Laba diena,
Ieskau kas gali Vilniuje iskepti torta su kurmiuku ir na palauk personazais Busiu dekinga uz info
QUOTE(Žvačka @ 2012 09 30, 11:53)
Laba diena,
Ieskau kas gali Vilniuje iskepti torta su kurmiuku ir na palauk personazais Busiu dekinga uz info
Ieskau kas gali Vilniuje iskepti torta su kurmiuku ir na palauk personazais Busiu dekinga uz info
tuoj gausit barti nuo moderatores
Noriu gimtadieniui gražaus torčiuko, bet pati nesugebėsiu tokio pasigaminti.. Data- spalio pabaiga, miestas Vilnius, galbūt atsirastų kas galėtų padėti?
antras Kijevo torto bandymas gavosi puikiai Skonis - visiškai kaip Dainavos torto, koks jis kadaise buvo Labai, labai, laaaaabai skanu
Tik laiko šis tortukas 'suvalgė' man dvi dienas.. Penkis morenginius lakštus - tortą dariau dviejų aukštų - po vieną iškept šiek tiek užtrunka Puošti dar tik pradedu mokytis, tai tas reikalas irgi ne toks greitas ir ne toks geras kaip tortuko skonis
Gavosi 3,5 kg.
Receptukas, jei kam bus įdomu, yra toks (nuoroda buvo Rimami, bet neberandu jos, tik nusikopijavus turiu):
KIJEVO TORTAS
Vienam lakštui:
4 baltymai
1 st. cukraus (smulkaus, bet ne cukraus pudros)
1 st. graikiškų arba lazdyno riešutų, sukapotų ne labai smulkiai (geriausia imti kešju arba lazdyno riešutus)
2 v. š. krakmolo.
Kremui:
3 tryniai
1 st. cukraus
1 st. pieno
300 g sviesto
1 v. š. kakavos.
Reikės dviejų lakštų, t. y. dviejų produktų normų.
Jei kepama iš pilnos produktų normos (kiekvienas iš 4 baltymų) formą reikia imti didesnę, maždaug 2627 cm. Jei iš pusės porcijos (kiekvienas lakštas iš 2 baltymų) forma 22 cm.
1. Išplakame baltymus iki standžių putų.
2. Nedidelėmis porcijomis įberiame cukraus, toliau plakant, kol cukrus visiškai ištirps.
3. Į dubenį su išplaktais baltymais persijoti krakmolą per sietą ir ant viršaus suberti riešutus.
4. Atsargiai išmaišyti iš viršaus į apačią.
5. Masę dėti į skardą arba torto formą išklotą kepimo popieriumi (sviestu tepti nebūtina) ir išlyginti paviršių.
6. Dėti į apatinę orkaitės dalį, įkaitintą iki 170° C.
7. Po 20 min. sumažinti temperatūrą iki 150° C ir kepti dar 1 val. 40 min. (kitam forume ta pati recepto autorė rašė: "dėti į mažiausiai karštą orkaitės dalį, įkaitintą iki 150° C. Kepti 2 val.").
8. Lakštas turi padidėti du kartus.
Kai pirmojo lakšto kepimo laikas eina į pabaigą išplakti antrą lakštą, po to pirmąjį lakštą ištraukti, padidinti temperatūrą iki 170° C (neilgam) ir dėti kepti antrąjį lakštą.
Kremas.
1. Trynius, cukrų, pieną virti, kol sutirštės. Ataušinti.
2. Į minkštą sviestą po šaukštą įplakti ataušusią masę ir pabaigoje kakavą.
Autorės patarimai:
*Kijevo tortas yra pakankamai kaprizingas nenusiminkite, jei iš pirmo karto gali ir nepavykti.
*Labai svarbu žinoti savo orkaitę nepatariu naudoti ventiliatorių, kadangi jis neleidžia bezė pakilti.
*Lakštus reikia kepti skardoje su mažais borteliais ar torto formoje išklotoje kepimo popieriumi, sviestu tepti nebūtina.
*Aš dedu truputį atitrauktai nuo kraštų lakštai po to išauga.
*Negalima daryti grietinėlės kremo bezė jame tirpsta.
*Pas mane visada gaunasi kieti lakštai. Iš orkaitės aš juos iš karto ištraukiu, bet kambaryje turi būti šilta nesmarkus temperatūrų skirtumas, ir ne sausa/drėgna.
*Labai svarbu, kad išplakti baltymai būtų standūs. Neskubėkite įberti naujos cukraus porcijos, kol sena kaip reikiant ne ištirpo. Kuo standesni baltymai, tuo tvirtesnė bezė.
*Krakmolą reikia įmaišyti, o ne įplakti. Net ir patys mažiausi apsisukimai keičia gatavo kepinio struktūrą ne į gerąją pusę.
*Kremui labai svarbu pieno-kiaušinių sirupą įpilti į sviestą po 1 šaukštelį, pastoviai plakant, kol visa masė vėl taps elastinga ir tik po to įpilti sekantį šaukštelį sirupo tuomet kremas gausis purus ir blizgus. Labai svarbu nepervirti sirupo, kad tryniai nesuvirtų. Pats sirupas turi būti lygus be gumuliukų. Daugumoje kremo susisluoksniavimo atvejų kaltas būna ne sviestas, o būtent sirupas.
*Svarbiausia, kad šis tortas visada yra suvalgomas, net jei kada ir neišeina čia reikalinga praktika ir savų klaidų analizė. Aš sugadinau daug produktų, kol išmokau jį puikiai kepti. Mūsų draugai dabar nepripažįsta jokių kitų tortų tik šį.
Tik laiko šis tortukas 'suvalgė' man dvi dienas.. Penkis morenginius lakštus - tortą dariau dviejų aukštų - po vieną iškept šiek tiek užtrunka Puošti dar tik pradedu mokytis, tai tas reikalas irgi ne toks greitas ir ne toks geras kaip tortuko skonis
Gavosi 3,5 kg.
Receptukas, jei kam bus įdomu, yra toks (nuoroda buvo Rimami, bet neberandu jos, tik nusikopijavus turiu):
KIJEVO TORTAS
Vienam lakštui:
4 baltymai
1 st. cukraus (smulkaus, bet ne cukraus pudros)
1 st. graikiškų arba lazdyno riešutų, sukapotų ne labai smulkiai (geriausia imti kešju arba lazdyno riešutus)
2 v. š. krakmolo.
Kremui:
3 tryniai
1 st. cukraus
1 st. pieno
300 g sviesto
1 v. š. kakavos.
Reikės dviejų lakštų, t. y. dviejų produktų normų.
Jei kepama iš pilnos produktų normos (kiekvienas iš 4 baltymų) formą reikia imti didesnę, maždaug 2627 cm. Jei iš pusės porcijos (kiekvienas lakštas iš 2 baltymų) forma 22 cm.
1. Išplakame baltymus iki standžių putų.
2. Nedidelėmis porcijomis įberiame cukraus, toliau plakant, kol cukrus visiškai ištirps.
3. Į dubenį su išplaktais baltymais persijoti krakmolą per sietą ir ant viršaus suberti riešutus.
4. Atsargiai išmaišyti iš viršaus į apačią.
5. Masę dėti į skardą arba torto formą išklotą kepimo popieriumi (sviestu tepti nebūtina) ir išlyginti paviršių.
6. Dėti į apatinę orkaitės dalį, įkaitintą iki 170° C.
7. Po 20 min. sumažinti temperatūrą iki 150° C ir kepti dar 1 val. 40 min. (kitam forume ta pati recepto autorė rašė: "dėti į mažiausiai karštą orkaitės dalį, įkaitintą iki 150° C. Kepti 2 val.").
8. Lakštas turi padidėti du kartus.
Kai pirmojo lakšto kepimo laikas eina į pabaigą išplakti antrą lakštą, po to pirmąjį lakštą ištraukti, padidinti temperatūrą iki 170° C (neilgam) ir dėti kepti antrąjį lakštą.
Kremas.
1. Trynius, cukrų, pieną virti, kol sutirštės. Ataušinti.
2. Į minkštą sviestą po šaukštą įplakti ataušusią masę ir pabaigoje kakavą.
Autorės patarimai:
*Kijevo tortas yra pakankamai kaprizingas nenusiminkite, jei iš pirmo karto gali ir nepavykti.
*Labai svarbu žinoti savo orkaitę nepatariu naudoti ventiliatorių, kadangi jis neleidžia bezė pakilti.
*Lakštus reikia kepti skardoje su mažais borteliais ar torto formoje išklotoje kepimo popieriumi, sviestu tepti nebūtina.
*Aš dedu truputį atitrauktai nuo kraštų lakštai po to išauga.
*Negalima daryti grietinėlės kremo bezė jame tirpsta.
*Pas mane visada gaunasi kieti lakštai. Iš orkaitės aš juos iš karto ištraukiu, bet kambaryje turi būti šilta nesmarkus temperatūrų skirtumas, ir ne sausa/drėgna.
*Labai svarbu, kad išplakti baltymai būtų standūs. Neskubėkite įberti naujos cukraus porcijos, kol sena kaip reikiant ne ištirpo. Kuo standesni baltymai, tuo tvirtesnė bezė.
*Krakmolą reikia įmaišyti, o ne įplakti. Net ir patys mažiausi apsisukimai keičia gatavo kepinio struktūrą ne į gerąją pusę.
*Kremui labai svarbu pieno-kiaušinių sirupą įpilti į sviestą po 1 šaukštelį, pastoviai plakant, kol visa masė vėl taps elastinga ir tik po to įpilti sekantį šaukštelį sirupo tuomet kremas gausis purus ir blizgus. Labai svarbu nepervirti sirupo, kad tryniai nesuvirtų. Pats sirupas turi būti lygus be gumuliukų. Daugumoje kremo susisluoksniavimo atvejų kaltas būna ne sviestas, o būtent sirupas.
*Svarbiausia, kad šis tortas visada yra suvalgomas, net jei kada ir neišeina čia reikalinga praktika ir savų klaidų analizė. Aš sugadinau daug produktų, kol išmokau jį puikiai kepti. Mūsų draugai dabar nepripažįsta jokių kitų tortų tik šį.
Gal kuri pasakys su kokiu antgaliu padaromos tos susuktos rozes?
+2012 10 01, 20:44-->
1M arba 2D
QUOTE(Bridz @ 2012 10 01, 20:44)
Gal kuri pasakys su kokiu antgaliu padaromos tos susuktos rozes?
1M arba 2D
Kvailas klausimas, bet kuo jie skiriasi?
+2012 09 29, 13:37-->
Aciu, merginos, uz atsakymus:) o dabar dar klausimelis - jei torte bus zele gabaliukai, tai pries puosiant slapia beze, reiktu aptepti sviestiniu kremu?jei taip, koks sviestinis pats balciausias?nes man vis gaunas toks gelsvas..
QUOTE(Bridz @ 2012 09 29, 13:37)
As manau kas dekit paprasta riebia varske ,tik pertrinkit per sieteli arba blenderiu
QUOTE(airius @ 2012 09 29, 16:54)
Zinoma kad iseitu, gi ta desertine varske- tai ji susmulkinta( pertrinta), dadeta grietineles ir skoniu, o svorio ten 180gr vienam pakuti
Aciu, merginos, uz atsakymus:) o dabar dar klausimelis - jei torte bus zele gabaliukai, tai pries puosiant slapia beze, reiktu aptepti sviestiniu kremu?jei taip, koks sviestinis pats balciausias?nes man vis gaunas toks gelsvas..
+2012 10 01, 21:18-->
šiek tiek skiriasi. Vieniems labiau patinka vienas, kitiems - kitas. Bet rožės su abiem, kiek mačiau forume, gaunasi
Ar Jūs turėjote omeny tokius, kur žiedlapiukus susukt galima?
http://www_cake-deco...o...t&Itemid=70
QUOTE(Bridz @ 2012 10 01, 21:18)
Kvailas klausimas, bet kuo jie skiriasi?
šiek tiek skiriasi. Vieniems labiau patinka vienas, kitiems - kitas. Bet rožės su abiem, kiek mačiau forume, gaunasi
Ar Jūs turėjote omeny tokius, kur žiedlapiukus susukt galima?
http://www_cake-deco...o...t&Itemid=70
QUOTE(niurzga123 @ 2012 10 01, 22:20)
Aciu, merginos, uz atsakymus:) o dabar dar klausimelis - jei torte bus zele gabaliukai, tai pries puosiant slapia beze, reiktu aptepti sviestiniu kremu?jei taip, koks sviestinis pats balciausias?nes man vis gaunas toks gelsvas..
geltonuma duoda sviestas(reiktu ziureti kuris sviesesnis) ir kas be ko-kiausiniai(naminiai visada geltonesni).zinoma jei tai sarlot kremas
merginos zinau, kad visai nesenai kazkur jau rasyt, bet dabar nerandu. Kaip torta-vienetuka ispjaustyt?
Sveikos. Ateinu paklausti
Gal kuri esat valgiusi tortą "Valdovas" iš Gulbinenės įmonės? Paieška neduoda jokio recepto, turbūt sužinoti be šansų
Gal kuri esat valgiusi tortą "Valdovas" iš Gulbinenės įmonės? Paieška neduoda jokio recepto, turbūt sužinoti be šansų