Įkraunama...
Įkraunama...

Krosnelė ar židinys - 2

QUOTE(oblina @ 2013 12 17, 20:40)
Gal galite padeti smile.gif Gal kas zinote,kuom galima pagrazinti sita samotiniu plytu peciu ? Gal imanoma apklijuoti kokiu klinkeriu,ar nudazyti....gal koks kitas variantas .Is anksto dekoju
http://www.part.lt/i...db5c00dc604.jpg

padet nepadesiu biggrin.gif Maciau viena peciu apklijuota klinkeriu-gerai atrodo.mes irgi turim peciu is samoto-nuvalem ir nutepem _Delfinu
Atsakyti
QUOTE(Kros @ 2013 12 18, 00:13)
Invicta naudoja 20 proc, naujo ketaus, 30 proc - ketaus laužo, 50 proc jau  pačių perlydyto ketaus. Kodėl tokia procentuotė? Nesu metalo lydymas specialistas, bet manau, kad analogiškai kaip ir stiklo lydyme. Panevėžyje buvo kineskopų gamykla Ekranas, tai stiklo lydymui naudodavo apie 50 proc savo išlydyto stiklo dūžio, tai specialiai dalį išlydyto stiklo daužydavo. Bandė mažinti stiklo dūžio kiekį, didinti išeiga, tai kentėdavo stiklo kokybė.

Grubiai tariant 50 proc. ketaus perlydymas  antrakart - duoda vienalytę, vienos cheminės sudėties masę, kuri yra atsparesnė karščio šokui, didesnis mechaninis atsparumas, masėje nebepasitaiko anglies, sumažėja detalių trūkimo pavojus, galima išlieti didesnes detales ir t.t.
----------------------------------
Kiniečiai ir lenkai - kad pasiekti didesnį atsparumą naudoją didesnį kiekį ketaus, nes jei plonina iki Invictos lygio, jiems pertrūksta detalės. Todėl Invicta sugeba išlietį kokybiškesnį ketų, ir dėl naudojamo ketaus kiekio pagaminti produktą pigiau nei kiti, padaryti didesnį gaminį, įmantresnes formas ir t.t.
------------------------------
Įdomumo dėlei vien Invictos gamyklos mieste Charleville Mezieres yra 5 ketaus liejyklos, Nestor Martin gamykla yra už 50 km Belgijos pusėje nuo Invictos . Visas tas Prancūzijos kraštas ir Belgija yra garsūs savo
metalo liejimo technologijomis ir pramone. Šalia yra anglies kasyklos, geležies rūdos kasyklos, garsusis Vokietijos Ruhro baseinas su metalo gamybos pramone.
Taip jau susiklostė, kad šalia kasa žaliavas, šalia ir perdirba ir ne mums juos mokinti, kaip metalą gaminti.  drinks_cheers.gif


Tikrai idomi informacija, aciu! Taciau, man blondinei neaisku, jei viska supilame I viena krosni ir duodame, pvz., 1000 ar kiek ten reikia temperaturos, tai koks ten skirtumas ar buvo senas ar naujas tas ketus - viskas verda viename puode ir tiek. Ar seno ketaus tiek jau pakitusi struktura ir savybes, kad jis gali viska pabloginti? Aciu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Vlada.klaipeda @ 2013 12 18, 16:06)
Tikrai idomi informacija, aciu! Taciau, man blondinei neaisku, jei viska supilame I viena krosni ir duodame, pvz., 1000 ar kiek ten reikia temperaturos, tai koks ten skirtumas ar buvo senas ar naujas tas ketus - viskas verda viename puode ir tiek. Ar seno ketaus tiek jau pakitusi struktura ir savybes, kad jis gali viska pabloginti? Aciu wink.gif



Nesu fizikas/metalurgas, bet žmonės sako, jog perdirbto struktūroje verdant susidaro kažkokie ar tai azoto burbuliukai, kurie padaro pakitimus struktūroje, todėl perdirbtas nebėra toks ilgaamžis, kaip lietas iš rūdos...

Yra toks židinistas Stepas, Klaipėdoje Rūtų g., jis su invicta dirbo, man labai gerai paaiškino kodėl invicta nelaiko ilgiau nei 5m.

Be to tam ir yra metalo markės, kurios nusako jų fizikines bei chemines savybes, tvirtumo klases. Maišytas iš atliekų metalas niekada nebus toks, kaip švariai lietas su tam tiksliomis proporcijomis priemaišų.

Pvz.: Malkos: Ąžuolas, Beržas, Uosis... Arba belekokios surinktos iš pakampių. Visos jos yra malkos, visos jos dega, bet kiek skirtingai, tas pats ir su metalais... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gllop: 18 gruodžio 2013 - 16:35
"Yra toks židinistas Stepas, Klaipėdoje Rūtų g., jis su invicta dirbo, man labai gerai paaiškino kodėl invicta nelaiko ilgiau nei 5m."

Gal gali placiau papasakoti kodel invicta nelaiko ilgiau nei 5m, nes pats galvojau pirkti invicta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Orginalus: 18 gruodžio 2013 - 17:24
QUOTE(Orginalus @ 2013 12 18, 17:24)
"Yra toks židinistas Stepas, Klaipėdoje Rūtų g., jis su invicta dirbo, man labai gerai paaiškino kodėl invicta nelaiko ilgiau nei 5m."

Gal gali placiau papasakoti kodel invicta nelaiko ilgiau nei 5m, nes pats galvojau pirkti invicta.



Man aiškino kad ketus sudega ir tiek... smile.gif Tikiu, nes žmogus visą gyvenimą židinius montuoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vlada.klaipeda @ 2013 12 18, 16:06)
Tikrai idomi informacija, aciu! Taciau, man blondinei neaisku, jei viska supilame I viena krosni ir duodame, pvz., 1000 ar kiek ten reikia temperaturos, tai koks ten skirtumas ar buvo senas ar naujas tas ketus - viskas verda viename puode ir tiek. Ar seno ketaus tiek jau pakitusi struktura ir savybes, kad jis gali viska pabloginti? Aciu wink.gif


Pabandysiu paprastai kaip blondinei paaišknti.
Verdame obuolienę, kuo ilgiau verdame ir daugiau maišome tuo labiau sukrito, tuo geresnė gavosi. Neliko obuolių gabalais. Bet sugalvojome dar pridėti kažkokių uogų, supilome uogas ir vėl verdame ir maišome, uogos puode vyrimo ir maišymo procese pasiskirstė tolygiai, obuolienė įgavo vienodą spalvą ir skonį nesvarbu iš kurio puodo galo paėmėme šaukštą paragavimui.

Kažkas panašaus ir su metalo, ketaus virimu. Jokio skirtumo ketus senas ar naujas, jis nuo stovėjimo nerūgsta kaip uogos, tačiau kad gautusi viralas geras reikia daug virti ir maišyti tam tikroje temperatūroje.
Atsakyti
QUOTE(gllop @ 2013 12 18, 16:14)
Nesu fizikas/metalurgas, bet žmonės sako, jog perdirbto struktūroje verdant susidaro kažkokie ar tai azoto burbuliukai, kurie padaro pakitimus struktūroje, todėl perdirbtas nebėra toks ilgaamžis, kaip lietas iš rūdos...

Yra toks židinistas Stepas, Klaipėdoje Rūtų g., jis su invicta dirbo, man labai gerai paaiškino kodėl invicta nelaiko ilgiau nei 5m.

Be to tam ir yra metalo markės, kurios nusako jų fizikines bei chemines savybes, tvirtumo klases.  Maišytas iš atliekų metalas niekada nebus toks, kaip švariai lietas su tam tiksliomis proporcijomis priemaišų. 

Pvz.: Malkos: Ąžuolas, Beržas, Uosis...  Arba belekokios surinktos iš pakampių. Visos jos yra malkos, visos jos dega, bet kiek skirtingai, tas pats ir su metalais... smile.gif


Verdant metalą pučiamas karštas oras į krosnį, deguonis sudega su anglimi, o azotas (didžioji oro dujų dalis) išeina laukan burbulais. Kad mažinti burbulų kiekį ir dydį, naudojama anglis SUSMULKINTA IKI DULKELIŲ, kad tik degimas vyktų vienodžiau ir visame katile būtų vienoda temperatūra, kuo mažiau būtų oro burbulų.

Verdant metalą technologai pastoviai ima mėginius ir tikrina ketaus sudėti. Jei reikia papildomai prideda metalo, jei reikia anglies.

Esmė yra ta, kad ketuje mažinant anglies kiekį - jis pradeda panašėti į plieną, (lankstumo savybės) , kai anglies yra perdaug - ketus tampa perdaug trapus.

Trumpiau - yra numatyta ketaus markė ir gamykla ją išlaiko. Ir nereikia galvoti kad ketus tik krosnelėm lieti naudojamas. Iš ketaus liejami ir variklių korpusai, laivų varikliai, vamzdžiai dujoms, radiatoriai, slėginiai indai - ten yra dar didesni reikalavimai metalo kokybei, nes yra reikalavimai mechaniniam atsparumui, atsparumai slėgiui ir t.t. Šiaip jei norite galite daugiau pasiskaityti wikipedijoje
----------------------------------------
O dėl tavo meistro Stepo, blogas jis meistras , jei jo židiniai 5 metų nelaiko lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Saugotis ir bėgti nuo tokio meistro reikia lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Kros @ 2013 12 18, 18:36)
Pabandysiu paprastai kaip blondinei paaišknti.
Verdame obuolienę, kuo ilgiau verdame ir daugiau maišome tuo labiau sukrito, tuo geresnė gavosi. Neliko obuolių gabalais. Bet sugalvojome dar pridėti kažkokių uogų, supilome uogas ir vėl verdame ir maišome, uogos puode vyrimo ir maišymo procese pasiskirstė tolygiai, obuolienė įgavo vienodą spalvą ir skonį nesvarbu iš kurio puodo galo paėmėme šaukštą paragavimui.

Kažkas panašaus ir su metalo, ketaus virimu. Jokio skirtumo ketus senas ar naujas, jis nuo stovėjimo nerūgsta kaip uogos, tačiau kad gautusi viralas geras reikia daug virti ir maišyti tam tikroje temperatūroje.



Jei verdant obuolienę i ją pakliūna keletas supuvusių obuolių, jokios uogos jos nebepagardins lotuliukas.gif Aišku ji įgauna vienodą spalvą ir skonį biggrin.gif
Kažkas panašaus ir su metalo virimu, jokio skirtumo senas ar naujas, bet jai į puodą pakliuvo 100 markės metalas, verdant jis 300 tuoju netaps,maišyk nemaišęs, kad ir ką pardavėjai besakytų drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(gllop @ 2013 12 18, 22:25)
Jei verdant obuolienę i ją pakliūna keletas supuvusių obuolių, jokios uogos jos nebepagardins  lotuliukas.gif  Aišku ji įgauna vienodą spalvą ir skonį biggrin.gif
Kažkas panašaus ir su metalo virimu, jokio skirtumo senas ar naujas, bet jai į puodą pakliuvo 100 markės metalas, verdant jis 300 tuoju netaps,maišyk nemaišęs, kad ir ką pardavėjai besakytų  drinks_cheers.gif

Na kaip sako: šaukštas deguto statinę medaus sugadina. Bet tas invictai negalioja . smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gllop @ 2013 12 18, 20:25)
Jei verdant obuolienę i ją pakliūna keletas supuvusių obuolių, jokios uogos jos nebepagardins  lotuliukas.gif  Aišku ji įgauna vienodą spalvą ir skonį biggrin.gif
Kažkas panašaus ir su metalo virimu, jokio skirtumo senas ar naujas, bet jai į puodą pakliuvo 100 markės metalas, verdant jis 300 tuoju netaps,maišyk nemaišęs, kad ir ką pardavėjai besakytų  drinks_cheers.gif

Nu bet tu ir užsispyres lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Gerai, aš tau paslaptį išduosiu, tik niekam nesakyk.....
ŽYDAI kaupia turtą tik auksu, o auksą radiatoriuose slepia ir slepia. Pasimiršta, o vaikai tik bum ir priduoda radiatorius su auksu į metalo laužą. Radiatorius perlydo ir gaunasi Invictos auksinės, prabos nežinau, gali pirkti parduotuvėje ir nešti tiesiai į aukso supirktuvę, ir uždirbsi.... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti