Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai 22

QUOTE(vaidagad @ 2012 10 17, 11:16)
Migdolų skonio grietinėlės
kremas
Aukščiausios rūšies juodasis
šokoladas
Saldūs traškučiai
Šokoladiniai pabarstukai
Apelsinų sultys
Džiovintos vyšnios
Juodojo šokolado puošmenos
Biskvitas cia radau kazkiek jo sudetiesbet turbut jums nieko nepagelbes g.gif

traski karamelizuoti traskuciai, va kaip dar raso, bet kaip pagaminti...
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2012 10 17, 13:11)
tiesa sokolada naudoju karunos arba pergala juodus ir dedu sokolada ir grietinele ne lygiom dalim, grietineles kokiu trecdaliu daugiau, o jei schogetten juodas tada jo perpus maziau nei grietinele


Ar jums normaliai tirpinasi karunos juodas sokoladas? As vakar bandziau, nu nesilydo jis man schmoll.gif . Lieka tokiais dregnais trupunukais ir tiek. g.gif kazkada lydziau ir kazkoki prasta juoda sokolada (gal laima), tai irgi tas pats buvo - nesitirtipa ir tiek. O va pieniskas tirpsta normaliai g.gif
Atsakyti
Galiu tik paguosti, kad ne jum vienai jis nesilydo, man ir schmoll.gif , o beto ir gramu jau tik 90
Atsakyti
Pergalės juodas šokoladas lydosi puikiai.
O Karūną nelabai seniai tirpinau grietinėlėj, tikrai trupinukų buvo unsure.gif
Atsakyti
Nu nesigauna man rafaello biskvitas nors tu ka doh.gif , antra karta kepu ir vis tiek sssss... Plysta kupra ir pro ja begt pradeda, o paragabus baisiai kiausiniai jauciasi doh.gif gi, tikrai viska darau taip kaip parasyta.... Nesuprantu
Atsakyti
Labai labai seniai esu valgiusi tortą "Damskij kapriz", su kondensuotu pienu. Gal kas turite tikslų receptą? Pameu, kad ten buvo grietinės pertepimas. Kaži, o jei sutepti plakta gritinėle? Ar gautųsi? Klausiu patarimo labiau patyrusių, nes pati esu tik pradžiamokslė. Ačiū.
Atsakyti
smile.gif+2012 10 18, 10:11-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2012 10 18, 10:11)
Nu nesigauna man rafaello biskvitas nors tu ka  doh.gif , antra karta kepu ir vis tiek sssss... Plysta kupra ir pro ja begt pradeda, o paragabus baisiai kiausiniai jauciasi  doh.gif gi, tikrai viska darau taip kaip parasyta.... Nesuprantu

jei plysta "kupra"mano galva per auksta temp g.gif nes mano supratimu,biskvitas turi pirmiausiai iskilti,o tik paskui baigti kepti rolleyes.gif cia tik mano pasapaliojimas rolleyes.gif man jis iskarto pavyko 4u.gif
Atsakyti
Kepiau 190 laips.temp. Pajungus kaitinima is virsaus ir apacios g.gif
Atsakyti
Kaip tik norėjau klausti dėl šokoladinio ganašo, o žiūriu merginos būtent apie tai diskutuoja. Man irgi neišsilydo karūnos juodas šokoladas grietinėlėje, lieka smulkūs gabaliukai, kurie paskui užkemša švirkšto antgalį spaudžiant kremą g.gif Tiesa, kito šokolado nebandžiau, bet man rodos karūnos vienas kokybiškesnių unsure.gif Vakar bandžiau pirma ištirpinti šokoladą ant garų vonelės, o tada sumaišyti su užvirinta grietinėle, bet gavosi tas pats, su gabaliukais.. Beje, tas pats man ir su karameliniu ganašu gaunasi, rududu irgi neištirpsta doh.gif
Atsakyti
smile.gif+2012 10 18, 13:32-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2012 10 18, 13:32)
Kepiau 190 laips.temp. Pajungus kaitinima is virsaus ir apacios  g.gif

as pvz nededu 20g kepimo milteliu, man uztenka 2 sauksteliu iskila ko puikiausiai.
Atsakyti
QUOTE(AIRA @ 2012 10 18, 11:48)
Man irgi neišsilydo karūnos juodas šokoladas grietinėlėje, lieka smulkūs gabaliukai, kurie paskui užkemša švirkšto antgalį spaudžiant kremą  g.gif Tiesa, kito šokolado nebandžiau, bet man rodos karūnos vienas kokybiškesnių unsure.gif Vakar bandžiau pirma ištirpinti šokoladą ant garų vonelės, o tada sumaišyti su užvirinta grietinėle, bet gavosi tas pats, su gabaliukais.. Beje, tas pats man ir su karameliniu ganašu gaunasi, rududu irgi neištirpsta doh.gif


pabandykit Pergales sokolada. Bent jau as jam priekaistu neturiu (man visad Pergales gaminiai kur kas labiau patiko smile.gif ).
O karamelini ganasa as truputelyti paplaku rankine sluotele kai Rududu gabaleliu neistirpusiu grietineleje lieka. Tada jau - i saldytuva.
Atsakyti
smile.gif+2012 10 18, 10:11-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2012 10 18, 10:11)
Nu nesigauna man rafaello biskvitas nors tu ka  doh.gif , antra karta kepu ir vis tiek sssss... Plysta kupra ir pro ja begt pradeda, o paragabus baisiai kiausiniai jauciasi  doh.gif gi, tikrai viska darau taip kaip parasyta.... Nesuprantu



siaip kaimiski kiausiniai labiau jauciasi nei pirktiniai. sumazinkit temperatura (gal jusu orkaite kaitresne, nei kitu), didinkite ja palaipsniui ir stebekit kaip kepa biskvitas. sis biskvitas vienas is geriausiu, kiek esu kepusi. arba tikrai kazka ne taip darote, nepamacius jusu darbo proceso sunku pasakyti kur yra klaida.
Atsakyti