyes.gif kazkaip sumazejo noras suarteti su vyru doh.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Medag @ 2012 12 06, 02:56)
sveikos...praejo jau pusantro menesio po idejimo... smile.gif pojuciai: tepliojo beveik menesi laiko doh.gif  cool.gif nesenai uzsibaige...atrodo kazkokiu neigiamu pojuciu ir nejauciu kol kas, tikiuos ji man tiko, bet... rolleyes.gif kazkaip sumazejo noras suarteti su vyru doh.gif  unsure.gif

O negali tai buti tiesiog psichologinis barjeras? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ingrid1118 @ 2012 12 05, 21:07)
Sveiki ,mirena jau turiu antrus metus po jos tapau nervinga, pikta, apatiška,svoris auga.Pasakiau savo ginekologei apie salutini poveiki mirenos,ji man vis tvirtina kad negali buti nuo mirenos.

100 proc., kad mirena veikia ir psichika ir neurologija. Tokiu PMS, tokio nervingumo niekada gyvenime nesu buvus, kaip atsitinka pries menesines... pati save pagaunu, kad jau reikia "stabdyti arklius" nes toks pyktis pakyla del menkiausio nieko... O ka jau kalbeti apie per menesines ar joms besibaigant atsirandancius galvos skausmus, kai gyvenime beveik nera skaudejusi galva, ir tie skausmai jau einant 3 menesiui mazeja. Vadinasi vyksta adaptacija, bet faktas, kad Mirena veikia daug ka organizme smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOGA: 06 gruodžio 2012 - 09:14
Sveikos! As irgi turiu Mirena jau metus. Kadangi as skundziausi ypac gausiomis menesinemis, gydytoja rekomendavo butent sia spirale. Pries idejima gydytoja padare bendra kraujo tyrima, paprasta bei onkocitologinius tepinelius. Idejimo procedura man tikrai nebuvo maloniausia, juolab, kad as pati, po 2 CP, tad man tas gimdos kaklelio prapletimas buvo ypac nemaloni procedura, bet aciu D labai trumpa. I operacine nereikejo, kaip cia kazkuri rase, atliko viska paprastoj ginekologinej kedej. Po idejimo buvau ispeta, kad apie 6 menesius gali tepliot, ir liepe po 5 savaiciu pasirodyt. Per tas 5 savaites daug tepliojo, kartais net nesuprasdavau, kada cia tos mm prasideda ir baigiasi, bet jos jau nebuvo tokios gausios kaip anksciau. Po 5 savaiciu patikrino, ar ji gerai laikosi ir gavau tableciu, stiprinanciu kraujotaka. Jas pagerus, kraujavimai susitvarke. Dar kokius 4-5 menesius mm metu pakraujuodavo, bet labai nedaug. Po 6 menesiu, mm visai isnyko, kas man, anksciau sunaudodavusiai kruva higienos priemoniu, atrode nerealu! Svorio priaugau gal tik pirmaisiais menesiais, nedaug, apie 3kg, kuriuos pradejusi sportuoti, sekmingai numeciau. Krutine jautri niekada nebuna, veida kartais paberia, PMS pozymiai man ryskiai sumazejo, galvos skausmu nebuna, plaukai neslinko. Libido gal pirmaisiais menesiais buvo mazesnis, bet veliau viskas grizo i savo vezes. Zodziu, as esu labai patenkinta ir toms, kurios vis dar abejoja, siulau drasiai isbandyt. Tiesa, pries metus eurovaistinej mirenai buvo nemaza nuolaida, tai as uz ja mokejau apie 470lt. Pagalvojus, kad tabeletes menesiui kainuoja ~50lt, o metams 50x12=600lt, man jau spirale atsipirko thumbup.gif Artimiausiomis savaitemis zadu vel zygiuot pas gydytoja metiniam patikrinimui smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiuks: 02 sausio 2013 - 23:30