Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai 22

QUOTE(zhirnius @ 2012 11 27, 21:21)
As dar karteli pasikartosiu...  ax.gif nes tuoj subiniukas degs...  tongue.gif

Ar galima medaus ar vaisini tortus dengt marcipanine mase?...  rolleyes.gif


galima
Papildyta:
QUOTE(simbail @ 2012 11 27, 20:40)
O beje jums grietinė išsiplaka, kad formą laikytų?


medučiui visad renkuosi tik 40 procentų grietinę. Rezultatas visad puikus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 27 lapkričio 2012 - 21:25
QUOTE(zhirnius @ 2012 11 27, 21:21)
As dar karteli pasikartosiu...  ax.gif nes tuoj subiniukas degs...  tongue.gif

Ar galima medaus ar vaisini tortus dengt marcipanine mase?...  rolleyes.gif

turit omeny cukrine mase? galima,reikia tik aptepti sviestiniu kremu, kad nebūtų sąlyčio su grietine/grietinėle.
Atsakyti
QUOTE(MO @ 2012 11 27, 20:51)
turit omeny cukrine mase? galima,reikia tik aptepti sviestiniu kremu, kad nebūtų sąlyčio su grietine/grietinėle.

Ne. Yra cukrine ir marcipanine mases. Bent jau pardese skirtingai jos padetos.. Man Regis, kad jos skiriasi, ar ne? Ir kaip reikia patepti sviestu? Pati torta pries dengiant ar jau iskociota mase? Kodel negali liestis su grietine? g.gif

Nepykit, as dar tik mokausi... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zhirnius @ 2012 11 27, 23:29)
Ne. Yra cukrine ir marcipanine mases. Bent jau pardese skirtingai jos padetos.. Man Regis, kad jos skiriasi, ar ne?  Ir kaip reikia patepti sviestu? Pati torta pries dengiant ar jau iskociota mase? Kodel negali liestis su grietine?  g.gif

Nepykit, as dar tik mokausi...  ax.gif

sviestiniu kremu,ne sviestu 4u.gif ant torto,pries dedant mase. jei nebus sviestinio kremo,mase nesilaikys ant torto
Atsakyti
QUOTE(niurzga123 @ 2012 11 27, 22:35)
sviestiniu kremu,ne sviestu 4u.gif  ant torto,pries dedant mase. jei nebus sviestinio kremo,mase nesilaikys ant torto


4u.gif

O meduti galima iskart dengti mase, ar teks palaukt, kol siek tiek susmegs, susigerus kremui? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(niurzga123 @ 2012 11 28, 00:35)
jei nebus sviestinio kremo,mase nesilaikys ant torto

...ir tortas pasidengs negraziai.sviestinis kremas lyg špaklius-juo islyginamas visas tortas
Papildyta:
QUOTE(zhirnius @ 2012 11 28, 00:38)
4u.gif

O meduti galima iskart dengti mase, ar teks palaukt, kol siek tiek susmegs, susigerus kremui?  ax.gif

praktiskai visi tortai turi pastoveti BENT apie 5val.jei yra laiko,geriausiai per nakti
Atsakyti
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2012 11 28, 00:48)
praktiskai visi tortai turi pastoveti BENT apie 5val.jei yra laiko,geriausiai per nakti


O kur jūs tortus per naktį laikot? Šaldytuve ar virtuvėje?

Mačiau, tortų papuošimų temoje buvo klausimas apie masės drėkimą dėl temperatūrų skirtumo, na atsakymas kaip ir aiškus - vengti temperatūrų skirtumo. O kaip praktikoje tai darote?

Kadangi mano pertepimuose dažnai būna grietinėlės, tai laikau šaldytuve. Susitepu, dedu į šaldytuvą "subręsti", išsiimu, apsitepu sviestiniu špaklium, vėl į šaldytuvą, išlyginu špaklių ir iš karto dengiu. Masė drėksta ir darosi lipni. Jei apdengus vėl dedu į šaldytuvą, po keleto valandų masė pasidaro sausa, matinė, nebelimpa, bet ištraukus iš šaldytuvo, suminkštėja, blizga ir limpa.

Kaip daryti, kad ir masė būtų sausa, ir tortas nesurūgtų? blush2.gif
Atsakyti
Laba,
turiu klausimuka del torciuko "Varskinis gaivumelis" ax.gif Tiksliau, mane domina pertepimas. Recepte raso, kad:
grietinėlę išplakam su cukrumi ir citrinos rūgštele iki standumo, įplakame varškę ir per purokinę tarką surtarkuotą želiukų asorti....
O kai grietinele isplaki iki standumo, tai is karto dedate varske? varske buna is saldytuvo, ar kambario temp? Ir, ar is karto galima tepti, ar leisti visai kremo masei pastoveti?
Nes kai gaminau rafaelo, tai isplakus sveista su kondensuotu - krema kisau i saldytuva, tada isplakiau grietinele ir ja kisau i saldytuva. Palaikiau keliolika minuciu ir tik tada sujungiau tuos abu kremus.
Tai idomu, kaip su situo daryti ax.gif
Labai lauksiu ziniu
Atsakyti
Ir giretinėlė ir varškė turi būti šalta (iš šaldytuvo), kad nebūtų temperatūrų skirtumo.
Rafaelo tortui reikia dėti į šaldytuvą nes siestas būna kambario temp. o grietinele šalta.
Atsakyti
QUOTE(melynas dangus @ 2012 11 28, 13:10)
Ir giretinėlė ir varškė turi būti šalta (iš šaldytuvo), kad nebūtų temperatūrų skirtumo.
Rafaelo tortui reikia dėti į šaldytuvą nes siestas būna kambario temp. o grietinele šalta.

Supratau smile.gif
Didelis jums dekui 4u.gif
Atsakyti
Mergaitės, ačiū kas dėl grietinės pakonsultavot. Dėsiu kitą kart tą riebią 40 proc ir bus gerai. Jos ten ir plakti nelabai reikia - stovi ji kaip sviestas biggrin.gif Na aišku gal puresnė tampa nuo plakimo.
Atsakyti
Gristu dar su klausimuku del rafaelo lakstu kepimo: zadu kepti po viena, tai kokioj temp ir kiek min patartumete kept? O skardos popierium neklojate, gal kuo patepate?
Atsakyti