Sveikos merginos na pagaliau isbandziau Griliazini tortuka, labai saldus, bet labai skanus, as dariau ji is keliu receptu cia rastu sudejusi kas man labiausia patiko
Biskvitus dariau pagal rafaelo tortuko recepta tik 2 biskvitus dariau baltus kitus du rudus, krema dariau taipp apt pagal rafaelo recepta tik aisku be kokoso drozliu, ir i kas antra sluoskni dejau nemazai griliazo, ir galiausiai visa torta apibarsciau griliazu. draugai liko suzaveti
Jei kam idomu stai cia surasiusi tiksliau kaip dariau:
Griliazinis tortukas 24cm
Biskvitams baltiems:
3 dideli kiaušiniai
120 g cukraus
0,5 arb.š. vanilės esencijos
38 g aliejaus
115 g miltų
10 g kepimo miltelių
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes). Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
Gautą masę supilti į 24 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 18 minuciu. Atvėsinti ir perpjauti į dvi dalis, turesi du biskvitus
Biskvitams rudiems:
3 dideli kiaušiniai
120 g cukraus
0,5 arb.š. vanilės esencijos
38 g aliejaus
85 g miltų
30 g kakavos
10 g kepimo miltelių
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes). Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
Gautą masę supilti į 24 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 18 minuciu. Atvėsinti ir perpjauti į 2 dalis, turesi 2 biskvitus
Kremas:
200g sviesto kambario temperaturos
1 indelis kondensuoto pieno kambario temperaturos
450 g. grietineles 35 proc
Isplakti sviesta kol padvigubes ir pasidarys purus, po truputi maisant supilti kondensuota piena ir gerai ismaisyti. Grietinele isplakti iki standumo ir atsargiai sujungti sus sviesto-kondensuoto pieno kremu.
Griliazas: (berods pagal Olesta)
350 g cukraus
250 g kepintu riesutu (As maisiau lazdyno, zemes ir migdolu riesutus)
1/2 a.s sodos
Riesutus paskrudinti orkaiteje ir susmulkinti. Cukru istirpinti ir kai prades ruduoti sudeti soda. Kai suputos sudeti riesutus ismaisyti gerai ir gauta mase paskleisti ant kepimo popieriaus plonai. Palikti per nakti o ryte susmulkinti dauzant mesos plaktuku ar kocelu..
Surinkimas:
Deti balta biskvita ji sulieti truputi vandens ir cukraus sirupu, deti ketvirtadalii kremo pabarstyti griliazu ir deti ruda biskvita, kuri taip pat sulaistyti vandens ir cukraus sirupeliu deti kremo tiek pat ir pabarstyti griliazu, deti vel balta biskvita sulaistyti uztepti likusi krema pabarstyti griliazu ir deti paskutini ruda biskvita. Aptepti likusiu kremu ir papuosti likusiu griliazu.
Tiesa vienas ragautoju, kuris siaip saldumynu nemegsta, bet sis tortas jam labai patiko, sake, kad jo nuomone cia labai dar tiktu koks karameles sluoksnis.
Taip pat savaitgali ismeginau sonatinos viena tortuka http://www.sonatinos...oliu-kremu.html, toks rudeniskas, lengvas, skanus
QUOTE(Griaustinė @ 2012 09 26, 08:47)
HELP
Sugalvojau kepti erikiuxxx bananini, kiek laiko jis gali stoveti, kad neuzrugtu bananai????
Sugalvojau kepti erikiuxxx bananini, kiek laiko jis gali stoveti, kad neuzrugtu bananai????
Sveiki,
Smagu kad isbandysi mano tortuka, as kiek esu kepusi si tortuka, tai sekanciai dianai juo nelieka nes visi praso po antra gabaliuka
o kepu kartai is vakaro, nes buna ekstra atveju, o taip pries viena diena sutepu, ir visada liuks bananus perku NEpernuokusius, net ciut su zaliais galiukais, pirma karta diejau tokius nedanuokusius, net neskanus, bet pastovejus antrai parai kai valgeme, skonis buvo nuostabus, nors labai pergyvenau del ju
erikiuxxx,išbandžiau jusų torta ir likau labai patenkinta...mano skonio tortas....tikrai kepsiu dar ne karta.....
ačiu už receptuka....
ačiu už receptuka....
Ačiū už patarimus
Šįvakar sutepsiu, ryt valgysim. Biskvitą kepiau užvakar, labai gražiai iškilo. Tikiuosi, kad bus skanu
Šįvakar sutepsiu, ryt valgysim. Biskvitą kepiau užvakar, labai gražiai iškilo. Tikiuosi, kad bus skanu
mergaitės, kas turit patirties kepant morenginius lakštus, gal patarsit? Kaip geriausia nustatyt orkaitės kaitinimą? Iš viršaus? Iš viršaus ir apačios? O gal tik vėjelį?
QUOTE(saintlina @ 2012 09 27, 09:59)
mergaitės, kas turit patirties kepant morenginius lakštus, gal patarsit? Kaip geriausia nustatyt orkaitės kaitinimą? Iš viršaus? Iš viršaus ir apačios? O gal tik vėjelį?
nzn,ar as cia skaitausi su patirtim na,siokios tokios yra
AS visad dziovinu-virsus ir apacia+ vejelis ir 100 temp (lentyna per viduri)
gal kitos ka kitaip patars
ačiū, Keno
Bandau darkart iškepti Kijevo tortą. Receptuke rašoma, kad kepti 150 laipsnių temperatūroje, bet praėjusį kartą prie tokios padegė lakšto apačia.. Bandau prie mažesnės tada Betgi lakštas iškilo iki pat formos viršaus Jis toks man visą dieną džiūt turės
Bandau darkart iškepti Kijevo tortą. Receptuke rašoma, kad kepti 150 laipsnių temperatūroje, bet praėjusį kartą prie tokios padegė lakšto apačia.. Bandau prie mažesnės tada Betgi lakštas iškilo iki pat formos viršaus Jis toks man visą dieną džiūt turės
QUOTE(saintlina @ 2012 09 27, 10:17)
ačiū, Keno
Bandau darkart iškepti Kijevo tortą. Receptuke rašoma, kad kepti 150 laipsnių temperatūroje, bet praėjusį kartą prie tokios padegė lakšto apačia.. Bandau prie mažesnės tada Betgi lakštas iškilo iki pat formos viršaus Jis toks man visą dieną džiūt turės
Bandau darkart iškepti Kijevo tortą. Receptuke rašoma, kad kepti 150 laipsnių temperatūroje, bet praėjusį kartą prie tokios padegė lakšto apačia.. Bandau prie mažesnės tada Betgi lakštas iškilo iki pat formos viršaus Jis toks man visą dieną džiūt turės
as visad plakdavau is triju baltymu,bet db visad is 2...ir dziusta greiciau,ir tikrai garantuota,kad gerai isdzius....150temp,per auksta as visad dziovinu 100 ir dar vos dureles praveriu sekmes
dėkui už patarimus
Aš pagal receptuką 4 baltymus paėmiau Ateičiai žinosiu.
Aš pagal receptuką 4 baltymus paėmiau Ateičiai žinosiu.
Kadangi kalba pasisuko apie morenginius tortus, tai ikeliu nuoroda torto, kuri isbandziau - labai labai gerai buvo ivertintas seimynos. Tikrai vertas demesio tik niekaip neprisedu isversti, o ir pavadinimui lietuvisko atitikmens niekaip neradom
http://www.forum.u-s...amp;#entry27732
http://www.forum.u-s...amp;#entry27732
QUOTE(keno @ 2012 09 27, 10:10)
nzn,ar as cia skaitausi su patirtim na,siokios tokios yra
AS visad dziovinu-virsus ir apacia+ vejelis ir 100 temp (lentyna per viduri)
gal kitos ka kitaip patars
AS visad dziovinu-virsus ir apacia+ vejelis ir 100 temp (lentyna per viduri)
gal kitos ka kitaip patars
As si kara kepiau morengus storesnius tai vajei kaip ilgai dziovinau ir irgi 100C ir su vejaliu ir be ir zodziu sikna isejo apacia karamelizavosi siektiek.. .Na bet siaip dzin tortas baisiai skanus isejo.
QUOTE(dziugena @ 2012 09 27, 11:15)
Kadangi kalba pasisuko apie morenginius tortus, tai ikeliu nuoroda torto, kuri isbandziau - labai labai gerai buvo ivertintas seimynos. Tikrai vertas demesio tik niekaip neprisedu isversti, o ir pavadinimui lietuvisko atitikmens niekaip neradom
http://www.forum.u-s...amp;#entry27732
http://www.forum.u-s...amp;#entry27732
O gal kas galetu isversti sita recepta?
Kadangi recepto variantas toks trumpai surašytas, tai greitomis išverčiau:
"КРЕЩАТЫЙ ЯР" (gal kas žino, kaip lietuviškai?)
Ruda tešla - 250 g ištirpinto margarino (dėjau sviestą), 1 st. cukraus, 2 v.š. kakavos miltelių, 3 kiaušiniai, 1 st. miltų, 3 v.š. grietinės, 1 a.š. gesintos sodos.
Galima kepti 2 biskvitus arba kepti vieną ir perpjauti pusiau. Kepti formoje, išklotoje kepimo popieriumi (nebūtinai). Kepti 180 orkaitėje ir tikrinti mediniu pagaliuku.
Balta tešla - 2,5 st. miltų sutrinti su 200g margarino (dėjau sviestą), 2 tryniais ir įdėti 2 v.š. grietinės.
2 baltymus suplakti su 1 st. cukraus iki standžių putų ir sumaišyti su 2 st. (arba mažiau) smulkintų riešutų.
Iš baltos tešlos iškočioti 4 laktus ir aptepti baltymų mase. Kepti 180 laipsnių orkaitėje, kol baltymai apžius (rašo apie 7-10 min., bet kepiau tikrai ilgiau, kol parudavo viršus gražiai).
1 kremas - 300 g sviesto suplakti su 1 skardine kond. pieno.
2 kremas - 0,5 l grietinės suplakti su 1 st. cukraus ir vaniliniu cukrumi. Jei nesusiplaka, galima įdėti standiklio.
Surinkimas: rudas biskvitas - grietinės kremas - baltas biskvitas baltymais į viršų -sviestinis kremas - baltas biskvitas baltymais į apačią - grietinės kremas - baltas biskvitas baltymais į viršų - sviestinis kremas - baltas biskvitas baltymais į apačią - grietinės kremas - rudas biskvitas.
Tortas bent jau man gavosi aukštas.