QUOTE(Julsita @ 2012 11 15, 10:49)
Vis gi nesapnavau Ir nieko mandro,o tiesiog Juodasis miškas,tik ne su vyšniom,o avietėm ir nėra to šokoladinio sluoksnio
Pertepimas:
37cl grietinėlės (kas čia per matavimo vienetas nežinau )
1pak.fuksatoriaus (jaučiu čia tas grietinėlės tirštiklis,kurio aš tikrai nedėčiau)
1pak.vanilinio cukraus
250g aviečių
15g cukraus (kažkaip mažai man atrodo )
truputis šokolado drožlių
Išplakti grietinėlę su cukrum ir vaniliniu cukrum,sumaišyti su avietėm. Pjūvio nuotraukoj matosi riūžavas pertepimas,tai man atrodo,kad čia trintos uogos.
Bandžiau nuskenuot nuotrauką,bet ko tai errorą meta
Pertepimas:
37cl grietinėlės (kas čia per matavimo vienetas nežinau )
1pak.fuksatoriaus (jaučiu čia tas grietinėlės tirštiklis,kurio aš tikrai nedėčiau)
1pak.vanilinio cukraus
250g aviečių
15g cukraus (kažkaip mažai man atrodo )
truputis šokolado drožlių
Išplakti grietinėlę su cukrum ir vaniliniu cukrum,sumaišyti su avietėm. Pjūvio nuotraukoj matosi riūžavas pertepimas,tai man atrodo,kad čia trintos uogos.
Bandžiau nuskenuot nuotrauką,bet ko tai errorą meta
Pagaliau"pribrendo reikalas" pasigamint torčiuką,tai išbandžiau seniai smegenuotąjį šokoladinį su avietmis. Štai kaip atrodo pjūvis:
Jei bus kam įdomu,dariau taip: turėjau užsišaldžius 18 cm skersmens rudą biskvitą (Rafaelo svajonės biskvitas iš 3 kiaušinių ir su kakava). Kremui sunaudojau 400gr 36proc. grietinėlės.Ją išplakiau su 2 šaukštais cukraus ir kokiu penktadaliu arb.šaukštelio citrinos rūgšties.Tada įmaišiau stiklinę trintų šaldytų aviečių.
Biskvitus laisčiau saldintu vandeniu ir,prieš dedant kemą, aptepiau keliuose šaukštuose pieno tirpintu juodu šokoladu. Ir viskas Man už Juodąjį mišką skaniau .Dukra,kuri nemėgsta aviečių,sakė net lygint su Juodu mišku negalima (pastarasis daug skanesnis),bet man geriausias įvertinimas buvo mano vyro,kuris vaovaujasi tokia teorija: geriausias tortas-skilandis Tai va,paragavęs (kas atsitinga ypatingai retai),suvalgė visą GABALĄ (ne gabaliuką ) ir pasakė :"nors kartą padarei valgomą tortą" Visi kiti ragavę ir sakė,kad skonis super. Taigi, jau tikrai žinau,koks tortas pas mus bus per Kalėdas ir dar ne kartą
SOS!!!
Del ,,Ananasinio torto su plikytu sviestiniu kremu'' recepto.
Domina - biskvitas. GAL GALIMA VISKA GRAMAIS PATIKSLINTI??? Dariau pagal recepta su nubraugtais saukstais - iskilo ir iskepe graziai, o beausdamas - puse biskvito taip ir sukrito formoje.
Receptas sitas : ciaaa.
Tortas 18 x 23 cm., aukštis 7 cm.
Biskvitas:
4 kiaušiniai
12 v.š. cukraus
11 v.š. miltų
1,5 v.š. krakmolo
8 v.š. virinto atvėsinto vandens
1,5 a.š. kepimo miltelių
Biskvitas. Atskiriame trynius nuo baltymų. Trynius plakame su cukrumi, plakdami po kelis šaukštus pilame vandenį. Paplakame 2-3 min., kol ištirps cukrus. Baltymus labai gerai išplakame iki standumo (masė turi nekristi iš apversto indo, paviršius turi būti blizgantis, lygus, ne porėtas!). Baltymus dedame į trynius ir labai atsargiai išmaišome, kad masė išliktų puri. Persijojame miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Atsargiai išmaišome su kiaušinių mase. Tešla turi likti puri, nesukritusi. Pilame į tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. (patikriname biskvito vidurį mediniu pagaliuku: jei jis sausas - biskvitas iškepęs). Atvėsiname jį ant grotelių. Perpjauname į 3 lakštus.
ACIU IS ANKSTO.
Del ,,Ananasinio torto su plikytu sviestiniu kremu'' recepto.
Domina - biskvitas. GAL GALIMA VISKA GRAMAIS PATIKSLINTI??? Dariau pagal recepta su nubraugtais saukstais - iskilo ir iskepe graziai, o beausdamas - puse biskvito taip ir sukrito formoje.
Receptas sitas : ciaaa.
Tortas 18 x 23 cm., aukštis 7 cm.
Biskvitas:
4 kiaušiniai
12 v.š. cukraus
11 v.š. miltų
1,5 v.š. krakmolo
8 v.š. virinto atvėsinto vandens
1,5 a.š. kepimo miltelių
Biskvitas. Atskiriame trynius nuo baltymų. Trynius plakame su cukrumi, plakdami po kelis šaukštus pilame vandenį. Paplakame 2-3 min., kol ištirps cukrus. Baltymus labai gerai išplakame iki standumo (masė turi nekristi iš apversto indo, paviršius turi būti blizgantis, lygus, ne porėtas!). Baltymus dedame į trynius ir labai atsargiai išmaišome, kad masė išliktų puri. Persijojame miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Atsargiai išmaišome su kiaušinių mase. Tešla turi likti puri, nesukritusi. Pilame į tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. (patikriname biskvito vidurį mediniu pagaliuku: jei jis sausas - biskvitas iškepęs). Atvėsiname jį ant grotelių. Perpjauname į 3 lakštus.
ACIU IS ANKSTO.
QUOTE(Chantel @ 2012 11 25, 15:26)
Aciu kazkaip labai man sis tortas krito i akis http://aguonele.blog...okoladinis.html manau,kad jis turetu puikiai istoveti, ir bus labai skaniai isigeres. Jei klystu, butinai mane pataisykit:)
Sis man kelias dienas pastovejes, dar skanesnis buvo Tad drasiai kepti galite
QUOTE(aguonele @ 2012 11 25, 22:42)
Sis man kelias dienas pastovejes, dar skanesnis buvo Tad drasiai kepti galite
Gal darėte šitą karamelinį šokoladinį kavos tortą pagal aguonėlę? Ką reiškia 11/3 a.š. kepimo miltelių? Kiek reikia dėt kepimo miltelių? Ačiū.
QUOTE(saulyte33 @ 2012 11 26, 08:32)
Gal darėte šitą karamelinį šokoladinį kavos tortą pagal aguonėlę? Ką reiškia 11/3 a.š. kepimo miltelių? Kiek reikia dėt kepimo miltelių? Ačiū.
na aš čia vis ta pati aguonėlė
Kepimo miltelių dedas vienas šaukštelis ir dar vienas trečdalis šaukštelio
Julsita, o nepraskydo grietinėlė nuo sutrintų aviečių?
QUOTE(aguonele @ 2012 11 26, 11:18)
na aš čia vis ta pati aguonėlė
Kepimo miltelių dedas vienas šaukštelis ir dar vienas trečdalis šaukštelio
Kepimo miltelių dedas vienas šaukštelis ir dar vienas trečdalis šaukštelio
Ačiū, dabar kur kas aiškiau.
Mergiukai, norejau paklausti, kur perkat tuos padekliukus, ant kuriu dedat tortukus ir dar kur rasti padoria kaina dezuciu tortams? Aciu, jei kas atsakys
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2012 11 26, 10:08)
Julsita, o nepraskydo grietinėlė nuo sutrintų aviečių?
Aš ir to bijojau,bet nei kiek. Bet uogas dėjau šaltas (nežinau,jei būtų kambario temperatūros,ar būtų ką pakeitę).Iš vakaro išėmiau indelį iš šaldiklio ir tiesiai šaldytuvan. Per naktį atsileido iš gabalo ir viskas buvo gerai
sveikos noriu jusu paklausti ar gerai ismasciau jei recepte visos normos nurodytos 24 cm formai, o as kepsiu 32, tai prie visko reikia prideti 0.5 normos? ketvirtadieni vyro gimtadienis apsiemiau iskepti torta i darba nestis, jau pradejau pergyvent kad kas nepasiseks.. nenoriu prasta seimininke pasirodyt